Lucas i jeste bio najbolji igrač Liverpoola ove sezonePhill Jackson je napisao/la:fudbal je timska igra,downing je svoj poso vise nego dobro odradio al na ovom forum svakakvih ljudi ima..isto kod nas lucas ubjedljivo proglasen za igraca sezone,a nekima ne valja iako je preko 150 hiljada navijaca glasalo za njega..mene samo zanima sto se svi pale na brze igrace,**** brzinu ako nemas mozak,lennon npr. vecini forumasa igracina,a osim bolesne brzine nista zivo nema..sut,centarsut i pas igra su mu blago receni kriticni,a downing samo nema brzinu,jedan je od najinteligentnijih igraca..nema kod njega silovanja lopte i nekih peta,bicikla..na vrijeme se rjesava lopte,zavrsnicu dobru ima,prekide prejako izvodi..slabija verzija giggsa.Problem je što sam Villu najviše pratio ove sezone u EPL(vjerovali ili ne)Ja samo znam da je Villa bila među 7 usezonama dok on nije bio proglašavan najboljim igračem Ville.Obični engleski polovnjak i već mu je 27 godina(ako se ne varam 84.je ako se varam slobodo me ispravite)jedno je dovest Hendersona sa 20 pa se nadat da će nešto bit od njega,a drugo dovodit polovnjaka u godinama i očekivat od njega da igra u prvih 11 jedne ekipe koja želi barem da zaigra u LP naredne sezone

Da se vratim temi sada.Smiješno je poredit njega i Giggsa.Giggs je jedan od najboljih fudbalera koji su igrali u EPL(ako ne i najbolji)
Downing sigurno nema brzinu,ali šta to on drugo ima(ne kažem ja da je Lennon bolji od njega i Lennon je polovnjak bez mozga koji ima sreću pa igra sa boljim igračima i tu izgleda solidno sve dok ne počne razmišljat jer očigledno mu to predstavlja problem)Dakle šta Downing ima zadnji pas

Tehnički nije nešto potkovan ostaje mu samo da je smiern igrač s mozgom na terenu no što će mu to kada igra na krilu bez brzine i neke tehnike