Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jul 2011, 01:25

Phill Jackson je napisao/la:
Problem je što sam Villu najviše pratio ove sezone u EPL(vjerovali ili ne)Ja samo znam da je Villa bila među 7 usezonama dok on nije bio proglašavan najboljim igračem Ville.Obični engleski polovnjak i već mu je 27 godina(ako se ne varam 84.je ako se varam slobodo me ispravite)jedno je dovest Hendersona sa 20 pa se nadat da će nešto bit od njega,a drugo dovodit polovnjaka u godinama i očekivat od njega da igra u prvih 11 jedne ekipe koja želi barem da zaigra u LP naredne sezone :roll:
fudbal je timska igra,downing je svoj poso vise nego dobro odradio al na ovom forum svakakvih ljudi ima..isto kod nas lucas ubjedljivo proglasen za igraca sezone,a nekima ne valja iako je preko 150 hiljada navijaca glasalo za njega..mene samo zanima sto se svi pale na brze igrace,**** brzinu ako nemas mozak,lennon npr. vecini forumasa igracina,a osim bolesne brzine nista zivo nema..sut,centarsut i pas igra su mu blago receni kriticni,a downing samo nema brzinu,jedan je od najinteligentnijih igraca..nema kod njega silovanja lopte i nekih peta,bicikla..na vrijeme se rjesava lopte,zavrsnicu dobru ima,prekide prejako izvodi..slabija verzija giggsa.
Lucas i jeste bio najbolji igrač Liverpoola ove sezone ;)
Da se vratim temi sada.Smiješno je poredit njega i Giggsa.Giggs je jedan od najboljih fudbalera koji su igrali u EPL(ako ne i najbolji)
Downing sigurno nema brzinu,ali šta to on drugo ima(ne kažem ja da je Lennon bolji od njega i Lennon je polovnjak bez mozga koji ima sreću pa igra sa boljim igračima i tu izgleda solidno sve dok ne počne razmišljat jer očigledno mu to predstavlja problem)Dakle šta Downing ima zadnji pas :lol: Nasri,Cesc,Jack,Arshavin eto već 4 igrača Arsenala koji imaju bolji zadnji pas od njega.Centaršut hajde eto rečemo da ima jer Arsenal ofalio sa ljevacima trenutno :mrgreen: No kada skontamo da Arsenalova igra i ne zavisi od centaršuteva i da Downing nema centaršut kao Beckham iz najboljih dana dolazimo do činjenice da sem što je polovnjak on bi i kao back up bio beskoristan u Arsenalu
Tehnički nije nešto potkovan ostaje mu samo da je smiern igrač s mozgom na terenu no što će mu to kada igra na krilu bez brzine i neke tehnike :? Jedino da ga prekomanduju kao Schweinija Bayern na zadnjeg veznog
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 07 jul 2011, 01:33

LBJ MVP je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:
Problem je što sam Villu najviše pratio ove sezone u EPL(vjerovali ili ne)Ja samo znam da je Villa bila među 7 usezonama dok on nije bio proglašavan najboljim igračem Ville.Obični engleski polovnjak i već mu je 27 godina(ako se ne varam 84.je ako se varam slobodo me ispravite)jedno je dovest Hendersona sa 20 pa se nadat da će nešto bit od njega,a drugo dovodit polovnjaka u godinama i očekivat od njega da igra u prvih 11 jedne ekipe koja želi barem da zaigra u LP naredne sezone :roll:
fudbal je timska igra,downing je svoj poso vise nego dobro odradio al na ovom forum svakakvih ljudi ima..isto kod nas lucas ubjedljivo proglasen za igraca sezone,a nekima ne valja iako je preko 150 hiljada navijaca glasalo za njega..mene samo zanima sto se svi pale na brze igrace,**** brzinu ako nemas mozak,lennon npr. vecini forumasa igracina,a osim bolesne brzine nista zivo nema..sut,centarsut i pas igra su mu blago receni kriticni,a downing samo nema brzinu,jedan je od najinteligentnijih igraca..nema kod njega silovanja lopte i nekih peta,bicikla..na vrijeme se rjesava lopte,zavrsnicu dobru ima,prekide prejako izvodi..slabija verzija giggsa.
Lucas i jeste bio najbolji igrač Liverpoola ove sezone ;)
Da se vratim temi sada.Smiješno je poredit njega i Giggsa.Giggs je jedan od najboljih fudbalera koji su igrali u EPL(ako ne i najbolji)
Downing sigurno nema brzinu,ali šta to on drugo ima(ne kažem ja da je Lennon bolji od njega i Lennon je polovnjak bez mozga koji ima sreću pa igra sa boljim igračima i tu izgleda solidno sve dok ne počne razmišljat jer očigledno mu to predstavlja problem)Dakle šta Downing ima zadnji pas :lol: Nasri,Cesc,Jack,Arshavin eto već 4 igrača Arsenala koji imaju bolji zadnji pas od njega.Centaršut hajde eto rečemo da ima jer Arsenal ofalio sa ljevacima trenutno :mrgreen: No kada skontamo da Arsenalova igra i ne zavisi od centaršuteva i da Downing nema centaršut kao Beckham iz najboljih dana dolazimo do činjenice da sem što je polovnjak on bi i kao back up bio beskoristan u Arsenalu
Tehnički nije nešto potkovan ostaje mu samo da je smiern igrač s mozgom na terenu no što će mu to kada igra na krilu bez brzine i neke tehnike :? Jedino da ga prekomanduju kao Schweinija Bayern na zadnjeg veznog
spomeno sam giggsa zato sto im je stil igre isti,necu vise ni pokusavat da te ubjedim u downingove kvalitete kad je ocito da ga ne gotivis..meni je on medju najpodcjenjenijim igracima i to je to..nije on kriv sto villa tolko kesa za njega trazi kad su cijene engleza malo je rec bolesne,eto treceligas southampton za svog oxlade-chamberlaina trazi 10+ miliona i to ti sve govori..hajmo sad ostavit ljude na miru,ionako ne vjerujem da ce downing prec u arsenal pa da se ne naprezemo dzaba :mrgreen:
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 jul 2011, 01:37

