FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
77
35%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
54
25%

Ukupno glasova: 218

BordoArmy88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 feb 2024, 20:42

GangEvil je napisao/la:
12 feb 2024, 20:30
Aduka87 je napisao/la:
12 feb 2024, 20:05
Maa ja ba kaki on papak ba nek ide u domzale
Nije papak. Bas suprotno. Gospodin covjek. I uz elokventan. Kao sto se i ocekuje od nama zapadnih zemalja.
Ali taj frajer nema igre od Banja Luke i 18 oktobra. Ne nazire se kraj krize u igri. A evo birao pojacanja i prosao pripreme i corak. Ne mozes mrtvu Slobodu koja je prekidala pripreme usred priprema da stisnes i da ih nabijes u 16m, vec se blamiras s prolaskom na penale, a 2 pasa ne mozes uvezati, a nije da je teren u Konjicu. Jel do mene kao navijaca sto ne mogu 2 pasa uvezati ili je do trenera. Bice da je do super jake Slobode. Jer stara narodna kaze da igras koliko ti protivnik dozvoli.
I na tome očito ostaju njegove kvalifikacije...daj Bože da se varamo ali frajer baš baš ništa nije pokazao taktički da ti možeš prepoznati neki sistem i ideju u igri, nego onako izbij nabij, malo se dodaji nazad pa duge lopte, pa na kraju gurni Hasiću i prevarandi možda njih prosere pa prođu trojicu sami?! :kafa:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 feb 2024, 20:44

Najveća greška Simona su bekovske pozicije i vezni red.
Naprijed smo realno bili okej, s obzirom na igru u veznom redu. Nazad užas, ma da je najveća problematika u odbrani individualne greške.
Da se vratimo na samu igru, igrači su konstantno “ukopani” bili. Nikakvih kretnji, pogotovo je to loše izgledalo kad se Sloboda brani.
Znači, više konkretnog trčanja, a ne da igrači čekaju loptu i nadaju se nečemu. Sastavski gledajući ću ponoviti da ni u ludilu isti vezni red ne smije više nikad izaći, i ako ništa Beganović nazad u prvih 11, a komotno bi mogao i Radović/Duraković.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 feb 2024, 20:49

GangEvil je napisao/la:
12 feb 2024, 20:30
Aduka87 je napisao/la:
12 feb 2024, 20:05
Maa ja ba kaki on papak ba nek ide u domzale
Nije papak. Bas suprotno. Gospodin covjek. I uz elokventan. Kao sto se i ocekuje od nama zapadnih zemalja.
Ali taj frajer nema igre od Banja Luke i 18 oktobra. Ne nazire se kraj krize u igri. A evo birao pojacanja i prosao pripreme i corak. Ne mozes mrtvu Slobodu koja je prekidala pripreme usred priprema da stisnes i da ih nabijes u 16m, vec se blamiras s prolaskom na penale, a 2 pasa ne mozes uvezati, a nije da je teren u Konjicu. Jel do mene kao navijaca sto ne mogu 2 pasa uvezati ili je do trenera. Bice da je do super jake Slobode. Jer stara narodna kaze da igras koliko ti protivnik dozvoli.
Polahko, prva je utakmica nastavka, uvijek nezgodan protivnik taman da je u 4. ligi. Ne sjecam se da smo ih ikad rutinirali gore, uvijek budu neke tijesne pobjede. Pun stadion, nafurali se nakon izbacivanja Zelje. Uostalom, ovdje se pise kao da su oni nas ubili a da smo mi cekali penale, Boga mi mi smo imali 3-4 fine sanse koje nismo iskoristili. Penaranda imao onu gdje se zayebavao i pucao iz mjesta ko Ronaldinjo, Hamza promasio cistu povratnu u sredinu, poslije fin sut Hamze sa ivice kaznenog... Mislim, jesmo svi ocekivali vise, al ni prvi ni zadnji put da u kup utakmici velika ekipa ne moze dobit nizeligasa.

