Ovo je fakt, 50% zapadnjaka na koje se drka mrzi sve što je brown, black i nije germansko-romansko. Idu izbori iduće godine, uprati trumpovsku retoriku. Koliko god mu lizali **** za njega ste niža rasa.BosniaBoston je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:17Ovo je glavni argument antizapadnjaka, što bi se uklapao u napredno društvo kad imaš braću slavene Ruse i braću muslimane na bliskom istoku i čuvat ćete se zajedno od štetnih zapadnih utjecaja i ćafira dok nemate za kifle
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ma u Bosni je on,u Sarajevu na Malti..ne znam sta mu je oa jede ****.chily-rz je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:19Šta tebe libu tuki kako cemo mi u BiH, vrati se kući u Bosnu pa soli pamet nekom.BosniaBoston je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:17
Ovo je glavni argument antizapadnjaka, što bi se uklapao u napredno društvo kad imaš braću slavene Ruse i braću muslimane na bliskom istoku i čuvat ćete se zajedno od štetnih zapadnih utjecaja i ćafira dok nemate za kifle
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Iskreno da sam član porodice nekog od kidnapovanih ozbiljno bih se zapitao, zvaničnici Izraela ih gotovo ni ne spominju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
- feniksptica
- Kontakt:
Ode to na siroko.BosniaBoston je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:17Ovo je glavni argument antizapadnjaka, što bi se uklapao u napredno društvo kad imaš braću slavene Ruse i braću muslimane na bliskom istoku i čuvat ćete se zajedno od štetnih zapadnih utjecaja i ćafira dok nemate za kifle
Ako cemo gledat da je vehabijski pokret ( onaj kojem pripadaju nase vehabije) nastao u Austriji.. i treba bit antizapadnjak.
Ono sto je bitno u stvari je pokusaj pronalaska opravdanja napada Izraela na Palestinu momka iz Austrije. Ne adresa. Opet se hvatate na glupost. To se cijelo vrijeme govori. Objavi se 10 postova i videa ubijenih ljudi suti se..neki x lik objavi nesto bezveze vezano za zajednistvo muslimana upalite se odmah
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Realno, nije zapad sporan. Zapad je uglavnom progresivan. Papci koji pišu ovdje nisu za takve nego ovdje prosipaju original redneckovsku priču.feniksptica je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:24Ode to na siroko.BosniaBoston je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:17Ovo je glavni argument antizapadnjaka, što bi se uklapao u napredno društvo kad imaš braću slavene Ruse i braću muslimane na bliskom istoku i čuvat ćete se zajedno od štetnih zapadnih utjecaja i ćafira dok nemate za kifle
Ako cemo gledat da je vehabijski pokret ( onaj kojem pripadaju nase vehabije) nastao u Austriji.. i treba bit antizapadnjak.
Ono sto je bitno u stvari je pokusaj pronalaska opravdanja napada Izraela na Palestinu momka iz Austrije. Ne adresa. Opet se hvatate na glupost. To se cijelo vrijeme govori. Objavi se 10 postova i videa ubijenih ljudi suti se..neki x lik objavi nesto bezveze vezano za zajednistvo muslimana upalite se odmah
Sutra je u DC-u najveći protest ikada, ima da se par nickova sa ove teme objesi gledajući.
Nista ja protiv protesta za Palestince nemam sve dok se ne urlicr gas the Jews il se mase dzihadistickim zastavama. Dovoljno sam puta ponovio da Izrael cini zlocine, da je ova vlada trenutna im ekstremisticka u kojoj je cak i jedan Netanyahu djeluje blago, da decenijama vrse aparthejd nad Palestincima i da Palestinci moraju dobiti svoju drzavu. Ono s cime se ne slazemo je da su Izraelci genocidasi.
