BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

vendeta87
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la vendeta87 » 13 okt 2011, 17:25

Ma nemoj te toliko precjenjivati Portugal pa da su toliko dobri nebi bili u barazu nego bi se direktno kvalifikovali. Ne trebamo se olako predavati imamo mi 180 minuta da odigramo.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 okt 2011, 17:26

Ja ozbiljno neznam koji vam je djavo...

Ako su ih Danci rasturali, koji ih k**** mi nemozemo pobjediti???
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 17:26

bubakar je napisao/la:Neznam jeste li vidjeli na sarajevo x- u sto je frajer stavio dojavu prije izvlacenja i sve pogodio, cak je i stavio printscreen
ma to je moj jaran jedan...i meni je to dojavio na PM i ja nabrzinu para sto sam mogo sakupit i u kladionicu pravac... evo sad idem da podignem dobitak
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 okt 2011, 17:27

Principatus je napisao/la:Da brate. Kipar im je uvalio 4 gola na pocetku kvalifikacija. U Portugalu.
Ili da nam je napadac Islanda, oni su im bar 3 uvalili. Danska sad 2 gola.
Ali nemamo mi tu sta traziti, oni su nepobijedivi.
I meni je najviše žao što nemamo taj kvalitet. Ali, hajde brate, makar smo na dobrom putu, slažeš se?
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2011, 17:28

Pirke je napisao/la:Ja ozbiljno neznam koji vam je djavo...

Sa cim pa fakat nam vec sad gotovo cjeli defanzivni red fali.Plus sto ce milion posto faliti jos par igraca u revansu nakon zutih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 13 okt 2011, 17:30

NoName je napisao/la: I meni je najviše žao što nemamo taj kvalitet. Ali, hajde brate, makar smo na dobrom putu, slažeš se?
Ma ni tu nemogu biti optimista moj NoName. Pa sve losije igramo, Miske, Pjana, Salihaga. A
golove nazad primamo ko Portugal skoro.

Jos ako nam se Safet pred Portugal u glumce baci gotovi smo.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 okt 2011, 17:30

E yebiga sad, uporedjivati utakmicu sa Danskom sa utakmicama u barazu je smjesno. Fali nam citava odbrana osim Spahica, pored toga, imali su pravedno sudjenje, da smo ga mi imali, ne bih sada pisao ovaj post, na ovoj temi.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 17:31

Pirke je napisao/la:Ja ozbiljno neznam koji vam je djavo...

pa ne moze druze, zato sto igraju IMENA, a ne igraci na terenu....da imena ne igraju, mozda bi im i mogli dati koji go...a ja budala sve mislio da igraju igraci, a ne imena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dok mi ovdje ne objasnise na forumu kako stoje stvari :mrgreen:

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 13 okt 2011, 17:31

Sa jednog foruma:

Bosanci stvarno nemaju sreće. Mada, ni Portugal nije imao sreće, jer su dobili ubedljivo najtežeg protivnika iz nepovlašćene grupe.

Šteta, Bosna je po kvalitetu trenutno najbolja ex-yu ekipa, a nažalost neće proći na EURO. Kristina i ostale portugalske balerine "moraju" da se plasiraju, ako ništa drugo uz pomoć sudija.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 13 okt 2011, 17:32

Ne problema care...sad samo serite i davajte Portugalu nenormalnu snagu, imate mjesec dana fore da ih velicate i udižete Ronalda, Nanija, Pepa qurce palce...nema problema...e onda kad dođu utakmice i kad ih izbacimo - onda valja kasnije pojesti sopstvena **** :!: :lol: nadam se da ce te biti dosljedni u tome.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 okt 2011, 17:32

