NBA Finals 2015 - PRVAK GOLDEN STATE

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: NBA Finals 2015

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2015, 16:22

tuzlak1987 je napisao/la:Irving je kineska kopija Iversona..Ali kineska znaci losa :D

Do Jamesa nije mogao voditi ekipu ne jer je ekipa losa nego jer ne zna organizovati igru, tj nije PG vec scorer u tijelu PG. Sto je po meni on jedan od top3 scorera u ligi ali kao PG lose skroz
ma gdje ce biti top 3 scorer pored KD, Westbrooka, Hardena, Mela.......

Ustvari da, bolji je od Hardena

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jun 2015, 16:24

alemsa je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Irving je kineska kopija Iversona..Ali kineska znaci losa :D

Do Jamesa nije mogao voditi ekipu ne jer je ekipa losa nego jer ne zna organizovati igru, tj nije PG vec scorer u tijelu PG. Sto je po meni on jedan od top3 scorera u ligi ali kao PG lose skroz
ma gdje ce biti top 3 scorer pored KD, Westbrooka, Hardena, Mela.......

Ustvari da, bolji je od Hardena
Pa dobro ima ih, sada se tesko odluciti. Pod scorer nekako mislim na nekog ko ti moze nafilovati 10 poena za minut, a svi oni mogu :thumbup:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 16:25

Znaci da cekamo da se James povrijedi pa vidimo koliko ce Irving stavljati i kazemo superstar je ili nije? Nisam nista manje ni ocekivao, dvostruki arsini na sve strane na ovom forumu, a argumenata nigdje, vec vidjeno.

Irving stagnirao? Jest za onog ko ga nije gledao. Najlosija sezona mu ona kod Browna, a i tu je igrao bolesno dobro. Nije otisao u playoff jer jedan igrac nikada nece odvesti tim u playoff i mnogo stvari se treba poklopiti da ekipa uopste udje u playoff. Zamisli, u playoff ide ekipa a ne jedan igrac.

Irving moze sanjati o MVP finala nagradi jer nije igrao finale do ove sezone, jer nije imao ni Duncana ni Parkera ni Popa, a nazalost u ovom finalu se povrijedio, logicno da nije ni bio u konkurenciji za tu nagradu.

Curry godinama nista nije napravio u ligi, pa ni individualne nagrade koje je Irving osvajao, ni ove sezone nije sam odveo ekipu u playoff, a mislim da je 4 godine duze u ligi od Irvinga. Btw fransizni igrac se ne postaje u 27oj godini zivota.

LMA takodjer nije nista napravio dok je imao losije igrace oko sebe. Blake takodjer nista nije pravio osim monstruoznih kucanja. Prvi puta otisao u playoff kada je dosao Paul.

Zakljucak: fransizni igrac je onaj za kojeg neko kaze da je fransizni igrac, superstar je takodjer igrac za kojeg se kaze da je superstar, dakle subjektivno vidjenje, kao sto ja kazem za Lovea i Irving da su superstar igraci.

Hvala dovidjenja...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 16:28

miki_92 je napisao/la:Kako Irvingu dionice rastu,
prekuco je Blakea, a nije daleko ni Durantula, vjerovatno krajem novembra pada i on, a onda borba za tron sa Jamesom
Jedan je Uncle Drew

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mojne gluposti pricati, pogotovo nemoj izvrtati rijeci, jer to rade lazovi i kreteni.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2015, 16:28

Haj evo de ti nama napisi koji su po tebi igraci bolji od Irvinga trenutno u ligi ?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jun 2015, 16:28

adriano_leite je napisao/la:Znaci da cekamo da se James povrijedi pa vidimo koliko ce Irving stavljati i kazemo superstar je ili nije? Nisam nista manje ni ocekivao, dvostruki arsini na sve strane na ovom forumu, a argumenata nigdje, vec vidjeno.
Čekati? Koji je izgovor za jednu pobjedu od 7 ili 8 utakmica ove sezone kada je James bio vani? I to protiv neke sirotinje, Charlotte ako se sječam dobro.

I nije poenta koliko će Irving trpati, bitno je koliko će pobjeđivati. Još nikada u karijeri nije pokazao da je dovoljno dobar da pobjeđuje kao prvi igrač ekipe.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 jun 2015, 16:31

Ali znamo svi kako Cleveland igra kada nema Jamesa, kako je to izgledalo ove sezone zar ne?

