NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
- limvolikce1945
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
SAMO DA DODAM:
VELIKA PODRŠKA ZA UPRAVU, svaki dovedeni igrač je dobro promišljeno pojačanje!!!
Jedno je ukazati na neke stvari, konstruktivno komentarisati šta bi i kako bi moglo bolje, a drugo je pljuvati unaprijed i biti bespotrebno pesimista. To je u ovom trenutku kontraproduktivno!
Meni samo nije jasna jedna stvar, da li nas je neko stvarno od vas vidio naredne sezone u PL?
Imamo dobar mlad tim, konkurentan svakoj ekipi. Za razliku od prošle sezone, sad imamo i daleko jaču klupu. Evo dva stuba odbrane nam nisu igrala, igrači sa klupe na stoperskim pozicijama, nismo primili gol od Šibenika, to je valjda neki pokazatelj.
Već sam to govorio, vjerovatno ćemo u nekim utakmicama imati problema u realizaciji (mada zavisi i od napadača koji dođe, moglo bi se i to vrlo lako promijeniti), ali ćemo igrati čvrsto i u velikom broju utakmica imati posjed, Duvnjak ne zna drugačije.
VELIKA PODRŠKA ZA UPRAVU, svaki dovedeni igrač je dobro promišljeno pojačanje!!!
Jedno je ukazati na neke stvari, konstruktivno komentarisati šta bi i kako bi moglo bolje, a drugo je pljuvati unaprijed i biti bespotrebno pesimista. To je u ovom trenutku kontraproduktivno!
Meni samo nije jasna jedna stvar, da li nas je neko stvarno od vas vidio naredne sezone u PL?
Imamo dobar mlad tim, konkurentan svakoj ekipi. Za razliku od prošle sezone, sad imamo i daleko jaču klupu. Evo dva stuba odbrane nam nisu igrala, igrači sa klupe na stoperskim pozicijama, nismo primili gol od Šibenika, to je valjda neki pokazatelj.
Već sam to govorio, vjerovatno ćemo u nekim utakmicama imati problema u realizaciji (mada zavisi i od napadača koji dođe, moglo bi se i to vrlo lako promijeniti), ali ćemo igrati čvrsto i u velikom broju utakmica imati posjed, Duvnjak ne zna drugačije.
Sta mislite za utakmicu sa Stupcanicom, je li bolji da napravimo "dirigovani"
poraz. Tako da se bolje spremimo za Radnik-a??? 

Pametnom dosta:
Nismo mi Sloboda da najavljujemo ekspresan povratak u PL. Prvo sto nam to nije prioritet, drugo sto nemamo igrackog materijala trenutno, trece sto da i imamo sve niko ne moze garantovati prvo mjesto.
Ovako nekako je trebala biti izjava pred nasu prvu sezonu u DLC-u.Da li je možda rano za prognoze kada je u pitanju naredna sezone i ambicije kluba?
„Nama je deblokada računa prioritet, evo danas i sutra ćemo izvršiti zadnje uplate prema povjeriocima, te ćemo nakon potvrda iz banaka nakon 18 godina dočekati i da imamo odblokiran glavni račun. Sa odblokiranim računom to će siguran sam biti druga priča kada je u pitanju naše poslovanje. Ono što vam mogu kazati da Čelik naredne sezone neće biti prolazna stanica u 1.ligi FBiH, bez obzira koliko je teška ta liga. Cilj nam je boriti se za vrh, odnosno biti u konkurenciji za najviše pozicije do polusezone, a ako se poklope neke stvari što da ne i napasti prvo mjesto ako se ukaže prilika. Mi smo Čelik i u svakoj utakmici idemo na pobjedu“
Realno može li Čelik napasti Premijer ligu već naredne sezone ili je izvjesnije da to bude sezonu poslije?
„Nama do kraja mandata, mislim na ovaj Upravni odbor prioritet je da stabilizujemo klub, odblokiramo račun, vratimo dugove prema Upravi za indirektno oporezivanje, te onima koji nisu tužili klub, a prema njima se imaju određena dugovanja. Nama mandat traje do septembra 2024. Godine i nadam se da ćemo do tog datuma riješiti sva dugovanja. Kada je u pitanju Premijer liga, iskreno mislim da je ulazak u najviši rang izvjestan za sezonu 2024/25, ali to ne znači da se sljedeće sezone predajemo“.
Nismo mi Sloboda da najavljujemo ekspresan povratak u PL. Prvo sto nam to nije prioritet, drugo sto nemamo igrackog materijala trenutno, trece sto da i imamo sve niko ne moze garantovati prvo mjesto.
