Na pocetku 3-5-2 sa Dedicem i Burnicem na wing backovima, Kasnije 4-4-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Gigovicem na desnom i Bicakcicem na desnom beku. Kad su usli Bazdar i Bajraktarevic oni su otisli na krila, a Dedic na desnog beka.
Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: Njemačka - BiH 16.11.2024 / BiH - Nizozemska 19.11.2024
- RollingPaper
- Kontakt:
Iskreno nisam vidio reprezentaciju da više igra pod ručnom kao sinoć Nizozemci. Imali smo jedinstvenu priliku da ih pobjedimo, šteta što nismo imali dovoljno snage.
Meni je samo smiješno kako nisam vidio nijedan komentar euforije od sinoć, a opet ima stotine na račun "sad će se glupi Bošnjo uzdignuti" 
Sve neke intelektualne elite, a zapravo obične ki.te koje vrte iste stvari i misle da su nešto
Sve neke intelektualne elite, a zapravo obične ki.te koje vrte iste stvari i misle da su nešto
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Grijesis u ovom dijelu da smo od prve minute igrali 4-4-2, u defanzivnom bloku da, ali su u ofanzivnoj postavci bila 3 nazad. Kasnije i ofanzivno presli na 4-4-2.hurem je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:03Neki očito nisu gledali utakmicu.
Vec sam sinoć pisao.
Kakvo bolan 1.poluvrijeme 352 i da smo u drugom prešli na 442 pa kao proigrali?!
Od 1. (PRVE) minute smo igrali s 4 nazad. Od prve minute smo igrali istu formaciju. S istom formacijom odigrali slabo 1.poluvrijeme i dobro 2.poluvrijeme.
Momci su se na poluvremenu presabrali, krenuli odlučnije i to je izgledalo bolje i do prvih izmjena u 63.minuti. Odlična prilika Dzeke s lijeve strane, potom udarac glavom, zatim poništen gol...tek onda ulaze Bazdar i Bajraktarevic koji su doprinijeli još sigurnijem posjedu, pogotovo Bazdar.
U isto vrijeme niko neće kazati da smo mi bili oslabljeni...ne samo sinoć, nego svaku utakmicu i to za ponajbolje pojedince.
-
- Kontakt:
To je to. Ko god potencira izraz kockar ili pokeraš, za mene je u rangu Husarića i Bulića koji, vjerovali ili ne, žele uvaliti osim Pirića i Nardina Mulahusejnovića u reprezentaciju. Nevjerovatno mi je kakve poruke selektoru pišu, procurile su u javnost, a oni su tipa 2% gnjida s kojima se susreće.
Još uvijek pokušava remi protiv Holandije poništavati sa izostancima njihovih par igrača, dok ni u jednom trenutku nije pokušao opravdati to što mi nismo još uvijek imali spremno ono najbolje što imamo.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Da mi je neko ponudio 2 boda prije pocetka ove lige, prihvatio bih bez mnogo razmisljanja.
Mozda ne bih bas prihvatio ovih 7:0, ali eto - sveukupno gledano, rezultati su OK sto se mene tice.
Problem je sto igra nije OK, a ja bih bio sretniji da je igra OK, a da su rezultati tj. bodovi i izostali ovaj put...
Najveci problem - vezni red, jednostavno strasan nedostatak kvaliteta svih nasih igraca koji su igrali u veznom redu u ovih 6 utakmica...
Eto vidjelo se dovoljno juce, kad je Dedic usao u vezni red da je 2 koplja iznad svih ostalih...
Svi dueli izgubljeni, uzasno postavljanje na "drugu loptu", kasni se minutu za protivnicima, i to se ne moze nauciti, jednostavno nema kvalitete u veznom redu i to je to.
Doduse, vjerovatno to nebi toliko lose izgledalo protiv ekipa naseg ranga Luksemburg, Bjelorusija, Azerbejdzan…
Pozitivna stvar iz ovih 6 utakmica. Mnogo novih imena u reprezentaciji... Sta da kazem, valjda neko od njih stvarno i proigra na potrebnom nivou u buducnosti.
