Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2015, 23:33

Poprilično je jasno bez kojih igrača ne možemo, a bez kojih možemo.

Statistika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 15 jan 2015, 23:34

Goalgetter je napisao/la:Medunjanin ga moze koliko toliko zamjeniti na njegovoj poziciji, ali je pitanje onda ko bi igrao 10ku. Tu se namecu onda Tino i Prcic. Ne treba mjesati ovdje neke pojmove, ako kazes da Pjanic nije nas najbolji igrac (sto i nije), ne znaci da je nevazan igrac. Od ogromne nam je vaznosti, ali sada kad nema Misketa, njegovo odsustvo bi se itekako primjetilo na terenu, jer imamo manjak kvalitetnih igraca. I Grcku smo rastavili na proste faktore, sa Zahirovicem na DM, Medunjaninom kao osmica (Pjaniceva pozicija), te Zvjezdanom na desetci.

Moze se tu iskombinovati nesto u veznom redu, ali kao sto rekoh igraci kao sto su Begovic, Spahic, Besic, Pjanic i Dzeko/Ibisevic nemaju adekvatne zamjene, jer odskacu daleko kvalitetom od svojih konkurenata.

+1
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 jan 2015, 23:35

A procentualno ?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 jan 2015, 23:35

Sabinho je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Medunjanin ga moze koliko toliko zamjeniti na njegovoj poziciji, ali je pitanje onda ko bi igrao 10ku. Tu se namecu onda Tino i Prcic. Ne treba mjesati ovdje neke pojmove, ako kazes da Pjanic nije nas najbolji igrac (sto i nije), ne znaci da je nevazan igrac. Od ogromne nam je vaznosti, ali sada kad nema Misketa, njegovo odsustvo bi se itekako primjetilo na terenu, jer imamo manjak kvalitetnih igraca. I Grcku smo rastavili na proste faktore, sa Zahirovicem na DM, Medunjaninom kao osmica (Pjaniceva pozicija), te Zvjezdanom na desetci.

Moze se tu iskombinovati nesto u veznom redu, ali kao sto rekoh igraci kao sto su Begovic, Spahic, Besic, Pjanic i Dzeko/Ibisevic nemaju adekvatne zamjene, jer odskacu daleko kvalitetom od svojih konkurenata.
Cinjenica je da je Miralem trenutno nas najbolji igrac medjutim pokazalo se da bez nabrojanih ipak ne mozemo a bez njega se moze. Sto se tice 10-ke ima najbolje bi bilo da se tata vrati i usporava igru, bar smo imali super rezultate.
Dok je bio Misimović to se i nije toliko osjetilo (Pjanićev izostanak) a danas bi ga već bilo teško zamjeniti :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jan 2015, 23:38

harishp je napisao/la:A procentualno ?
Iz statistike se obično da izvući procenat. Da, i procentualno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jan 2015, 23:41

To što mi možemo (ne možemo) bez Miralema je samo dokaz da imamo još kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, a nikako faktor koji pobija činjenicu da je on trenutno najbolji igrač reprezentacije.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 jan 2015, 23:43

Clutch je napisao/la:To što mi možemo (ne možemo) bez Miralema je samo dokaz da imamo još kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, a nikako faktor koji pobija činjenicu da je on trenutno najbolji igrač reprezentacije.
Sve dok ne dodje utakmica.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jan 2015, 23:50

Sabinho je napisao/la:
Clutch je napisao/la:To što mi možemo (ne možemo) bez Miralema je samo dokaz da imamo još kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, a nikako faktor koji pobija činjenicu da je on trenutno najbolji igrač reprezentacije.
Zavisi kakva je utakmica u pitanju. Ukoliko se radi o utakmicama u kojima imamo sistem igre onda je Miralem najbolji igrač i mozak tog sistema.
Ukoliko se radi o utakmicama u kojima smo uživali u Papetovim genijalnim taktičkim postavkama sa 6 ili više veznih igrača, gdje bi igrači na terenu djelovali kao raspuštena banda, onda da.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 16 jan 2015, 00:04

Clutch je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Zavisi kakva je utakmica u pitanju. Ukoliko se radi o utakmicama u kojima imamo sistem igre onda je Miralem najbolji igrač i mozak tog sistema.
Ukoliko se radi o utakmicama u kojima smo uživali u Papetovim genijalnim taktičkim postavkama sa 6 ili više veznih igrača, gdje bi igrači na terenu djelovali kao raspuštena banda, onda da.
To je kad se nezna taj segment igre procjenit, nego nije Pjanic dao gol, 'ta ce on nema pojma. :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2015, 00:06

@dzemo nije to. Znas i sam.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 16 jan 2015, 00:08

Sabinho je napisao/la:@dzemo nije to. Znas i sam.
Nije kod tebe, sa vecinom tvojih analiza o igracima se slazem, ali kod nekih drugih forumasa nisam toliko siguran...

