FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

banovan
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la banovan » 14 mar 2011, 01:59

Dule 078 je napisao/la:
Da Željo ima +5 ili +8 prvenstvo bi bilo završeno. Borac ima +5 ili +8, ne bitno, i prvenstvo nije završeno jer Željo se bori za titulu. Vidim nekima ovdje to nije jasno, zašto je to tako i kako se to moglo desiti prošle godine. Samo zato se javljam, pa evo o čemu se radi:
Treba još mnogo vremena da prođe da bi Borac neko uzimao za ozbiljno pa i u ovoj ligi. Morate shvatiti da Borac ima taj drugoligaški mentalitet, građen decenijama i to je tako i ne može se to lahko prevazići. Titula ne titula, kup, dupla, ne bitno, morate vi još pure jesti da bi vas iko, a pogotovo mi Željovci uzimali zaozbiljno. Tu mislim prije svega kao klub, a o navijačima da ne govorim to niko pametan i ne upoređuje.
Kad Željo negdje dođe da igra to je savim druga priča i među stanovništvom (kao potencijalnom publikom), a isto tako i među domaćim igraćima (napale se dodatno na Želju) za razliku od Borca na koga se niko ne pali. Apsurd je što u takvoj situaciji Borcu (ovom trenutnom Borcu koji je kao nešto jak) nerijetko lakše i doći do bodova nego nama. Zašto ovo sve pišem? Zato što vi ne možete da shvatite da mi i na -5 ili -8 još uvijek računamo da možemo do titule jer mi smo Željo. Da je obrnuto vi bi davno digli ruke jer vi ste Borac, drugoligaš, a mi opet Željo (nema veze što nas nije bilo par sezona). J.e.big.a to je tako i tako je vazda bilo. Željo je Željo, Borac je samo Borac, borite se, šta ćete drugo. I ćorava koka nabode zrno pa i drugoligaš Kup (maršala ili bez maršala ne bitno)
Ko ne razumije o čemu se radi, primjer iz bivše lige: Mi smo 84-85 imali najbolju ekipu i sigurno zaslužili jednu titulu, ali jeb.iga nismo imali sreće (ne sportske sreće) već činjenicu da se te godine za titulu moralo boriti sa Zvezdom, a to Željo nije mogao. Titula se mogla uzeti (za manje klubove), ali samo pod uslovom da Zvezda nije direkni konkurent. Pitari su uzeli titulu 85 zato što su se borili sa Hajdukom, da je Zvezda bila u pitanju ispušili bi k'o i mi godinu ranije.
Eto to je otprilike to, More je ovakvih primjera u svakoj ligi svijeta jer svugdje postoje veliki i mali klubovi, a Željo je najveći bh. klub (po svemu) bilo vama to drago ili ne i vi dobro znate da je to tako. Mi smo u stanju uzeti svih narednih 12 tekmi, drugi nisu. Kako, s kojim igraćima, koliko, šta, nemam pojma, ali Željo je to.
Ne želim polemiku i ne pišem ovdje, ali vidim da se većinom sve vrti oko istih stvari pa rek'o da malo pojasnim :D

iskreno,ni ovde bas raja ne dozivljava zelju kao neku klupcinu,u kupu je bilo oko 3000 ljudi,u prvenstvu mozda 4000 i to je to....prije rata ovde navijaca niste imali,ili su bili u nivou statisticke greske,kao i danas,tako da mi je malo smijesno citati o tom "velikanu"....ne moze se na silu i na pricu odjednom postati velik,ispadali ste i vi u drugu ligu,bili uvijek prosjecan klub daleko ispod ovih ozbiljnih iz velike cetvorke,ulazili u evropska takmicenja jednom u 10 godina,tako da ti prica bas i nije neka...sta bi bilo da navijas za zvezdu ne daj boze,ili hajduk :D :D ...da neki od tih klubova dodje na prijateljsku utakmicu ovde,bilo bi jedno 5 puta vise ljudi nego protiv zelje u prvenstvenoj.mada,vjerujem ti (najiskrenije) da ima po bosni sredina kojima je dozivljaj kad zeljo dodje,ali u te sredine koje su imresionirane zeljinim dolaskom,sigurno ne spadaju banjaluka,tuzla,zenica ili mostar koji vas znaju malo duze :D
ali,nije sad poenta ko je sta bio,bitna je sadasnjost i buducnost,vidjecemo kako ce se stvari odvijati....
ali dobro,za razliku od vecine tvojih postova nisi napisao bar da smo seljacine,primitivci ili "suma",kako ti cesto volis za nas napisati (ustvari uvijek),tako da je ovo velika promjena nabolje :D
Realno, nismo velikan za Ex-Yu, za Borca, blago je rečeno da jesmo. Borac je u Europi, od nastanka, odigrao ukupno 8 utakmica :lol:
Željo je toliko utakmica odigrao u sezoni 71/72 pa ti kontaj gdje smo mi a gdje ste vi :mrgreen: O titulama neću ni da pričam :mrgreen:

