RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la nem73 » 14 feb 2012, 16:00

Sarajlijc@ je napisao/la:Po cemu ste braca ? :roll:
po suradnji npr?

koju su imali dok je naš nenad bijedić bio ziv,
ovoj sada te onoj koju se nadam da nastavimo imati u budućnosti?!!

a odkud tebe na ovoj temi po ovom pitanju sarajlijice?
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 feb 2012, 16:06

Analic je napisao/la:
nem73 je napisao/la:jesu bratski pa taman i da su židovzki klub.
Ti si sa ovim sve rekao brate kakav si covjek.
.
ne budi smješan, izvlaćiš iz konteksta ono što ti paše nacionalistom/antisemitistom da me odštembiljaš?

uOzbilji se medo, mene klub Velež interesira Only

ti i slićne ideologije/propagande, ni pod razno!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 feb 2012, 16:15

U Bursi ima ljudi koji vise znaju o istoriji Veleza nego pola kvazirodjenih na ovom forumu.

Ko je ikad isao u Tursku i pricao o fudbalu zna sta ljudi u Turskoj znaju i o Mostaru i o Velezu.

Ne docekiva se svaki protivnik za prijateljsku utakmicu tako sto posaljes bus po njih u Istanbul na aerodrom o svom trosku, da ih dovedes o svom trosku na stadion, da ih ugostis o svom trosku, da igras protiv njih i jos da ih vratis nazad o svom trosku.

To se radi samo onima koje cijenis.
Ja nisam nikad cuo za takav docek ijednog kluba za jednu tekmu.

A sta smo to mi Bursasporu ikad uradili da to zasluzimo? Nismo nista. Znaci to je samo respekt njihov prema Velezu. Respekt koji vec odavno mnogi ljudi u nasem gradu nemaju prema najvecoj organizaciji koju je Mostar ikad imao.

I nemojte molim vas pravit opet ciganluk na forumu, pljuvat ljudima u lice nakon sto su uradili nesto ovako dobro prema Velezu - nemojte molim vas, da mi obraz na tlo ne padne ako neko od tih ljudi iz Burse nakon svega toga ovo slucajno procita (nas jezik je 2 najcesce govoren jezik u Turskoj i prica ga jako puno ljudi).
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 14 feb 2012, 16:26

Definitivno bi trebalo neke ljude izbaciti i banovati sa ovog foruma. Oni su tu da samo sire negativnu energiju i da pljuju po svemu pozitivnom. Ja ih sve redom nabijem, a oni ce se veoma lahko prepoznati ko su.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 feb 2012, 16:27

istog sam mišljena s tobom, da se trebamo zahvaliti ljudima na što bolji način, i da ih abd na ljeto dočekamo u Mostaru onako kako jedan klub i zaslužuje, to sam i napisao u svom postu gore, su oni nas dočekali prijateljski i treba s njima uspostaviti saradnju na svim mogućim poljima. ali uvijek ima onih priča i pričica, kod nas, pa nam je svako kriv a mi pravi...

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 14 feb 2012, 16:30

MostaracVelezovac je napisao/la:U Bursi ima ljudi koji vise znaju o istoriji Veleza nego pola kvazirodjenih na ovom forumu.

Ko je ikad isao u Tursku i pricao o fudbalu zna sta ljudi u Turskoj znaju i o Mostaru i o Velezu.

Ne docekiva se svaki protivnik za prijateljsku utakmicu tako sto posaljes bus po njih u Istanbul na aerodrom o svom trosku, da ih dovedes o svom trosku na stadion, da ih ugostis o svom trosku, da igras protiv njih i jos da ih vratis nazad o svom trosku.

To se radi samo onima koje cijenis.
Ja nisam nikad cuo za takav docek ijednog kluba za jednu tekmu.

A sta smo to mi Bursasporu ikad uradili da to zasluzimo? Nismo nista. Znaci to je samo respekt njihov prema Velezu. Respekt koji vec odavno mnogi ljudi u nasem gradu nemaju prema najvecoj organizaciji koju je Mostar ikad imao.

Jos jednom Burski svaka cast i njih podrzavam, ali me ovi nasi nerviraju koji samo sto znaju reci je "braca turci" 24 sata na dan.

I nemojte molim vas pravit opet ciganluk na forumu, pljuvat ljudima u lice nakon sto su uradili nesto ovako dobro prema Velezu - nemojte molim vas, da mi obraz na tlo ne padne ako neko od tih ljudi iz Burse nakon svega toga ovo slucajno procita (nas jezik je 2 najcesce govoren jezik u Turskoj i prica ga jako puno ljudi).
Bursi svaka cast i treba dobre odnose gajiti sa njima naravno. Ali je sve to prije svega zbog Cece. Turci znaju prvenstveno za Mostar, a neki su za Velez culi da je klub iz tog grada i to je sve. Takvo je makar moje iskustvo.

