FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rexxxoNa_
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rexxxoNa_ » 05 mar 2010, 14:14

ljutinar je napisao/la:Već sam napisao kompleksi sve veći, a mali klubovi dugi niz godina se igraju sa "velikima" koji misle da su takvi a istina je puno drugačija to i oni znaju što je najgore.
Oces reci da je siroki veci klub od Zelje, Sarajeva , Celika , Slobode ? :?
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2010, 14:15

Kad-tad...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 05 mar 2010, 14:20

rexxxoNa_ je napisao/la:
ljutinar je napisao/la:Već sam napisao kompleksi sve veći, a mali klubovi dugi niz godina se igraju sa "velikima" koji misle da su takvi a istina je puno drugačija to i oni znaju što je najgore.
Hoces ti reci da Siroki nije veci klub od tih nabrojani :mrgreen:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 mar 2010, 14:20

ljutinar je napisao/la:Kada ostali plaćaju veću cijenu ulaza na Grbavici od domaćih onda vam ne smeta.
Jesi li ti ikad bio na Grbavici ili su ti drugi "pricali" o cjenama karata .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 05 mar 2010, 14:21

Dirk je napisao/la:
rexxxoNa_ je napisao/la:

Nije veci klub,ali ima zadnjih nekoliko godina predobre rezultate :D
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 05 mar 2010, 14:21

Dirk je napisao/la:
rexxxoNa_ je napisao/la:
hahahahahah stvarno smjesno ja da navijam za siroki biblo bi mi smjesno pa veci je klub od vas kozara iz gradiske ili GOSK iz gabele nevjerujem da neko to moze izustit ja bi presto pisat
svoj ti pos'o !

sb citizen
Kontakt:

Post Postao/la sb citizen » 05 mar 2010, 14:28

odite liječit komplekse na drugom mjestu, ima mnoštvo ustanova zatvorenog tipa za vas, i šta se bunite za karte, ko da morate uvijek sendvić i sok kupovat, žrtvujte se malo za svog "VELIKANA" :D :D :D kad su mogli škripari plaćat 10 km na livadi u podveležju, neznam sta se bunite plaćat ulaznicu na najmodernijem stadionu u bih...što se tiče tekme predviđam hat-trick varee

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 mar 2010, 14:29

Ja sam vec rekao...nije problem sadaku davati unesrecenim i jadnim...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 05 mar 2010, 14:33

sb citizen je napisao/la:odite liječit komplekse na drugom mjestu, ima mnoštvo ustanova zatvorenog tipa za vas, i šta se bunite za karte, ko da morate uvijek sendvić i sok kupovat, žrtvujte se malo za svog "VELIKANA" :D :D :D kad su mogli škripari plaćat 10 km na livadi u podveležju, neznam sta se bunite plaćat ulaznicu na najmodernijem stadionu u bih...što se tiče tekme predviđam hat-trick varee
veoma fino receno ko jos kupuje sok i sendvic zaostali Papci iz malo veceg sela sa nerazvijenim intelektulnim stadijem i stadionom koji ima prosjek gledanosti 20-30 navijaca po utakmici smjesno smjesno smjesno i da ljecimo komplekese vidm da ti jedosadno ako mislis da neko ima komplekse onda si to ti idi bolan na forum svog velikana iz sela pa tamo sa ostalim gradanima velikog grada ljeci komplekse
svoj ti pos'o !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 mar 2010, 14:35

E cuj sendvici i sok .. :mrgreen: :mrgreen:
AMAR OSIM

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 mar 2010, 14:36

ne kontam kako nekome osvajanje ovog jada od nase fudbalske lige moze bit uspjeh???
aj da se uzme bar dupla kruna pa ajd , neg osvojite ovo i sta ispadate u prvom pretkolu lige prvaka???
za ligu kakva je nasa je uspjeh doci do treceg pretkola nekog evropskog takmicenja i to je ono minimalno , a to sto osvojite ligu u kojoj igraju jedni laktasi itd. se ne moze nazvati uspjeh!!!
to kada shvati siroki brijeg i kada dodje daleko u nekom od evropski takmicenja onda moze reci da je veliki klub.
a zeljo je bgm igrao i u evropi , ovu NASU ligu je osvajao kada se jos mogla nazvat "evropskom ligom" itd...