Također, pitaj bilo gdje po Ex-Yu za prepoznatljive BiH klubove, poslušaj malo šta će ti reći. Borac neće spomenuti. Želju hoće. Garantujem :mrgreen:

Za Borac smo Velikani. Po svemu, realno :mrgreen:

Što se tiče naših sumnjvih utakmica, spomenuo si Veleža, vuCove i Travnika :lol: S tim da sam bio na spomenutim utakmicama, ukratko.

OlimpiC NIKADA od svog nastanka nije uzeo bod Želji u prvenstvu. Ako ovako nastave, niti će :mrgreen: Bili mi dobri ili loši, borili se za opstanak ili titulu oni imaju od nas komplekse. Baš će privatnik, koji je uložio svoje pare pustiti Želji utakmicu. Jašta će. Nema pametnijeg posla.

Protiv Veleža u Vrapčićima igrač utakmice je bio naš golman, Šehić :roll: Također, u Veležu se desilo par momenata. Iste priče(da će utakmica biti puštena) su se pričale i kada su igrali protiv Širokog, Zrinjskog i Sarajeva. Šta se desilo. Nijednu nisu izgubili. Ono što sam ja zaključio jeste da su to bile patke koje su trebale poremetiti atmosferu u Veležu i otjerati upravu zarad nekih talova. To se i desilo. Tek sada, a već je prošlo mnogo od toga su se kao stabilizovali. Usput, tu priču su dodatno forsirale njanje. Vatra im bilo što idemo ka tituli :mrgreen: Pa i sada za vas navijaju :mrgreen: Naše komšinice :mrgreen:

A to da nas Travnik pušta na Grbavici :lol: Bez komentara.

Eto :mrgreen:

luckyh
Kontakt:

Post Postao/la luckyh » 14 mar 2011, 07:03

Za Borac smo Velikani. Po svemu, realno :mrgreen:
pa velikani zasto zaostajete 5 bodova onda ako ste toliko veliki stignite nas mali plavi

tatamata2
Kontakt:

Post Postao/la tatamata2 » 14 mar 2011, 09:07

čamac je napisao/la:Da Željo ima +5 ili +8 prvenstvo bi bilo završeno. Borac ima +5 ili +8, ne bitno, i prvenstvo nije završeno jer Željo se bori za titulu. Vidim nekima ovdje to nije jasno, zašto je to tako i kako se to moglo desiti prošle godine. Samo zato se javljam, pa evo o čemu se radi:
Treba još mnogo vremena da prođe da bi Borac neko uzimao za ozbiljno pa i u ovoj ligi. Morate shvatiti da Borac ima taj drugoligaški mentalitet, građen decenijama i to je tako i ne može se to lahko prevazići. Titula ne titula, kup, dupla, ne bitno, morate vi još pure jesti da bi vas iko, a pogotovo mi Željovci uzimali zaozbiljno. Tu mislim prije svega kao klub, a o navijačima da ne govorim to niko pametan i ne upoređuje.
Kad Željo negdje dođe da igra to je savim druga priča i među stanovništvom (kao potencijalnom publikom), a isto tako i među domaćim igraćima (napale se dodatno na Želju) za razliku od Borca na koga se niko ne pali. Apsurd je što u takvoj situaciji Borcu (ovom trenutnom Borcu koji je kao nešto jak) nerijetko lakše i doći do bodova nego nama. Zašto ovo sve pišem? Zato što vi ne možete da shvatite da mi i na -5 ili -8 još uvijek računamo da možemo do titule jer mi smo Željo. Da je obrnuto vi bi davno digli ruke jer vi ste Borac, drugoligaš, a mi opet Željo (nema veze što nas nije bilo par sezona). J.e.big.a to je tako i tako je vazda bilo. Željo je Željo, Borac je samo Borac, borite se, šta ćete drugo. I ćorava koka nabode zrno pa i drugoligaš Kup (maršala ili bez maršala ne bitno)
Ko ne razumije o čemu se radi, primjer iz bivše lige: Mi smo 84-85 imali najbolju ekipu i sigurno zaslužili jednu titulu, ali jeb.iga nismo imali sreće (ne sportske sreće) već činjenicu da se te godine za titulu moralo boriti sa Zvezdom, a to Željo nije mogao. Titula se mogla uzeti (za manje klubove), ali samo pod uslovom da Zvezda nije direkni konkurent. Pitari su uzeli titulu 85 zato što su se borili sa Hajdukom, da je Zvezda bila u pitanju ispušili bi k'o i mi godinu ranije.
Eto to je otprilike to, More je ovakvih primjera u svakoj ligi svijeta jer svugdje postoje veliki i mali klubovi, a Željo je najveći bh. klub (po svemu) bilo vama to drago ili ne i vi dobro znate da je to tako. Mi smo u stanju uzeti svih narednih 12 tekmi, drugi nisu. Kako, s kojim igraćima, koliko, šta, nemam pojma, ali Željo je to.
Ne želim polemiku i ne pišem ovdje, ali vidim da se većinom sve vrti oko istih stvari pa rek'o da malo pojasnim :D
Hahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha,najjaci post sto sam procitao u zadnjih godinu dana!Joj majko evo suze mi idu,zivota mi mog,sjedim sam za racunarom i smijem se naglas. :mrgreen: :lol:

Prvo da ti odgovorim na ovo prvo:da Zeljeznicar ima +5 ili +8 prvenstvo bi bilo zavrseno,al posto Borac ima onda ipak nije,hahahaha,koja komedija.Znas na sta meni ovo lici,na onaj fazon poricanja.Kontas,posto ti se jednostavno ne mozes pomiriti,niti prihvatiti cinjenicu da vas Borac ubija ove sezone,znaci sjecam se gostovanja u Trebinju i Borac povede,a vi raskukali na onoj vasoj temi,jao majko opet vode,jao gotovo je,nema smak svijeta,i onda kad je Leotar preokrenuo i pobjedio,onda osmjeh od uva do uva,svijet je opet lijep,hehehehe...Znaci mi smo vas ubili u pojam sa igrama na strani,stalno ocekujete da kiksemo negdje,stalno prognoze Borac mora izgubiti,a mi nikako da vam ostvarimo tu zelju.Svako gostovanje nase,vi sjednete pored radija,i cekate da cujete da Borac gubi,to govori da nas ipak smatrate kao vasu prijetnju. ;)

Dalje,sto se tice drugoligaskog mentaliteta,Borac je vec 3 sezone u vrhu BiH fudbala,pretprosle sezone smo bili 5.i nismo izborili Evropu,jer nam je Slavija i sudija presudio na Gradskom stadionu,sramno.Zatim prosla sezona,3.mjesto i osvojen Kup,nije lose,ha?I sad ove sezone titula.Ako pogledas malo bolje primjetices da Borac u zadnje vrijeme konstantno napreduje,iz sezone u sezonu,tako da ti ta prica o "drugoligaskom" mentalitetu,sta god to znacilo,ne pije vode.I da pije,kroz Borac je proslo mnostvo igraca,ne znam da li u prvih 11 uopste ima neko da je igrao drugu ligu,jedino Boka,tako da nema ko da nosi taj "drugoligaski" mentalitet.Malo si se zajebucnuo.Kad cemo vec pricati gluposti,onda sigurno i Chelsea ima drugoligaski mentalitet.

Kazes vi "Zeljovci" nas ne uzimate za ozbiljno,a ja samo kazem,hahahaha...Ne uzimate ha?Ne znam bas,osim Zeljeznicara na vasoj temi mali milion postova pripada upravo nasem klubu,analizirate nas,gledate nase preostale utakmice,racunate koliko cemo bodova osvojiti,koliko cete vi osvojiti,i tako da ne nabrajam vise,ono pratite nas,hehe,malo vise. ;) Da ne govorim da dosta pojedinaca prati sta pisemo na onom tamo forumu,to isto nesto govori zar ne?Cinjenice govore same za sebe,ti mozes pisati da nas ne shvatate ozbiljno,a ja ipak mislim da si se i tu zajebucnuo,ili namjerno ne zelis da priznas.

