Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

zizu1991
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la zizu1991 » 25 okt 2012, 12:01

Yay got it, now we can rest in peace :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 25 okt 2012, 12:04

Bosniacum Lilium je napisao/la:Kako su smijesni ovi "hrvati". Kada je rijec o nekim nevaznim fudbalerima i sportistima koji bi teoretski mogli igrati za hr. onda kazu da je ispod igrac, kako je to neki bosanac iz neke bosanske zabiti i da im ne treba. Isto kao sto se govori za druge bosance koji zive u hr i zagrebu. Samo zbog toga bi volio da igra za BiH !
zar nije isto tako i kod nas? kad neko iz Širokog napravi belaj, odmah se kod nas piše da je to Hrvat, a ne Hercegovac. kad je dobar fudbaler, košarkaš ili nešto drugo, odmah je potomak Ilira, dobri bošnjanin, Bošnjak katoliki, sin Bosne i tako. realno, mi i oni, sve je to u pet deka, blizanci bili i ostali po svemu ;)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 okt 2012, 12:08

Jack777Pott je napisao/la:Da rijesimo dileme :mrgreen:

http://sportske.jutarnji.hr/u-maksimiru ... -/1062215/
I kakve su dileme rijesene ovim tekstom da mi je znati? :lol:

Opce poznato da igra za Hrvatku i kao sto kazu da je dao usmeni i pismeni pristanak da ce igrati za Hrvatsku U17, ali ja nigdje ne vidim da je rekao za koju A repku ce igrati, osim sto kaze da jos nije odlucio?

Lik igra za Hrvatsku a otvoreno im kzeda nije odlucio za koju ce A repku igrati, ja bi e zabrinuo da neki nas mladi reprezentativac izjavi... :mrgreen:

Malo su mi se prepali Hrvati pa pisu desperadne tekstove... :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 okt 2012, 12:10

maximusdecimus je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Kako su smijesni ovi "hrvati". Kada je rijec o nekim nevaznim fudbalerima i sportistima koji bi teoretski mogli igrati za hr. onda kazu da je ispod igrac, kako je to neki bosanac iz neke bosanske zabiti i da im ne treba. Isto kao sto se govori za druge bosance koji zive u hr i zagrebu. Samo zbog toga bi volio da igra za BiH !
zar nije isto tako i kod nas? kad neko iz Širokog napravi belaj, odmah se kod nas piše da je to Hrvat, a ne Hercegovac. kad je dobar fudbaler, košarkaš ili nešto drugo, odmah je potomak Ilira, dobri bošnjanin, Bošnjak katoliki, sin Bosne i tako. realno, mi i oni, sve je to u pet deka, blizanci bili i ostali po svemu ;)
Pa i nisi bas pogrijesio sa tim sto si napisao. Sto rece onaj talijan iz one komedije: Una faca, una raca.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 okt 2012, 12:30

Jack777Pott je napisao/la:Da rijesimo dileme :mrgreen:

http://sportske.jutarnji.hr/u-maksimiru ... -/1062215/
Ovo se davno znalo. :D
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 25 okt 2012, 12:33

neko je rekao da svi pisu sto narod hoće da čuje...a cinjenica je da su mamara i stiki u igri vrlo male izglede daje da mali igra za Bosnu, već će u martu mali debitirati za A reprezentaciju Hr, kako bi narasla cijena, ako se uzme u obzir da je Radoševiću prema novoj objavi trmarkt.narasla 13 puta...sve je jasno, a i onaj mali Vršajević je za lovu igrač...nečija igra , aon u Hnl od 90 minuta mashe rukama prema sucima, smješan mali..al' to je ipak biznis...
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Kalasnjikov
Kontakt:

Post Postao/la Kalasnjikov » 25 okt 2012, 12:38

maximusdecimus je napisao/la:
Kalasnjikov je napisao/la:Haliloviću je majka Hrvatica,rođen je u Hrvatskoj,stoga ima puno više razloga igrati za Hrvatsku nego za vas.Amen.
znamo, čuli smo već i da je rođen u Hrvatskoj i da mu je mama Hrvatica.milion puta je to napisano ovdje. i opet Alen još nije rekao da će igrati za Hrvatsku. čudno, zar ne? :)
Čudno je samo to što je Alen pred nekoliko dana igrao za Hrvatsku,protiv Izraela i Kazahstana,malo si to "slučajno" zaboravio?Otac mu također ima nastup za Hrvatsku.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 25 okt 2012, 12:41

Kalasnjikov je napisao/la: Čudno je samo to što je Alen pred nekoliko dana igrao za Hrvatsku,protiv Izraela i Kazahstana,malo si to "slučajno" zaboravio?Otac mu također ima nastup za Hrvatsku.
Cuj ga kako kaze slatko s kim se druzi "S mojim Bosancem" :)

Kod: Označi sve

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 25 okt 2012, 12:44

neo je napisao/la:
Kalasnjikov je napisao/la: Čudno je samo to što je Alen pred nekoliko dana igrao za Hrvatsku,protiv Izraela i Kazahstana,malo si to "slučajno" zaboravio?Otac mu također ima nastup za Hrvatsku.