Phill Jackson je napisao/la:spomeno sam giggsa zato sto im je stil igre isti,necu vise ni pokusavat da te ubjedim u downingove kvalitete kad je ocito da ga ne gotivis..meni je on medju najpodcjenjenijim igracima i to je to..nije on kriv sto villa tolko kesa za njega trazi kad su cijene engleza malo je rec bolesne,eto treceligas southampton za svog oxlade-chamberlaina trazi 10+ miliona i to ti sve govori..hajmo sad ostavit ljude na miru,ionako ne vjerujem da ce downing prec u arsenal pa da se ne naprezemo dzaba :mrgreen:
Slažemo se da se ne slažemo :mrgreen: Meni on nije ni podcijenjen ni precijenjen taman je tu gdje treba :)
Stvarno englezi pretjeruju sa cijenama,ali šta ćeš nisu jedini Coentrao 30 miliona(ako se ispostavi tačna informacija,ali kako god previše je i 18+igrač) :lol: :roll:
Bold:stvarno mogli smo :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 jul 2011, 10:42

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 jul 2011, 11:09

Bosco,sta ima u vezi Nasrija.

Ako ode u City,onda ga samo novac zanima,nista drugo. Iskreno,u tom slucaju bi mi bilo drago da nedodje kod nas. Ili igraj srcem za klub ili nemoj nikako.

P.S Jel ja ono imam s tobom opkladu???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 jul 2011, 11:22

majestic24 je napisao/la:Bosco,sta ima u vezi Nasrija.

Ako ode u City,onda ga samo novac zanima,nista drugo. Iskreno,u tom slucaju bi mi bilo drago da nedodje kod nas. Ili igraj srcem za klub ili nemoj nikako.

P.S Jel ja ono imam s tobom opkladu???
Imaš ono za opkladu, samo ne znam kako ćemo definisati sve, nit je u Unitedu nit u Arsenalu. Vidjet ćemo kad bude zvanično pa ćemo se dogovorit.

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 07 jul 2011, 11:28

[quote="Bosco"
Kolumna Ian Wrighta
http://www.mirrorfootball.co.uk/transfe ... 60232.html[/quote]

Gdje?
Go Gunners!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 07 jul 2011, 11:31

Buki je napisao/la:
Bosco je napisao/la: Kolumna Ian Wrighta
http://www.mirrorfootball.co.uk/transfe ... 60232.html
Gdje?
Vidi mene, dvaput kopiro isti link. Evo je brate.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... nowns.html

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 07 jul 2011, 12:11

Thierry Henry was in 98% of your Dream Team line-ups, which comes as some surprise - he was expected to be in 100%! :lol:

Ima li hljeba vise od tog Gervinha,Sambe,itd..Svi se pojacavaju a nasa Profesorka se je.e po jahtama nekim... :x
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Buki
Kontakt:

Post Postao/la Buki » 07 jul 2011, 12:12

Bosco je napisao/la:
Buki je napisao/la:
Bosco je napisao/la: Kolumna Ian Wrighta
http://www.mirrorfootball.co.uk/transfe" onclick="window.open(this.href);return false; ... 60232.html
Gdje?
Vidi mene, dvaput kopiro isti link. Evo je brate.