Ovo o navijacima cu samo prokomentarisati da se vidi da si neki kospicar,i da nisi u toj prici,jer da jesi ne bi bas tako pricao.Kod tebe je prica,koga vise,taj je jaci,bolji,sta vec.Seljacka politika. ;)

Sad smo dosli do mozda najjace recenice u tvom postu,ova boldovana.Tri smajlija. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prvo samo da te ispravim da se kaze igraČi,a ne igraĆi,nisu to ista slova.Znaci ti si stvarno izjavio da se na Borac niko ne pali?Ajde lepi moj reci ti meni,da li je Grbavica bila krcata,da sibica nije mogla stati,na prvenstvenoj utakmici koju ste dobili 4:2???Ja odavno napaljeniju publiku nisam vidio,priznajem.A ni krcatiji stadion.Cudo kad vam "drugoligas" kojeg ne shvatate ozbiljno,dolazi...Cudno!Finale Kupa ne bi da spominjem,zbog majica i svega :mrgreen: ,ali ni tu nije sibica mogla stati.Vidis ipak taj Borac dovodi raju na stadion,ipak...

Za kraj samo da ti kazem da se od stare slave ne zivi,nabrajaj ti titule iz proslosti,nabrajaj kako ste mogli prije daaaavno osvojiti titulu,eto imali ste najjacu ekipu,al srece jbmu misa nije bilo,pa ste ispusili.Proslost gledaju samo oni koji zive u proslosti.Sadasnja prica je ipak malo drugacija,a to je da je Zeljeznicar ravan Borcu u svim segmentima,a da nas Siroki sisa u zadnjih nekoliko sezona takodje po nekoliko jako bitnih segmenata.I tako te stvari...

Mislim necu da te vrijedjam al post ti je totalno glup,umisljen,kao svi se loze na Zeljeznicar,svi ovo svi ono,vjeruj ti meni da se mi ne lozimo na vas,nista vise nego vi na nas.Jednostavno,tako je gra pao da se izmedju Zeljeznicara i Borca,Sarajeva i Banja Luke,Manijaka i Lesinara,javilo jedno novo rivalstvo,cak bi se usudio reci,neka vrsta politickog derbija,i to je to.Sticajem okolnosti,susreli smo se koliko ono bi,cini mi se 6 puta u zadnjih godinu dana,nisam siguran,ne da mi se sad prisjecati se,oba kluba svake sezone imaju iste ambicije,konkurencija smo,i normalan rasplet okolnosti.

Dakle meni se cini da je ovaj post odraz samo tvog misljenja,a pitanje je da li ti to stvarno tako mislis,ili se sam tjesis na glas da nas ipak mozete stici jer vi ste "Zeljo" :lol: .Moj savjet,svako kolo prati Borac,i moli se da kiksamo,to ti jedino preostaje,jer je sve u nasim rukama,pardon nogama,i vi tu nista ne mozete. :)

Pozdrav objektivni sarajevski simpatizeru :ugeek:

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 14 mar 2011, 09:29

Da Željo ima +5 ili +8 prvenstvo bi bilo završeno. Borac ima +5 ili +8, ne bitno, i prvenstvo nije završeno jer Željo se bori za titulu. Vidim nekima ovdje to nije jasno, zašto je to tako i kako se to moglo desiti prošle godine. Samo zato se javljam, pa evo o čemu se radi:
Ti si meni idol :D :D :D

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 14 mar 2011, 09:32

Ja boze kakvih sve ovde pacijenata ima, cuj ne shvata Borac niko ozbiljno :o :o :o :o :o . Smijesno, pa momak ti si srezo za dr. Stojakovica 8-) . Covijek nahvali Zelju koda je Barselona pa svi jedva cekaju zelju, "aa mos mislit" ne znaju ljudi kako ce spavati prije gostovanja Zelje :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

P.S.
Sta znaci "lahko"?