Slucaj Katic – sta da kazem – ubite se svi koji ste odgovorni.
Mozda ne bih bas prihvatio ovih 7:0, ali eto - sveukupno gledano, rezultati su OK sto se mene tice.
Problem je sto igra nije OK, a ja bih bio sretniji da je igra OK, a da su rezultati tj. bodovi i izostali ovaj put...
Najveci problem - vezni red, jednostavno strasan nedostatak kvaliteta svih nasih igraca koji su igrali u veznom redu u ovih 6 utakmica...
Eto vidjelo se dovoljno juce, kad je Dedic usao u vezni red da je 2 koplja iznad svih ostalih...
Svi dueli izgubljeni, uzasno postavljanje na "drugu loptu", kasni se minutu za protivnicima, i to se ne moze nauciti, jednostavno nema kvalitete u veznom redu i to je to.
Doduse, vjerovatno to nebi toliko lose izgledalo protiv ekipa naseg ranga Luksemburg, Bjelorusija, Azerbejdzan…
Pozitivna stvar iz ovih 6 utakmica. Mnogo novih imena u reprezentaciji... Sta da kazem, valjda neko od njih stvarno i proigra na potrebnom nivou u buducnosti.
Slucaj Katic – sta da kazem – ubite se svi koji ste odgovorni.
Reuzltati su nam skoro isti kao i prosli ciklus LN u A ligi. 2 boda, sada smo dali jedan gol vise (prosli puta dali 3), ali smo primili 6 vise (prosli puta primili 11). Vjerovatno bi i sada primili mozda identican broj golova da nismo izgubili 7-0.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- relativizam
- Kontakt:
rezultati su pravo oke
samo znanjem selektora i sposobnoscu saveza nismo gubili i po 10-0
samo znanjem selektora i sposobnoscu saveza nismo gubili i po 10-0
-
- Kontakt:
Ni u jednom trenutku nismo 3-5-2- igrali. Prvo je igrao 4-4-2 u liniji gdje je u odbrani te kad dođu na nekih 40-ak metara od gola Nizozemske se povlačio Šunjić a Dedić i Gigović ulazili u sredinu. U prvom poluvremenu je zamijenio strane Dediću i Gigoviću. Onda u drugom pred gol, 4-2-4 Tahirović, Šunjić- Bajraktarević, Baždar - Demirović, Džekomarlostanf1eld je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:40Na pocetku 3-5-2 sa Dedicem i Burnicem na wing backovima, Kasnije 4-4-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Gigovicem na desnom i Bicakcicem na desnom beku. Kad su usli Bazdar i Bajraktarevic oni su otisli na krila, a Dedic na desnog beka.
Glory Glory Man United
Ma i ono pred kraj je ostalo 4-4-2 samo sto su Esmir i Samed igrali na krilima pa to djeluje ofanzivnije.Daduli je napisao/la: ↑20 nov 2024, 12:36Ni u jednom trenutku nismo 3-5-2- igrali. Prvo je igrao 4-4-2 u liniji gdje je u odbrani te kad dođu na nekih 40-ak metara od gola Nizozemske se povlačio Šunjić a Dedić i Gigović ulazili u sredinu. U prvom poluvremenu je zamijenio strane Dediću i Gigoviću. Onda u drugom pred gol, 4-2-4 Tahirović, Šunjić- Bajraktarević, Baždar - Demirović, Džekomarlostanf1eld je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:40Na pocetku 3-5-2 sa Dedicem i Burnicem na wing backovima, Kasnije 4-4-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Gigovicem na desnom i Bicakcicem na desnom beku. Kad su usli Bazdar i Bajraktarevic oni su otisli na krila, a Dedic na desnog beka.
