RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 15 feb 2012, 20:34

kimbo je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:je li iko primjetio u pozadini dok Tana priča za njihovu TV, da pjeva ŠABAN ŠAULIĆ - Verujem u ljubav? :lol: :lol: :lol:
Ja sam jedino primijetio da je ova Turkinja pravo slatka , odma bih je stavio na FB :lol:
uh jest lijepa majke mi, ista FUNDA, ISKENDEROVA KĆERKA........... :lol: :lol: :lol:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 15 feb 2012, 20:41

da nam hoce Bursa nekog na posudbu poslat... :mrgreen:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 feb 2012, 20:45

sve je moguće, ko zna, vidjet ćemo po povratku iz turske raport.....

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 feb 2012, 20:49

Covjece, ako nam 4-5 ovih igraca dodje na "posudbu" odnijeli bi i titulu i kup. :mrgreen:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 feb 2012, 22:25

Samo da vam javim da sam upravo vidio cifru koja je skupljena u Americi i kad se uzme u obzir cifra u Evropi + 2 Crvene Veceri koje se planiraju, mislim da je vec sada izvjesno da ce Rodjeni ovo ljeto dobiti novi autobus.

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 15 feb 2012, 22:30

http://www.bursasportv.com/Videoizle/in ... %253D%253D" onclick="window.open(this.href);return false;

sta hiros promasi na pocetku tekme,bruka..
Zadnja izmjena: peace_an, dana/u 15 feb 2012, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 feb 2012, 23:02

Jao sramote - ono sto je Hiros promasio ono je BRUKA!!! :o :o :o :o

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 feb 2012, 23:05

I prvi gol koji su dali je bio iz ofsajda. 4 igraca u pasivnom ofsajdu i onaj koji je primio loptu i dao gol je bio totalno u ofsajdu. Ono nije bio gol.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 feb 2012, 23:37

MostaracVelezovac je napisao/la:Muhamed Mujic - prvi igrac iz Bosne i Hercegovine koji je igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Steta sto je igrao kada TV prenosi jos nisu bili tu - za njega kazu i velikani kao Dusan Bajevic da je covjek bio cudo igrac.
Stari mi je govorio da je rahmetli dedo, i još mnogi usput, uvijek tvrdio da je Mujić najbolji svih vremena a kaže nagledao se igrača i igrača.
Who dares, wins !

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 feb 2012, 23:41

MostaracVelezovac je napisao/la:Muhamed Mujic - prvi igrac iz Bosne i Hercegovine koji je igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Steta sto je igrao kada TV prenosi jos nisu bili tu - za njega kazu i velikani kao Dusan Bajevic da je covjek bio cudo igrac.
To je bio Lav Mantula da si ti meni ziv i zdrav ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 feb 2012, 23:47

Sarajlijc@ je napisao/la:

To je bio Lav Mantula da si ti meni ziv i zdrav ;)
A nije bio član velike četvorke ili nekog drugog kluba koji nije iz BiH. Ne misli se na mjesto rođenja. Također je i prvi kapiten bio iz naše države. ;)
Who dares, wins !

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 15 feb 2012, 23:52

ove prijateljske po evropi nam puno znace, al ova protiv burse je nesto ekstra....bas su nas fino ljudi ugostili i nadam se jednoga dacemo i mi njih na isti nacin docekat. :P

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 16 feb 2012, 11:55

nikom lizat guz ali bursa se mora znati cjeniti i držati za prijatelje.
mnogo toga mi možemo ostvariti/dobiti u saradnji sa njima!

veliko im hvala za gostoprimstvo koje su nam pružili
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 feb 2012, 14:20

A možda i najbolja stvar u ovom svemu je to što se Bursa postavila prema Veležu i prijateljski ali i sa poštovanjem. Potrudili se ljudi svojski i da Rođene dovedu i odvedu i ugoste i sve. Niko ko te tako primi te ne dovodi ni iz interesa ni iz želje da te zajebe, pogotovo kad se uzme u obzir da Bursa sad može kupit i Velež i pola PLBiH zajedno.

Mislim da je jako mudra odluka bila da Velež ove sezone pravi iskorak u kontaktima po Evropi na ovaj način. Velež kako tako gradi ugled u Evropi i ime mu se vrti, 5 tekmi se igralo sa stranim klubovima ove sezone, a od tih 5, 2 s klubovima u prvih 150 na UEFA listi, a da se mi nismo čak pri tom ni morali kvalifikovat za Evropu, ovo je veliki uspjeh.

