SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la geronimo » 20 jun 2010, 00:08

Po svemu sudeci, Jogi se drzi Holgera i u narednom (presudnom) mecu protiv Ghane, on ce istrcati kao lijevi bek. :|
Cacau bi trebao biti zamjena za Klose-a. Mnoge paralele se povlace sa zadnjeg EP, s tim da su tada imali Ballacka, koji je svojim razornim sutem rijesio pobjednika.
Hajmo tipovati ko bi mogao odluciti narednu utakmicu. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 jun 2010, 00:11

Teoretski ne vjerujem u to da ce Australija pobijediti protiv Srbije. Ali da odigraju nerjeseno je moguce do vjerovatno, osim ako i treci put dobiju crveni i penal, ali toliko nesrece nemoze imati niko.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jun 2010, 00:13

geronimo je napisao/la:Po svemu sudeci, Jogi se drzi Holgera i u narednom (presudnom) mecu protiv Ghane, on ce istrcati kao lijevi bek. :|
Cacau bi trebao biti zamjena za Klose-a. Mnoge paralele se povlace sa zadnjeg EP, s tim da su tada imali Ballacka, koji je svojim razornim sutem rijesio pobjednika.
Ma Poldi ce to uzet u svoje noge,momak se bori jes' da nas je sve iznervirao u petak al' nije jedini,mene vise brinu zuti kartoni glede osmine finala jer cijeli vezni red ima po 1 zuti,mogao bi to biti veliki problem.

Sto se tice Holgera lijevi bek nije za njega,koliko god se on trudio al' sa njim znas na cemu si taj podbacit nece odigrace ono sto zna,sad jel to dovoljno zavisi od protivnika,pouzdan je.Ja bih volio da Jansenu pruzi sansu,iako nije dugo igrao valjao bi u ovakvoj postavci igre kao sto je sada
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 jun 2010, 00:15

geronimo je napisao/la:Po svemu sudeci, Jogi se drzi Holgera i u narednom (presudnom) mecu protiv Ghane, on ce istrcati kao lijevi bek. :|
Mislis koji igrac Elf-a?
Stoji dugo 0:0, ali od stresa i pritiska krvi Löw-u se odjedanput poboljsava vid, i primjecuje da mu drugi strijelac Bundeslige sjedi na klupi. Od radosti zahvacen trci prema njemu, grli ga i kaze: Pa covjece ja sam mislio, da si jos ostao na aerodromu u Frankfurtu. Na to se desava ovo: Kießling, ulazi u 89-toj i zabija jedan u 90, a drugi u 91.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 jun 2010, 00:29

Kao sto napisa bistrik onaj se **** valjda ne moze ispromasivati onoliko dvije tekme za redom (mada gledajuci ovu sezonu u Kelnu nista nije nemoguce :D).
Ako ne on, onda Svajni tuce sa jedno 30 m i tu je kraj, onaj golman je nesiguran a i lopta odgovara ovim "bombasima".
O nekom drugom ishodu osim pobjede ne zelim ni da razmisljam :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jun 2010, 00:32

Hehe, pa kad pogledam sve napadace, moram priznati da bi i ja dao sansu mladom "lepotanu". :mrgreen:
Mozda ne od pocetka, ali sansu je zasuzio, mozda i vise nego spica Stuttgarta. Nema tu "Knipsera" tipa Vollera ili Klinsmanna, pa da ovaj koeficijent promasenih sansi malo poprave.
Sto se tice Badstubera, momak pored svih priznatih vrlina posjeduje jednu boljku...a to je tromost. Ta boljka nije dozvoljena na poziciji gdje ga trenutno Jogi i Louis forsiraju.
@Princi - taj scenario mi se uopste ne svidja. Hocu pobjedu bez gubljenja zivaca. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 jun 2010, 00:42

TheGame, tvoj avatar me uvjek na novo hipnotizira.

Ma no sikiriki Gero, Podolski je vec toliko izmasio, da jednostavno matematicki ne moze vise masiti. Jer ako mu to uspije nama poznati univerzum ce se u sebi sklopiti. Sto se tice Jabulanija i golmana, kako Podolski vec rece o svom jakom sutu:"Polomio sam time mnoge ruke!" Kießling treba zaigrati, ali i on je u pripremnim znao dobro masiti. Gana ce se postaviti defenzivno i kad tad ce poceti primati golove, samo je bitno da se to desi u okviru 90 minuta. :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jun 2010, 00:45

