Utakmica me podsjetila na onu iz prosle godine protiv Getafea kada smo takodjer imali igraca manje, a djelovali smo bolje na terenu i dobili 2-0. Dakle, slicna utakmica, mada smo na kraju mogli i da damo vise golova, ali sta je tu je.
Ja bih samo da istaknem jedan veliki problem koji Mesut Ozil ima-duel igra. To se nije puno osjecalo dok je igrao u sredini, gdje je ruku na srce imao vise prostora, ali prelaskom na krilo dosta se muci sa ovim segmentom igre a ni kontrola lopte nije najbolja, sto se dalo primijetit. Ipak, nemam njemu bas mnogo da zamjerim, jer je slao hirurski precizne lopte ka Ronaldu i Adebayoru, i iz tih dodavanja je nastala jedna 100% sansa koju Adebayor nije iskoristio.
Milo mi je takodjer, sto je Adan dobio priliku umjesto Dudeka, i mislim da je odigrao dosta korektno, bez greski, iako nasa odbrana nije dopustala mnogo prilika Espanyolu, ali ono sto je Espanyol i napravio Adan je "skidao". Za pohvalu je ona parada kod lob udarca Verdua.
Marcelo je bio odlican, fantastican, imao je malo problema nazad (iako ne puno, za razliku od ranijih utakmica dosta je dobro odigrao nazad) ali je to anulirao sjajnom igrom u napadu i na kraju golom. Ronaldo imao takodjer jednu od boljih utakmica sto se ne bi reklo za Adebayora, koji kao da nije vjerovao u svoje mogucnosti, jer ono se tesko promasuje. Ostali su bili odlicni. Raduje i povratak Pepea koji se uspjesno vratio.
Sto se tice sudjenja, mislim da je kao i na ostalim utakmicama Primere, dosta lose. Mogao je sudija da sudi penal za nas komotno, dok je ona situacija kada je Callejon oboren od strane Casillasa diskutabilna zbog ofsajda. Znaci ni pomocni ni glavni sudija nisu briljirali.
Eto, od ovog kola smo dosta izvukli, smanjili smo zaostatak nad Barcelonom, izgledamo dosta dobro na terenu i nema povreda. Divota.
Btw:Ronaldo, care, kralju, majstore