FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 14 jan 2011, 09:52

@goodyear

Odkad nam je Alves na goLu :lol: ispravi taj potpis :P

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 14 jan 2011, 10:20

mandraX je napisao/la:@goodyear

Dobro si to primjetio, mozda je igrac-golman kao u malo nogometu hehehe...
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 14 jan 2011, 11:00

goodyear je napisao/la:ljudi..ovo sta Barca cini stvarno je nevjerovatno. Navijac sam Barcelone od malih nogu i mogu samo reci ovakav fudbal ko ne gleda ne zna sta propusta. ja jednostavno imam srecu i pratim svaku ama bas svaku utakkmicu Barce(kup,liga,liga prvaka)...i svaki puta me oduseve necim novim,necim boljim jednostavno su ispred svih trenutno. ova generacija je neponovljiva..vjerujte mi.
VISCA BARCA!!!
WELCOME!!!

Od kada navijaš za Barçu?

Ja negdje od vremena Ronalda.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 jan 2011, 11:03

Hajd' to,nego ga i klonir'o xD
Covjek igra istovremeno i beka i golmana :D
#miasanmia

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 14 jan 2011, 11:22

schweinsteiger je napisao/la:

Hajd' to,nego ga i klonir'o xD
Covjek igra istovremeno i beka i golmana :D
ma to su oni od juce navijaci neznaju prvu postavu nabrojat a navijaju za neki tim :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 jan 2011, 13:11

Daj sta ste ograi'Sali na čo'jka :lol: pogriješio pa šta :)

Sretan rođendan, Victor Valdes!

slika

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jan 2011, 13:18

Golman kakvih ima na hiljade,nista bolji od golmana po Rumuniji ili Bugarskoj,ali eto ima srece da brani za Barcelonu,isto kao i Biskvit pored tako dobrih suigraca i oni izgledaju dobri jer i ne moraju raditi previse posla..Jedva cekam dan kada nestane veze Xavi-Iniesta pa ce se vidjeti da su realni dometi Valdeza Tenerife ili Las Palmas a Biskvita Villareal B..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 14 jan 2011, 13:20

Dylan Dog je napisao/la:Golman kakvih ima na hiljade,nista bolji od golmana po Rumuniji ili Bugarskoj,ali eto ima srece da brani za Barcelonu,isto kao i Biskvit pored tako dobrih suigraca i oni izgledaju dobri jer i ne moraju raditi previse posla..Jedva cekam dan kada nestane veze Xavi-Iniesta pa ce se vidjeti da su realni dometi Valdeza Tenerife ili Las Palmas a Biskvita Villareal B..
Samo ti jedva cekaj te dane :lol: :lol: , nacekat ces se dobro pošto ce Barsina škola izbaciti još bolje igrace od te dvojice.
A to pljuvanje Valdesa i Busquetsa ne bih da komentarišem.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 14 jan 2011, 13:26

Dylan Dog je napisao/la:Golman kakvih ima na hiljade,nista bolji od golmana po Rumuniji ili Bugarskoj,ali eto ima srece da brani za Barcelonu,isto kao i Biskvit pored tako dobrih suigraca i oni izgledaju dobri jer i ne moraju raditi previse posla..Jedva cekam dan kada nestane veze Xavi-Iniesta pa ce se vidjeti da su realni dometi Valdeza Tenerife ili Las Palmas a Biskvita Villareal B..
placi samo placi... :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 14 jan 2011, 13:28

ewo braco katalonci da se i ja prijavim na ovaj forum i da malo diskutujemo o nasem omiljenom klubu,,,navijam za barcu od 2002. tacnije kada sam prvi put gledao barcu,a to je nazalost bilo protiv reala u polufinalu lige pravaka na camp nou,kada smo izgubili 0-2,,jbg,,,nadam se da cu uzivati na ovoj temi zajedno sa vama
Mes Que Un Club

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 14 jan 2011, 13:42

Valdes je nekada bio kixer golman, ali popravlja se.

On je golman koji zna često obraniti nemoguće ili situacije 1 na 1, ali će za to kixati na nekoj gluposti kao ovdje:

[youtube][/youtube]
:lol: dobro da su sada suigrači :D

I sada zna ponekada kixati, ali je kixeve smanjio. Koliko se samo sjećam kixeva Casillasa, pa je svejedno zasluženo najbolji golman na svijetu. Ljudi se kod V.V. sjećaju većinom njegovih kixeva, vjerojatno za to što je na početku u FCB bio anonimac i nije bio pouzdan golman. Ja se sjećam i njegovih sjajnih obrana, kao obrana Henryu u finalu Lp vs. Arsenala, u velikim utakmicama je onaj pravi, rijetko griješi.