Ponovno Portugal :roll:
Jos sada vjerovatno sa Ronaldom :x
A nista,prodje jos jedan ciklus i baraz,jos jedno veliko takmicenje bez nas,ne nadam se ni najmanje,jel to treba da ocekujem da ce Mravac il Vranjes zaustavit Ronalda,Nania..
To bi bilo previse za ocekivati od njih.
Jos igramo prakticki bez startne zadnje linije,samo je Spahic tu,za kojeg su opet velike sanse da ce pozutiti u prvome mecu i propustiti revans.
Cak i da nekim cudom igrom zasluzimo prolaz dalje,isprijecit ce se stativa,precka,ili ce pak golman Portugala odigrati utakmicu zivota,jer ipak smo mi BiH.
A uz sve to,tu su uvijek ljudi u crnom koji nece moci svariti veliko prvenstvo bez Ronalda,za svaki slucaj ce nas neofirno,onako kako samo oni znaju sasjeckati dovoljno da ispadnemo.
Jer ruku na srce,i ne treba nam neka velika sudijska nepravda da bi ispali od Portugala.
Nekom ce mozda biti kriv Susic,mozda nekome i Misimovic,vecini sudija,spremaju se nove parole za naredni ciklus kako smo "sada iskusniji"zreliji,"nikad ozbiljniji",kako je bas sad doslo "nase vrijeme"..
A meni se vise **** za sve to..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 okt 2011, 17:33

Nadao sam se da ćemo izbjeći Portugalce, rane iz baraža za SP 2010 su još svježe, no možda je to i dobro s obzirom da će naši reprezentativci biti željni osvete našim krvnicima (u ovo uključujem i FIFU/UEFU, koje su nas, kroz sudiju Thomsona, udaljile od direktnog plasmana).

Naši protivnici imaju slabih tačaka, kiksaju često, odbrana im je dosta nesigurna i skloni su greškama i poigravanju s loptom, ali imaju paklen napad i cjelukupnu ofanzivu. Trebamo posebnu pažnju obratiti za C. Ronalda, kao i na Nani-a. Imaju dosta brzih igrača, dobrih s loptom, a naša odbrana bi mogla podleći pritisku i zakazati jednom u toku meča.

Uglavnom, treba ih dobro proučiti i prostudirati, uočiti slabe tačke, mane i vrline, prednosti, nedostatke... Sve, apsolutno sve moramo uzeti u obzir za ovaj baraž, još jedno razočaranje nikom ne bi dobro došlo, pogotovo ne nakon ovakvih rezultata i forme najbolje generacije koju smo do sad imali.

Ova ekipa je zrela za EP, ni pod koju cijelu ne smijemo olako shvatiti susret, ili se već unaprijed predati. Favoriti su, ali sila nisu i ne kaskamo za njima! ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 okt 2011, 17:33

Goalgetter je napisao/la:E yebiga sad, uporedjivati utakmicu sa Danskom sa utakmicama u barazu je smjesno. Fali nam citava odbrana osim Spahica, pored toga, imali su pravedno sudjenje, da smo ga mi imali, ne bih sada pisao ovaj post, na ovoj temi.
Ma bolje da Spahić ne igra nikako bolan, pa jesil' to zaboravio kakav je kiks napravio u Parizu?! Ja sam siguran da će opet on pokušati da dribla, ovaj put vjerovatno Nanija. Mislim da ga treba izbaciti iz ekipe a ovdje se ti nešto pozivaš da nam samo on ne fali. Njega ne treba ni zvati, treba Safeta zvati. :P
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2011, 17:33

Principatus je napisao/la:
NoName je napisao/la: I meni je najviše žao što nemamo taj kvalitet. Ali, hajde brate, makar smo na dobrom putu, slažeš se?
Ma ni tu nemogu biti optimista moj NoName. Pa sve losije igramo, Miske, Pjana, Salihaga. A
golove nazad primamo ko Portugal skoro.