- BatistutA19
- Kontakt:
Izgleda Truhlo sve one dove sto ucio drugima sve mu se vratilo i preslo na njeg.
Tacno nema se sta procitat dosadni ste postali a dobro znate komplet uprava i igraci sve ovo citaju.
Puna podrska upravi,trenerima i igracima !!
Puna podrska upravi,trenerima i igracima !!
Pa sta ako citaju? Ja bih licno zadovoljan bio da naredne sezone u ligi budemo sredina tabele i da guramo kup maksimale, sto zvog finansija, sto zbog bajke. To je sto se sportskog segmenta tice, a sto se ekonomskog, zadovoljan bio bio odblokiranim racunom i vracanja svih dugova i onima koji nas nisu tuzili. Ovo ako ispune, a vjerujem da mogu, nek dobro ovo citaju hahhaha.. Dakle ako ispune bit ce dobra sezona. Nek jos jednom procitaju ovi iz kluba gore napisano.
Nakon 0:2 i invazije na Olovo pjevat će se druge pjesme ovdje. Šta ste se prepali federacije Mi smo Čelik. 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
malo smo mi postali arogantni ,navikli na pobjede,sada treba sabura i najbitnije podrska ovim momcima,ja licno zadovoljan od 5-do 8 mjesta i deblokiranju racuna ove sezone ,a za sljedecu sezonu uz zapad na pl napad
SAMO CELIK
SAMO CELIK
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
-
- Kontakt:
Imamo odlican tim bice to dobro ako Bog da
Trebamo vjerovat u nase momke a ne sudit na osnovu prijateljskih utakmica.
-
- Kontakt:
Bio sam protiv Sibineka na utakmici i mogu reci da sam zadovoljan s onim sto sam vidio u prvom poluvremenu, drugo nije bilo na nivou al oscilacije su normalne u ovom dijelu priprema. Mene je uz Durmi odusevila desna strana preko koje su isli skoro svi napdi. Karalic je uvijek bio konkretan i pravio je dosta problema, probijao, uzimao vazdusne duele, a to su vidjeli i protivnici pa je cesto bio fauliran. Sivac u napadu dobar odlicno se ubacivao i imao dobre prodore al me posebno iznenadila njegova defanziva koju je podigao na visi nivo. Vidi se da se dobro razumiju on i Karalic, nadopunjuju se, trkacki odlicni. Uz Durmu po meni trenutno najbolji igraci. Ako protivnik protivnik uradi dobru analizu i zatvori desnu stranu moze biti veliki problem. Ako Duvnjak do pocetka sezone “ne probudi” lijevu stranu mislim da bi bilo bolje da Karalic igra lijevo da se napravi balans. Medjuseljac nije krilo nadam se da je to Duvnjak skontao, vezni red spor protok lopte,potez viska to mora bolje.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Super intervju, gospodski sve lijepo zvuči, radi se i nadam se da će uspjeti izvršiti sve sto su zacrtali i da neće biti potreban kisik u 60 minuti.
Čekam da vidim napadača i nadam se biti neka provjerena njuska sa iskustvom igranja barem u ligi federacije.
Čekam da vidim napadača i nadam se biti neka provjerena njuska sa iskustvom igranja barem u ligi federacije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Cuj duvnjak dovesti
Jucer sam napisao spisak igraca koje je on doveo, strasno. Da gospodin Skocibusic nije udario temelje ovoj ekipi i uveo juniore u ekipu, ne bi ni imali ovo danas sto imamo.
Moze dovesti samo kakav hamelj treceligaski ili kakvog juniora sarajeva ili pazara. Grob te yebo, cuj junior pazara nam pojacanje
Da se gospodin Skocibusic pita, anes masic bi vec tu bio od prvog dana prozivke a ne ova dva golobrada isprdka menadzerska bronja i salkanovic.

Jucer sam napisao spisak igraca koje je on doveo, strasno. Da gospodin Skocibusic nije udario temelje ovoj ekipi i uveo juniore u ekipu, ne bi ni imali ovo danas sto imamo.