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 14 mar 2011, 10:15

gluposti i sa jedne i sa druge strane,normalno je da ste u prednosti za titulu,isključivo igrama na strani,da je sve gotovo nije,ali po meni je realan omjer 80%-20% u korist Borca što se toga tiče.pozitivan rivalitet u zadnje dvije sezone je također dobra stvar,jer samo tako će i ova naša jad liga dobiti na kvalitetu i zanimljivosti.ovdje se često nabija na nos nacionalizam Borčevim navijačima,i to je njihova stvar,a da budem potpuno iskren ispranih mozgova ima na sve strane.mene npr. zalibo tuki za politiku,jer je preko naših leđa samo njima(političarima) dobro i samo oni mogu uživati i puniti svoje džepove u netrpeljivosti koju sami namjerno proizvode.
ali nema para,sve se rastalilo....

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 14 mar 2011, 10:42

pashice iz bluke, stvari stoje ovako:
mali lokalni klub provincijskog mentaliteta ste bili do unazad 2 godine. I iz ovako loše ligi ste ispadali.Činjenica. I sad bi da se poredite sa Željom...hm. Da li je moguće ragraditi mentalitet koji traje tako dugo u samo uspješne 2 godine ? Prosudite sami.
Danas ste centar jednog dijela BiH i polako se UČITE navikavati na novu ulogu. Jesam pošten do sada?
Dakle, učite. Možda i naučite.
Historija je uvijek bitna, jer se od nje nešto i nauči.
Danas imate jaku podršku lokalne zajednice, dobar tim i skromnu publiku. Ali i Modriča je imala isto.
Ovi koji pričaju o velikom Željo-BBL derbiju, pogotovo s nekim prefiksom politički, su smiješni. Samo jedan je DERBI u ovoj ligi i znamo koji je to. Ostalo su važne i manje važne tekme. Neko je spomenu da je borca došlo gledati 2x cijela Dolina...nije pasha borca, već Željkana. To je istina a t i probaj živjeti sa njom. Borac je tu bitan koliko i Široki kad se sa nama nadmetao ili Leotar i td.
Stvarno mi niste specijalno mrski, ali dajte budite pošteni i stanite malko na loptu.
Čamac vam je pokušao, uz dozu cinizma, objasniti jednu činjenicu - a to je da naših +7 znači titulu, a vaših +7 znači da ste u dobroj poziciji ali titula nije sigurna- To je ta specifična težina jednog Kluba, jedne priče, jedne historije.
To je tako a ti veži vene.....

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 14 mar 2011, 10:56

TOJEMOJTIM, koliko ste veliki klub govori cinjenica da Evropske utakmice igrate na stadionu svog najveceg rivala, imate pola tribine po Evropski standardima i tri makete "stadiona", znaci nula bodova sa te strane.

A ima jos jedna, malo starija cinjenica ali ruzna i bolna, prodali ste utakmicu Zepcu da Borac ispadne, cinjenica. Veliki klubovi nikad ne prodaju svoj obraz i ugled, vi ste ga tada kod vecine postenih BIH navijaca izgubili. Ali dobro vi ste ipak "VELIKI" klub. Mogu samo reci da ne zelim da BOrac postane tako VELIKi kao Zeljo, i da se za sitne pare prodaje timovima kao sto su Zepce, Modrica itd. 8-)

Ali dobro sve se vraca sve se placa, samo polako.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 14 mar 2011, 11:01

TOJEMOJTIM je napisao/la:pashice iz bluke, stvari stoje ovako:
mali lokalni klub provincijskog mentaliteta ste bili do unazad 2 godine. I iz ovako loše ligi ste ispadali.Činjenica. I sad bi da se poredite sa Željom...hm. Da li je moguće ragraditi mentalitet koji traje tako dugo u samo uspješne 2 godine ? Prosudite sami.
Danas ste centar jednog dijela BiH i polako se UČITE navikavati na novu ulogu. Jesam pošten do sada?
Dakle, učite. Možda i naučite.
Historija je uvijek bitna, jer se od nje nešto i nauči.
Danas imate jaku podršku lokalne zajednice, dobar tim i skromnu publiku. Ali i Modriča je imala isto.
Ovi koji pričaju o velikom Željo-BBL derbiju, pogotovo s nekim prefiksom politički, su smiješni. Samo jedan je DERBI u ovoj ligi i znamo koji je to. Ostalo su važne i manje važne tekme. Neko je spomenu da je borca došlo gledati 2x cijela Dolina...nije pasha borca, već Željkana. To je istina a t i probaj živjeti sa njom. Borac je tu bitan koliko i Široki kad se sa nama nadmetao ili Leotar i td.
Stvarno mi niste specijalno mrski, ali dajte budite pošteni i stanite malko na loptu.
Čamac vam je pokušao, uz dozu cinizma, objasniti jednu činjenicu - a to je da naših +7 znači titulu, a vaših +7 znači da ste u dobroj poziciji ali titula nije sigurna- To je ta specifična težina jednog Kluba, jedne priče, jedne historije.
To je tako a ti veži vene.....