Vidi Geronima poceo navijati za Nijemce. Bas sam pozitivno iznenadjen. Sto se tice scenarija protiv Gane svidja mi se ideja Princija, no kako gledam prije ce uci veliki Gomez. :( :(
Ukoliko dodje do penala, nadam se da ce Schweini preuzeti odgovornst, a ne opet Podolski (mozda bih Marin ili Jansen mogli poceti umjesto njega), koji pojma nema. Na poziciju lijevog beka treba postaviti Boatenga, jer s Holgerom necemo daleko dogurati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jun 2010, 01:11

amerosm je napisao/la:Vidi Geronima poceo navijati za Nijemce. Bas sam pozitivno iznenadjen.
Pa nisam ih nikad mrzeo, da se razumemo. :D Priznajem, da nisu uvijek imali moju naklonost, ali sada iz raznoraznih razloga, cvrsto stojim uz ovu ekipu. ;)
Danas sam gledao Lahma na jednom TV-interview-u, gdje kaze da ekipa ima karakter, sklanja (djelimicno) krivicu Badstubera kod primljenog gola. Razumljivo, tako mladog momka ne smiju sada razuvjeriti, i samim cinom izostavljanja u narednoj utakmici...pocinili bi taj "grijeh". :mrgreen: Tako da se ne trebamo nadati nekakvim izmjenama protiv Ghane. Lahm mi se svidja kao igrac, ali se bojim da jos nije dorastao kapitenskoj traci. Mozda ste primjetili da je na poluvremenu utakmice protiv Srbije gurao, uslovno receno, Swajnija...da "porazgovara" sa sudijom u vezi donesenih odluka.
Isto tako mora biti primjeceno, kako je Van Bommel najcesce faulirani igrac Holandije i Bayerna. Dobro, to nije bas za uporedbu, ali hocu reci da moras izboriti respekt kod sudija, tako da ako ti nekad "natuzi" i moras prileci bez valjanog razloga, dobijes faul automatski! :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jun 2010, 01:37

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Vidi Geronima poceo navijati za Nijemce. Bas sam pozitivno iznenadjen.
Pa nisam ih nikad mrzeo, da se razumemo. :D Priznajem, da nisu uvijek imali moju naklonost, ali sada iz raznoraznih razloga, cvrsto stojim uz ovu ekipu. ;)
Danas sam gledao Lahma na jednom TV-interview-u, gdje kaze da ekipa ima karakter, sklanja (djelimicno) krivicu Badstubera kod primljenog gola. Razumljivo, tako mladog momka ne smiju sada razuvjeriti, i samim cinom izostavljanja u narednoj utakmici...pocinili bi taj "grijeh". :mrgreen: Tako da se ne trebamo nadati nekakvim izmjenama protiv Ghane. Lahm mi se svidja kao igrac, ali se bojim da jos nije dorastao kapitenskoj traci. Mozda ste primjetili da je na poluvremenu utakmice protiv Srbije gurao, uslovno receno, Swajnija...da "porazgovara" sa sudijom u vezi donesenih odluka.
Isto tako mora biti primjeceno, kako je Van Bommel najcesce faulirani igrac Holandije i Bayerna. Dobro, to nije bas za uporedbu, ali hocu reci da moras izboriti respekt kod sudija, tako da ako ti nekad "natuzi" i moras prileci bez valjanog razloga, dobijes faul automatski! :lol:
Slazem se s tobom sto se kapitena tice, Lahm jednostavno nema "Eier" da bude kapiten, kao sto bih rekao legendarni Olli. Mislim da je kapitenska traka trebala otici Schweinsteigeru, ali ja i danas ne mogu da dodjem sebi isto kao i Klopp i pitam se kojeg je .urca izvadio Oezila koji je uposljavao osobu koja mi je u Petak iskidala zivce.
Takodjer bih DFB malo trebao pripaziti pri dodijeli brojeva, jer su posljednja tri prvenstva zahebali stvar kada su "anonimusi" dobijali broj 10 (Ricken, Neuville, Podolski), sto malo podcjenjuje legende Njemackog fudbala kao Sigfireda Helda, Felixa Magatha, Hansi Muellera, Lothar Mattheausa, Icke Heasslera, jer su ovi igraci morali odsta znoja proliti da bih dobili tu 10 na ledja, pa bar bih je najbolji igrac sadasnje repke trebao nositi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jun 2010, 01:48

Özil je ocigledno bio premoren, sto me kod njega iznenadjuje. Stvarno djeluje tromo i izmoreno nakon nekih sat odigrane utakmice. Zadnji pas mu cesto bude pogresan, a uz to zaboravi na defanzivne zadatke.

To u vezi brojeva, Nijemci se malo pribojavaju broja 23...datum kada ce ukrstiti koplja sa Ghanom. :?
Vom Jäger zum Gejagten

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 20 jun 2010, 09:22

Gana dominira sto jest jest, samo da im igra još i Essien, bili bi armirani beton, ovako su samo beton!
slika

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 20 jun 2010, 09:56

Ganci ce u zadnjem kolu platit za sva poguravanja od sudaca (necu reci da penali nisu opravdani), pa covjece oni dosad cijeli turnir igraju s igracem vise... mislim da ce ih goropadni njemci pojest... Sto se tice Srba, nadam se da ce dobiti Australijance, tesko, ali ipak da ce ih dobiti.
Rey de la furia española...