A to sto neki misli da ako se je Dedic vracao nazad odmah znaci da je formacija bila 3-5-2 govori koliko se razumiju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
Eh upravo to ne možeš objasniti Papetovim sveznalicama,da si dobio najlosije iz prvog sesira,pa iz drugog,četvrtog,petog... sve ekipe koje su tehnicki kao i mi,trome,bez nekog velikog kvaliteta... i tu nam se poklopilo... Protiv Njemacke i ona ekipa da je iz 2014 izasla ne bi se puno bolje provela... Portugal nas unistio u barazu pod Safetom... i to niko nece da prizna da je tad trebao dobiti nogu..al eto Bog ga pogleda ostavise ga na klupi,poklopi se grupa a sekunda je falila poslije poraza od Slovacke na Bilinom da i to prokocka... Spasio ga igrač koji nas je odbio zbog Švice...PeppermintSA je napisao/la: ↑20 nov 2024, 05:16Mi smo od te reprezentacije u najmanju ruku napravili Španiju. Mi olako zaboravljamo da su u njoj igrali i Zahirović, Pandža, Vršajević, Rahimić koji se gotovo oprostio od klupskog fudbala itd. A i te udarne igle nisu baš bile nekakav evropski creme de la creme. Ta reprezentacija je bila potentna, na nekim pozicijama jako dobra, na nekim prosječna, uz vrlo kratku klupu. I slažem se, nikad se ne bi plasirali na SP da nismo izvukli objektivno gledajući slabu grupu, i to grupu u kojoj su nam svi protivnici odgovarali.rishovski je napisao/la: ↑20 nov 2024, 02:52Bile su takve da Grcka nikad nece biti level ekipa koje smo do tada dobijali iz prvog šešira.. Sad ti kao veliki znalac mislis da bi bili na SP da si dobio Italiju kao nosioca ili Portugal,da ne pominjem Španiju,Francusku,Njemačku....
Mi smo tad bili reprezentacija u kojoj se znalo prvih 11 ako su svi zdravi 2 mjeseca prije utakmice...
Safet je pokazao da je sreća bila i to je dokazao vodeći reprezentaciju poslije SP.. g.uzio nas ko je stigao... Što nije napravio neki rez,otjerao pojedince kad je trenerčina..
Frajer se samo žalio kako je život skup u Parizu... trebali mu milion godisnje dati.... A o klubovima koje taj stručnjak vodio,bolje da ne pričamo...0 bodova...
E sad, pored svega rečenog, upravo nas je Pape odveo na prvenstvo svojom odlukom da otpočetka kvalifikacija igra sa dva klasična centarfora, u trenutku kada apsolutno niko u Evropi tako nije igrao. Shvatio je kakve imamo protivnike u grupi, da nam mahom odgovaraju jer smo tehnički bili solidno potkovani, i gurne Džeku i Ibiševića u tandemu od prve utakmice. Sjeti se da to Ćiro nije radio, već je igrao s jednim špicem, a da je i sam Pape u prvom ciklusu igrao samo s Džekom u špicu, dok je Ibiševića ili ostavljao na klupi ili utapao na krilo. Ta njegova trenerska odluka nas je odvela na prvenstvo, jer smo završili kao prvoplasirani zahvaljujući gol razlici. Prosto smo tovarili ove slabije ekipe sa po 4-5-8 golova. Da smo kojim slučajem završili drugi i otišli u baraž, ne bi ga prošli. Mi smo bili prespori, pretromi i prejednodimenzionalni da bismo prošli nekog jačeg protivnika od Grčke u dvomeču. Pape je izvukao maksimum iz one ekipe, jer ako neko misli da su Medunjanin, Vršajević, Pandža, Vranješ, Zukanović, Šunjić, Bešić, Zahirović, Stevanović, Svraka, Mujdža, polupenzioner Rahimić, pozni Miske sa stomačinom, Salihović... neke svjetske vedete koje jamče konstantni uspjeh, prosto je nerealan. Mi smo s njim bili u jednom trenutku 13. reprezentacija na svijetu, a po suhoj kvaliteti nismo bili ni u prvih 30.