- LegendKiller
- Kontakt:
polako, govorimo o onome što je urađeno, ne možeš pravdati ovoliko ubijanje od strane Izraelaca argumentom "i oni bi nas isto samo da mogu", a istovremeno mi mi već 20 godina ni hljeba ne damo da uvezu kako treba a kamoli oružja.Epidaurus je napisao/la: ↑03 nov 2023, 20:08
Tacno, nije Hamas sravnio nijedan grad u Izraelu iskljucivo jer nema mogucnosti za to no zato jeste pobio 1000+ ljudi bez ikakvg biranja da li je vojnik, civil, zena, dijete, beba itd. Da su oni napali iskljucivo vojnike oko Gaze ili pobili civile kao kolateralnu stetu dok su pokusavali zauzeti kibuce druga bi prica bila. Izrael je imao apsolutno da odgovori no ovo sto rade je pretjerivanje i prekomjerna upotreba sile. Samo po sebi zlocin.
Ja uopce ne sumnjam da bi Netanyahu i pogotovo ekstremisti koji ga okruzuju vrlo rado sve Palestince pobili i protjerali sa teritorija koji oni smatraju da im je od Boga dat. To je apsolutno jasno, nema ama bas nikakve dileme oko toga. Problem u nazivanju trenutnog bombardovanja Gaze genocidom je sto oni to TRENUTNO ne cine odnosno nisu u stanju uciniti usljed pritisaka koji dolaze iz vana, a vjerovatno i same reakcije koja bi uslijedila od zemalja okolo. Opet ja i dalje ne iskljucujem tu opciju uzimajuci u obzir ranije pomenute ekstremiste na vlasti.
Takodjer ni kontinuirani rast palestinske/arapske populacije na tim teritorijama dole se takodjer ne uklapa u narativ o kontinuiranom genocidu.
Dalje, mogao si pročitati izvještaj koji je objavio Haaretz, gdje jasno stoji da niti jedna beba nije ubijena, da je najmlađi ubijeni imao 16 godina, da su trećina ubijenih bili vojnici. Tako da ako već već pišeš nešto koristi zvnično a ne propagandu, to sa djecom i bebama je demantovano.
"Prema izvorima izraelskog lista, među poginulima su 554 civila, dok su 347 pripadnici izraelske vojske, sigurnosnih službi, lokalne policije i spasilačkih službi. Prema podacima, najmlađa žrtva je 16-godišnjak, dok je najstarija imala 86 godina".
Ali opet kažem ne opravdavam ovo, ovo je i dalje teroristički čin.
Kako ne čine, pa šta rade evo već 20 dana, konstantno bombarduju, plus su im uskratili struju, vodu, sve što mogu, a humanitana pomoć dolazi na kapaljku.
Stvarno ne razumijem ovakvo beskompromisnu podršku političkog Zapada Izraelu, je li moguće da su toliko zavisni od njihovog kapitala? Dok kod običnih građanja raspoloženje je skroz drugačije u odnosu prema Izraelu.
Ne tebi, jer ti je ovo mozda prvi ili drugi njihov konflikt sto pratis. Ja sam uvjeren u to, jer recimo negdje prije 15 godina kad su bombardovali Gazu, znas u koliko sati su poceli napade, u 11:30 ujutru, znas sta se desavalo tad u Gazi u 11:30 ujutru? Mijenjala se smjena djeci u skoli (prva-druga). Ti mos vjerovati da to nije tako, ja znam da jeste.
Joj @Epi ja se nadam da makar imaš dnevnicu za ovo
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
- feniksptica
- Kontakt:
Kako znat je l neko genocidnih namjera ili nije ???Epidaurus je napisao/la: ↑03 nov 2023, 22:29Nista ja protiv protesta za Palestince nemam sve dok se ne urlicr gas the Jews il se mase dzihadistickim zastavama. Dovoljno sam puta ponovio da Izrael cini zlocine, da je ova vlada trenutna im ekstremisticka u kojoj je cak i jedan Netanyahu djeluje blago, da decenijama vrse aparthejd nad Palestincima i da Palestinci moraju dobiti svoju drzavu. Ono s cime se ne slazemo je da su Izraelci genocidasi.