Moze dovesti samo kakav hamelj treceligaski ili kakvog juniora sarajeva ili pazara. Grob te yebo, cuj junior pazara nam pojacanje

Da se gospodin Skocibusic pita, anes masic bi vec tu bio od prvog dana prozivke a ne ova dva golobrada isprdka menadzerska bronja i salkanovic.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Istina jeste da je Duvnjak fulao s pojačanjima ali je uradio i dosta dobrih stvari. Na kraju krajeva željeli smo klub u kojem Seki i slični nece praviti prvih 11 i dobili ga. Klub je sada mnogo bolje organiziran nego ikad prije i zna se ko ima kakve odgovornosti. Duvnjaku su ispunjene želje u skladu s mogućnostima i sada je do njega da pokaže Sta zna. Opet on je taj koji snosi odogovornost za igru u idućoj sezoni i on će polagati račune menadžmentu i UO.
Uz dužno poštovanje Skocibusicu vidimo kakve rezultate pravi s mladim nadama.
Uz dužno poštovanje Skocibusicu vidimo kakve rezultate pravi s mladim nadama.
Danas je jedan novi i jedan stari 12.igrac. Kod "starih "ucesnika na objavi pise "obnovio", a kod "novih" pise "pridruzio se"....bar koliko sam ja upratio.avenija je napisao/la: ↑31 jul 2023, 14:50Vidim dosta novih 12 igrača se priključuje u zadnje vrijeme(danas nova 2) što je za pohvalua zna li neko slucajno da li se uspijevaju sacuvati vec postojeći od prosli godina.
I kako bi valjalo da se barem uspije vratiti koji stari sponzor( tipa Almy Hifa, Itc, Mittal....)..jedva čekam i taj naš račun da bude čist.
ITC dobi zgradu Hitne da gradi od juga 20 metara 8.5 miliona čovječe. A ako se ne varam pričalo se da od naseg kluba i kamate potrazuje..Takvi lokalni giganti sa višemilionskim prometima bi mogli barem 30-50k izdvajati godišnje za Čelik. Da ne govorim o milijardama prometa kao Mittal.
ITC je u dugovima, izvalio 4 miliona za zgradu Rudara, pa valja se popraviti malo.
- limvolikce1945
- Kontakt:
Drug moj, vrati one stare tablete, ove nove ti nikako ne pašu.Truhlo je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:13Cuj duvnjak dovesti![]()
Moze dovesti samo kakav hamelj treceligaski ili kakvog juniora sarajeva ili pazara. Grob te yebo, cuj junior pazara nam pojacanje![]()
- prisonbreak
- Kontakt:
Citava Zenica zna da to nije kupio ITCphillies je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:25Danas je jedan novi i jedan stari 12.igrac. Kod "starih "ucesnika na objavi pise "obnovio", a kod "novih" pise "pridruzio se"....bar koliko sam ja upratio.avenija je napisao/la: ↑31 jul 2023, 14:50Vidim dosta novih 12 igrača se priključuje u zadnje vrijeme(danas nova 2) što je za pohvalua zna li neko slucajno da li se uspijevaju sacuvati vec postojeći od prosli godina.
I kako bi valjalo da se barem uspije vratiti koji stari sponzor( tipa Almy Hifa, Itc, Mittal....)..jedva čekam i taj naš račun da bude čist.
ITC dobi zgradu Hitne da gradi od juga 20 metara 8.5 miliona čovječe. A ako se ne varam pričalo se da od naseg kluba i kamate potrazuje..Takvi lokalni giganti sa višemilionskim prometima bi mogli barem 30-50k izdvajati godišnje za Čelik. Da ne govorim o milijardama prometa kao Mittal.
ITC je u dugovima, izvalio 4 miliona za zgradu Rudara, pa valja se popraviti malo.

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Nisam ja iz Zenice, ja sam iz Crkvica

Kakav Skocibusic, sve su to Duvnjakovi juniori.Truhlo je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:13Cuj duvnjak dovesti![]()
Moze dovesti samo kakav hamelj treceligaski ili kakvog juniora sarajeva ili pazara. Grob te yebo, cuj junior pazara nam pojacanje![]()
Sta kazes pojacanja Hrelja,Saric,Horic,Amer Mehic, TabakovicPiljug Bajramovic Bronja ne valjaju kao igraci?
Prosle godine Sijerkic Mahir Mehic, u zimu Zukic koji nije bio dobsr u Celiku a u Rudaru i Bosni najbolji igrac. To su dobra pojacanja a samo njih nekoliko nisu dobro igrali u Celiku. Vecina su bili nosioci igre u Celiku ili ce biti. Ti si kedan veliki kontras samo me cudi sta ti je bili jer si bio ranije pozitivac
- prisonbreak
- Kontakt:
Alaj se pecate, nasjedate haosdenisov je napisao/la: ↑31 jul 2023, 23:52Kakav Skocibusic, sve su to Duvnjakovi juniori.Truhlo je napisao/la: ↑31 jul 2023, 22:13Cuj duvnjak dovesti![]()
Sta kazes pojacanja Hrelja,Saric,Horic,Amer Mehic, TabakovicPiljug Bajramovic Bronja ne valjaju kao igraci?
