Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Cartman
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Cartman » 14 avg 2014, 00:51

abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
Znaci ceka nas nova Finska? :oops:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 avg 2014, 00:55

Sad su vam dobri,a poslije turnira su vam bili dno dna :urnebes:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 14 avg 2014, 00:56

abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
A znaš li ti za ono da sreća nije konstantna već je čas imaš čas nemaš. Nadam se da Island je neće imati i da suterski neće biti raspoloženi jer bez suta su KANTA EKIPA.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2014, 01:03

Cartman je napisao/la:
Znaci ceka nas nova Finska? :oops:
Ne ceka. Ceka nas nova Gruzija, jer su oni za nas osakaceni tim jednaki Gruziji. Moracemo dobro raspodijeliti minute i neko ce iz ovog uskog rostera morati uletiti kad se petorka umori u vidu Avdibegovica iz Gruzije da odrzi egal. :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 14 avg 2014, 01:07

sigurnoable je napisao/la:
A znaš li ti za ono da sreća nije konstantna već je čas imaš čas nemaš. Nadam se da Island je neće imati i da suterski neće biti raspoloženi jer bez suta su KANTA EKIPA.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
isto tako može i nas stati šut, pa one trice što je dao mitrović i teletović ne uđu - dakle, sreća i dobar dan važe za sve. Poenta je da ih nikako ne smijemo podcijeniti posebice sa ovakvim rosterom i padom u igri i da su vrlo neugodni. Po meni uopšte nije iznenađenje što su dobili britaniju, a zasigurno neće na tome stati

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2014, 01:50

Joj jbt malo je falilo da opet imamo tu crnu rupu u igri, ovaj put u zadnjoj cetvrtini.

Nekad je to bio slucaj sa trecim periodom kada smo redovno ispustali vodstvo ili odlazili u duboki minus a evo kako vidim danas smo puno sigurnija i kvalitetnija ekipa.

Mirza je maestralan i nas se vidi rukopis NBA lige. :tokralju:

Stipanovic me takodjer odusevio. Ima sjajno kretanje a za ostavljanje srca na terenu necu ni da pricam jer je on sinoc poginuo za reprezentativni dres. :tokralju:

Za razliku od proslih kvalifikacija u ovim imamo potrebnu sirinu tako da se i najbolji igraci mogu odmarati.

Jos kad se vrate Djedovic i Nurkic, ma ima da to bude tip top.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 avg 2014, 02:10

Fina utakmica i pobjeda naših momaka, nema šta :D Ono što nikako nije dobro je činjenica da loše zatvaramo reket i previše ofanzivnih skokova dopuštamo al to bi se trebalo popravit s Nurkićem. Također nam fali jedan sekundarni kreator u petorci jer bez njega bi imali problema protiv ekipa koje igraju agresivnije na perimetru tj atletičnijih ekipa. Dobro je što Britanci i Islanđani nisu ni blizu našim momcima po kvalitetu. Taj nedostatak sekundarnog kreatora bi trebao biti riješen povratkom Đedovića. Zapala mi je za oko odlična igra u odbrani malog Vrabca. Jest činjenica da momak ije neki šuter al mislim da bi ga se odlično moglo koristiti kao nekog cuttera i terijera da dužinom i atleticizmom ganja protivničkog playa po čitavom terenu. Mirza je jednostavno za 2 klase bolji od svih i tu nema priče. Stipanović me oduševljava pregledom igre i mislim da bi Duško mogao ubaciti koju akciju sa pick n rollom kao mamcem a da onda zavrtimo neku akciju preko Andrije s visokog posta. Gordić ipak nije pravi play, više neki combo bek s ne baš dobrim šutem al je vrlo kvalitetan i lijepo zna povuć bez obzira na nekad nerazumljive pasove i maloumne greške, s tim se moramo pomiriti :) Nemanja Mitrović odličan šuter i odlična opcija za širiti teren. Uz to sve ima finu dužinu i moglo bi ga se fino iskoristiti u odbrani. I na kraju, čovjek koji me najviše nervira. Elmedin Kikanović. Lijepo je što on fino koristi finte i pupm fakeove al taj lik je tolko mekan da nekad imam osjećaj da ga bilo ko može izgurat. Iritantno izgleda kako ga bacaju po terenu u odbrani a ona blokada što je popio je bila vrhunac ... Sve u svemu vrlo dobra partija naših mada nam nije trebalo ono opuštanje :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2014, 08:51