Ja bas mislim da Izraelci imaju tendenciju vremenom postati bas to.
Pa i nase komsije su ratovale 3 godine pa onda uradile isti.
Do tad je vjerovatno bilo sve ko sto ti sad pricas... zločinci al ne bi bas to
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Beskompromisna nije sigurno, samo još uvijek nije sve javno. Progresivnom krilu DNC-a se sve više diže kosa na glavi. Treba nam više AOC-a, a manje Bidena, vrlo jednostavno.
Kako izgleda "dzihadisticka zastava"?
FK SARAJEVO.
- feniksptica
- Kontakt:
- LegendKiller
- Kontakt:
ma vidi nema te ko šta razapinjati, samo treba govoriti činjenično kako jeste. Niti jedna strana, govorim o političkoj strani, nije baš nevina u ovom sukobu (ne govorim samo o ovom sada već zadnjih 50 godina). Slažem se sa tobom oko ovoga što si naveo, privatno me ta tema zanima pa čitam o tome. Ovo što sam napisao je bilo više odgovor gore liku, koji za dvadesetodnevno bombardovanje upotrebljava termin kao što je prekomjerna upotreba sile.Kajzer10 je napisao/la: ↑03 nov 2023, 21:20
Pa nije ovo bezveze argument, iako ce me opet ovdje razapeti. Ali imam nekog doticaja sa predmetima ratnih zlocina. Na ovo oko broja zrtava se poziva svaki advokat odbrane.
Jer genocid je pravni pojam i podrazumijeva specificnu namjeru koja se razlikuje od svih drugih krivicnih djela tj. namjera da se odredjena grupa unisti u cijelosti ili djelimicno. Ovo djelimicno podrazumijeva znatan dio odredjene skupine sto se izmedju ostalog moze utvdjivati i na osnovu brojnosti zrtava.
Ali ne treba to gledati tipa 10k zrtava u odnosu na 2 miliona Palestinaca. Moze se genocid pociniti na odredjenom geografskom podrucju kao sto je sjever Gaze ili sto je bila Srebrenica. U jednom srebrenickom predmetu odbrana je rekla da broj ubijenih Bosnjaka ne predstavlja znatan dio Bosnjaka koji su zivjeli na tom podrucju, pa je sud rekao da bi u ratnim okolnostima unistenje muskog stanovnistva imalo veci utjecaj na unistenje skupine nego sto je to slucaj sa zenama i optuzeni je oglasen krivim za genocid. Tako da, sve se dokazuje od slucaja do slucaja.
Ovo sto ja upratim u ovom ratu, neselektivno bombardovanje, uskracivanje pomoci i izolacija, to vuce na postajanje genocidne namjere. Ali ima i objektivni element i to podrazumijeva ovo sto gore napisa u vezi znatnosti skupine. Kako se odvija, Izraelci su spremni i na to.
Ne znam mene na smrt podsjeca npr svastika,davidova zvijezda,americka zastava,britanska,ruska...to su te neke po meni dzihadisticke zastave koje mene podsjecaju na smrt,razaranje,unistavanje.Itd itd.
FK SARAJEVO.
- Antipolitika3
- Kontakt:
Rat će se završiti. Vođe će se rukovati".
Piše: Mahdum Derviš
"Ali, ostat će ona stara majka koja čeka svog sina šehida. I ona djevojka koja čeka svog voljenog muža.
I ona djeca koja čekaju svog oca junaka.
Ne znam ko je prodao domovinu. Ali sam vidio ko je platio cijenu".
Piše: Mahdum Derviš
"Ali, ostat će ona stara majka koja čeka svog sina šehida. I ona djevojka koja čeka svog voljenog muža.
I ona djeca koja čekaju svog oca junaka.
Ne znam ko je prodao domovinu. Ali sam vidio ko je platio cijenu".
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Nekima su i ljiljani dzihadisticka zastava 

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
FK SARAJEVO.