Cleveland moze na duze staze biti funkcionalna ekipa i bez Irvinga sa nekim drugim PG ali bez Jamesa nikako, PO upitan i kada je Love tu jer je i Love ove sezone pokazao da igranje i statistike u ekipi koja je na dnu lige nisu nikakvo mjerilo. Njemu su Wolvesi bili idealni za toga jer niko nije ocekivao nikakav rezultat, bez rezultatskog imperativa ..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 16 jun 2015, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jun 2015, 16:32

adriano_leite je napisao/la: Curry godinama nista nije napravio u ligi, pa ni individualne nagrade koje je Irving osvajao, ni ove sezone nije sam odveo ekipu u playoff, a mislim da je 4 godine duze u ligi od Irvinga. Btw fransizni igrac se ne postaje u 27oj godini zivota.
Curry je dvije godine duže od Irvinga u ligi. I već je u ovom stadiju Irvingove karijere vodio ekipu u playoff kao prva opcija, i ušao u drugu rundu i pružio dobar otpor Spursima.

I to sve unatoč mnogo većim problemima sa povredama nego ove što ih Irving ima.

edit: vješta manipulacija podacima moram priznati.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 16 jun 2015, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2015, 16:33

adriano_leite je napisao/la:Znaci da cekamo da se James povrijedi pa vidimo koliko ce Irving stavljati i kazemo superstar je ili nije? Nisam nista manje ni ocekivao, dvostruki arsini na sve strane na ovom forumu, a argumenata nigdje, vec vidjeno.

Irving stagnirao? Jest za onog ko ga nije gledao. Najlosija sezona mu ona kod Browna, a i tu je igrao bolesno dobro. Nije otisao u playoff jer jedan igrac nikada nece odvesti tim u playoff i mnogo stvari se treba poklopiti da ekipa uopste udje u playoff. Zamisli, u playoff ide ekipa a ne jedan igrac.

Irving moze sanjati o MVP finala nagradi jer nije igrao finale do ove sezone, jer nije imao ni Duncana ni Parkera ni Popa, a nazalost u ovom finalu se povrijedio, logicno da nije ni bio u konkurenciji za tu nagradu.

Curry godinama nista nije napravio u ligi, pa ni individualne nagrade koje je Irving osvajao, ni ove sezone nije sam odveo ekipu u playoff, a mislim da je 4 godine duze u ligi od Irvinga. Btw fransizni igrac se ne postaje u 27oj godini zivota.

LMA takodjer nije nista napravio dok je imao losije igrace oko sebe. Blake takodjer nista nije pravio osim monstruoznih kucanja. Prvi puta otisao u playoff kada je dosao Paul.

Zakljucak: fransizni igrac je onaj za kojeg neko kaze da je fransizni igrac, superstar je takodjer igrac za kojeg se kaze da je superstar, dakle subjektivno vidjenje, kao sto ja kazem za Lovea i Irving da su superstar igraci.

Hvala dovidjenja...
Curry je godinama prva opcija i kao takav uvodio ekipu u PO. LMA takodje

Blake-u je CP3 dosao u njegovoj drugoj sezoni (ondosno trecoj jer je prvu propustio skroz zbog povrede), plus visokom igracu treba vise vremena da se razvije, trenutno ej igracina, prica zavrsena.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jun 2015, 16:39

I da, kako vješto zaobilazi činjenicu da je Griffin prošle godine bez Paula imao 66% pobjeda, dakle i više nego pozitivan omjer, dok je Irving uspio Cavse bez LeBrona čuvati na koliko, 15%? Kao da je to ono nebitno, još kaže nemamo argumente već samo ignorantno pljujemo po Irvingu.

Smiješno. Ispade da je Griffin samo neka bezvezna mašina za zakucavanja, atrakcija za navijače... A Irving... Ne mogu da vjerujem.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 16:50

Donnie Darko je napisao/la:
Čekati? Koji je izgovor za jednu pobjedu od 7 ili 8 utakmica ove sezone kada je James bio vani? I to protiv neke sirotinje, Charlotte ako se sječam dobro.

I nije poenta koliko će Irving trpati, bitno je koliko će pobjeđivati. Još nikada u karijeri nije pokazao da je dovoljno dobar da pobjeđuje kao prvi igrač ekipe.
Pa znas dobro da je to bio pocetak sezone a ekipa totalno nova ili se to ne gleda? To je nebitno? Pobijedio ti je Portland kada James nije igrao, ali hajd to nije bitno.