Hahahahha......Ma Željo je fudbalsko božanstvo koje primi 5 komada od nekih tamo Izraelaca,ali oni to namjerno rade... :lol: ..Da ih ljudi ne bi skontali da su toliko nadmoćni... :lol: :lol: :lol: ..Nek ste vi najjači,a titule nek uzimaju "tamo neki" :roll: Široki,Zrinjski,Leotar,Modriča...pa evo sad i Borac....Naravno,vi ste mogli uzeti sve te titule,ali niste htjeli jer niste htjeli da vas provale da ste toliko moćni :? :lol: :twisted: ....I vi ste sebi umislili...Bog te kad radiš usporedbu Želje i Borca,kao da radiš usporedbu Reala i Raja Veljekana....Spusti se i ti na zemlju.Ja ne navijam za Borac,navija za Rudar..ali kad vidim šta pišeš ,smuči mi se
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 14 mar 2011, 11:05

Ma pusti ga vidis da ne vidi dalje od nosa, vijerovatno sijedi u legendarnoj plavoj majici sa natpisom "Osvajac kupa 2009/2010". :lol: :lol: :lol: :lol: Ipak su oni to nama "dali", jer su previse mocni pa da ne bude da su sve trofeje uzeli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 14 mar 2011, 11:15

SrdjanBL je napisao/la:TOJEMOJTIM, koliko ste veliki klub govori cinjenica da Evropske utakmice igrate na stadionu svog najveceg rivala, imate pola tribine po Evropski standardima i tri makete "stadiona", znaci nula bodova sa te strane.

A ima jos jedna, malo starija cinjenica ali ruzna i bolna, prodali ste utakmicu Zepcu da Borac ispadne, cinjenica. Veliki klubovi nikad ne prodaju svoj obraz i ugled, vi ste ga tada kod vecine postenih BIH navijaca izgubili. Ali dobro vi ste ipak "VELIKI" klub. Mogu samo reci da ne zelim da BOrac postane tako VELIKi kao Zeljo, i da se za sitne pare prodaje timovima kao sto su Zepce, Modrica itd. 8-)

Ali dobro sve se vraca sve se placa, samo polako.
MLADIĆU,
nisi niti jedan moj navod, odnosno argument oborio.
Drugo, spominješ stadion Grbavicu, Dolinu ćupova koju smo MI gradili, izgradili (i ona je NAŠA, ne gradska, ne poklonjena, ne tajkunska...naša) a neki drugi su je palili i zapalili. Nemoj biti bezobrazan i pričati o stadionu i četvrti jednog grada koji su mnogo više od toga, koji su simbol nečeg urbanog, sportskog, dostojanstvenog. Pročitaj o tome i kod Jergovića, Hemona...poslušaj poneku pjesmu o tome od B.Štampe, Tife ili ZPušenja...
Nadam se da češ shvatiti o čemu ti pričam, ako si dobronamjeram.
Oko prodaje utakmica i sl sr.a.nja koje je Željo u 90 godina uradio i bio dio toga svaki navijač se stidi. ali ti 90 godina historije reduciraš na par tekmi. Vrlo zlobno. A kada bih ja želio, i za Lpool i Milan i Juve etc bi našao mnogo lošijih stvari, a da ne govorimo o nekom provincijkom klubu.
Dakle, prihvatite istinu...jer ona oslobađa.
Mitologije i sl gluposti su jako opasna i loša stvar, a u tome ste najjači...pa i kad pričamo o "bezazlenom" nogometu. Ja nikad neću reći da je Željo veliki evropski klub, ali tvrdim da je Veliki klub.
valjda sam ti sve rekao s ovim.

