TRENER Dinama Vahid Halilhodžić najavio je susrete protiv Osijeka u Gradskom vrtu i protiv PAOK-a sljedeću srijedu u Europa ligi. Svjestan je težine zadatka, ali se nada kako Modri mogu do povijesne pobjede. Istina, ima problema s kadrom, ali to ne može biti opravdanje.
"Cufre je jučer bio na pregledu i naređeno mu je nekoliko dana mirovanja, tako da neće putovati u Osijek. Mogao bi zaigrati pod injekcijama, ali ne želim riskirati. Tako će se do vikenda vratiti u ritam treninga i nadamo se dočekati spreman utakmicu s PAOK-om u srijedu. On je vrlo bitan igrač za našu momčad i to ne samo radi nogometna kvalitete koliko radi europskog iskustva koji posjeduje. Što se tiče ostatka momčadi postoje neke sitne povrede, ali ništa zabrinjavajuće. Najviše me osobno grize ta suspenzija Bišćana, koji će nam jako nedostajati protiv Grka. Cufre na mjestu stopera? Ne znam, moguće no nisam siguran koliko je pametno mijenjati taktičke postavke. Stvorili smo jedan prepoznatljivi defenzivni blok koji djeluje sjajno ove sezone", rekao je trener Dinama Vahid Halilhodžić.
U Osijeku će ih sutra dočekati težak teren i rasterećeni domaćin koji je spreman na podvig...
"U Osijeku nas očekuje težak zadatak i težak teren. Bojim se povreda, ali ne i rezultata. Smatram da si ne možemo dozvoliti nikakav kiks te da bi morali bez prevelikih problema proći dalje. Osijek je jedna talentirana momčad koja vrlo dobro može igrati i kombinirati kada joj se dozvoli. Ukoliko u utakmicu ne uđemo kako treba rani gol, ne daj bože dva stvorili bi nam velike probleme. Upravo zato ću razgovarati s igračima kako ne bi olako ušli u utakmicu i stvorili nam nepotrebne probleme. Osječanima je ovo posljednja utakmica u ovoj godini i nemaju što izgubiti, slijedom čega vjerujem da će u utakmicu uči s velikom željom i podosta ofenzivno. Morat ćemo znati odgovoriti na pravi način, ispadanje iz Kupa si ne možemo priuštiti", napomenuo je Halilhodžić.
O Grcima zna sve, kaže, ne mogu ga iznenaditi...
"Da, poslat ću skauta u Grčku ovoga vikenda da pogleda posljednju utakmicu PAOK-a, ali mislim da se tu više nema što sakriti. Pogledao sam nekoliko kazeta s utakmicama njihove momčadi, znam ih do u najmanjeg detalja. Problem neće biti u tome, jedino u spremnosti moje momčadi, koja je u ovoj polusezoni odradila već tridesetak utakmica. No, ukoliko ne pobijedimo PAOK, nismo ni zaslužili biti među 32 najbolja kluba u Europa ligi. Gledao sam momčadi koje su prošle dalje i zaista se radi o europskoj nogometnoj kremi, koja komotno može igrati i Ligu prvaka. Grci su kvalitetna momčad koja se zna braniti. Oni su stoput veći mangupi od nas i znaju kako zabiti iz kontranapada. Moja ekipa mora imati jednostavno više karaktera kako se te stvari ne bi događale. Ne želim ravnodušnost svojih igrača, želim da se ponekad naljute na sebe ili suigrače", istaknuo je trener Modrih.
"Sve ću dati kao trener da upišemo povijesnu pobjedu protiv PAOK-a, koja će vjerujem obradovati cijelu Hrvatsku. Iskreno se nadam da možemo svladati PAOK i tako primiti simpatije svih. Upoznati ste vjerojatno s pričom ST. Etiennea, koji je došao jednim sjajnim nizom do finala Lige prvaka. Svojim nastupima su pobrali simpatije cijele Francuske, a nadam se kako bi i mi mogli tako nešto slično napraviti. Zašto onda ne bi jedan Hajdukovac navijao za nas. Ipak se radi o hrvatskom klubu koji je napravio veliku stvar u Europi", za kraj će Halilhodžić.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu