Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mire96
Kontakt:

Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.

Post Postao/la mire96 » 08 sep 2018, 20:51

FliX je napisao/la:Mi ako budemo prvi u svojoj grupi Lige Nacija (LN), i ako u ostalim grupama prvoplasirani izbore EURO kroz kvalfe, je li mi automatski idemo preko LN na EURO ili igramo doigravanje protiv neke druge tri ekipe iz grupe B LN ?
ovo

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 08 sep 2018, 20:52

A po čemu je to Austrija lakša od Sjeverne Irske?
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 20:52

hurem je napisao/la:Cuj ovog bhsporta, sta bi bilo da smo igrali s Portugalom, Njemackom...bilo bi lakse jer ni oni ne trce ni blizu kao Irci danas.
Mi pobijedili J.Koreju, oni Njemacku...sto znaci da bismo mi mlatnuli Svabe lagahno?
To je tvoje rezonovanje, sta bi bilo kad bi bilo?!
Sacekaj Austriju u utorak, pa ove Zelene u oktobru na Grbavici, a potom pricaj.
Pomislio bi covjek da si upucen u neke necasne radnje i da ukazujes na nesto, a zapravo samo nebuloze pises.
Naravno da niko nije zadovoljan danasnjom predstavom, ali jesam recimo protiv Senegala, J.Koreje...bit cu protiv Austrije i ubuduce, vjerujem.
Inace Portugalci igraju fudbal hodajuci?

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 08 sep 2018, 20:55

Gdje mogu pogledati snimak utakmice? Hvala unaprijed..

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 sep 2018, 20:57

zmaj348 je napisao/la:Gdje mogu pogledati snimak utakmice? Hvala unaprijed..
Sačuvaj sebi 100 minuta života i pogledaj samo highlightse meča, dobronamjeran savjet
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 08 sep 2018, 20:57

Cimirot je strašno nahajpovano smeće
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 08 sep 2018, 21:00

Rokoko87 je napisao/la:
Sačuvaj sebi 100 minuta života i pogledaj samo highlightse meča, dobronamjeran savjet
:D citajuci komentare vjerovatno si u pravu,ali eto nisam ni jednu propustio do sada pa reko red je da i ovu ispostujem..

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 08 sep 2018, 21:00

Losa igra nase reprezentacije, sta drugo reci kad sve brojke na to ukazuju. Prosinecki nije ni imao puno izbora nego je krpio kako je mogao. Sredina terena losa skroz ali to se moglo i od ranije predpostaviti. Ovako se igra fudbal: Nadam se boljem izdanju protiv Austrije.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 sep 2018, 21:04

Je li iko od nas skuzio ovaj sistem lige nacija :lol:
Kako sam ja to skontao to ide ovako:
Pobjednici u svim grupama u ligama B, C i D napreduju diviziju vise, dok selekcije koje zavrse na zadnjem mjestu u svojim skupinama u A diviziji nazaduju u B diviziju.

Zatim pobjednici svojih skupina igraju playoff (svaka divizija ima svoj playoff) i pobjednik tog playoffa stice pravo nastupa na Euru tako, da dobijamo iz svake divizije po 1 ucesnika na Euru sto na kraju iznosi ta 4 mjesta koja su se prije dobila sa klasicnim barazom, kojeg vise nema zato je tu sad Liga nacija.

Ako sam dobro prokuzio neka neko upuceniji kaze ili me ispravi :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 sep 2018, 21:10

ElCartel11 je napisao/la:Je li iko od nas skuzio ovaj sistem lige nacija :lol:
Kako sam ja to skontao to ide ovako:
Pobjednici u svim grupama u ligama B, C i D napreduju diviziju vise, dok selekcije koje zavrse na zadnjem mjestu u svojim skupinama u A diviziji nazaduju u B diviziju.

Zatim pobjednici svojih skupina igraju playoff (svaka divizija ima svoj playoff) i pobjednik tog playoffa stice pravo nastupa na Euru tako, da dobijamo iz svake divizije po 1 ucesnika na Euru sto na kraju iznosi ta 4 mjesta koja su se prije dobila sa klasicnim barazom, kojeg vise nema zato je tu sad Liga nacija.

Ako sam dobro prokuzio neka neko upuceniji kaze ili me ispravi :mrgreen:
Da, a iz B lige, nazaduju u C, iz C u D.
Ako se prvoplasirani u grupama plasirao kroz kvalifikacije, play off igra slijedeci najbolji.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 08 sep 2018, 21:30

Loša igra danas i rezultat potpuno nesrazmjeran prikazanoj igri. Robi nije ništa promjenio u odnosu na Mešu, nikakva igra, vezni igrači Pjanić-Cimirot-Sarić-Višća-Duljević ne izlaze visoko, trkački ne mogu izdržati ni 15 minuta presinga na protivničke vezne i odbrambene igrače, stoje daleko od protivničkih igrača i uvlače se odbrambenim igračima u krilo. Na takav način svaki protivnik nam lako dođe na 30 metara od gola i pravi šanse. Navodno težimo "posjedu lopte", a ne možemo tri pasa sastaviti, sa ovakvim igračima taj posjed ne možemo ostvariti ni protiv jedne iole ozbiljne ekipe. Od Robija sam daleko više očekivao, ali mi sve ovo liči na amaterizam, danas nam se vratilo za Kipar kući i Grčku u gostima kada smo nepravedno izgubili bodove, ali smo sreću otprilike ispucali i ako se nešto značajnije ne promjeni teško ćemo mi na EP kroz ligu nacija ili kvalifikacije.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 sep 2018, 21:30

Nervozan sam cijelu utakmicu bio, tek kad je sviran kraj, laknulo je. Dugo se nisam tako osjećao, čudan osjećaj u stomaku, a još gori u grudima.

Godina je prošla od Belgije i posljednje bitne utakmice... falilo mi je malo.

Bodovi su bitni, najvažnije je tu.

Jedva čekam utorak, da malo odmorim u Zenici, nadam se da će biti sretan povratak.

Kao što već neko reče, fale mi komentatori sa BHRT i Muhamed Konjić.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2018, 21:40

bhsport je napisao/la:
hurem je napisao/la:Cuj ovog bhsporta, sta bi bilo da smo igrali s Portugalom, Njemackom...bilo bi lakse jer ni oni ne trce ni blizu kao Irci danas.
Mi pobijedili J.Koreju, oni Njemacku...sto znaci da bismo mi mlatnuli Svabe lagahno?
To je tvoje rezonovanje, sta bi bilo kad bi bilo?!
Sacekaj Austriju u utorak, pa ove Zelene u oktobru na Grbavici, a potom pricaj.
Pomislio bi covjek da si upucen u neke necasne radnje i da ukazujes na nesto, a zapravo samo nebuloze pises.
Naravno da niko nije zadovoljan danasnjom predstavom, ali jesam recimo protiv Senegala, J.Koreje...bit cu protiv Austrije i ubuduce, vjerujem.
Stani, jel ovo atletika ili fudbal?
Cuj trce?
Sto mi ne trcimo?
Mi smo skinuli gace protiv laznih Iraca, sta bi ocekivao protiv ljudi koji trce i znaju igrati fudbal?
Sacekat cu Austriju pa cemo vidjeti da li imamo svoju igru (sto je gradjeno 8 mjeseci) Ili cemo opet cucnuti i igrati kako oni kazu.
Svima bi u cilju trebalo biti napredak nase repezentacije, vidjet cemo u utorak da li Robert uci na greskama i moze li sprati ovu sramotnu igru od danas. A ja opet mislim da je Austrija laksa od Irske i bodom bi bio zadovoljan sa obzirom na pobjedu danas.
Cekao si dva ciklusa da nas Mesa satare da bi trun negativnosti napisao. Dok na prvu zvanicnu utakmicu Prosineckog odma udaras.
Pusti ga malo ba da odradi. Pola mu ekipe fali iz odbrane.
De ba budite malo realni yebem ga. Nema smisla. Osim toga upisao je pobjedu.

Austrijanci, umisljeni skijasi mogu samo da nam pocuclaju u Zenici. Ovo je nevezano ko je selektor. Ima da ih spustimo na zemlju. Pun mi ih qrac ovdje koliko su umisljeni i misle da ce se prosetati Zenicom.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 sep 2018, 21:41

Evo zanmiljiva analiza utakmice
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 sep 2018, 21:44

emir79 je napisao/la:Cekao si dva ciklusa da nas Mesa satare da bi trun negativnosti napisao. Dok na prvu zvanicnu utakmicu Prosineckog odma udaras.

Austrijanci, umisljeni skijasi mogu samo da nam pocuclaju u Zenici. Ovo je nevezano ko je selektor. Ima da ih spustimo na zemlju. Pun mi ih qrac ovdje koliko su umisljeni i misle da ce se prosetati Zenicom.
Nemoj da se vracamo na Mesu i Papeta, Mesa je izvukao prvi ciklus koji je Pape ukakio. Poslije se izgubio jer nije imao igru, a mi ni danas nismo imali igru a dobili kao Mesa protiv Velsa koji nije imao Dzeku nego Djurica, pa je bolje sprijeciti nego lijeciti jbg.
Sto se Austrije tice, nisam pametan sta ti reci ako bude kao danas hoce se lagano prosetati. Ti si gore sa njima, sto ih toliko ne volis? :)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 08 sep 2018, 21:45

sk1 u 23:15
CPOJ

emir_

Post Postao/la emir_ » 08 sep 2018, 21:47

Nepotrebno se puno prasine iza jedne pobjede diglo. Bili smo oslabljeni, odigrali slabo i pobijedili. Irci jesu bili borbeniji i dominantiji ali nisu ni stvorili 10 cistih gol sansi.

Idemo dalje...
4-IN-A-ROW

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 sep 2018, 21:49

Mozda se nekima oci otvore kad nas Austrija nakanta
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 sep 2018, 21:53

Uvijek realan, najbolji sportski novinar u BIH :thumbup:
Ovako smo se branili samo onomad sa Španijom. Ne vidim ništa dobro osim rezultata, osim ako ovo nije bio plan, a u to prosto sumnjam. Ali hajde, 3 boda, idemo dalje...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2018, 22:00

bhsport je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Cekao si dva ciklusa da nas Mesa satare da bi trun negativnosti napisao. Dok na prvu zvanicnu utakmicu Prosineckog odma udaras.

Nemoj da se vracamo na Mesu i Papeta, Mesa je izvukao prvi ciklus koji je Pape ukakio. Poslije se izgubio jer nije imao igru, a mi ni danas nismo imali igru a dobili kao Mesa protiv Velsa koji nije imao Dzeku nego Djurica, pa je bolje sprijeciti nego lijeciti jbg.
Sto se Austrije tice, nisam pametan sta ti reci ako bude kao danas hoce se lagano prosetati. Ti si gore sa njima, sto ih toliko ne volis? :)
Ko ih yebe, sve sami licemjeri. Umislili se da su u najmanju ruku Brazil. Od trenera do igraca misle da ce nas nakantati. Svaki dan slusam na radnom mjestu njihove najslusanije radio stanice pocevsi od Ö3, pa nadalje. Takvi su generalno, pristup im je potcjenjivacki.
Plasim se samo crvenih kartona, imamo par igraca kratkog fitilja, a oni ce ici i na tu kartu.

Ma nema sanse da ovo ponovimo, pogotovo na domacem terenu. Imacemo pravog beka Todorovica i bicemo jaci u veznom za Besica, sto nam je danas falilo.

Samo da ih spustimo na zemlju da na poslu malo prcam kolege. :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.