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
Slatko ili ne momak ce 100 % igrati za Hrvatsku.Nasi mediji samo dzaba razvlace ovu pricu.Njemu i njegovom ocu su puna usta Bosne,ali kada bude birao izmedju Bosne i punih dzepova vjerovatno ce izabrati ovo drugo.Napravit ce isto sto je napravio i Sovsic...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 okt 2012, 12:53

HzSM je napisao/la:
neo je napisao/la:

Slatko ili ne momak ce 100 % igrati za Hrvatsku.Nasi mediji samo dzaba razvlace ovu pricu.Njemu i njegovom ocu su puna usta Bosne,ali kada bude birao izmedju Bosne i punih dzepova vjerovatno ce izabrati ovo drugo.Napravit ce isto sto je napravio i Sovsic...
Paša moj pišeš nebuloze.Mali ce napuniti džepove pa makar igrao i za Zanzibar.Jer je talenat vanserijski.Nije on tip igrača ala Vršajevića kojemu treba repka da se proda i da obezbjedi sebi egzistenciju.Mali ce i tako i tako igrati za velike klubove i klepati lovu,kao sto Džeko klepa.A mi u ovom trenutku ako nismo jaci od Hrvatske sigurno nismo slabiji.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 25 okt 2012, 13:00

E ljudi cim se vi zamarate,pa malog se pita isto koliko i nas,tu odlucuje gospodin Maminjo,igrace za reprzentaciju koja bude imala veci rejting u trenutku kad stasa za A tim,igrace za one koji budu na velikom takmicenju,znamo sta Maminju donosi pare,nastupi za "repku",zasto se Samir gura sad,zato sto mu je pala cijena sad je odjednom igrac za Hrvatsku,nemojte biti naivni fudbal je biznis,nema tu ljubavi....

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 okt 2012, 13:40

Glavni su mi ovi hrvati kad kazu (izvadit cu iz konteksta) :
Bosanci hoce da Halilovic odigra dvije utakmice za U21 BiH kako bi Halilovic imao samo pravo da igra za njih, KAO DA MI TO NE ZNAMO
:lol: :lol: :lol:

Pa naravno da mi zelimo da igra za nasu A repku.. jaaaaa iiiiiii sta saaad???????

Hajd ovako smo i Pjanica preoteli, valjda cemo i Halilovica :D ... mama mu je hrvatica a otac bosnjo hmmm bas me zanima da li se zna ko kod njih u kuci pisa stojeci :lol:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 25 okt 2012, 13:42

samadhi je napisao/la: I Corlukina stara je hrvatica iz Bosne, on rodjen u Bosni a ipak igra za Krvtasku. Ima isto sa Krvatskom ko ja sa Moldavijom. Nikakva. To se odnosi i na bracu Kovac. Prije poziva da igraju za rep Krvatske, vidjeli je samo na google slikama.

Alenu je stari bosanac, igro je za BiH i ima isto tako puno razloga da igra za BiH. Joj Hrvata jesu hinje.
Amen brate!
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 okt 2012, 14:12

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Welsh_(footballer" onclick="window.open(this.href);return false;)

jel se neko sjeca ovog igraca :)
Thomas Müller - Fußballgott

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 okt 2012, 14:14

Papalukas je napisao/la:E ljudi cim se vi zamarate,pa malog se pita isto koliko i nas,tu odlucuje gospodin Maminjo,igrace za reprzentaciju koja bude imala veci rejting u trenutku kad stasa za A tim,igrace za one koji budu na velikom takmicenju,znamo sta Maminju donosi pare,nastupi za "repku",zasto se Samir gura sad,zato sto mu je pala cijena sad je odjednom igrac za Hrvatsku,nemojte biti naivni fudbal je biznis,nema tu ljubavi....
Da se pita maminja, igro bi za engleze il mahnite šejkove.
Mali više naginje nama, inače se nebi mislio, jer je već igrao za mlade hr(dovoljan dokaz za alibi).
Samira on gura odavno, ali nije bilić bio pohlepan kao štimac.

Mali će uz pomoć svoga oca donjeti konačnu odluku, iako mislim da je ona već donešena, ali se čeka pravi trenutak.

