Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
20+ sati proslo...mozda je negdje na pustom ostrvu gdje nema interneta, pa ne zna sta se desava
nema potpisa
sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.
U pravu je realno Juka, ali narod nervira ta njegova drskost i otvorenost bez PR bullshita. Ko ono, gdje ces ti to reci. A da ste vi u njegovoj poziciji, i vama bi islo na neku svar sto vas neko proziva... Nije on mozda puno ucinio do sada za repku, ali ne zaboravite da je ipak odlucio igrati za nas, a ne kao neki drugi, a ne smije se zanemariti doprinos u mladjim selekcijama. Sigurno je BiH promovisao vise nego "obicni smrtnici", a da ne kazem da sigurno dobar dio pljuvaca ne zna sta ce od svog zivota, takoreci parazitira, a nesto tu kenja (ne mislim pod ovim na nekoga od vas, vec govorim uopsteno)
Momak je u principu u pravu, ali ima ocajan pristup, a to je odraz da li njegovog karaktera ili nezrelosti, mozda je oboje udrobljeno. U svakom slucaju ovo nikome ne koristi, momka treba ostaviti na miru, ali eto...
U pravu je realno Juka, ali narod nervira ta njegova drskost i otvorenost bez PR bullshita. Ko ono, gdje ces ti to reci. A da ste vi u njegovoj poziciji, i vama bi islo na neku svar sto vas neko proziva... Nije on mozda puno ucinio do sada za repku, ali ne zaboravite da je ipak odlucio igrati za nas, a ne kao neki drugi, a ne smije se zanemariti doprinos u mladjim selekcijama. Sigurno je BiH promovisao vise nego "obicni smrtnici", a da ne kazem da sigurno dobar dio pljuvaca ne zna sta ce od svog zivota, takoreci parazitira, a nesto tu kenja (ne mislim pod ovim na nekoga od vas, vec govorim uopsteno)
Momak je u principu u pravu, ali ima ocajan pristup, a to je odraz da li njegovog karaktera ili nezrelosti, mozda je oboje udrobljeno. U svakom slucaju ovo nikome ne koristi, momka treba ostaviti na miru, ali eto...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
e komso, nadam se da ce ti draga dati veceras zbog ovog, od rijeci do rijeci si u pravu :salut:_dreamer_ je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.