Epidaurus je napisao/la:Fina utakmica i pobjeda naših momaka, nema šta :D Ono što nikako nije dobro je činjenica da loše zatvaramo reket i previše ofanzivnih skokova dopuštamo al to bi se trebalo popravit s Nurkićem. Također nam fali jedan sekundarni kreator u petorci jer bez njega bi imali problema protiv ekipa koje igraju agresivnije na perimetru tj atletičnijih ekipa. Dobro je što Britanci i Islanđani nisu ni blizu našim momcima po kvalitetu. Taj nedostatak sekundarnog kreatora bi trebao biti riješen povratkom Đedovića. Zapala mi je za oko odlična igra u odbrani malog Vrabca. Jest činjenica da momak ije neki šuter al mislim da bi ga se odlično moglo koristiti kao nekog cuttera i terijera da dužinom i atleticizmom ganja protivničkog playa po čitavom terenu. Mirza je jednostavno za 2 klase bolji od svih i tu nema priče. Stipanović me oduševljava pregledom igre i mislim da bi Duško mogao ubaciti koju akciju sa pick n rollom kao mamcem a da onda zavrtimo neku akciju preko Andrije s visokog posta. Gordić ipak nije pravi play, više neki combo bek s ne baš dobrim šutem al je vrlo kvalitetan i lijepo zna povuć bez obzira na nekad nerazumljive pasove i maloumne greške, s tim se moramo pomiriti :) Nemanja Mitrović odličan šuter i odlična opcija za širiti teren. Uz to sve ima finu dužinu i moglo bi ga se fino iskoristiti u odbrani. I na kraju, čovjek koji me najviše nervira. Elmedin Kikanović. Lijepo je što on fino koristi finte i pupm fakeove al taj lik je tolko mekan da nekad imam osjećaj da ga bilo ko može izgurat. Iritantno izgleda kako ga bacaju po terenu u odbrani a ona blokada što je popio je bila vrhunac ... Sve u svemu vrlo dobra partija naših mada nam nije trebalo ono opuštanje :)
dok su u igri bili stipanovic i kikanovic skok u reketu nije bio los, ali je odbrana skoka vanjskih igraca je bila malo losa, onda su usli prvo buza, a poslje vrabac pa je opet bio bolji i onda udze mirza koji je po meni na momente uopste nije igrao odbranu i dosta skokova je bilo radi te njegove non salatnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2014, 08:51

ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2014, 08:53

bordobijeli je napisao/la:ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .
i kada se najvise zakuha i kada se bude lomilo, on odbije da udze na parket

stara poslovica kaze junaci se na muci prepoznaju, a tu je wright zestoko podbacio, on je po meni (sem gruzije tamo) bio najbolji u malim utakmicama, u svim ostalim velikim je podbacio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 14 avg 2014, 09:02

sto se mene tice a vidim i vecine slobodno neka se zeko vrati, dobar je on bio nama a po svemu sudeci tesko da cemo nac boljeg igraca koji je spreman da zaigra za nas na kraju krajeva :kafa:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2014, 09:02

nerminh74 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .

stara poslovica kaze junaci se na muci prepoznaju, a tu je wright zestoko podbacio, on je po meni (sem gruzije tamo) bio najbolji u malim utakmicama, u svim ostalim velikim je podbacio
to ne znam da je odbio da udje u igru ,ima puno bolji igraca od njeg al on je tip igraca koji je nama odgovarao fizicki dominantan pogledaj malo utakmice s makedonijom ,crnom gorom na ep imao je preko 10 skokova sto u defanzivi sto u ofanzivi a to nama najvise treba fizike i agresivnosti a poene ce trpati teletovic,juka,djedovic,mitrovic ,gordic i drugi .

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2014, 09:25

bordobijeli je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

to ne znam da je odbio da udje u igru ,ima puno bolji igraca od njeg al on je tip igraca koji je nama odgovarao fizicki dominantan pogledaj malo utakmice s makedonijom ,crnom gorom na ep imao je preko 10 skokova sto u defanzivi sto u ofanzivi a to nama najvise treba fizike i agresivnosti a poene ce trpati teletovic,juka,djedovic,mitrovic ,gordic i drugi .
ja cu uvijek favorizovati nemanju godrica ispred razno raznih wright-ova (na stranu castle i donekle domercant) koji je sem jedne sezone uvije igrao za BiH od 17 godine

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 14 avg 2014, 09:29

gdje jos ima karti u Tz da se uzme?? u mercatoru i kod Seje i Vilija nemaaa il ne daju :) nemoguce da je rasprodano..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2014, 09:30

ma ok je gordic al mislim da nam treba fizicki jak igrac na poziciji pleja a to je zeko po meni .meni se svidja njegov stil igre nije neki suter kao ni stipanovic al borbom ,skokovima ,igrom u odbrani sve je to znao nadomjestiti .