Mali će igrati za nas aBd!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 25 okt 2012, 14:17

Mali je izvikan previse, bice ovo inn mozda jos godinu-dvije i kud koji mili moji...
Molit ce on Boga na kraju da i u nasoj repci zavrsi
NON MOLLARE MAI

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 25 okt 2012, 14:18

samadhi je napisao/la: I Corlukina stara je hrvatica iz Bosne, on rodjen u Bosni a ipak igra za Krvtasku. Ima isto sa Krvatskom ko ja sa Moldavijom. Nikakva. To se odnosi i na bracu Kovac. Prije poziva da igraju za rep Krvatske, vidjeli je samo na google slikama.

Ovo je predivno vidjet 'Krvatska'! Jesi to sam smislio?

I ima jedna mala veza Ćorluke i Vatrenih, Vedran je Hrvat, dok ti ipak nisi Moldavac, ili možda jesi?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 okt 2012, 14:25

samadhi je napisao/la:
Kalasnjikov je napisao/la:Haliloviću je majka Hrvatica,rođen je u Hrvatskoj,stoga ima puno više razloga igrati za Hrvatsku nego za vas.Amen.
I Corlukina stara je hrvatica iz Bosne, on rodjen u Bosni a ipak igra za Krvtasku. Ima isto sa Krvatskom ko ja sa Moldavijom. Nikakva. To se odnosi i na bracu Kovac. Prije poziva da igraju za rep Krvatske, vidjeli je samo na google slikama.

Alenu je stari bosanac, igro je za BiH i ima isto tako puno razloga da igra za BiH. Joj Hrvata jesu hinje.
Pazi, Corluka je etnicki Hrvat, za razliku od tebe koji nisi etnicki Moldavac, ovo je s tvoje strane cisto namjerno iskrivljavanje vlastite poante i zanemarivanje povijesno-pravnih cinjenica i osnovnih ljudskih prava na vlastito opredijeljenje i identitet. Nije HR ''strana drzava'' za hrvatske drzavljane, odnosno etnicke Hrvate, nebitno pri tome uopce da li je rodjen u HR, BiH ili Zanzibaru, pripadnik je jedne te iste nacije koja je jedna i nedjeljiva i razlike tu nema, te samim time uziva apsolutno ista prava kao bilo tko rodjen unutar danasnje HR, isto kao sto Halilović moze sasvim prirodno biti (ako se tako osjeca, naravno, jer to je najbitnija stavka u svemu) etnicki Bošnjak, iako je rodjen u danasnjoj Republici Hrvatskoj, medjutim njegov etnicitet ne mora nuzno biti hrvatski i samim time on moze uzivati jednaka pravu unutar BiH kao ja, ti ili bilo koji drzavljanin BiH, to su valjda jasne, elementarne stvari, samo sto vi mijesate drzavljanstvo s nacionalnosti i necijim osobnim izborom, odnosno osjecajem pripadnosti, sto je takodjer jedan od najvaznijih elemenata gore navedenog i to ce prevagnuti u Alenovom slucaju.

Malog treba pustiti na miru da kao prvo odrasta i uziva u zivotu, a ne da se na njega pravi pritisak i da ga salijetaju Mamici i duznosnici HNS-a i NFSBiH, jer kad dodje vrjieme za odluku gdje ga srce vise vuce, to ce se valjda svima jasno obznaniti i sretno mu u svakom slucaju, sto god da odlucio, veliki talent je u pitanju. Ne vidim zaista cemu tolika rasprava na tu temu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 25 okt 2012, 14:35, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 25 okt 2012, 14:25

Kralj_Tvrtko je napisao/la:

Ovo je predivno vidjet 'Krvatska'! Jesi to sam smislio?

I ima jedna mala veza Ćorluke i Vatrenih, Vedran je Hrvat, dok ti ipak nisi Moldavac, ili možda jesi?

Tvrtko, sto ce ti pogresan grb pored imena, pita te bosanski kralj Tvrtko

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 okt 2012, 14:26

Tvrtko, idi gradi flotu na moru da nastavimo osvajanje Dalmacije, pusti sport nama, bolje ti idu osvajački ratovi u ime bosanske krune.
ŠB_Fidelis je napisao/la: Malog treba pustiti na miru da kao prvo odrasta i uziva u zivotu, a ne da se na njega pravi pritisak i da ga salijetaju Mamici i duznosnici HNS-a i NFSBiH, jer kad dodje vrjieme za odluku gdje ga srce vise vuce, to ce se valjda svima jasno obznaniti. Ne vidim zaista cemu tolika rasprava na tu temu.
I malo poslušajte moga znalca :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.