Offseason NBA 2020/21

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BuffonGigi
Kontakt:

Re: Offseason NBA 2020/21

Post Postao/la BuffonGigi » 25 nov 2020, 22:07

Brown je i dalje super talentovan igrac, jedino sto mu fali je neko konstantno i izradjeno ofanzivno oruzje. Ovako ni on sam ne zna sta mu je primarni skill.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 25 nov 2020, 22:11

bombaysaphire je napisao/la:
25 nov 2020, 22:06
Justin je napisao/la:
25 nov 2020, 21:44
Treca opcija je Middleton. Brown je losiji igrac od toga. :kafa:
Middleton je bolji napadač , bolji kreator , ali Brown fantastično koristi ono što mu se ponudi u ofanzivi .
Što se tiče defanzive , minimalno je duplo bolji Brown .

Ukupno Brown je korisniji igrač za ekipu .
Molim te da ne trolas. Middleton je all-nba defanzivac. Ne postoji segment igre u kojem je Brown bolji od njega.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 25 nov 2020, 23:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
25 nov 2020, 19:12
Clutch je napisao/la:
25 nov 2020, 18:57
NEZALAGANJE je napisao/la:
25 nov 2020, 18:47
@Clutch Collins ima 1.6blk sa pozicije PFa u ekipi.Nadji mi jednog PFa u ligi koji to ima, a kad govorimo o zastiti obruca.

Covjece, to je nevjerovatan ucinak ako jos igra sa C u ekipi kakav je recimo Capela tj. defanzivno imalo dobar.Znaci nemas probleme spacinga, a svi ce se dobro oznojiti za poene za obrucu.Ili mozda nece bude li im perimetar Young,Bogdan i Gallo. :D
Lakše je imati te blokade sa pozicije 4 ako imaš Collinsovu ulogu, jer ne učestvuješ u primarnim akcijama koliko centar i možeš se fokusirati samo na jednu stvar, a to je rotacija i blokiranje protivničkih polaganja. To će čak zavarati i napredniju statistiku, jer će, kad već budeš u situaciji da braniš obruč, to češće biti solidna prilika za blokadu. Zato su Embiid i Gobert ubjedljivo najbolji zaštitnici obruča danas, a ne Giannis i Davis, iako bi statistika možda rekla drugačije. Davis ima i mnoge druge monstruozne kvalitete naravno, shvatit će se poenta, dok je Giannis najkriminalniji DPOY izbor ikad.
Aha,a koja je to Collinsova uloga u odnosu na ostale PF lige, posto ga ja ove sezone nisam gledao u drugacijoj ulozi od bilo kojeg drugog modernog PF kad bi dijelo parket s C? U tim situacijama je sirio parket sto pokazuje i broj suteva za 3p, a roller bi bio kad je ostajao jedini visoki na parketu.

I kako je to moguce da imas dosta blokada (medju top prosjecima lige), a dan nisi dobar u zastiti obruca? Bas me cudi sto onda svi ne lupaju blokade, kad znamo da je 90% lige atleticno do pm. Evo i tebi isto pitanje...Daj mi jednog zastitnika obruca, da IMA dosta blokada, a da se ne smatra elitnim u zastiti obruca? Bas me zanima koji je to igrac, da naucim nesto novo.

Nadalje, nemoj praviti sad nuklearnu fiziku od kosarke.Embiid i Gobert su najbolji zastitinici obruca, jer: 1.Znaju igrati odbranu i imaju fizikalije i 2.Zato sto su C.

Zato se Giannis i Davis ne mogu smatrati boljim od njih u tome, iako cu definitivno raspravljati da je to i Davis, kad bi stalno igrao C.Nista ne bi bio losiji od njih.Dapace, to i pokazuju brojke kad igra na C, kao i eye test.

Necemo se sloziti da je Giannis kriminalan DPOY.To je tvoje misljenje u kojem nemas uporiste i o tome smo vec vodili raspravu.
Pa u toj ULOZI je ok defanzivac ali vise od toga ne moze biti tj ono kljucno, centar defanzivno nije. To samo po sebi nije problem da igra uz nekog tipa Lopez ili Porzingis, ali s obzirom da to nije ni izbliza slucaj a da je on ofanzivno najbolji fakticki kao centar, Hawksi ce vjerovatno imati problem fita s njim. A onda nema rezona na to trosit 100+ miliona. Ili lovit nekog centra koji bi pristajao mada ne rastu na drvetu.

Napisao sam da nije elitan a ne da nije nikakav zastitnik obruca. Elitnim zastitnikom obruca se ne moze smatrati jer to nisu toliko frekventne situacije. Sta vrijedi sto on odradi tih tvojih 1.6 blokada po utakmici ako ostatak posjeda nije takav faktor na obrucu. Elitni zastitnici elitno stite obruc i kad nema suta na obrucu uopste, jer svojim prisustvom i kretnjom utjecu na napade, usmjeravaju ih sto dalje od obruca i na neefikasnije suteve. To kod Collinsa nije slucaj.