[youtube][/youtube]

Ide Valdes ove sezone po svoj 4. "Zamora"!

HISTORIA CONTINUA...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 jan 2011, 13:44

[youtube][/youtube]

Uživaj...

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 14 jan 2011, 15:46

Tačno je Valdes napredovao zadnjih godina,kada se sjetim protiv Liverpoola kada je dao loptu Sissoku i ovaj opet promašio.Tačno,prije je bio kiks golman,ali napredovao je.
Na neki način je Dylan Dog i u pravu jer lako je igrati kada svi igraju dobro,npr. Torres ili Berbatov igraju dobro kada Liverpool/Mančester igra dobro,a kada iste klubove ide loše,onda nema ni ovih pomenutih igrača. ;)
You'll never walk alone.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jan 2011, 15:57

Valdez je izrastao u vrhunsko golmana i ja ge ne bi sad mijenjao za bilo kojeg drugog. Mozda nekome izgleda kako je njemu lako jer nema puno posla, al mozda je to za golmane i veci problem, jer recimo do 70. minute nema suta po golu, a onda valja braniti opasne suteve. Valdez je vec nekoliko sezona sjajan, ja se i ne sjecam kad je uhebao nesto zadnji put, na pocetku karijere jeste, ali vec nekoliko sezona je kralj.

Narocito je dobar u velikim utakmicama, protiv Arsenala u finalu lige prvaka nas je nekoliko puta cupao, isto tako i protiv Uniteda i Celzija u polufinalu, skinuo je drogbi dvije-tri mrtve prilike.

Neka nama Valdeza, br anit ce on u Barci do 35. godine
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 14 jan 2011, 16:14

Ne brini se ti za xavia i iniestu,barcelona ce posle njih mozda imati i jos jacu sredinu.Dobili smo veliko pojacanje u vidu Thiaga,momak igra tako zrelo a ima samo 19 godina,takodje su velike sanse da dovedemo fabregasa,koji ima samo 23 godine i verovatno ce biti naslednik xavia.Tako da ce nam sredinu za jedno 2-3 sezone ciniti,Thiago koji ce do tad verovatno biti medju najboljim veznim igracima,onda Fabregas i Iniesta.Takodje cemo dobiti veliko pojacanje na stoperu iz La masia.Samo se ne zna oceli to biti Fontas,Bartra,Muniesa ili Sergio Gomez,svi su veoma mladi i talentovani, tako da ce barem jedan od njih izrasti u velikog fudbalera.Barcelona bi u buducnosti trebala biti jaca nego sad,tako da se radujem novim nadolazecim sezona.
Takodje je i Guardiola veoma mlad trener(39),koji kao i mladi igraci sazreva i sigurno ce biti jos bolji trener u buducnosti :)
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jan 2011, 16:32

losmi je napisao/la:
Ne brini se ti za xavia i iniestu,barcelona ce posle njih mozda imati i jos jacu sredinu.Dobili smo veliko pojacanje u vidu Thiaga,momak igra tako zrelo a ima samo 19 godina,takodje su velike sanse da dovedemo fabregasa,koji ima samo 23 godine i verovatno ce biti naslednik xavia.Tako da ce nam sredinu za jedno 2-3 sezone ciniti,Thiago koji ce do tad verovatno biti medju najboljim veznim igracima,onda Fabregas i Iniesta.Takodje cemo dobiti veliko pojacanje na stoperu iz La masia.Samo se ne zna oceli to biti Fontas,Bartra,Muniesa ili Sergio Gomez,svi su veoma mladi i talentovani, tako da ce barem jedan od njih izrasti u velikog fudbalera.Barcelona bi u buducnosti trebala biti jaca nego sad,tako da se radujem novim nadolazecim sezona.
Takodje je i Guardiola veoma mlad trener(39),koji kao i mladi igraci sazreva i sigurno ce biti jos bolji trener u buducnosti :)

Svi pokazatelji ukazuju na to da ce u narednih 10 godina vladati hegemonija Barce, bice sezona kad necemo biti prvaci spanije i evrope, ali po pet titula najmanje ja ocekujem u naredenih 10 godina
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 jan 2011, 17:07

ooooooo hegemonija :D
opet prizivate duhove :D
paja ??? blankos ???
ko li je na redu :D :D :D :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 jan 2011, 17:22

