Odgovor za @DooVe: Pročitaj moj post malo pomnije pa češ vidjeti da sam napisao
"lijepo je to što se oslanjamo na mlade igrače iz našeg pogona, ali bojim se da bez tipovanog dovođenje najboljih igrača iz drugih timova naše lige (kao što to radi i Dinamo) to ne bude dovoljno".
Dakle i Dinamo, Partizan i drugi oslanjaju se na svoj pomladak, ali to se uvijek mora nadopunjavati sa drugim kvalitetnim mladim igračima iz svoje lige, a to kod nas trenutno rade komšije sviđalo se to nama ili ne. Nemoj reči da mi nebi bili sretni da su nam došli mladi reprezantitivci Cimirot, Kovačević i Travančić. Uostalom i sam si to nesvjesno napisao spominjući Kvesića.
Možda je post glup, a ko zna možda i nije, uostalom vidjećemo šta će Amar uraditi. Funkcija sportskog direktora ili neka druga na samom početku prvenstva je bojim se samo alibi.[/quote]
Sve to stoji, ali ko ti može garantovat da su ti "najbolji iz naše lige" bolji od naših juniora? Zolotić se već dokazao, povreda ga je unazadila al ja i dalje vjerujem da će on bit onaj stari, Sadiković će sigurno postati odličan igrač, odigrati u Plzenu onako smireno sigurno govori nešto, Bajiću treba davati više minuta, kao i Hodžiću. Dovodit te mlade igrače je uredu apsolutno podržavam, pitari su doveli njih i eto smatraju to dobrim potezom, ali šta su dobila njihova djeca? Jedno veliko ništa, a siguran sam da imaju kvalitetnih igrača u mlađim uzrastima. Naša djeca su se već dokazala i vjerujem da će uz momke koji su iskusniji bit pun pogodak za ovu sezonu kao i za naredne. U našu djecu treba imat apsolutno povjerenje a oni će svoju ljubav dokazati na terenu

[/quote]
Naravno da su neki naši mladi igrači budučnost Želje, ali nemoguče je da svi najbolji mladi igrači BiH igraju baš u podmlaknu Želje. E zbog toga je potrebno ciljano dovoditi i druge kvalitetne mlade igrače iz drugih klubova Premier lige a koji su več dokazani reprezentativci.
Bojim se da nisi baš shvatio poentu moga prvog posta. Namjera mi je bila, ne da pišem o tome u kojem timu ima i koliko kvaltetnih mladih igrača, nego ko je u ovoj našoj ligi finansijski u mogučnosti da dovede gotovo sve ono najbolje što igra u BiH. Mi to očito trenutno nismo u stanju. U ostalom mnogi su u ovoj pauzi pisali kako bi dobro bilo dovesti Kovačevića i Travančića. Zašto ih nismo doveli, naravno jedino zbog para. Ko ih je doveo-komšije, dakle imaju nekakve novce. Pa i sam Amar je mnogo puta naglašavao (doduše u Evropskim okvirima), da je teško parirati onima koji imaju više para. Danas je došao Fejzić iz Radnika (Hadžići). Ko sretniji od mene da on bude pravo pojačanje, međutim mi smo ga doveli zato jer ništa ne košta. Ali ako iz sezone u sezonu komšije budu finansijski u mogučnosti da dovode igrače za koje mogu platiti obeštečenje, a mi ne bojim se da će dugoročno biti teško parirati faktoru zvanom novac. E toga je vjerovatno svjestan Amar.