I ja podrzavam dobre odnose dva kluba. Ali nekakvi epiteti bratski klubovi pa i ovi braca turci jedva docekali da budu bratski klub sa nekim iz turske.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 feb 2012, 16:50

A zasto nebi jedva docekali da budu bratski s nekim iz Turske, ili bilo koje druge zemlje koja je prijateljska prema nama?

Proveo sam u Turskoj skoro 2 godine, a zivio sam ili radio u 5 razlicitih drzava i po Evropi i Aziji i Americi, ali nikad nisam vidio da jedan narod vise cijeni BiH i ljude u BiH kao ljudi u Turskoj.

Da su Njemci tako prijateljski naklonjeni BiH - raja bi isto tako jedva cekala da bude prijateljska prema njima.

Zar je sramota biti prijateljski naklonjen prema nekom ko te cijeni? Jel bi se to trebali stidit pozitivnog odnosa ljudi iz Turske prema ljudima iz BiH?

Pa Turska je najbrze rastuca ekonomska sila na svijetu nakon Kine. Ekonomija im raste po 8.5% godisnje. Samo Kina raste brze. Svak ziv po zapadu ulaze u Tursku i zeli odnose sa Turcima jer se ocekuje da ce za 15-20 godina ta zemlja i organizacije u njoj biti na rangu s Njemackom i organizacijama u Njemackoj.

Zar bi se trebao Velez stiditi toga sto jedna Bursa, koja se ocekuje da ce biti kao Bajern Minhen za 15 godina zeli da ima dobre odnose s Velezom????

Sta je s vama ljudi? Jeste li vi normalni?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 14 feb 2012, 16:57

Koliko se gluposti covijek nacita na ovom forumu :roll:

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 14 feb 2012, 17:06

MostaracVelezovac je napisao/la:A zasto nebi jedva docekali da budu bratski s nekim iz Turske, ili bilo koje druge zemlje koja je prijateljska prema nama?

Proveo sam u Turskoj skoro 2 godine, a zivio sam ili radio u 5 razlicitih drzava i po Evropi i Aziji i Americi, ali nikad nisam vidio da jedan narod vise cijeni BiH i ljude u BiH kao ljudi u Turskoj.

Da su Njemci tako prijateljski naklonjeni BiH - raja bi isto tako jedva cekala da bude prijateljska prema njima.

Zar je sramota biti prijateljski naklonjen prema nekom ko te cijeni? Jel bi se to trebali stidit pozitivnog odnosa ljudi iz Turske prema ljudima iz BiH?

Pa Turska je najbrze rastuca ekonomska sila na svijetu nakon Kine. Ekonomija im raste po 8.5% godisnje. Samo Kina raste brze. Svak ziv po zapadu ulaze u Tursku i zeli odnose sa Turcima jer se ocekuje da ce za 15-20 godina ta zemlja i organizacije u njoj biti na rangu s Njemackom i organizacijama u Njemackoj.

Zar bi se trebao Velez stiditi toga sto jedna Bursa, koja se ocekuje da ce biti kao Bajern Minhen za 15 godina zeli da ima dobre odnose s Velezom????

Nije problem Turska upste i turci. Kako vi problem i paznju na mene svaliste lijepo. Kako ne kontas covjece. Problem je u onoj raji kojoj je prece danas citav dan spominjati da su turci braca nego sto im je prece sjetiti se dana oslobodjenja Mostara. Problem je u onima koji bi rado voljeli vidjeti muslimanski Velež a ne mostarski. Koji na utakmicima klubu namecu stereotipe tekbiranjem protiv odredjenih klubova. Postavljaju klipove tekbiranja na temi Veleža itd.

Ja se izvinjavam ako sam vam pokvario idilu. Odjavljujem se za danas.

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 14 feb 2012, 17:15

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:23, ukupno mijenjano 2 puta.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 14 feb 2012, 17:28

Ovo je jedini ispravan potez uprave u zadnjih godinu dana , sto su znali iskoristiti te nesretne okolnosti i uspostaviti neku komunikaciju sa Bursasporom. Jer da nisu nebi ih ljudi ovako docekli i izgotivili. Al da se razumijemo to rade Turci prije svega iz respekta prema rahmetli Bijedicu. Naravno to treba sve iskoristiti na jedan lijep i civiliziran nacin , niti ici i prositi niti odma supak okretati (a vidim to na forumu jedni vec rade) .