Drugo, sjecas se sezone 20/21 i onih prvih par kola s Vinkom? 2:2 protiv Mladosti, 1:1 protiv Veleza, Tuzlu dobili al nas Nala.pojeo igrom onda, tu smo grcevito branili bod. Nakon utakmice sa Brestom kao da je nova ekipa istrcala na stadion, samljeli smo sve do kraja polusezone. Rano je da se pljuje poslije prve utakmice.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 12 feb 2024, 20:55

BegovicRamiz je napisao/la:
10 feb 2024, 23:39
ma 2 razlike nema tu price puno
trebalo bi da Kapetanovic moze igrati
Jasarevic igrao za Zelju i sad za Tuzlu
ispostovali
2 razlike pa na penale na penale

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 12 feb 2024, 21:12

stojko je napisao/la:
12 feb 2024, 20:43
Ovaj nokee nije navijac FKS. Sve mu dobro
Kad si ti strumfe jos na temi sve mi je jasno sto dosta raje stare vise i ne pise.

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 feb 2024, 21:37

Ja ne bih Rozmana dirao pet godina, pa kom opanci kom obojci (jel se tako kaze)
Dosta su igraci mjenjali trenere, dosta smo mi navijaci mjenjali trenere, vrijeme je jednom sve promjeniti osim trenera, pa da vidimo dookle cemo, jer oni su jedno vrijeme pod njim igrali extra, sad vec mozda malo i seru, ali isao bih ja sa njim do kraja.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 feb 2024, 21:46

I uvijek jedni te isti seru.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 12 feb 2024, 21:47

Malo se i pretjeralo sa s.ranjem po Peni,jeste da je fulio penal ali osim Ilieva i Hasića svi mogu dobiti veće kritike za igru od njega i umjesto da se da podrška veliki broj pitara bi više voljelo da i sledeću podbaci nego da bude igrač utakmice protiv širokog,e zato i jesmo tu gdje jesmo da kockasta glava može reći e jesam li govorio da je prevara,isto se odnosi i na Rožmana

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 feb 2024, 21:50

GangEvil je napisao/la:
12 feb 2024, 20:25
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 feb 2024, 20:15
GangEvil je napisao/la:
12 feb 2024, 19:56

Nisu. Prvi duel je vec bio trener Veleza, ali je utakmicu sa klupe dok se rijesi papirologija vodio Dzekin nekadasnji cimer iz Ceske. A zna se ko je postavio taktiku i odredio prvih 11 za tu utakmicu.
Netačno, Merzić je tu utakmicu vodio i čak su i Rođeni govorili da ne bi bilo loše da možda i ostane.
Aug30 - Klafurić novi trener FK Velež
Aug28 - FKS pobjedilo Sarajeva
Tek na utakmici protiv kona je Merzić vodio jer Klafurić nije papire imao.
https://sportsport.ba/fudbal/dean-klafu ... lez/457287

Haj nebitno. Evo 27 avg je objavljeno da je trener, a 25 avg je sjedio u Mostaru i s ljudima dogovorio preuzimanje ekipe.
Eto hajd da uzmemo da ga Merzic nije nista ni konsultovao za Kosevo u ponedjeljak, smisao ili poenta je da smo mi njemu uzeli najboljeg igraca, a oni od nas na humanitarnoj osnovi dobili na poklon igraca na kojeg mi ne racunamo. I opet je covjek sklepo kakvu takvu ekipu i nadigrao vecinu protivnika za razliku od nas. Sta bi tek uradio da je imao nas budzet bas me zanima. Posto nas Direktor kaze da smo Real Madrid za sve klubove. Po rezultatima smo Betis. Toliko o Mirvicu, Rozmanu i slicnim. Mirvic ce ovu godinu okoncati sa 0 trofeja od mogucih 6 za 3 godine koliko se igra sa klubom, kao da smo na igrici na manageru.
Rekao je da je iznenadjen u tom podcastu uslovima i da smo Real sto se tice uslova.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 12 feb 2024, 21:58