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 14 mar 2011, 11:22

ali tvrdim da je Veliki klub.
vrijeme je mozda da se ova diskusija okonca jer je nemoguce da se pronadje i mrvica slaganja oko toga da je zeljo veliki klub. za vas izgleda jeste,a ovde nikada nece biti nakon utakmice zeljo-zepce 1-2,i to je kraj price! tom utakmicom je pokazao svoj provincijski i sitnosicardzijski mentalitet,tako da je vise nego smijesno u banjaluci tvrditi da je zeljo veliki klub! :D
probajte ubjediti neku drugu sredinu,pogotovo ove koji su sa vama poceli igrati tek u ovoj bosanskoj ligi,mozda budete imali vise uspjeha u tom ubjedjivanju koliko ste veliki :D !

ali,evo da probamo naci bar jedan zajednicki nazivnik,da se slozimo da borac i zeljo ove sezone imaju najbolje timove i da ce biti jos borbe oko titule!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

jeremija

Post Postao/la jeremija » 14 mar 2011, 11:24

Veliki klubovi na ovim prostorima (EX YU) su Zvezda,Partizan,Dinamo,Hajduk.... A ostalo je sve sitna boranija,uključujući tvoga želju a i borac sa njim.Džaba njemu 190 godina postojanja,a ne 90.I Zrniski ima 106 godina postojanja pa ništa.On možda jeste "veliki klub" u tvojoj glavi i onima što žive u sarajevu i okolicu,što je i logično.Ali generalno gledano,nije veliki klub,ustvari ne TOLIKO "veliki" koliko ti pričaš i hoćeš da nas ubjediš.Isto kaošto ni Borac nije TOLIKO "mali klub" u odnosu na Želju,što isto pokušavaš da kažeš.

PFC

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 14 mar 2011, 11:24

ja se iskreno izvinjavam sto upadam kao padobranac... ali, reko da i ja dodam koju na temi "ko je i sta bio u ex-yu fudbalu" :D

sarajevo, vojvodina, zeljeznicar i velez su bili jedini klubovi iza velike cetvorke koji su bili poznati i priznati u fudbalskim krugovima ex-yu... i moze se reci da su bili ne najveci, ali veliki klubovi... nakon tih ekipa sto se bih tice, dolazi sloboda tz, pa borac i celik...vredno spomena su jos i ofk-a i radnicki nis, oni su jedno vreme super kotirali.

... sve drugo je bajka!

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 14 mar 2011, 11:25

Za tebe je Zeljo veliki za mene je Borac veliki i to nema spora. Ali glupo je licjemerno od tebe na temi Borca pisati kako je Borac mali klub... Jesam li ja ikad otisao na vasu temu i nesto pisao protiv Zelje? Nisam...

Kazes nisam ni jedan tvoj navod opovrgao, kako nisam a ovaj za ispadanje i podmetanje od strane tvog Velikog Zelje? Pa da ste posteno igrali Borac nebi ispao, ali eto vi ste VELIKI pa vam se moze.

Vi ste najbolji, najjaci klub na ovim prostorima, niko vam nista ne moze (sem Izraelaca, ali oni su realno sa drugog kontinenta pa mozda zato).... Daj odvadi malo....

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 14 mar 2011, 11:39

Da završim majstore...
očigledno ne kontaš šta sam htio da kažem u svoja dva posta.
Veliki klub nije samo onaj koji ima rezultate...a ljubav se iskazuje na razne načine...mali klubove ne žive u pjesmama i knjigama ljudi koje nazivuju velikim piscima, pjesnicima ili bandovima. mali klubovi nemaju prosjek 10.000 kad su u Drugoj ligi SFRJ. mali klubovi i nj navijači zvižde državnoj himni, a oni koji to nisu aplauzom kažu šta misle na pobjedu borca u finalu kupa.
ništa nije loše u provinciji, onoj geografskoj. jeste u onoj mentalnoj.
samo sam želio da prestanete sa pokušajima izjednačavanja i pojednostavljivanja..u svakom smislu. bilo bi OK da barem malko razmislite prije nego počnete da serete protiv polufinaliste kupa UEFA....bio bi red.
ja vjerujem da vi mislite da je npr partizan veliki klub, mnogo veći od onog kojeg ja volim. i to je ok. ali po nekim parametrima (nerezultatskim) možda i nije.
ali onaj ko kaže da ima veća utakmica u BiH od Željo-komšinice (pa makar se borli za opstanak) u ovoj ligi - pojma nema o lopti.
kako god, mi furamo svoj "ide vlak, ide vlak, ide vlak..."
toliko od mene i pozdrav za bl, veoma lijep bosanskohercegovački grad.