A za ovoga @vcfmostar il ti Turskog brata samo jedno. Obrazuj se pa mozda zrelije udjes u neke teme ... malo historije i antropologije ne bi bilo na odmet ... al da skratim uvijek je u Hercegovini bilo Turskih posluznika koji su ako je trebalo isli i protiv interesa domovine...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 feb 2012, 17:46

MostaracVelezovac je napisao/la:A zasto nebi jedva docekali da budu bratski s nekim iz Turske, ili bilo koje druge zemlje koja je prijateljska prema nama?

oD Do!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 14 feb 2012, 18:02

Prijateljska protiv jakog protivnika i vi nadjete neku manu i neku bezveznu temu za raspravu. Vi sami sebe kocite.
NO PYRO NO PARTY

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 14 feb 2012, 20:24

Prvo, čestitam svima dan oslobođenja grada. To je rođendan grada, pa mu sretan bio i da i on jadan, koji se ne pita ni za šta, malo stane noge i što ljepšu sliku pošalje cijelom svijetu.

Drugo, Bursu kao klub nakon ovoga još više cijenim, poštujem i to je to. Više gledam na to kao prijateljski čin, nego na bratski. Bratstvo je mnogo više od poslanog busa po nas i odigrane utakmice protiv nas. Drago mi je zbog naše legende da će se odigrati ta utakmica, zaslužio je.
Who dares, wins !

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 14 feb 2012, 21:35

Kimbo, treba ti jedno 20tak godina skole pa da dodjes do mog nivoa obrazovanja. Za pocetak knjigu u ruke, otrci nekoliko krugova oko zgrade da se zagrijes i to je to. Koji negativac i moron, drama jedna.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 feb 2012, 22:32

vfcmostar je napisao/la:Kimbo, treba ti jedno 20tak godina skole pa da dodjes do mog nivoa obrazovanja. Za pocetak knjigu u ruke, otrci nekoliko krugova oko zgrade da se zagrijes i to je to. Koji negativac i moron, drama jedna.
Ma daj bola nemoj tako, nije Kimbo negativac. :lol: :lol: :lol:

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 feb 2012, 22:36

mrtvo glupiranje majke mi,
djelimo se na turskoljubce i turskomrzce,
negativne i pozitivne, kompleksaše i nekompleksaše
te one kojim je klub primaran i one kojim lićni hirovi pak pokadkad uzimaju malo više maha

a u živim **** egzistiramo kao klub, evo već decenijama...

sutra igramo tekmu sa klubom koji je trenutno 28 nivoa(minimum) iznad nas, po organizaciji, lovi itd

treba da uživamo i nadamo se finom rezultatu, minimalnom porazu ako ništa...

turcima veliko hvala i svaka čast što znaju i dan danas cjeniti djelo i lik našeg Ćeće!

sreća pa ljudi nisu naše negativne i nakaradne pameti. :|
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 feb 2012, 22:48

Pa nemoj bas tako, nismo mi negativni. :lol: :lol:

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 feb 2012, 22:56

Moze pricati ko sta hoce - ali nakon ove tekme (pa makar izgubili i 10:0) samo nagli pad u formi i rezultatima i ispadanje iz lige moze Velez dovesti u situaciju gdje se veliki pomak naprijed nije napravio. Jer ovo je vec uspjeh.

Nova tribinica,
novi pomocni stadion,
napokon smenjeni treneri omladinskog pogona - mali pomak u rezultatima omladinaca i pionira vec primjetan,
fini ljudi dovedeni u omladinski i pionirski pogon (Rema i Zaim),
pripreme u Francuskoj i 2 tekme sa Francuskim prvoligasima,
pripreme u Antaliji i tekma na Bursinom stadionu, Bursaspor je trenutno 119 klub na 2012 UEFA rang listi,
prostorije za omladinski pogon,
znatno povecan broj sponzora,
uduplan broj omladinaca i pionira kreiranjem 2 tima omladinaca i 2 tima pionira Veleza (umjesto 1),
polufinale kuba BiH.

Da sve ispadnemo u polufinalu kupa BiH - ja sam zadovoljan.

Ovo je daleko iznad onog sto sam ocekivao prije 18 mjeseci kada je Velez bio pred gasenjem, kad su se ljudi bukvalno moljakali da dodju u Velez, kad niko nije htio da bude asociran s Velezom a kamoli da bude dio njega i da dadne svoj doprinos.

Ima tu jos posla. Nije ovo jos onaj Velez koji svi zelimo i daleko od toga da smo "nesto haman" postigli. Nije ni uprava bez gresaka (velikih) sto manjka podrske akciji Budi Rodjeni, sto nastavak seljakanja sa igracima koji se moraju pustiti jer im se dugovi svi nisu izmirili - ali usprkos tome, u odnosu na sve godine od 1992 napredak moze negirat samo lazov ili dusmanin - istinski Rodjeni nece ni jedan sigurno.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 14 feb 2012, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 14 feb 2012, 22:57

na mrtvo bi se poubijali da možemo.... :lol: :oops:
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.