Šta poslije Rožmana? (izuzev Husrefa i Džene)
Onaj Šimundža kojeg smo prizivali k'o da je Klopp sa prejakom ekipom Maribora jedva treći. Lošiji prosjek bodova nego Simon. Ne sumnjam da će kad tad proigrati ali niko ne garantuje instant uspjeh, pa ni taj famozni Ante što je Murinja otresao.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 12 feb 2024, 22:02

Anex je napisao/la:
12 feb 2024, 21:47
Malo se i pretjeralo sa s.ranjem po Peni,jeste da je fulio penal ali osim Ilieva i Hasića svi mogu dobiti veće kritike za igru od njega i umjesto da se da podrška veliki broj pitara bi više voljelo da i sledeću podbaci nego da bude igrač utakmice protiv širokog,e zato i jesmo tu gdje jesmo da kockasta glava može reći e jesam li govorio da je prevara,isto se odnosi i na Rožmana
Loše pišu i o Julardžiji a momak cijelu utakmicu igra sve od odbrane do napada, momak je po cijelom terenu. Juče je igrao i za sebe i za Mustafića. Inače veza mora biti, Julardžija, Buljubašić i Matanović.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 12 feb 2024, 22:04

fks74 je napisao/la:
12 feb 2024, 22:02
Anex je napisao/la:
Loše pišu i o Julardžiji a momak cijelu utakmicu igra sve od odbrane do napada, momak je po cijelom terenu. Juče je igrao i za sebe i za Mustafića. Inače veza mora biti, Julardžija, Buljubašić i Matanović.
Mi smo jedini klub u ovoj zemlji ko ima više dušmana i bijednika u vlastitim redovima nego sa strane

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 feb 2024, 22:32

Anex je napisao/la:
12 feb 2024, 22:04
fks74 je napisao/la:
12 feb 2024, 22:02
Anex je napisao/la:
Mi smo jedini klub u ovoj zemlji ko ima više dušmana i bijednika u vlastitim redovima nego sa strane
Svi jedva cekaju da nas vide na dnu vjeruj mi.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 feb 2024, 22:37

Da STOJKA upitam par pitanja, gdje zelim konkretne odgovore, ako moze..

Recimo da si upravu DA NIJE BIO penal, dali mislis da ga igrac slobode nije gurno na osnovu gdje ga je udarila lopta I SITUACIJA KAKO JE ZAVRSILA da bI MAKAZICE IZVEO.Nekazem da bi bio go al bi osutao sigurno po golu. Ako je odgovor DA zasto cirkuzas..

Ako se sjecas kad je tek RAHMANOVIC dosao jel on bio odma na nivou i nakbolji igrac..

Dali mislis da matunovic krdzalic kapetanovic i ostali koji su dosli sad u prelaznim roku su dovedeni striktno za prvih 11..

Ako se uzme da je jedini igrac SEHINOVIC koji je bio standardan i koji je otisao ( prodat) vrancic i zeljkovic koji su pod rozmanom u 18 utakmica odigrali zajedno 45 minuta.

Jedini igrac kojeg mozemo odma ocjenjivat jeste Golman koji je po meni bolji od Sehinovica.

Dali su ovi igraci konkurencija bolja nego vrancic i zeljkovica vidjecemo. Serbedzic balta ikic su prekrizeni i na njihovo mjesto niko nije doveden

Takodje ako je rozman isprobao i dao sansu novajlijama u prvoj utakmici koja se desila u kupu da se izvagaju i da vidi odprilike koliko mogu a ujedno da i ti igraci osjete tim, po meni je ovo najbolja utakmica za uradit

I ubjedjen sam da od ovih novajlija ce jedino golman bit medju prvih 11 protiv listice

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 12 feb 2024, 22:39

Daj odma Zrinjski da znamo na cemu smo.
Sta se imam provlaciti do finala i popusit na kraju.
Odma njih pa da vidimo.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 12 feb 2024, 22:41

Lavcina je napisao/la:
12 feb 2024, 15:18
Vezni red koji Rozman (neopravdano) forsira je medju 3 najgora u ligi. Ne znam sta on vidi u toj trojki na sredini ali ja iskreno nista pametno ne vidim.