Rios

Post Postao/la Rios » 16 jan 2015, 00:11

@adoo11
Jah,Tino univerzalac :mrgreen:

Sto se tice Medunjanina kao zamjene adekvatne za Miralema,i sam @Goalgetter je napisao citiram " koliko toliko "..Dakle nedovoljno,meni bar..Medo bi mogao odigrati dobro u ofanzivnom dijelu,medjutim u defanzivnom dijelu bi bio igrac manje..Motorikom,pokretljivoscu i defanzivnim sposobnostima puno zaostaje za Pjanicem,def. vezni bi morao damu otegnuti da pokrije sve,dok Miralem obilato pomaze def. veznim..Pa i u pregledu igre je tu osjetna razlika u korist Pjanica..Ono gdje su slicni je pas igra na malom prostoru i kvalitetan zadnji pas,Medo to dobro radi..
Ne postoji trenutno u nasem igrackom kadru igrac koji kvaliteno moze igrati u oba pravca kao Pjanic,niti igrac koji ga moze u tome adekvatno zamjeniti..Naglasavam ovo u oba pravca.. ;)
Upravo,po meni,to i jeste glavni problem u ovim kvalama kad je Pjanic u pitanju..Zakucan je bio za protivnicku polovinu kao poluspic ili ta famozna desetka koja mu ne lezi sto je i sam rekao..U proslom ciklusu ukljucujuci i SP je bio svoj na svome i pruzao daleko kvalitetnije partije,a rezultat toga je epitet najboljeg asistenta naseg u kvalama i mjesta u top 3 igraca na SP-u.. :salut:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 16 jan 2015, 00:25, ukupno mijenjano 4 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2015, 00:13

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:@dzemo nije to. Znas i sam.
Nije kod tebe, sa vecinom tvojih analiza o igracima se slazem, ali kod nekih drugih forumasa nisam toliko siguran...
Evo danas gledam sa HRT-a situaciju kad smo zabili gol Argentini u kojoj komentator naglasava koliko je jednostavnost bitna i da sa velikim brojem dodavanja na malom prostoru malo koja ekipa moze napraviti nesto protiv jakih protivnika. To je jedan od Miralemovih problema, on igrajuci za Romu tezi ka takvoj igri u reprezentaciji medjutim nema saigrac koji ce ga ispratiti. Nasa reprezentacija gledajuci igracki kadar treba da tezi konkrentnom fudbalu sa sto vise ubacaja u 16m gdje imamo dva vrsna igraca za realizaciju. Moglo se to vidjeti i protiv Kipra, kad smo poceli forsirati centarsuteve nakon treceg smo dobili penal kojeg je iznudio Dzeko, takodje gol smo zabili nakon ubacaja i jednostave akcije. Ekipa mora koristiti svoje najjace adute, sa druge strane u Romi takva igra ne bi mogla prolaziti jer nemaju rasnog centarfora, dok mi moramo u velikoj mjeri teziti toj ostrvskoj igri.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 jan 2015, 00:17

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Zanimljivo kako svi ovi Papetovci djele isto mišljenje na svakoj temi. Nevalja im Pjanic, Tino je klasa i pol i buducnost repke. Prcic isto nista nevalja... i jos mnogo primjera. Nikad da se iz te grupe forumasa nesto ne slazu. Haman svi identicno rasmisljaju. :mrgreen:
:salut:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2015, 00:23