Ja samo kazem da bi volio vidjeti Valdeza u nekoj ekipi u kojoj bi protivnicka ekipa u svakoj utakmici stvarala barem po 4-5 sansi,sumljam da bi tu iskocio iz okvira prosjecnosti..Uostalom ne moze ni da bude drugi izbor na golu Spanije,a kako se De Gea razvija izgleda da Valdez uskoro neci biti ni treci golman..Biskvit je za mene ispodprosjecan zadnji vezni,no igrac koji ocito jako dobro zna igrati uz Xavia i Iniestu,mislim kada bi presao u neki drugi veliki tim vidjelo bi se koliko je zapravo on limitiran igrac..A cisto sumljam da ce Barcelona biti jos jaca u buducnosti,za mene je Xavi-Iniesta najbolji dvojac u veznome redu koji sam gledao,pojedinacno su odlicni a zajedno najbolji i ne vjerujem da ce poslije njih Barcelona imati dvojac koji ce kako vi kazete biti cak i bolji.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 14 jan 2011, 18:24

ma u finalu 2006 momak je branio fantasticno, po meni jedan od najzasluznijih za titulu.. henry je 3x izaso' 1 na 1... kad se sjetis prijasnjih problema sa golmanima, valdes je ubica... jos prima negdje oko 0.7 po tekmi tako da kud ces boljeg :D jos dijete barcelone :D
ser del barça es el millor que hi ha !

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 14 jan 2011, 19:37

Ja se ne brinem za budućnost FCB, jer klub je našao formu kako izbaciti iz La Masie buduće zvijezde svjetskog nogometa. Najvažniji je prelazak iz amaterskog u profi nogomet.

[youtube][/youtube]

Ono što očekujem u novom desetljeću je nastavak rada zadnjih 20 godina, a zadnja 2 desetljeća je Barça uz ManUtd najtrofejniji klub u Europi, a definitivno "numero uno" u Španjolskoj, tome u prilog govore trofeji. Osvojeno je ukupno 29 trofeja - 21 nacionalna trofeja (10 La Liga, 3 CdR i 8 ESP Superkup) i 8 internacionalna trofeja (3 Lige prvaka, 1 Kup kupova, 3 europski Superkup i 1 naslov klupskog SP).

Jedino ManUtd je osvojio više trofeja od 1990. do 2010., 34 trofeja - 28 nacionalna trofeja (11EPL, 4 FA Cup, 4 Liga kup i 9 FA Charity/Community Shield) i 6 internacionalna trofeja (2 Lige prvaka, 1 Kup kupova, 1 europski Superkup i 2 naslova Interkontinentalnog kupa/klupskog SP). Internacionalno Barça bolja, "kući" ManUtd bolji što je logično jer imaju 4 nacionalna u odnosu na 3 nacionalna trofeja u Španjolskoj.

Po indvidualnim nagradama igrača je FCB broj 1, FIFA-inu nagradu igrača svijeta su igrači Blaugrane osvojili 7 puta (1994, 1996, 1997, 1999, 2004, 2005, 2009), uz to 6 srebra (1992, 1993, 1994, 2000, 2007, 2008) i 4 bronce (2000, 2005, 2006, 2009), i 4 Ballon d'Or (1994, 1999, 2005, 2009), te 4 srebra (1992, 1996, 2004, 2008) i 3 bronce (2004, 2007, 2009).!

Neka se nastave nizati uspjesi na travnjaku! Neuspjeha će biti, ali to će biti jedna dvije sezone bez trofeja, više kao diskonuitet uspjeha, nego kriza. Ne vjerujem da će se ponovno dogoditi "Gaspart", pa da se na trofej čeka 5 godina. Meni će najvažnije od trofeja u novom desetljeću biti La Liga, ona je prioritet - jedini španjolski trofej u kojem Barça nije rekorder, u ostala 4 FCB je rekorder! Liga prvaka je "lutrija", tu i tamo će se osvojiti CdR.

1990. razlika između osvojenih naslova Primere između FCB i RMCF bila je +15 u korsit Madrižana, u zadnja 2 desetljeća to je na 10 razlike. Do kraja ovog desetljeća se nadam da će se ta razlika svesti na jednoznamenkasti broj.

Izuzev sportskog uspjeha, očekujem da Rosell u ekonomskom planu klub iznese iz dugova koji imaju repove još od vremena Gasparta, preuređenje Camp Noua - "Nou Camp Nou", rješenje sportskog kompleksa oko stadiona - nova košarkaška/rukometna dvorana koja će tim sekcijama omogućiti napredak.

[youtube][/youtube]

HISTORIA CONTINUA...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.