jeremija

Post Postao/la jeremija » 14 mar 2011, 11:43

TOJEMOJTIM je napisao/la:Da završim majstore...
očigledno ne kontaš šta sam htio da kažem u svoja dva posta.
Veliki klub nije samo onaj koji ima rezultate...a ljubav se iskazuje na razne načine...mali klubove ne žive u pjesmama i knjigama ljudi koje nazivuju velikim piscima, pjesnicima ili bandovima. mali klubovi nemaju prosjek 10.000 kad su u Drugoj ligi SFRJ. mali klubovi i nj navijači zvižde državnoj himni, a oni koji to nisu aplauzom kažu šta misle na pobjedu borca u finalu kupa.
ništa nije loše u provinciji, onoj geografskoj. jeste u onoj mentalnoj.
samo sam želio da prestanete sa pokušajima izjednačavanja i pojednostavljivanja..u svakom smislu. bilo bi OK da barem malko razmislite prije nego počnete da serete protiv polufinaliste kupa UEFA....bio bi red.
ja vjerujem da vi mislite da je npr partizan veliki klub, mnogo veći od onog kojeg ja volim. i to je ok. ali po nekim parametrima (nerezultatskim) možda i nije.
ali onaj ko kaže da ima veća utakmica u BiH od Željo-komšinice (pa makar se borli za opstanak) u ovoj ligi - pojma nema o lopti.
kako god, mi furamo svoj "ide vlak, ide vlak, ide vlak..."
toliko od mene i pozdrav za bl, veoma lijep bosanskohercegovački grad.
E sad ste veći i od Partizana...pa naravno ..vi ste Željo :shock: :oops: :oops: :oops: ...
Ja studiram u Banja Luci...stvarno lijep grad..najljepši u REPUBLICI SRPSKOJ....slažem se s tobom.

PFC

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 14 mar 2011, 11:47

Ma na kraju se svi složimo i bude po mome :D Ovo što kaže Proud Serb Jeremy ko je Velika 4, ma stoji sve to al' ima tu i napuhavanja medija iz tog vremena i fabrikovanja heroja i diktiranih medija, trebalo je opravdati mena Zvezda i Partizan, shvata kome se shvata. Ali u svoj toj farsi, ipak je prvi u toj ex-jugi Milan Ribar izmislio nešto novo za ove prostore, ono što je još samo Krojf uradio, pa svi potom ostali, znaš pored sve podrške medija, sponzora, generala, komiteta i sl shitova, dodje "mali" Željo i najviše bodova ikad uzme u Prvoj saveznoj ligi do tada. Nije to malo, pored gore navedenih od '45 klubova , mnogo je to kume, mnogo za ono šta si imao u džepu. I ako pogledaš par sezona iza te '72 mogli smo biti 4 puta uzastopce prvaci ali slijed sudjenja i rezultate pa će ti biti jasnije. Nisi mogao biti veliki, jer ti nisu dali, možeš jednu uzet' titulu, dalje nećeš moći. Meni je to dovoljno.
A da svako voli svoj klub najviše, pa šta tu ima da se raspravlja.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 14 mar 2011, 11:50

ja glupe price, pa mozete se ubjedjivati do mile volje ko je bolji a za to postoje dokazi, da mi hocemo zajedno ovako pricati poslije grupnih faza lige prvaka ili evropa lige pa hajde ali poslije nase premijer lige uz konstataciju NAMA TITULA NETREBA BOSNA NIJE NASA DRZAVA....ITD nema se o cemo sa vama pricati, nazivati utakmicu borac zeljo derbijem isto je sto i nazivat utakmicu zvezda vojvodina derbijem, svi znamo koji je jedan jedini vjeciti derbi tj. FK ZELJEZNICAR-FK SARAJEVO, uz svo postovanje borca to je samo jos jedna utakmica u nizu
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 14 mar 2011, 11:51

Nisu skontali, je.ba.ji ga. Nema veze. Uživajte.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.