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 14 avg 2014, 09:32

Nama treba play koji ce imati ucinak i kada ga suterska ruka ne sluzi, mislim ne samo da nama treba...treba svakoj reprezentaciji. Za Gordica sam ja rekao prije 7 dana da je dobar igrac, medjutim da nema potrebe da smo euforicni po pitanju njega. Rekao sam i to da je u svojim najboljim godinama potpisao za Cedevitu, a ne za CSKA ili Real. Dakle treba biti u zivotu realan, kako kad igra dobro, tako i kad igra lose. Wright i pored slabog EP i dalje nije nista losiji igrac od Nemanje, i kao takav bi nam bio od ogromne koristi.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

slobodas14
Kontakt:

Post Postao/la slobodas14 » 14 avg 2014, 09:52

Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu :D
Sve pršti od stručnih analiza i komentara.
Naša repka ne može bez Todića(ovo samo navodim kao primjer)
Gdje je taj Todić bio dosad.Koliko je ljeta i godina odradio za neku našu selekciju.
Za razliku od Vrapca,Buze,Glogovca i td.
Kad ta djeca trebaju igrati ako ne sad kad će na pripremama provesti skoro 90 dana i tako rade zadnjih 4-5 godina.
Zašto Glogovac ili Miky ne mogu Mirzu zamijeniti tih 5-6 minuta.
Sve dok ne budemo forsirali našu djecu koja od 15-16 godine ljeta provode za naše repke nećemo mi imati reprezentaciju.
Zar za to nisu dokaz Đedović, Kikanović,Gordić.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2014, 10:04

Celikovac je napisao/la:Nama treba play koji ce imati ucinak i kada ga suterska ruka ne sluzi, mislim ne samo da nama treba...treba svakoj reprezentaciji. Za Gordica sam ja rekao prije 7 dana da je dobar igrac, medjutim da nema potrebe da smo euforicni po pitanju njega. Rekao sam i to da je u svojim najboljim godinama potpisao za Cedevitu, a ne za CSKA ili Real. Dakle treba biti u zivotu realan, kako kad igra dobro, tako i kad igra lose. Wright i pored slabog EP i dalje nije nista losiji igrac od Nemanje, i kao takav bi nam bio od ogromne koristi.
i koliko ti je BiH reprezentativaca potpisalo za takve klubove?
mozes li van mirze i jusufa nabrojati i jednog takvog (samo nemoj pominjati nihadovu epizodu u barci)?! :zviz:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 avg 2014, 10:10

slobodas14 je napisao/la:Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu :D
Gdje je taj Todić bio dosad
.Koliko je ljeta i godina odradio za neku našu selekciju.
Kad ta djeca trebaju igrati ako ne sad kad će na pripremama provesti skoro 90 dana i tako rade zadnjih 4-5 godina.
Sve dok ne budemo forsirali našu djecu koja od 15-16 godine ljeta provode za naše repke nećemo mi imati reprezentaciju.
nasoj reprezentaciji za bilo sta vece potrebna je pored mirze jedna polivaletna 4, ranije se ta cetvorka zvala kenan bajramovic i u manjoj mjeri edin bavcic, a sada jedini igrac koji to moze igrati na nekom ozbiljnijem nivou neke 2-3 godine jeste upravo todic
ovdije ocigledno ne shvataju da nije u pitanju ime nego dobar igrac na poziciji koja nam je i bice neki sljedeci period deficitarna
npr. ja bi volio da je ta 4 halil kanacevic, ali on je igrao za crnu goru tako da nije vise slobodan, a definitivno sada vise preferiram todica nego savovica i to su jedine ozbiljne opcije koje TRENUTNO imamo na poziciji 4 (miralem to definitivno nije, a glogovcu ne dostaje iskustvo za ista vise od 2-3 minute) i radi toga dusko igra po 15 minuta sa 2 petice u paru

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 14 avg 2014, 10:14

nerminh74 je napisao/la:
slobodas14 je napisao/la:Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu :D
Gdje je taj Todić bio dosad
.Koliko je ljeta i godina odradio za neku našu selekciju.
nasoj reprezentaciji za bilo sta vece potrebna je pored mirze jedna polivaletna 4, ranije se ta cetvorka zvala kenan bajramovic i u manjoj mjeri edin bavcic, a sada jedini igrac koji to moze igrati na nekom ozbiljnijem nivou neke 2-3 godine jeste upravo todic
ovdije ocigledno ne shvataju da nije u pitanju ime nego dobar igrac na poziciji koja nam je i bice neki sljedeci period deficitarna
npr. ja bi volio da je ta 4 halil kanacevic, ali on je igrao za crnu goru tako da nije vise slobodan, a definitivno sada vise preferiram todica nego savovica i to su jedine ozbiljne opcije koje TRENUTNO imamo na poziciji 4 (miralem to definitivno nije, a glogovcu ne dostaje iskustvo za ista vise od 2-3 minute) i radi toga dusko igra po 15 minuta sa 2 petice u paru
a sta je bilo sa Todicem, bio je pozvan koliko se sjecam ali sada ga nema. Povreda ili ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.