Ne pravim nuklearnu fiziku nego je cinjenica da statistikom je neciju odbranu izuzetno tesko prikazati u stvarnom svjetlu, posebno kada se ne koristi kontekst. :arrow:

Cuj nemam uporiste. Nemam kod tebe i to je ok kad vidim nacin rezonovanja.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 25 nov 2020, 23:27

@Epi

Ingram je DeRozan tip prve opcije, Brown je Iguodala tip komplementa. Ja bih radije drugu vrstu imao u ekipi. A i manje placao jel.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 nov 2020, 23:31

Clutch je napisao/la:
25 nov 2020, 23:27
@Epi

Ingram je DeRozan tip prve opcije, Brown je Iguodala tip komplementa. Ja bih radije drugu vrstu imao u ekipi. A i manje placao jel.
Nemoj i ti molim te sa tim jel :evil:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 25 nov 2020, 23:32

bombaysaphire je napisao/la:
25 nov 2020, 23:31
Clutch je napisao/la:
25 nov 2020, 23:27
@Epi

Nemoj i ti molim te sa tim jel :evil:
Evo necu, doskocica za dodatnu misao ali jest bezveze. Sorry :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 nov 2020, 23:34

@Clutch Slazemo se u dosta toga za Collinsa.

U pogledu Giannisa, nije uporiste samo kod mene, vec i kod onih koji su ga izabrali.

Nadalje, PIPM takodje govori da je Giannis najbolji defanzivac. ;)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 25 nov 2020, 23:49

Free agent center Hassan Whiteside has agreed to a one-year deal with the Sacramento Kings, **** tell ESPN.

Bilo je i za očekivati da će završiti u Kingsima. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 26 nov 2020, 08:12

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 nov 2020, 09:55

Madafaka je napisao/la:
26 nov 2020, 08:12
Ja ne znam dokle vise, ova liga stalno gura Lakerse i pomaze im, ne znam cemu igrati uopste kad su zasticeni i mogu sta hoce :kafa:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 nov 2020, 10:02

Ne treba vas liga gurati, dovoljno je što ste tier 1 FA destinacija, a svi ostali, u poređenju s Lakersima, u najboljem slučaju tier 3. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 26 nov 2020, 10:05

Clutch je napisao/la:
26 nov 2020, 10:02
Ne treba vas liga gurati, dovoljno je što ste tier 1 FA destinacija, a svi ostali, u poređenju s Lakersima, u najboljem slučaju tier 3. :mrgreen:
Za nadati se da ce ubrzo imati opet nekog antipaticnog tipa poput Kobea sa kojim niko nece zeljeti da igra. Mada tesko sa ovom trenutnom buddy buddy kulturom.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 nov 2020, 10:16

Clutch je napisao/la:
26 nov 2020, 10:02
Da, zbog toga smo doveli Kawhija, Georgea i Jimmy Butlera :kafa:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 nov 2020, 10:25

Ne, zbog toga ste doveli LeBrona/Davisa i sve one role igrace koji daju popust ne bi li uzeli prsten na silu. Ne vidim problem u tome da se prizna da su Lakersi, a narocito Lakersi koji imaju LeBrona i AD-a, najpozeljnija destinacija. Pogotovu za ove veterane minimalce.

Eh kad se sjetim potpisa Luola i Mozgova. Tad je cak bilo ljudi koji su pisali o njima kao da su sasvim dobri i logicni potpisi, poredili su se ugovori drugih igraca, iako je svako objektivan vidio da su obojica, malo je reci preplaceni i beskorisni u to vrijeme.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 nov 2020, 10:40

dscile je napisao/la:
26 nov 2020, 10:25
Ne, zbog toga ste doveli LeBrona/Davisa i sve one role igrace koji daju popust ne bi li uzeli prsten na silu. Ne vidim problem u tome da se prizna da su Lakersi, a narocito Lakersi koji imaju LeBrona i AD-a, najpozeljnija destinacija. Pogotovu za ove veterane minimalce.

Eh kad se sjetim potpisa Luola i Mozgova. Tad je cak bilo ljudi koji su pisali o njima kao da su sasvim dobri i logicni potpisi, poredili su se ugovori drugih igraca, iako je svako objektivan vidio da su obojica, malo je reci preplaceni i beskorisni u to vrijeme.
Daj malo uzmi i proanaliziraj svoj prvi dio posta, dobro razmisli, i onda napisi neku ispravku ili nesto tako. Kao prvo, Davis je doveden trejdom, i za njega je dato ne malo, niti puno, nego samo realno koliko vrijedi. Najrealnije moguce govoreci, niko nije mogao ni zelio ponuditi vise od Lakersa, a trejd je ispao win/win za obje ekipe. Kao drugo, Lakersi su proslo ljeto iskulirani od svih mogucih free agenata, i ovo sto je dovedeno, mahom je preplaceno. Kao prvo, Danny Green je debelo preplacen kad su nas svi drugi izradili, Javaale Mcgee je produzio ugovor za pare koje ne bi ni od kog drugog dobio, Ronda niko nije htio ni besplatno, Howarda da ne pricam...da se nije Rodjo povrijedio Howard bi danas igrao u Kini. Oni koji su davali popust i isli da uzmu prsten, isli su Klipersima svi redom. Zna se ko je prosle sezone bio ubjedljivi favorit No1.