Bitno da se on Vrancica olako rjesio.
Sad se i od Vrančića pravi mit,neka ga je otjerao lik se vidio nije.Ali da nam je vezni red smiješan to stoji i to se odma vidjelo čim su dovedeni ovi anonimusi.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 12 feb 2024, 22:43

Daj titulu i kup odmah, pa ćemo se narednih par sezona krpiti i sastavljati kako znamo i umijemo. Prosječno razmišljanje 70% populacije.

Da uporedim, ponudi 5000 KM odmah i 5000 KM da uloži u posao, gdje će u narednih 5 godina zaraditi 150 000 KM. Lahko je pogoditi šta će ovo prosječno razmišljanje izabrati. Zato nam i jeste ovako kako jeste, daj ti meni odmah, nemoj Bgt da moram čekati nešto i raditi na tome. Fuj mentalitet, zato smo go qrac zadnjih par sezona.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 12 feb 2024, 22:49

Bolivia je napisao/la:
12 feb 2024, 20:15
Uletim dva do tri puta mjesečno na forum i kad sam god ušao na ovu temu uvijek su neke svađe i prepucavanja.
:thumbup:
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Sanchez87hz
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez87hz » 12 feb 2024, 22:53

Nirton je napisao/la:
12 feb 2024, 17:02
Sanchez87hz je napisao/la:
12 feb 2024, 16:57
Anex je napisao/la:
12 feb 2024, 16:40

I šta si rekao sad pametno?Idi u prirodno stanište u dolinu dugova tamo nema patnje sa Slobodom i prevarande,serem se u navijača koji može davati ovakve nazive svojim igračima,e neka si Mirviću rastjerao g.ovna pa makar još 10 godina čekali titulu
A ti si mi mnogo pametan kad kazes da je Prevaranda nas najbolji igrac,ili ono da treba Rozmanu dati 3 prelazna roka itd,ugovor na 5 godina i slicne gluposti sto pojedini valjaju po forumu :bow: nisam ja nista pametno rekao,al ako si ti nasjeo na ovu foru prva je tekma i da je kao neki stres onda ti svaka cast,protivnik ti raspala Sloboda koja grca u dugovima i koja nije ni pripreme prosla i igra prvu tekmu tek za mjesec dana :bow:
Valja li iko osim Husrefa i zasto ne valja?
Tebi ako ovo do sad valja onda svaka cast,postujem,al samo pogledaj nasu igru i tabelu,,a kad si vec kod Husrefa njega se tjeralo dok smo prvi bili,a sad zadovoljni sa tim sto nam Borac bjezi 12 bodova :bow: i sto raspalu Slobodu jedva izbacis :roll:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 12 feb 2024, 22:55

12 feb 2024, 22:53
Nirton je napisao/la:
12 feb 2024, 17:02
12 feb 2024, 16:57

A ti si mi mnogo pametan kad kazes da je Prevaranda nas najbolji igrac,ili ono da treba Rozmanu dati 3 prelazna roka itd,ugovor na 5 godina i slicne gluposti sto pojedini valjaju po forumu :bow: nisam ja nista pametno rekao,al ako si ti nasjeo na ovu foru prva je tekma i da je kao neki stres onda ti svaka cast,protivnik ti raspala Sloboda koja grca u dugovima i koja nije ni pripreme prosla i igra prvu tekmu tek za mjesec dana :bow:
Valja li iko osim Husrefa i zasto ne valja?
Tebi ako ovo do sad valja onda svaka cast,postujem,al samo pogledaj nasu igru i tabelu,,a kad si vec kod Husrefa njega se tjeralo dok smo prvi bili,a sad zadovoljni sa tim sto nam Borac bjezi 12 bodova :bow: i sto raspalu Slobodu jedva izbacis :roll:
Prvo moras da skontas zasto Borac bjezi svima pa da napises ovaj post,vjerovatno jer igraju vrhunski fudbal. Nece samo sad bjezat vec ce to biti slucaj i narednih godina,to sam napisao i prije ove sezone ali eto nadajte se.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: edgarallanpoe04, MaroonBjelave, rimljanin90 i 9 gostiju.