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Zanimljivo kako svi ovi Papetovci djele isto mišljenje na svakoj temi. Nevalja im Pjanic, Tino je klasa i pol i buducnost repke. Prcic isto nista nevalja... i jos mnogo primjera. Nikad da se iz te grupe forumasa nesto ne slazu. Haman svi identicno rasmisljaju. :mrgreen:
Papetovac sam i nije istina bar po mom pitanju. Sad sam ti objasnio sto se tice Miralema Pjanica, sto se tice Tina uvijek sam govorio da momak zna igrati i da ima fine sanse da napravi dobru karijeru, da nije INVALID kako ga rulja predstavlja. To govorim jer sam gledao masu njegovih utakmica, kao i Stilicevih, Sunjicevih, Arslanagicevih itd. Dalje sto se tice Prcica smeta mi sto ste ga predstavljali kao najboljeg mladog veznjaka francuske lige a ja kad sam to demantovao govorilo mi se da sam lud i slijep. Momak je naravno talentovan medjutim smeta covjeku preuvelicavanje i kad je dobio priliku nije uspio nista napraviti a sve se naravno svalilo na nekog treceg da ne bi ispalo da rulja nije bila u pravu.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jan 2015, 00:28

Sabinho je napisao/la:Evo danas gledam sa HRT-a situaciju kad smo zabili gol Argentini u kojoj komentator naglasava koliko je jednostavnost bitna i da sa velikim brojem dodavanja na malom prostoru malo koja ekipa moze napraviti nesto protiv jakih protivnika. To je jedan od Miralemovih problema, on igrajuci za Romu tezi ka takvoj igri u reprezentaciji medjutim nema saigrac koji ce ga ispratiti. Nasa reprezentacija gledajuci igracki kadar treba da tezi konkrentnom fudbalu sa sto vise ubacaja u 16m gdje imamo dva vrsna igraca za realizaciju. Moglo se to vidjeti i protiv Kipra, kad smo poceli forsirati centarsuteve nakon treceg smo dobili penal kojeg je iznudio Dzeko, takodje gol smo zabili nakon ubacaja i jednostave akcije. Ekipa mora koristiti svoje najjace adute, sa druge strane u Romi takva igra ne bi mogla prolaziti jer nemaju rasnog centarfora, dok mi moramo u velikoj mjeri teziti toj ostrvskoj igri.
Đesi Trapattoni.

Pa upravo je Pape, kojeg si srčano podržavao, tražio posjed, posjed, posjed. Miralem je samo egzekutor njegovih taktičkih zamisli, kakve god one bile, funckionisale ili ne.

Inače, logika ti je neispravna. Kad imaš Pjanića, Medunjanina, Misimovića, naravno da ćeš igrati na što veći broj pasova i posjed lopte, jer ti igrači upravo u takvom stilu igre pružaju najviše. Medunjanin je praktično beskoristan igrač ako nema loptu u nogama, i ako neće sitnom pas igrom stvoriti nešto na malom prostoru. Sličan je i Pjanić (samo još neka druga, bolja dimenzija).
Tako da sam tu na Papetovoj strani, ali samo u ideji. Egzekucija te ideje mu je bila loša. Gomilanje tehnički potkovanih igrača u modernom fudbalu ne znači automatski veći posjed lopte. Ali da ne idem dublje u temu, prvo ovo da savladaš.

@Dzemo

I jeste problem što se kod Pjanića najviše gleda ta suha statistika, a on nije takav igrač kod kojeg ta statistika asistencija i golova može odgonetnuti njegove partije. On je puno više od toga, motor ekipe, pokretač i kreator svih akcija. Igrač koji uvijek ima najbolje riješenje s loptom. U samoj egzekuciji akcija, tj. toj ulozi 10ke, on ne može ponuditi ni blizu, koliko u ulozi 8ice. A danas se u fudbalu, iako do nedavno nije tako bilo, dosta više cijene klasični CMovi nego 10ke, jer su za igru, protok lopte, dosta bitniji takvi igrači nego ovi egzekutori.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 16 jan 2015, 00:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 jan 2015, 00:29

Rios je napisao/la:
calcio je napisao/la: Na Pjanicevoj poziciji imamo nekoliko igraca koji bi ga mogli kvalitetno zamjeniti. To je moje misljenje.
Npr. ko?
Postoji mnogo kombinacija jer imamo dosta igraca koji igraju centralne vezne. Medunjanin, Prcic, Salihovic, Susic, Cimirot, Vrancic (uskoro). Bili bi oslabljeni ali ne toliko koliko bi bili oslabljeni bez Dzeke, Begovica, Spahica ili Besica. Tu smo vec slabiji sa zamjenama.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2015, 00:30