Igra za nas i pomovise nas u najboljoj ligi na svijetu

_dreamer_ je napisao/la:sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.
Naravno da je glupost i odron pisanje ljudi po njegovm profilu - jedno je imati kritiku i stav a sada da mu se netko lično obraća i spočitava nešto je već nekultura i istresanje ličnih frustracija. A isto tako ovo neko branjene njega ka lika je ista tolika glupost.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Slažem se, teško je prešutiti na neke stvari ali on sebi kao javna ličnost ne smije dozvoliti da uđe u bilo kakvu raspravu sa navijačima da proziva nekog jel patriota ili ne. Društvene mreže zaboraviti, ne čitati ih puno i pustiti da ih vode drugi ljudi, imati svog PR-a koji će brinuti o tome šta će reći._dreamer_ je napisao/la:sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Hajmo objektivno, sto je Nurkic postao sinonim za ova internet prepucavanja i piskaranja kojekakvih nedoraslih, seljackih fazona? Sto to nije slucaj sa komsijskim reprezentativcima, ili cak i nasim reprezentativcima koji ne dodju na okupljanja, ili na neki drugi nacin razocaraju naciju? Da mozda nije problem do njega, a jok do ljudi?_dreamer_ je napisao/la:sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.
Hebiga, ne mozes se prosipati patriotizmom i svakodnevnim pametovanjima o problemima u drzavi (i, kao, ti si primjer nekog perfekcionizma), a onda tek onako preko FB svima javis da se neces pojaviti na okupljanju. Ako je to profesionalizam, ponasanje jednog NBA igraca, po mnogima i (mozda sada ipak ne) buduceg kapitena reprezentacija, onda se nema sta vise za reci.
Sto se tice toga da se odlucio igrati za nas, vjerujem da je mnogima gore ovo 'SAD IGRAM, SUTRA NE', nego da je to vec jednom rijesio - ne igram za reprezentaciju i tacka (davno su zaboravljeni Omic, Begic i slicni). Ne zeli niko da ga se pravi budalom, pa cak ni oni nehljebari u Savezu (a vecina njih su takvi), pogotovo to ljudima, nama obicnim navijacima ide na onu stvar. Kad vidis kako se odaziva jedan Ginobili, Gasol, Dirk, Teodosic, Bojan Bogdanovic, a onda to uporedis sa jednim, uslovno receno, balavcem od 20 i kusur godina koji, haman, svake godine digne pompu oko svog igranja za reprezentaciju, covjeku dodje preko glave.
Ako je prvi post napisao oko 4 po nasem, to je 7 ujutro u Portlandu. Sta ja znam, prodje evo 20 sati a niko nista. Pa nisu li onom JR Smithu nedavno hakovali profil, objava izbrisana u roku od par minuta. Sta se ovdje ceka ako je vec hakovan?Chinaglia je napisao/la:
a i ono sto je jedan forumas napisao, nece Juka sigurno u 05:00 h sprdat narod i obzirom da sve ovo traje 13 h, sada je u PDX-u 19:15 h, znaci nema sanse da citavo jutro i citav dan provede sprdajuci raju po twitteru, kao da nema neke obaveze, npr treninzi ili kao da nece slobodno vrijeme iskoristit na pametniji nacin
prvi post je napisan u 5:00 AM po njihovom vremenu, dakle ujutroKajzer10 je napisao/la:Ako je prvi post napisao oko 4 po nasem, to je 7 ujutro u Portlandu.
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 07 jul 2017, 12:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Federer17 je napisao/la:Hajmo objektivno, sto je Nurkic postao sinonim za ova internet prepucavanja i piskaranja kojekakvih nedoraslih, seljackih fazona? Sto to nije slucaj sa komsijskim reprezentativcima, ili cak i nasim reprezentativcima koji ne dodju na okupljanja, ili na neki drugi nacin razocaraju naciju? Da mozda nije problem do njega, a jok do ljudi?_dreamer_ je napisao/la:sto bi rekli sokci, to je kriz svake poznate licnosti, pa i sportasa, koji mora da nosi. Vazda su na meti neke kritike, u svaku dlaku im se mikroskopski gleda itd.
Hebiga, ne mozes se prosipati patriotizmom i svakodnevnim pametovanjima o problemima u drzavi (i, kao, ti si primjer nekog perfekcionizma), a onda tek onako preko FB svima javis da se neces pojaviti na okupljanju. Ako je to profesionalizam, ponasanje jednog NBA igraca, po mnogima i (mozda sada ipak ne) buduceg kapitena reprezentacija, onda se nema sta vise za reci.
Sto se tice toga da se odlucio igrati za nas, vjerujem da je mnogima gore ovo 'SAD IGRAM, SUTRA NE', nego da je to vec jednom rijesio - ne igram za reprezentaciju i tacka (davno su zaboravljeni Omic, Begic i slicni). Ne zeli niko da ga se pravi budalom, pa cak ni oni nehljebari u Savezu (a vecina njih su takvi), pogotovo to ljudima, nama obicnim navijacima ide na onu stvar. Kad vidis kako se odaziva jedan Ginobili, Gasol, Dirk, Teodosic, Bojan Bogdanovic, a onda to uporedis sa jednim, uslovno receno, balavcem od 20 i kusur godina koji, haman, svake godine digne pompu oko svog igranja za reprezentaciju, covjeku dodje preko glave.
ti primjeri dole nisu isti

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 07 jul 2017, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
onda najbolje da ukinemo sport i da se nikako nigdje ne takmičimo. kad god je neki problem kriva je država i to je rješenje svih problema
nema potpisa
Nije taj problem samo u Bih evo kod Srbije imas slican problem,Misko upravlja igracima..Pogledaj nas sastav i pogledaj koliko ih nije tu a za klasu su bolji ,razlogAdmir_Sa je napisao/la:onda najbolje da ukinemo sport i da se nikako nigdje ne takmičimo. kad god je neki problem kriva je država i to je rješenje svih problema