Dinamitaš
Kontakt:

Post Postao/la Dinamitaš » 20 jun 2010, 09:59

Chologol je napisao/la:Ganci ce u zadnjem kolu platit za sva poguravanja od sudaca (necu reci da penali nisu opravdani), pa covjece oni dosad cijeli turnir igraju s igracem vise... mislim da ce ih goropadni njemci pojest... Sto se tice Srba, nadam se da ce dobiti Australijance, tesko, ali ipak da ce ih dobiti.
Tako ste mislili kad su trebali protiv Srbije igrati, pa et nisu ih pojeli...

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 20 jun 2010, 10:02

Dinamitaš je napisao/la:
Chologol je napisao/la:Ganci ce u zadnjem kolu platit za sva poguravanja od sudaca (necu reci da penali nisu opravdani), pa covjece oni dosad cijeli turnir igraju s igracem vise... mislim da ce ih goropadni njemci pojest... Sto se tice Srba, nadam se da ce dobiti Australijance, tesko, ali ipak da ce ih dobiti.
Tako ste mislili kad su trebali protiv Srbije igrati, pa et nisu ih pojeli...
Kakve veze ima utakmica Gane i Srbije sa onom Njemacke i Gane, pa Svabe ce im uvalit minimalno 3,4 komada. Uostalom, vi ste tako govorili kako ce Ganci pojest Australijance pa prc milojko.
Rey de la furia española...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 20 jun 2010, 11:47

Evo jedan schlager:

Nach dem Spiel ist wieder vor dem Spiel
und läuft es auch mal nicht so wie man will,
wirst du trotzdem immer alles geben,
denn für dich bedeutet Fussball Leben!!!

Lu Lu Lu Lukas Podolski
Lu Lu Lu Lukas Podolski
Lu Lu Lu Lukas Podolski
Lu Lu Lu Lukas Podolski

[youtube][/youtube] :mrgreen:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 20 jun 2010, 11:56

slicnu situaciju njemacka je imala kada je morala 2002. da pobjedi kamerun u trecem kolu da bi prosla dalje... sto su i ucinili na kraju (2-0).

bit ce tesko protiv gane, ali vjerujem da ce loew uspjeti da rjesi problem u glavama igraca... ;)

znaci, bez nervoze i straha...

[youtube][/youtube]
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jun 2010, 12:03

Ma bice to sve udure. Nijemci su i protiv Srbije imali dosta prilika, a jos su igrali sa igracem manje. Nijemci su se ispucali protiv Australije, jer je velika vecina prilika ulazila u mrezu, protiv Srbije to nije bio slucaj, sto ne mora da znaci da nece i protiv Gane.....
Jos jednom ce pokazati karakter, u sto sam siguran, a svi znaju da su Svabe najbolje, kada najvise treba....
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 20 jun 2010, 12:10

Ako zele da potvrde visoke ambicije, onda Gahnu moraju pobjediti. Tu nema mnogo kalkulisanja. Zato ja ne sumnjam da ce to Njemci odraditi hladno i vrlo profesionalno. 8-)
#divovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 jun 2010, 13:23

mislim da njemačka definitivno ima veci kvalitet i da će sigurno pobijedit ganu...guravo može biti al ko i geronimo ni ja ne bi volio gubit živce...kad bi njemačka ispala onda bi ovo prvenstvo baš bilo ukleto i naopako, jer baš da nijemci ispadnu u grupi u kojoj su od sve 3 selekcije kvalitetniji prosto nemoguče...a svi su pričali nešto ko ballack puno ne fali, al malo sutra...ballack bi neku loptu ugurao protiv srbije...mogu samo zamislit bilo bi to ko protiv portugala 2008. godine onaj treci gol, malo ih odgura ballack, onda onaj odlicni karakteristicni skok, trzaj glavom i loptica vec u mrezi...nazalost nema ga, ova ekipa oscilira zbog velikog broja mladih igraca....
sto se badstubera tice kritike su bez veze, pa igrac kako je odigrao protiv svih velikih timova u ligi prvaka i koliko vec hladnoce, znanja i rutine pokazuje to je čudo jedno, a gledam malo prije doppelpass na **** i udo lattek ga brani i siguran je da ce u narednoj holger opet super odigrat....a klosea mi malo onaj malenco zaustavi s ovim kartonom jer tipovao sam da ce zabit 4-5 golova na ovom mundijalu, al bit ce prilike od osmine finala ako Bog da pa nadalje... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.