Šampioni: 1946, 1972, 1998, 2001, 2002
Vicešampioni: 1971, 2003, 2004, 2005
Pobjednici Kupa: 2000, 2001, 2003
Finalisti Kupa: 1981, 2002
Pobjednici Super Kupa: 1998, 1999, 2000, 2001
Medjunarodni Uspjeh: UEFACup Semi-Finals: 1984/1985
Zadnja izmjena: samir_tm87, dana/u 05 mar 2010, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 mar 2010, 14:37

OSIM: SVI IGRAČI MORAJU DATI SVOJ MAKSIMUM

Veliki derbi 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će u Širokom Brijegu odigrati istoimeni domaćim i Željezničar.

Sarajevska momčad u Široki Brijeg dolazi na krilima sjajne igre u duelu sa Čelikom, a šef struke Željezničara, Amar Osim, uvjeren je da njegova momčad može nastaviti sa dobrim partijama.

"Rezultatski gledano sjajno smo otvorili sezonu. Pobjedom protiv Čelika najavili smo pohod ka vrhu tabele, no taj susret je iza nas i sve naše misli sada su okrenute samo prema Širokom Brijegu", rekao je Amar Osim za SportSport.ba te dodao:

"Široki Brijeg je sasvim sigurno jedna od najkvalitetnijih momčadi u našoj ligi tako da nas očekuje jako težak susret. Svi igrači moraju dati sve od sebe kako bismo se nadali pozitivnom rezultatu, a u ovom trenutku to je za nas i jedan bod jer, ipak, igramo sa protivnikom koji je na svom terenu protiv svake ekipe favorit."

Šef struke sarajevske momčadi na raspolaganju će imati gotovo sve igrača tako da još uvijek nije odlučio koja će jedanaestorica istrčati na teren.

"Vjerujte m ida još o tome nisam niti razmišljao. Gotovo svi igrači su mi na raspolaganju tako da još uvijek nisam siguran kojih jedanaest će započeti utakmicu", zaključio je Osim.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 mar 2010, 14:39

samir_tm87 je napisao/la:ne kontam kako nekome osvajanje ovog jada od nase fudbalske lige moze bit uspjeh???
Mi evo godinama, nazalost, pokazujemo kako smo klub sa principima jer necemo da osvojimo ovaj "jad" od lige kad znamo da u Evropi nebi nista napravili .. Svaka cast dosadasnjim upravama na 5-6 godina principijelnosti .. 8-)
AMAR OSIM

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 mar 2010, 14:41

Stole iz Bora je napisao/la: Mi evo godinama, nazalost, pokazujemo kako smo klub sa principima jer necemo da osvojimo ovaj "jad" od lige kad znamo da u Evropi nebi nista napravili .. Svaka cast dosadasnjim upravama na 5-6 godina principijelnosti .. 8-)

hehe Zujo , Amar i ostali su mnogo uradili u prvoj polu-sezoni , a dosli su mjesec dana prije pocetka..
Sad je pitanje sta bi bilo da su dosli 2-3 mjeseca ranije :)

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 mar 2010, 14:46

PUNA PECARA ZA PRAVI SPEKTAKL

Posljednju prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg je na Pecari odigrao krajem novembra prošle godine (Široki – Zvijezda 5:0), pa nema sumnje da su se u tom hercegovačkom gradu poželjeli dobre fudbalske predstave. Još kada tome dodamo da u goste dolazi zahuktala ekipa Željezničara, onda je normalno da u nedjelju na Pecari svi očekuju spektakl.

Domaći su nakon poraza u posljednjem kolu izgubili lidersku poziciju na tabeli i protiv Želje ih zanima jedino pobjeda. To nam je potvrdio i Toni Karačić, trener Širokobriježana, koji zna da je Željezničar kvalitetna ekipa, ali bez obzira na to, vjeruje da će njegovi momci utakmicu riješiti u svoju korist.

Široki će protiv sarajevskih plavih igrati bez Dioga i Topića, koji su u prošlom kolu zaradili suspenziju, ali se, za utjehu, u tim vraća kapiten Šilić, bivši reprezentativac BiH, koji je dvije sezone igrao i za ekipu sa Grbavice. U Širokom Brijegu se nadaju i punoj Pecari, pa su zbog toga smanjili cijene ulaznica, za tribine sjever i jug.

Da se u Širokom s pravom nadaju u povoljan ishod ovog derbija govori i podatak da Željezničar nikada nije odnio nijedan bod s Pecare, ali u taboru „plavih“ kažu da su tradicije tu da se ruše. Menadžer sarajevskog kluba Amar Osim je oprezan sa prognozama, ali je siguran da će Željo u Hercegovini igrati da ne izgubi, ponovo.

Ekipa Željezničara danas je otputovala na mini pripreme u Međugorje i to je samo još jedna potvrda ozbiljnosti s kojom su u taboru plavih pristupili ovom derbiju, ali i pokazatelj želje da se „ukletost“ Pecare napokon sruši.