Clutch je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Evo danas gledam sa HRT-a situaciju kad smo zabili gol Argentini u kojoj komentator naglasava koliko je jednostavnost bitna i da sa velikim brojem dodavanja na malom prostoru malo koja ekipa moze napraviti nesto protiv jakih protivnika. To je jedan od Miralemovih problema, on igrajuci za Romu tezi ka takvoj igri u reprezentaciji medjutim nema saigrac koji ce ga ispratiti. Nasa reprezentacija gledajuci igracki kadar treba da tezi konkrentnom fudbalu sa sto vise ubacaja u 16m gdje imamo dva vrsna igraca za realizaciju. Moglo se to vidjeti i protiv Kipra, kad smo poceli forsirati centarsuteve nakon treceg smo dobili penal kojeg je iznudio Dzeko, takodje gol smo zabili nakon ubacaja i jednostave akcije. Ekipa mora koristiti svoje najjace adute, sa druge strane u Romi takva igra ne bi mogla prolaziti jer nemaju rasnog centarfora, dok mi moramo u velikoj mjeri teziti toj ostrvskoj igri.
Đesi Trapattoni.

Pa upravo je Pape, kojeg si srčano podržavao, tražio posjed, posjed, posjed. Miralem je samo egzekutor njegovih taktičkih zamisli, kakve god one bile, funckionisale ili ne.

Inače, logika ti je neispravna. Kad imaš Pjanića, Medunjanina, Misimovića, naravno da ćeš igrati na što veći broj pasova i posjed lopte, jer ti igrači upravo u takvom stilu igre pružaju najviše. Medunjanin je praktično beskoristan igrač ako nema loptu u nogama, i ako neće sitnom pas igrom stvoriti nešto na malom prostoru. Sličan je i Pjanić (samo još neka druga, bolja dimenzija).
Tako da sam tu na Papetovoj strani, ali samo u ideji. Egzekucija te ideje mu je bila loša. Gomilanje tehnički potkovanih igrača u modernom fudbalu ne znači automatski veći posjed lopte. Ali da ne idem dublje u temu, prvo ovo da savladaš.

@Dzemo

I jeste problem što se kod Pjanića najviše gleda ta suha statistika, a on nije takav igrač kod kojeg ta statistika asistencija i golova može odgonetnuti njegove partije. On je puno više od toga, motor ekipe, pokretač i kreator svih akcija. Igrač koji uvijek ima najbolje riješenje s loptom. U samoj egzekuciji akcija, tj. toj ulozi 10ke, on ne može ponuditi ni blizu, koliko na ulozi 8ice. A danas se u fudbalu, iako do nedavno nije tako bilo, dosta više cijene klasični CMovi nego 10ke, jer su za igru, protok lopte, dosta bitniji takvi igrači nego ovi finisheri.
Nisam Trapatattoni. Pape je platio ceh svom razmisljanju bas jer je igru podredjivao dodavanjima. Misimovic je konkretan i to se zna iz proslosti, voli dribling i loptu medjutim najvise je voli poslati prema Dzeki i Vedadu, to je jasno ako su se gledale utakmice reprezentacije. Miralem je egzekutor zamisli, jeste medjutim u velikoj mjeri prema defanzivcima.

Rios

Post Postao/la Rios » 16 jan 2015, 00:39

Clutch je napisao/la:
Đesi Trapattoni.

@calcio
Ne da mi se ponavljati,napisao sam post na prosloj stranici i objasnio zasto mislim da trenutno nemamo adekvatnu zamjenu za Pjanica..Sve bi to bilo sto @Goalgetter rece - koliko toliko,a time se valjda ne smijemo zadovoljavati ;)

Inace,slazem se sa @Clucth-om,pa mi ako ista imamo imamo te igracke koji,zargonski receno,znaju igrati lopte..Pa i Besic,koji je DM,ima dobru tehniku i itekako moze sudjelovati u pas igri..Dakle itekako je moguce napraviti slicnu situaciju kakvu Miralem ima u Romi,samo treba uspostaviti sistem,pravilno rasporediti te veznjake..Mi smo upravo takvi bili u proslim kvalama kad smo dominirali,zar ne..U ovim je Pape neshvatljivo izmjesao karte u kojima je zrtvovao svoje najjace oruzije u veznom redu - Pjanica !
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 16 jan 2015, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jan 2015, 00:40

Da bi se uspostavio takav sistem treba jako mnogo vremena i jos 2-3 vrhunska igraca plus da svi ostali budu uvijek u formi i standardni u svojim klubovima sto je blago receno apsurd.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza, Goalgetter, Lekqqq1921, Sheyi i 34 gosta.