Naravno, ona je bila za tri klase bolja od ovog trenutnog škarta što za nas igra, ali daleko je to bilo od nekog topa.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Pa u defanzivnom bloku je bilo 4-4-2 svakako cijelu utakmicu, govorim za prvih 30ak minuta u pozicionom smislu kada smo imali loptu ono malo vremena.GG3 je napisao/la: ↑20 nov 2024, 12:42Ma i ono pred kraj je ostalo 4-4-2 samo sto su Esmir i Samed igrali na krilima pa to djeluje ofanzivnije.Daduli je napisao/la: ↑20 nov 2024, 12:36Ni u jednom trenutku nismo 3-5-2- igrali. Prvo je igrao 4-4-2 u liniji gdje je u odbrani te kad dođu na nekih 40-ak metara od gola Nizozemske se povlačio Šunjić a Dedić i Gigović ulazili u sredinu. U prvom poluvremenu je zamijenio strane Dediću i Gigoviću. Onda u drugom pred gol, 4-2-4 Tahirović, Šunjić- Bajraktarević, Baždar - Demirović, Džekomarlostanf1eld je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:40
Na pocetku 3-5-2 sa Dedicem i Burnicem na wing backovima, Kasnije 4-4-2 sa Dedicem na lijevom krilu, Gigovicem na desnom i Bicakcicem na desnom beku. Kad su usli Bazdar i Bajraktarevic oni su otisli na krila, a Dedic na desnog beka.
A to sto neki misli da ako se je Dedic vracao nazad odmah znaci da je formacija bila 3-5-2 govori koliko se razumiju.
-
- Kontakt:
- PasodelMar
- Kontakt:
Eh kome ti objašnjavaš, još mrtav hladan napisao da neki očito nisu gledali utakmicumarlostanf1eld je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:45Grijesis u ovom dijelu da smo od prve minute igrali 4-4-2, u defanzivnom bloku da, ali su u ofanzivnoj postavci bila 3 nazad. Kasnije i ofanzivno presli na 4-4-2.hurem je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:03Neki očito nisu gledali utakmicu.
Vec sam sinoć pisao.
Kakvo bolan 1.poluvrijeme 352 i da smo u drugom prešli na 442 pa kao proigrali?!
Od 1. (PRVE) minute smo igrali s 4 nazad. Od prve minute smo igrali istu formaciju. S istom formacijom odigrali slabo 1.poluvrijeme i dobro 2.poluvrijeme.
Momci su se na poluvremenu presabrali, krenuli odlučnije i to je izgledalo bolje i do prvih izmjena u 63.minuti. Odlična prilika Dzeke s lijeve strane, potom udarac glavom, zatim poništen gol...tek onda ulaze Bazdar i Bajraktarevic koji su doprinijeli još sigurnijem posjedu, pogotovo Bazdar.
U isto vrijeme niko neće kazati da smo mi bili oslabljeni...ne samo sinoć, nego svaku utakmicu i to za ponajbolje pojedince.

-
- Kontakt:
Duh Džeke iz najboljih dana usao u KrstovićaCoolpanda24 je napisao/la: ↑20 nov 2024, 11:27Nadam se da nećete zamjeriti što idem u off s temom, je li ko pogledao tekmu Turska-CG od sinoć? Sad vidim Crnogorci ih pobijedili 3-1, pa rekoh kojim trikovima?
Opet neka rasprava o formacijama.
Juce nam je igrao Dedic, protiv Njemacke nije.
Isto tako Edin je igrao.
Mi smo sa zdravim Dedicem i Kolasincem repka, kad nema ove dvojice pisi propalo.
Meni je drago da sad imamo Sunjica, milslim da ce on biti jos bolji.