Sutra vam donosimo i ekskluzivne izjave igrača oba tima i njihove prognoze rezultata derbija u Širokom Brijegu.
AMAR OSIM

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 05 mar 2010, 15:14

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 05 mar 2010, 15:25

Bekrić: U Široki Brijeg bez bijele zastave
Ekipa Željezničara furiozno je otvorila proljetni dio sezone. Plavi su na Grbavici prošle sedmice savladali ekipu Čelika sa visokih 4-1 i najavili pohod ka samom vrhu tabele.

Pravi ispit za tim sa Grbavice slijedi već u nedjelju kada plava lokomotiva gostuje kod ekipe Širokog Brijega. Evenutalnom pobjedom, Željezničar bi se Širokobriježanima približio na samo bod zaostatka čime bi borba za titulu postala još uzbudljivija.

Veznjak Željezničara, Samir Bekrić kaže da se njegova ekipa neće lako predati u Širokom Brijegu.

U utakmici protiv Čelika smo pokazali svoj kvalitet a nadam se da ćemo to potvrditi na gostovanju u Širokom Brijegu. Široki je prvi dio sezone završio na vrhu tabele i jedan je od kandidata za titulu prvaka. Znamo da nas očekuje teško gostovanje ali se nećemo predati. U Široki Brijeg idemo bez bijele zastave, idemo pobjediti, rekao je Bekrić za Sportin.ba.

Nakon dugo vremena, Željezničar ima priliku domoći se Evrope. Međutim, gužva na vrhu tabele zaista je velika i za takvo nešto, momčadi Amara Osima trebat će još pobjeda kao protiv Čelika.

Naravno da moramo nastaviti sa pobjedama. Sada smo treći na tabeli, Borac nam bježi šest bodova i mislim da to nije nedostižno. Imamo dobar tim i spremni smo boriti se za sam vrh odnosno titulu. Bilo bi lijepo da titula prvaka Bosne i Hercegovine ove sezone dođe na Grbavicu.

Selektor reprezentacije BiH, Safet Sušić na račun Bekrića uputio je nekoliko lijepih riječi nakon utakmice sa Čelikom, uporedivši veznjaka Željezničara sa legendardnim igračem Crvene Zvezde, Vladimirom Stojkovićem Piksijem.

Kada za vas takvo nešto kaže jedan od najvećih igrača koje je BiH ikada imala onda je to nešto veliko. Drago mi je zbog Papetovih komplimenata. Ja ću dati sve od sebe da i dalje pružam dobre igre pa zaslužim Sušićev poziv. Mislim da u reprezentaciji ima mjesta za igrače iz Premijer lige a ja se nadam da ću biti jedan od njih, rekao je veznjak Željezničara, Samir Bekrić za Sportin.ba.
Por que ? Por que somos los mejores...

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 05 mar 2010, 15:31

Radovanovic je zadovoljan i bodom

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 05 mar 2010, 16:41

Da li neko zna ko je asistirao Alenu kod drugog gola? (neko ko zna, a ne misli da je "ovaj" dodao :mrgreen: )

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 mar 2010, 16:44

OSIM: SVI IGRAČI MORAJU DATI SVOJ MAKSIMUM

Sarajevska momčad u Široki Brijeg dolazi na krilima sjajne igre u duelu sa Čelikom, a šef struke Željezničara, Amar Osim, uvjeren je da njegova momčad može nastaviti sa dobrim partijama.

"Rezultatski gledano sjajno smo otvorili sezonu. Pobjedom protiv Čelika najavili smo pohod ka vrhu tabele, no taj susret je iza nas i sve naše misli sada su okrenute samo prema Širokom Brijegu", rekao je Amar Osim za SportSport.ba te dodao:

"Široki Brijeg je sasvim sigurno jedna od najkvalitetnijih momčadi u našoj ligi tako da nas očekuje jako težak susret. Svi igrači moraju dati sve od sebe kako bismo se nadali pozitivnom rezultatu, a u ovom trenutku to je za nas i jedan bod jer, ipak, igramo sa protivnikom koji je na svom terenu protiv svake ekipe favorit."

Šef struke sarajevske momčadi na raspolaganju će imati gotovo sve igrača tako da još uvijek nije odlučio koja će jedanaestorica istrčati na teren.

"Vjerujte m ida još o tome nisam niti razmišljao. Gotovo svi igrači su mi na raspolaganju tako da još uvijek nisam siguran kojih jedanaest će započeti utakmicu", zaključio je Osim.

ma idemo po bodove ljudi osjecam...vrijeme je da se skine i taj siroki u gostima
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.