Ako dosadasnji rezultati pokazuju da je los igrac i da su porazi njegovi onda ok, totalno je nebitan ovom sadasnjem timu sastavljenom oko Jamesa.

@Epidaurus, koji igraci su bolji od njega u ovom trenutku? James, Durant, Harden, CP3, Duncan dokle god hoda NBA parketima je top 10 igrac lige, LMA, Curry, Davis, Westbrook, Griffin i mozda zdrav George zbog kraha Indiane bez njega.

@donnie da evo sad sam vidio, te sezone je imao 22 poena, ali je imao ogromnu pomoc u ostatku ekipe, mnogo vecu nego je Irving do ove sezone ikada imao. Lee, Klay, Jack, Landry, svi dvocifreni bili u toj sezoni, ako to znaci odvesti sam ekipu u playoff, onda je sam odveo GSW u playoff a ist9 tako je onda dosta igraca to radilo i imalo sposobnost da samo vodi ekipu u playoff. Btw. lijepo okreces da sam rekao da je Griffin los igrac a ja ga hvalio kada ga je LenBias pljuvao prije par sezona. Svaka cast fakat. Sto se tice Griffina bez Paula da igrao je odlicno, ali nesto ne znam da li je to bilo u prvoj zajednickoj sezoni kada se ostvarivala hemija u ekipi.

Mes Que Un Club!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 16 jun 2015, 17:00

Hvala dovidjenja...
James je odveo sam ekipu u PO,i to vise puta,Iverson je vodio i vece bolide u PO pa i do finala,Howard ti je mal te ne sam igrao za Orlando,mislim citav se sistem zasnivao na njegovoj odbrani i post up igri i bacanju povrtanih lopti..Imas ti jos igraca koje ekipu cine 50% boljom,takav ti je bio npr Jason Kidd,pogledaj eto Knickse bez njega,takav ti je Steve Nash,covjek je sistem,asistencije,opasan po kos u svakom trenutku,Irving je trenutno igrac koji po meni nabija statistike kad nema Jamesa u ekipi,drzi ekipu na 30% pobjeda i to je to..Da bi bio bitan Jamesu u ovom finalu bi,da moze igrati u svakoj ekipi u ligi i to moze,al da bi svaku ekipu uciono boljom sa tim se nmg sloziti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 16 jun 2015, 17:07

adriano_leite je napisao/la: Pa znas dobro da je to bio pocetak sezone a ekipa totalno nova ili se to ne gleda? To je nebitno? Pobijedio ti je Portland kada James nije igrao, ali hajd to nije bitno.

Ako dosadasnji rezultati pokazuju da je los igrac i da su porazi njegovi onda ok, totalno je nebitan ovom sadasnjem timu sastavljenom oko Jamesa.
Koliko god da je ekipa bila svježa i neuigrana, porazi od Philadelphie, Sacramenta i sličnih ekipa se ne smiju dozvoljavati.

Ne znam otkud ti sad izvuče to da je Kyrie loš igrač. Ali dobro, u ligi u kojoj su svi igrači superstari, ne čudi me da je reći da neko nije superstar = reći da je loš igrač. Ili ono, Griffin je bolji od Irvinga = Irving loš igrač.
adriano_leite je napisao/la:@donnie da evo sad sam vidio, te sezone je imao 22 poena, ali je imao ogromnu pomoc u ostatku ekipe, mnogo vecu nego je Irving do ove sezone ikada imao. Lee, Klay, Jack, Landry, svi dvocifreni bili u toj sezoni, ako to znaci odvesti sam ekipu u playoff, onda je sam odveo GSW u playoff a ist9 tako je onda dosta igraca to radilo i imalo sposobnost da samo vodi ekipu u playoff. Btw. lijepo okreces da sam rekao da je Griffin los igrac a ja ga hvalio kada ga je LenBias pljuvao prije par sezona. Svaka cast fakat. Sto se tice Griffina bez Paula da igrao je odlicno, ali nesto ne znam da li je to bilo u prvoj zajednickoj sezoni kada se ostvarivala hemija u ekipi.
1. Nigdje nisam rekao da je Curry sam odveo ekipu u playoff.
2. Bio je prva opcija, i kao takav je odveo ekipu u playoff.
3. Ekipa oko njega je bila solidna, čak i dobra. Kako god, uvesti ekipu na zapadu u playoff prvi put poslije 5 godina, i poslije sezone od 20 pobjeda je ogroman uspjeh.
4. Nisi rekao da je Griffin loš igrač, ali je i više nego očigledno tvoje umanjivanje njegove vrijednosti u tvojim ranijim postovima čisto da bi se Irving uzdigao.
5. Ti, od svih ljudi ovdje, ne smiješ nikome, ali nikome pričati o izvrtanju riječi. Učinio si bukvalno istu stvar prethodno u postu koji citiram (Irving loš igrač, Curry odveo sam ekipu u playoff). Sad će standardan odgovor kako sam ja ustvari licemjer jer tebe osuđujem za izvrtanje riječi a ja to isto radim, kao i sa lošim prognozama ove godine. Standardno.