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 16 feb 2012, 14:27

pokusat ce nasa uprava da iskoristi ove turcine heeheh **** im mater korupiranu :P

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 16 feb 2012, 14:30

gledam highlights jao kajtaza majko moja i ona 11 nemogu ga prepoznat....ja levata u PM

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 16 feb 2012, 14:48

Bilo je to nezaboravno večer u prohladnoj Bursi. Nedžad Bijedić je istinska legenda ovog kluba i kompletnog višemilionskog grada. Naprosto ne moguće je riječima opisati koliko je njegovo ime i sada toliko poštovano u ovom industrijskom centru Turske. Ekspedicija Veleža osjećala se istinski počastvovanom tokom čitavog boravka u Bursi, a poseban osjećaj tek se mogao doživjeti na stadionu.
slika
Već na samom dolasku, a to je bilo skoro dva sata prije utakmice, na stadionu je bilo oko 2.000 navijača . Na semaforu su emitovani video prilozi i podsjećanje na našeg „Ćeću“, a navijači koji su sve više pristizali samo su upotpunjavali navijački dekor.

„Rođeni“ su se u svakom trenutku osjećali kao da su kod kuće, jer izrazi dobrodošlice dolazili su sa svih strana. U višemilionskoj Bursi živi i veliki broj ljudi koji su u proteklih 50-60 godina došli sa prostora bivše Jugoslavije. Ta mješavina turskog i našeg jezika, u kombinaciji sa više nego izraženom dobrodošlicom, primjetna je bila na svakom koraku. Ne možemo se oteti dojmu da je Velež postigao pogodak, kako bi na stadionu nastupila erupcija oduševljenja. A to je, u kontekstu turskih navijača i njihove frenetičnosti, čemu u prilog govori i činjenica da su već dva sata prije početka prijateljske utakmice počeli dolaziti na stadion, prosto zapanjujuće !!! Nedžad Bijedić, naš „Ćeća“, spojio je dva kluba u jedno, a njegova slika koja se povremeno uoči utakmice pojavljivala na velikom ekranu, naprosto je simbolizirala kompletan događaj.
slika
Turci su istinski fudbalski fanatici. To je konstatovano nebrojeno puta, a večeras samo potvrđeno. Večerašnji duel po ambijentu na stadionu, organizaciji utakmice koja je bila besprijekorna i na čijoj je provedbi radio veliki broj ljudi kao da je službena, mogli su se porediti sa najvažnijim utakmicama Premier lige BiH. Sam meč poslužio je stručnom štabu „Rođenih“ kao odlična kontrolna utakmica, jer je još nešto manje od mjesec dana do početka šampionata.

Inače, „Rođeni“ su prije utakmice posjetili i kamp Bursaspora, gdje su se mogli upoznati sa terenima za trening i modernom zgradom koja ima sve što je potrebno igračima. Riječ je o kampu prvog tima, koji je nedavno izgrađen. Onaj stariji na raspolaganju je omladinskim selekcijama Bursaspora. U svakom trenutku moglo se vidjeti da je riječ o velikom klubu, koji je prije samo dvije sezone igrao Ligu prvaka. Prilikom posjete kampu veoma susretljiv sagovornik bio je povremeni reprezentativac Srbije i nekadašnji član Tranzonspora, Porta i Malage Milan Stepanov. Nešto kasnije postigao je prvi pogodak na utakmici, ali isto tako odmah po završetku utakmice došao je do svlačionice „Rođenih“ sa dresovima Bursaspora.

Ime Veleža dobilo je velike simpatije večeras u Bursi, a identificiranje velikog broja ljudi koji su porijeklom sa balkanskih područja sa Bosnom i Hercegovinom učinilo nas je ambasadorima naše zemlje. Ipak, jedan čovjek i posthumno je najviše učinio. Ako je onog majskog dana svojim golovima donio nezaboravne trenutke svom Veležu i svom Mostaru, tako je i večeras indirektno ponovio. „Ćeća“ hvala ti što si učinio da se tvoj Velež osjeća u na stadionu Ataturk kao na svom stadionu. !!!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 feb 2012, 15:07

Ko ono prazan gol promasi :roll:

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 16 feb 2012, 15:22

reko bi da je ono bio Hiros :lol: novo pojacanje veleza

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 16 feb 2012, 15:34

imo je da bira i slobodnog igraća a i prazan gol... :D
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.