Jos ako nam se Safet pred Portugal u glumce baci gotovi smo.
Nice try bro :mrgreen:
Ma prolaze Portugalci taman se zagrijavali u Celjigovicima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 13 okt 2011, 17:33

Mislim da razlog zbog cega se vecina pribojaval da se dobije Portugal jeste vise psiholoske naravi i loseg iskustva sa njima, nego sto je to objektivno posmatranje njihove igre. Sve se govorilo "samo ne Portugal", jer one dvije utakmice, za nas mnoge bila su dva najgora dana u zivotu. :(
Sjecam se bas dan nakon utakmice u zenici kakva je samo tmurna atmosfera bila u drzavi, u nasim gradovima, osjetilo se... jer smo htjeli da nas u nasoj sumornoj i tuznoj stvarnosti zadesi sreca... sam naziv "portugal" od tada je podsjecao samo na nesrecu... jedna ogromna rana...
Dodatno je prigrijavao amtosefru Ciro, glumeci na sav glas da cemo ih dobiti... al o tome da ne pricamo

Nego, za razliku od tih teskih jesenkih dana 2009. godine, ja sam apsolutno uz nase zmajeve i svi trebamo biti. Da smo bolji sada nego tada to je jasno, posebno iz ove zadnje utakmice. Nadam se da ce Pape mnogo bolje i jasnije i potpunije i strucnije analizirazti svaki detalj Portugalaca i spremiti pravu taktiku. Mislim da ovaj put baraz moze biti samo dodatni motiv nasim igracima da budu 200 puta bolji nego onda.

P.S. stvarno mi smetaju izajve tipa"ako su mogli danci mozemo i mi" ili ako je mogo kipar pa i mi mozemo". To su prazne izjave, ne vidim nikakav smisao u njima posebno jer smo tako govorili onda u barazu "ako su mogli albanci da dadnu go mozemo i mi", pa onda ispade da im nismo mogli ni jednog gola dati.
Samo hrabro i odvazno sa ponosom ;)

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 17:33

Goalgetter je napisao/la:E yebiga sad, uporedjivati utakmicu sa Danskom sa utakmicama u barazu je smjesno. Fali nam citava odbrana osim Spahica, pored toga, imali su pravedno sudjenje, da smo ga mi imali, ne bih sada pisao ovaj post, na ovoj temi.
a da je dzeko dao one zicere dobili bi mi i portugal u proslom barazu i neku noc francusku...poslusaj malo starije i iskusnije druze...gledao sam utakmice gdje ekipa sa 9 igraca pobjedjuje....sa 9 vs 11...dakle nema veze ko igra a ko ne igra...a mozda je i bolje da imamo kartona mozda ce se tako jos neki talenat otkriti i prikljuciti ovoj uigranoj ekipi...

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 13 okt 2011, 17:35

vjerujem u prolaz i niko me nece ubjediti u drugaciji ishod vjerujem ovim momcima a ako ne i ne prodjemo nikad necu pljuvati po igracima jer svi trebamo biti ponosni na njih igramo srcem i mislim da je to velika prednost

torcida medugorje
Kontakt:

Post Postao/la torcida medugorje » 13 okt 2011, 17:36

a vi ste mi cudni do jucer ste sigurni bili da idete na europsko , a sad ste pesimisti po cemu je portugla bolji od bosne?ja ne vidim razliku u kvaliteti jest da oni imaju **** ronalda ali imate i vi dzeku koji je u rangu ronalda, uz malo srece hrvatska i bosna idu zajedno na europsko :D
1950 <3

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 13 okt 2011, 17:36

adom je napisao/la:.
P.S. stvarno mi smetaju izajve tipa"ako su mogli danci mozemo i mi" ili ako je mogo kipar pa i mi mozemo". To su prazne izjave, ne vidim nikakav smisao u njima posebno jer smo tako govorili onda u barazu "ako su mogli albanci da dadnu go mozemo i mi", pa onda ispade da im nismo mogli ni jednog gola dati.
Samo hrabro i odvazno sa ponosom ;)
pa jel mozemo il ne mozemo?

ako se kaze da mozemo to ne znaci da i hocemo....niko ne zna buducnost prijatelju...dakle jel mozemo il ne mozemo?

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 13 okt 2011, 17:37

Mislite sa hocete, to je vase pravo, ali barem tokom tih 90 minuta podrzite momke na terenu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.