Sto se tice Tahirovica, treba naci neki klub gdje ce igrati i nek se hvati teretane. Nako velik covjek a opet pada kad udje u duele.
Treba nam jos neki ofazivni vezni, valjda Esmir nadje klub u Europi. Mislim da je bolje zvati Hasica, mlad je, igra dobro u Poljskoj.
Izbaciti Mujakica, Hajradinovica. Za Basica ne znam.
I steta sto je Anel budaletina, sa njim bi to dosta bolje bilo.
Dedic, Jusuf, Barisic, Dennis, Katic, Tarik, Zoli, Bico, Nail i Karic.
Juce nam je igrao Dedic, protiv Njemacke nije.
Isto tako Edin je igrao.
Mi smo sa zdravim Dedicem i Kolasincem repka, kad nema ove dvojice pisi propalo.
Meni je drago da sad imamo Sunjica, milslim da ce on biti jos bolji.
Sto se tice Tahirovica, treba naci neki klub gdje ce igrati i nek se hvati teretane. Nako velik covjek a opet pada kad udje u duele.
Treba nam jos neki ofazivni vezni, valjda Esmir nadje klub u Europi. Mislim da je bolje zvati Hasica, mlad je, igra dobro u Poljskoj.
Izbaciti Mujakica, Hajradinovica. Za Basica ne znam.
I steta sto je Anel budaletina, sa njim bi to dosta bolje bilo.
Dedic, Jusuf, Barisic, Dennis, Katic, Tarik, Zoli, Bico, Nail i Karic.
- PasodelMar
- Kontakt:
Činjenica da nikada nismo imali više upitnika u vezi formacije i postave igrača, dovoljno govori o Barbarezu. Level Pro bučkuriš.
Ja sam jučer Dedica primjetio na lijevom krilu, pa na lijevom beku, pa na desnom beku, mislim ako je vama to normalno, ok, meni nije i ne može biti. Burnic na wingeru mi nikada neće biti ok. Bicakcic na desnom beku meni nikada neće biti ok, a to sve u samo jednoj utakmici.
Postavlja se u suštini jedno jedino ključno pitanje a to glasi da li je Barbarez u stanju izvući iz ove skupine igrača maksimum? Odgovor je NE.
To je razlog zašto ga ne podržavam, on jednostavno nije adekvatan čovjek za ovaj posao i tačka. Da ima igrački dovoljno dobar kadar, ima, to je pokazalo drugo pv protiv Holandije.
Ja sam jučer Dedica primjetio na lijevom krilu, pa na lijevom beku, pa na desnom beku, mislim ako je vama to normalno, ok, meni nije i ne može biti. Burnic na wingeru mi nikada neće biti ok. Bicakcic na desnom beku meni nikada neće biti ok, a to sve u samo jednoj utakmici.
Postavlja se u suštini jedno jedino ključno pitanje a to glasi da li je Barbarez u stanju izvući iz ove skupine igrača maksimum? Odgovor je NE.
To je razlog zašto ga ne podržavam, on jednostavno nije adekvatan čovjek za ovaj posao i tačka. Da ima igrački dovoljno dobar kadar, ima, to je pokazalo drugo pv protiv Holandije.
Barbarez je tanak trener. Jedino sto je dobro ovo sto dovode puno novih igraca. Ja mislim da ga ne treba mijenjati jer sigurno nece doci neki strucnjak. Opet ce doci neki "levat". Da to sad Vaha preuzme onda ok.PasodelMar je napisao/la: ↑20 nov 2024, 17:36Činjenica da nikada nismo imali više upitnika u vezi formacije i postave igrača, dovoljno govori o Barbarezu. Level Pro bučkuriš.
Sto se tice drugog poluvremena jucer, tu su dosta navijaci pomogli. Prvo poluvrijeme, neka tisina i po koji "bosna je sampion' i ko ne skace. Poslije se raja nekako digla i digla je igrace.
Trenutno korisnika/ca: Baci13, sagitarius i 43 gosta.