Prosle godine Sijerkic Mahir Mehic, u zimu Zukic koji nije bio dobsr u Celiku a u Rudaru i Bosni najbolji igrac. To su dobra pojacanja a samo njih nekoliko nisu dobro igrali u Celiku. Vecina su bili nosioci igre u Celiku ili ce biti. Ti si kedan veliki kontras samo me cudi sta ti je bili jer si bio ranije pozitivac

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Ljudi ba truhlo trola životom. Pa znate da je svršavao na dovođenje i produženje ugovora ove "golobrade jalije".
Durmo nas je sve ušutkao svojim partijama a većina nas je bila skeptična
Sivac momak ima kvalitet i za PL, sada ima i dobru konkurenciju Piljuga.
Hora, Isak, Vardo i Smajić i više nego dovoljni za ovaj rang
Honda može još bolje, mislim da ima dosta sumnje u sebe i da zato pravi neke greške. Za ovog iz Klisa nemam šta reći jer nemam pojma kakav je, iskreno nisam ga nešto primjetio ni u onoj tekmi protiv nas na Bilinom.
Žuna, Mehić, Mehić i tu po potrebi može i Vardo popuniti su kvalitetniji vezni red od 70% drugih u ovoj ligi. S tim što u ovoj ligi borba i fizicka sprema su daleko bitniji od kvaliteta.
Krila odlično popunjena
Međuseljac jeste fizički slab (za sada) i mora raditi na tome maksimalno njegovo fudbalsko znanje je neupitno. Talha mi je nepoznanica. Feno je majstor sa loptom ali mislim da nije 100% u ovome (naravno zbog fizicke spreme a ne znanja).
Eh sada pozicija napadača je najkritičnija. Bronja je kao neki talenat ali koliko može to je nepoznanica. Nije da je davao po 30ak golova u juniorima Pazara ili GAKa. Karić povrijeđen, u godinama pitanje je kakav će se vratit. Ostaje mladi Salkanović sa tih 13 golova prošle sezone u DLC kao statistički prva opcija. Dovođenje tog novog napadača mora odraditi pametno (Mašić ili neko njegove kvalitete i iskustva) ili ne dovoditi onda nikog. Ja bi radije i Šarića gurao u napad nego da dovedemo i trećeg napadača kojem je ova liga nepoznanica.
Durmo nas je sve ušutkao svojim partijama a većina nas je bila skeptična
Sivac momak ima kvalitet i za PL, sada ima i dobru konkurenciju Piljuga.
Hora, Isak, Vardo i Smajić i više nego dovoljni za ovaj rang
Honda može još bolje, mislim da ima dosta sumnje u sebe i da zato pravi neke greške. Za ovog iz Klisa nemam šta reći jer nemam pojma kakav je, iskreno nisam ga nešto primjetio ni u onoj tekmi protiv nas na Bilinom.
Žuna, Mehić, Mehić i tu po potrebi može i Vardo popuniti su kvalitetniji vezni red od 70% drugih u ovoj ligi. S tim što u ovoj ligi borba i fizicka sprema su daleko bitniji od kvaliteta.
Krila odlično popunjena
Međuseljac jeste fizički slab (za sada) i mora raditi na tome maksimalno njegovo fudbalsko znanje je neupitno. Talha mi je nepoznanica. Feno je majstor sa loptom ali mislim da nije 100% u ovome (naravno zbog fizicke spreme a ne znanja).
Eh sada pozicija napadača je najkritičnija. Bronja je kao neki talenat ali koliko može to je nepoznanica. Nije da je davao po 30ak golova u juniorima Pazara ili GAKa. Karić povrijeđen, u godinama pitanje je kakav će se vratit. Ostaje mladi Salkanović sa tih 13 golova prošle sezone u DLC kao statistički prva opcija. Dovođenje tog novog napadača mora odraditi pametno (Mašić ili neko njegove kvalitete i iskustva) ili ne dovoditi onda nikog. Ja bi radije i Šarića gurao u napad nego da dovedemo i trećeg napadača kojem je ova liga nepoznanica.
Za Čelik i Zenicu, za crno i crveno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.