A ovo zadnje, obični izgovori.

btw. ovim završavam ovu raspravu. Ako ti je ljepše živjeti u svijetu u kojem je Irving level Griffina, i u kojem je superstar, onda izvoli. Ko sam ja da ti branim.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: NBA Finals 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 16 jun 2015, 17:14

Znaci Irving koji ekipu u PO na yebenom istoku nije odveo i koji je imo jednu pobjedu bez Jamesa se stavlja u rečenicu sa najboljim u ligi, svaka čast :clap:

Irving je po meni taj drugi rang igraca , da se ne lazemo Adriano, poredit ga sa grifinom ne mozes ;)

I da love od ove sezone = c. Frye tako da nemoj molim te njega dizat u nebesa ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 17:17

Donnie Darko je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa znas dobro da je to bio pocetak sezone a ekipa totalno nova ili se to ne gleda? To je nebitno? Pobijedio ti je Portland kada James nije igrao, ali hajd to nije bitno.

Koliko god da je ekipa bila svježa i neuigrana, porazi od Philadelphie, Sacramenta i sličnih ekipa se ne smiju dozvoljavati.

Ne znam otkud ti sad izvuče to da je Kyrie loš igrač. Ali dobro, u ligi u kojoj su svi igrači superstari, ne čudi me da je reći da neko nije superstar = reći da je loš igrač. Ili ono, Griffin je bolji od Irvinga = Irving loš igrač.
adriano_leite je napisao/la:@donnie da evo sad sam vidio, te sezone je imao 22 poena, ali je imao ogromnu pomoc u ostatku ekipe, mnogo vecu nego je Irving do ove sezone ikada imao. Lee, Klay, Jack, Landry, svi dvocifreni bili u toj sezoni, ako to znaci odvesti sam ekipu u playoff, onda je sam odveo GSW u playoff a ist9 tako je onda dosta igraca to radilo i imalo sposobnost da samo vodi ekipu u playoff. Btw. lijepo okreces da sam rekao da je Griffin los igrac a ja ga hvalio kada ga je LenBias pljuvao prije par sezona. Svaka cast fakat. Sto se tice Griffina bez Paula da igrao je odlicno, ali nesto ne znam da li je to bilo u prvoj zajednickoj sezoni kada se ostvarivala hemija u ekipi.
1. Nigdje nisam rekao da je Curry sam odveo ekipu u playoff.
2. Bio je prva opcija, i kao takav je odveo ekipu u playoff.
3. Ekipa oko njega je bila solidna, čak i dobra. Kako god, uvesti ekipu na zapadu u playoff prvi put poslije 5 godina, i poslije sezone od 20 pobjeda je ogroman uspjeh.
4. Nisi rekao da je Griffin loš igrač, ali je i više nego očigledno tvoje umanjivanje njegove vrijednosti u tvojim ranijim postovima čisto da bi se Irving uzdigao.
5. Ti, od svih ljudi ovdje, ne smiješ nikome, ali nikome pričati o izvrtanju riječi. Učinio si bukvalno istu stvar prethodno u postu koji citiram (Irving loš igrač, Curry odveo sam ekipu u playoff). Sad će standardan odgovor kako sam ja ustvari licemjer jer tebe osuđujem za izvrtanje riječi a ja to isto radim, kao i sa lošim prognozama ove godine. Standardno.