E sad je vec druga stvar, aktuelni sampion i apsolutni kontender je uvijek imao popuste kod veterana. Jos kad na to dodas atmosferu koja vlada u ekipi, grad LA i tradiciju Lakersa, sasvim je logicno da je to od ove sezone najpozeljnija destinacija za sve FA.

Kad je LA doveo Luola i Mozgova, to je samo budala mogla pravdati nekim kvalitetom tih igraca, meni je izgledalo kao samoubistvo. Ali izgleda da je u pitanju bila strategija dugorocnog tankiranja, nesto slicno rade Detroit i OKC sada. Nama se isplatilo, vidjecemo da li ce i njima.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 nov 2020, 10:47

Da Davis doveden trejdom, sto li? Da nije mozda zbog toga sto je htjeo samo u Lakerse?

Ovaj ostatak posta ne mogu stici iskomentarisati, ali se najvise pitam da li mene ili sebe ubjedjujes u sve to. A da su LAC bili favoriti broj jedan - jesu.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 26 nov 2020, 11:01

dscile je napisao/la:
26 nov 2020, 10:47
Da Davis doveden trejdom, sto li? Da nije mozda zbog toga sto je htjeo samo u Lakerse?

Ovaj ostatak posta ne mogu stici iskomentarisati, ali se najvise pitam da li mene ili sebe ubjedjujes u sve to. A da su LAC bili favoriti broj jedan - jesu.
A gdje je zelio Paul George? Jel isto u Lakerse? Ali ne, to nije problem...problem je AD.

Kao sto nije onomad bio problem sto je Harden poklonjen Rocketsima, sto je Isaiah Thomas poklonjen Bostonu, Carter Netsima isto, ali je problem bio trejd Pau Gasola u Lakerse.

Nemam ja potrebu tebe da ubjedjuem ni u sta. Samo vi ne gledate sliku realno, nikad neki potez nije problem sve dok ga Lakersi ne naprave. Sad postane cudno i sto aktuelni sampion privlaci veterane, iako je to slucaj vec 30 godina.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 nov 2020, 11:03

The Golden State Warriors have been granted a Disabled Player Exception worth $9.3 million due to the season-ending loss of Klay Thompson, **** tell
@TheAthleticNBA @Stadium. It expires on April 19.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 26 nov 2020, 11:08

BuffonGigi je napisao/la:
26 nov 2020, 11:01
dscile je napisao/la:
26 nov 2020, 10:47

A gdje je zelio Paul George? Jel isto u Lakerse? Ali ne, to nije problem...problem je AD.

Kao sto nije onomad bio problem sto je Harden poklonjen Rocketsima, sto je Isaiah Thomas poklonjen Bostonu, Carter Netsima isto, ali je problem bio trejd Pau Gasola u Lakerse.

Nemam ja potrebu tebe da ubjedjuem ni u sta. Samo vi ne gledate sliku realno, nikad neki potez nije problem sve dok ga Lakersi ne naprave. Sad postane cudno i sto aktuelni sampion privlaci veterane, iako je to slucaj vec 30 godina.
Cek, mora svaki igrac u ovom univerzumu u datom momentu htjeti u Lakerse, inace se pobija cinjenica da su Lakersi ubjedljivo (ali ubjedljivo) najpozeljnija destinacija za FA?

Tvoj problem je sto ti u startu mislis da meni (i meni slicnim) sisti mudo za Lakerse, a jos manje ih mrzim ili imam bilo kakvo osjecanjem prema njima. I sam znas da branis neodbranjivo pa pravis neke imaginarne neprijatelje Lakersa.

Ali najjace za Thomasa. Sta je bila prava cijena tada, Marcus Smart i dva pika prve runde za kepeca koji je bio sest igrac u onim Sunsima? Druze, on je dvije godine posle tog trejda odigrao sezonu karijere i vise nikada nece biti ni blizu tog nivoa, niti je ikada prije bio blizu tog nivoa. Tako da apsolutno ne kontam kud njega nadje za primjer.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 nov 2020, 11:11

Justin je napisao/la:
26 nov 2020, 10:05
Za nadati se da ce ubrzo imati opet nekog antipaticnog tipa poput Kobea sa kojim niko nece zeljeti da igra. Mada tesko sa ovom trenutnom buddy buddy kulturom.
Možda nemaju antipatičnog tipa zbog kojeg drugi neće dolazit igrat tamo,al zato po običaju imaju najviše antipatičnih igrača.Kuzma,Šreder,Harrell,Morris...J.R. i Waiters ako su još uvijek tamo.Fascinantna lakoća skupljanja odvratnih njuški.Rondo prosle sezone...

Još im samo Rose fali.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 26 nov 2020, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.