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp" onclick="window.open(this.href);return false; ... nowns.html

haha Debilson je kriv :P
Go Gunners!

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 jul 2011, 12:41

Mislim da cemo se morati zadovoljiti u ovoj sezoni i 4 mjestom kako stvari stoje. City posto nije doveo Sancheza iz Udinesea okrecu se Nasri-u i nude mu sedmicnu platu od 180 hiljada eura dok arsenal mu nudi 90 hiljada funti.
Mislim ako Nasri hoce u City nek onda iskreno kaze kao i Adebayor da ide za novcem jer ipak tesko da City moze osvojiti titulu jer nisu moralno jaki upravo kao i Arsenal.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 07 jul 2011, 16:25

http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... es-he-will

Fakat, ako je ovo tacno da je rek'o, nek odma pakuje kofere. Picka prodana.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 jul 2011, 16:32

Edin.- je napisao/la:http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... es-he-will

Fakat, ako je ovo tacno da je rek'o, nek odma pakuje kofere. Picka prodana.
Mislim da je to samo novinsko sranje kao i dosad, ali ako je to tacno onda nek barsa izbroji kes 45m eura minimalno, a ako nemaju pare onda ce fabra da truhne u arsenalu do 2014 godine htio on to ili ne htio.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 jul 2011, 16:35

Nesto sam gledao malo ove igrace i koji bi igrac moga nadomjestiti u slucaju odlaska Nasri-a, po meni to bi mogao Santi Cazorla igrac Villareala mislim da je jako pametan igrac ima dobar zadnji pas, brz je i mislim da bi se odlicno uklopio u tim arsenala, mada ne bi imao nista protiv dolaska s njim u paketu i Gussiepe de Rossi-a. heheh

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 07 jul 2011, 16:45

Evo i jedno lijepo objašnjenje svega ovoga što se dešava.

Arsena Vengera nikada nije napuštala vera u ekipu koju vodi i metode koji sprovodi, iako ima dokaz - bolan, da u poslednje vreme ide u pogrešnom smeru. Arsenal je, naime, bez trofeja šest godina...

Svojevremeno je francuski trenerski mag, nakon prvog meča polufinala Lige šampiona protiv Mančester junajteda 2009. godine, pozvao jednog sumnjičavog novinara - sumnjičavog u pogledu konačnog ishoda tog dvomeča, da obavezno prisustvuje pres konferenciji posle revanša, jer je bio ubeđen da će to biti njegovo “pobedničko” obraćanje medijima. Čak je i obećao “fenomenalnu igru” na “Emiratima”. Za ovo poslednje je bio u pravu – samo što je fenomenalan bio Mančester, koji je za desetak minuta postigao dva gola tada rešio pitanje plasmana u finale.

Ni posle toga Vengera nije napuštao optimizam, ali u sezoni koja dolazi biće mu potrebno mnogo više od tog ubeđenja, jer se suočava sa možda najtrurbulentnijim periodom od kada je preuzeo Arsenal. Jer, kapiten Sesk Fabregas je “već viđen” u Barseloni, Gael Kliši je otišao u Mančester Siti, a u istim putem mogao bi da krene i Samir Nasri, eventualno u Junajted...Ni tu se ne završava lista igrača koji “teže” odlasku. Andrej Aršavin je govorio da je nezadovoljan, međutim, bza sada je bliži ostanku nego odlasku sa “Emirata”.

Arsenal je u jednoj tački minule sezone bio u “igri” za četiri trofeja, ali je ostao bez ijednog. Još jedna “sušna godina” ponovo je otvorila pitanje rekonstrukcije tima, nešto što je i poslovično tvrdoglavi Venger morao na kraju da prizna. Problem sa kojim se suočava Francuz je što više ne kontroliše u potpunosti situaciju u ekipi. Sada se nezadovoljni igrači pitaju. Venger mora povratiti umešnost koja ga je nekada krasila, u vreme kada je i osvajao titule i zarađivao od prodaje igrača. Bio je alhemičar sa savršenim smislom za ekonomiju, stvarao je igrače i prodavao ih po najvišoj ceni u tom momentu, sa izrazitim osećajem za tajming. Istovremeno, dovodio je mlade fudbalere i tako u krug.

Ali, sada, posle više od pola decenije neuspeha, taj stari šablon mu je potreban kao nikad pre. Ne sme napraviti ni najmanju grešku u proceni: u odabiru igrača, prodaji...jer, mnogo se nezadovoljstva nakupilo kod fudbalera.