A ovo zadnje, obični izgovori.

btw. ovim završavam ovu raspravu. Ako ti je ljepše živjeti u svijetu u kojem je Irving level Griffina, i u kojem je superstar, onda izvoli. Ko sam ja da ti branim.
Samo cu se bazirati na Griffina jer sam shvacen pogresno. Ja njegove igre ne umanjujem i gotivim tog igraca i kada sam govorio da napreduje, mnogi su govorili da je samo atraktivan igrac. Mogu se postovi pregledati i vidjeti ko je sta pisao i za koga. Irvingu se pronalazi mana u tome sto nije odveo Cavse u playoff u tri sezone koliko je bio u ligi i to je glavni argument protiv njega. Griffin, LMA i svi ostali su primjeri igraca koji to nisu radili kao sto ni on nije uradio, pa im to ne predstavlja neku mrlju u njihovim karijerama dok je to za Irvinga najveci argument da nije toliko kvalitetan igrac. Cak sam u tom postu koji si citirao prethodno naveo Blakea kao boljeg od Irvinga ;) sto znaci da izvrces itekako :lol: . Btw. rasprava je pocela od Alema koji je reagovao na to sto sam napisao da su Irving i Love superstar igraci, kao i uvijek jer on vazda komentarise sto god napisem za Irvinga, tako da bih ga vjerovatno moro pljuvati da porastem u ocima forumasa, ali sreca da mi to nije cilj, pa me uhvatilo njeno velicanstvo kurcobolja.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2015, 17:22

Reagujem kad kazes za njeg nesto sto nije (barem trenutno), kao ono da je bolja verzija jednog **** Allen Iversona

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 17:27

alemsa je napisao/la:Reagujem kad kazes za njeg nesto sto nije (barem trenutno), kao ono da je bolja verzija jednog **** Allen Iversona
Ti se ocigledno pravis jako glup i volis da lazes. Kada sam rekao da je bolja verzija mog najdrazeg igraca ikada? Aleme de Allaha ti dragog nauci nas jezik, molim te k'o brata. Reci da je bolja verzija i da ima potencijal (po mom misljenju ga ima da bude njegova poboljsana verzija, a potencijal se ispuni ili ne) je nebo i zemlja. Nauci jezik vec jednom ili nemoj me ziv citati ni citirati, jer ne mogu ti stalno objasnjavati rijeci iz naseg jezika.

Mes Que Un Club!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 jun 2015, 17:28

Cuj Irving ispred Kawhija, Marca, Mela ...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 jun 2015, 17:32

adriano_leite je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Reagujem kad kazes za njeg nesto sto nije (barem trenutno), kao ono da je bolja verzija jednog **** Allen Iversona
Ti se ocigledno pravis jako glup i volis da lazes. Kada sam rekao da je bolja verzija mog najdrazeg igraca ikada? Aleme de Allaha ti dragog nauci nas jezik, molim te k'o brata. Reci da je bolja verzija i da ima potencijal (po mom misljenju ga ima da bude njegova poboljsana verzija, a potencijal se ispuni ili ne) je nebo i zemlja. Nauci jezik vec jednom ili nemoj me ziv citati ni citirati, jer ne mogu ti stalno objasnjavati rijeci iz naseg jezika.
ok sta ovo znaci na nasem jeziku:

slika

na pragu da bude bolja verzija Iversona, jel to znaci da mu malo fali a da je tu negdje trenutno?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jun 2015, 17:35

Epidaurus je napisao/la:Cuj Irving ispred Kawhija, Marca, Mela ...
Da, kao sto je tebi Wall ispred Irvinga, Atlanta **** ekipa, GSW nepobjediv, Bogut neutralizator visokih Cavsa itd. i sta s tim? Melo proslu nije usao u playoff kao ni Irving, ovu propustio zbog povrede i ono sto je igrao je bilo ruta, Marc zavisi takodjer od saigraca kao npr. Conleya, Kawhi mi je individualno slabiji od Irvinga, bolji u odbrani losiji u napadu itd. Trazio si moje misljenje i dobio si ga, sta ti nije jasno?

@Aleme pa procitaj? Sta znaci? Mlad, ima potencijal, na pragu necega itd. Da je sa 23 godine tu negdje sa HOF igracem i likom koji je od mene napravio fana NBA lige, pa bio bi **** Jordan. De skontaj se malo brate dragi. Meni ni Bryant ni Wade ni bruku drugih igraca nisu bolji od Iversona (to sam naveo u jednom od tih postova u toj raspravi) a da mi balavac Irving sa 23 godine bude bolji, pucao bih sebi u noge.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 16 jun 2015, 17:40, ukupno mijenjano 2 puta.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.