Dobro, da li je situacija baš toliko dramatična kao što izgleda? Venger će vam reći da nije. Ono što deluje kao egzodus, on će nazvati prednošću. Jer, Fabregas je i u prošloj sezoni mislima bio u Barseloni, dok odlazak Klišija, koji je odigrao sezonu ispod očekivanja, i nije Bog zna kakav gubitak.

Nezadovoljstvo Nasrija je, ipak, ozbiljna stvar, i trenutno je problem o kome bi Venger trebalo najviše da brine, ne samo zbog toga što bi njegov zemljak mogao da završi u redovima rivala iz Premijer lige. to je bio korak unazad koji, čini se, niko u Arsenalu nije primetio sve do sada, kada je možda prekasno. No, nema sumnje da će se Venger svim silama truditi da zadrži Nasrija.

Ako odu i Fabregas i Nasri, a Venger im ne pronađe adekvatne zamene, ne verujem da će proći mnogo vremena do trenutka kada će Van Persi i Vilšer početi da traže novi klub. Veliki je izazov pred Arsenalom – da ubede takve igrače da će ekipa biti kompetentna u narednoj sezoni i omati kapaciteta za titulu. Ako Venger ne angažuje prava pojačanja, jaz između Arsenala i Mančester junajteda, Čelsija, Mančester sitija, mogao bi biti mnogo veći u narednom prvenstvu.

Opet, nije sve izgubljeno za “tobdžije”. Ako Venger bude imao dovoljno novca na raspolaganju za pojačanja, a to je više od 60 miliona evra, onda bi sa tri nova kvalitetna igrača mogao da izgradi sjajan tim oko “starosedelaca”, Van Persija, Vilšera, Volkota, Remzija...

Za sada, stigao je Žervinjo iz Lila, a vreme će pokazati da li momak iz Obale Slonovače ima kvaliteta da i u Premijer ligi zablista kao i u Francuskoj.
(Phil McNulty, BBC)

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 jul 2011, 16:53

sve dok wenger kupuje francuze ili igrace iz francuske lige, nema tu vise trofeja :lol: :lol: :lol:
Mes Que Un Club

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 jul 2011, 17:00

Cuj Wilshere ce otici, pa Arsenal je imao periode od 18 godina bez titule pa su opet tu igrali velikani kao sto je Adams,O'leary,Winterburn,Dixon(Inace ova trojica su cinila mozda i najbolju odbranu na otoku svih vremena uz naravno Keowna)pa Bould,Merson,Rocastle i Alan Smith, znaci dok bude Arsenal bice i igraca koji vole Arsenal, a ne sumnjam da je Jack takav(iako je i navijac West Hama) uostalom sam rece kako nece ljubiti grb, a onda otici..
Celik!3,2,2.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 07 jul 2011, 17:09

Kad veliki Napoleon sa francuzima nije mogao uzet Englesku nece ni Wenger..

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 jul 2011, 17:09

hule_barca je napisao/la:sve dok wenger kupuje francuze ili igrace iz francuske lige, nema tu vise trofeja :lol: :lol: :lol:
Normalno TRIO FANTASTIKO VIERA HENRY PIRES su iz francuske i arsenal je osvojao titule pa tu su jos bili iz francuske wiltord, petit, clishy, cigan, flamini, anelka. Sto pises kad nisi informisan.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 jul 2011, 17:42

mmirsad je napisao/la:
hule_barca je napisao/la:sve dok wenger kupuje francuze ili igrace iz francuske lige, nema tu vise trofeja :lol: :lol: :lol:
Normalno TRIO FANTASTIKO VIERA HENRY PIRES su iz francuske i arsenal je osvojao titule pa tu su jos bili iz francuske wiltord, petit, clishy, cigan, flamini, anelka. Sto pises kad nisi informisan.
Smijem se kladiti da sam vise informisan od tebe, ali necu se time zamarati jer vidim da ne znas skontati sta sam htio ustvari reci. Arsenal jeste osvajao titule sa ovim gore navedenim, ali henry, pires i vieira su igraci svjetske klase koji su igrali sjajno i u reprezentaciji, a moje misljenje se odnosilo na trenutnu kupovinu francuza ili igraca iz francuske lige, koga to wenger dovodi, jedini francuz koji vrijedi je Nasri, a oni dovode koscielnya, squillacia, dovode sad gervinha, koji jos nije klasa, u tome je poenta, sto sad wenger i dalje dovodi "francuze" ali ne toliko kvalitetne "francuze" kao prije.
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.