Juka treba bit lider ove generacije, a do sad se vise puta popiao po reprezentaciji nego sto dobrih utakmica za istu ima. Sto se Teodosicu, Bojanu pa i Saricu cak ne desavaju ovakve stvari ? Ljudi su lideri svojih reprezentacija i kao takvi daju primjer ostalima sto ovaj nas bekan nikad nece moc jer je jako neinteligentna osoba. Strah me i zamislit kako ce se ophodit prema reprezentaciji kad/ako napravi nesto znacajno u NBA.
Valjda bi do sad na facebooku napisao da mu je hakovan twitter
Sad je 5 am u Portlandu. ODes na Jukin twitter pise da je objava napisana prije 22 sata, trebalo bi 24 jel. Kliknes na objavu, pise 6.45 am.Chinaglia je napisao/la:prvi post je napisan u 5:00 AM po njihovom vremenu, dakle ujutroKajzer10 je napisao/la:Ako je prvi post napisao oko 4 po nasem, to je 7 ujutro u Portlandu.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Jusuf Nurkić
Pa kako god, **** li ga zar nema nešto pametnije raditi u ta doba??? Nekako ne vjerujem da je sebi ovo mogao dozvoliti, jer sve se to prati i u klubu neće biti zadovoljni kad vide sve one glupe izjave.Kajzer10 je napisao/la:Sad je 5 am u Portlandu. ODes na Jukin twitter pise da je objava napisana prije 22 sata, trebalo bi 24 jel. Kliknes na objavu, pise 6.45 am.Chinaglia je napisao/la:prvi post je napisan u 5:00 AM po njihovom vremenu, dakle ujutroKajzer10 je napisao/la:Ako je prvi post napisao oko 4 po nasem, to je 7 ujutro u Portlandu.
Facebook mu je vodio jedan forumaš naš, a sad vodi neko treći i on je tu samo ponekad kad piše one hadise i tome slično.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
sorry imas pravo, al ja sam vidio da je bilo 5:00 AM jbg, nisam siguran jesam li poludio il sam ispravno vidioKajzer10 je napisao/la:Sad je 5 am u Portlandu. ODes na Jukin twitter pise da je objava napisana prije 22 sata, trebalo bi 24 jel. Kliknes na objavu, pise 6.45 am.Chinaglia je napisao/la:prvi post je napisan u 5:00 AM po njihovom vremenu, dakle ujutroKajzer10 je napisao/la:Ako je prvi post napisao oko 4 po nasem, to je 7 ujutro u Portlandu.
al opet nista ne mijenja, 07:00 h jebote, u to vrijeme covjek il spava il ide na posao, il je na poslu
Juka ima obaveze, sto znaci da ima umora i da mu treba sna, tako da mi je logicno da je u to vrijeme spavao, il ustao da se sprema za odlazak u dvoranu npr, a ne bio budan i tweetovao
opet, mozda covjek ima naviku da rano ustaje jbg, pa odlucio ranom zorom malo na twitter :mrgreen:
Pa, sta tebi i meni daje ova drzava, pa bi sutra (vecina nas) stali da je branimo (ne daj Boze da dodje do toga), ili nebitno o cemu je rijec? Daje li nam isto ono sto svim normalnim gradjanima daje Njemacka, Austrija i gotovo 95% drzava Evrope? Ne daje.lumani je napisao/la:
ti primjeri dole nisu istiSvabe,Spanci,Gauchosi oni se brinu o svojim igracima.Kod nas se ne znaju javiti kada si povrijeden a onda ocekuju da se ti njima javis.Jedan Teletovic je bio popljuvan zato sto Harun nije mogao skupiti novac da plati osiguranje
Nije obaveza saveza prema igracu samo ona da posalje pozivnicu na pripreme,treba igrace i obici...Ja sam na strani igraca,jer znam kakva nam je drzava,prvo napravim zgradu pa onda idem po dozvolu
Druga stvar, Teletovic ne bi igrao taman da se skupilo 10 miliona za njegovo osiguranje. Uostalom, ja ne vjerujem 100% da je to bilo u pitanju. Znamo svi da je imao tesku bolest, upitan nastavak karijere, potpisao sa Sunsima na jednu godinu, ko bi rizikovao? S druge strane, morao se malo i grad upoznati.

Koliko god bih volio da grijesis i da je drugacije, ipak je ovo sto si napisao sustina svega. I Bojanu je proslo ljeto bilo pred zadnju godinu ugovora, ali je momak svejedno odigrao bruku utakmica samo kako bi otisli na OI, a pored onakve Italije malo ko im je davao sansu da ce to ostvariti. Nije Hrvatska miljama daleko od nas u smislu organizacije, pa se Bojan i Dario svejedno 10-ak godina unazad svako ljeto odazovu (ne zbog odredjenih persona u savezu, vec zbog ljudi koji zive za uspjeh svoje drzave). Opet kazem, niko nije ocekivao da on odigra ove pretkvalifikacije, ali je mogao i morao puno korektnije i profesionalnije postupiti, ako je vec on prvo ime i buduci kapiten ove reprezentacije u predstojecoj deceniji. Mogao je doci i popricati sa Vujosevicem, reci da mu je puno bitnije da se spremi u klubu za narednu godinu, a da stoji na raspolaganju za svako naredno okupljanje i da je tu ako kakvu pomoc od njega zatrebaju. To je sat vremena razgovora, a ne bi bilo nikakvih trzavica, koje se evo 15-20 dana provlace kroz medije. Opet, ko zna, mozda mu je i cilj da se o njemu svakodnevno pise...Epidaurus je napisao/la:Juka treba bit lider ove generacije, a do sad se vise puta popiao po reprezentaciji nego sto dobrih utakmica za istu ima. Sto se Teodosicu, Bojanu pa i Saricu cak ne desavaju ovakve stvari ? Ljudi su lideri svojih reprezentacija i kao takvi daju primjer ostalima sto ovaj nas bekan nikad nece moc jer je jako neinteligentna osoba. Strah me i zamislit kako ce se ophodit prema reprezentaciji kad/ako napravi nesto znacajno u NBA.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
sa ****.ba
Koliko sam samo puta ustao u neka doba noći/jutra kako bih gledao utakmice Denver Nuggetsa i Portland TrailBlazersa? Više ni sam ne znam broj. Koliko sam puta samo bio razočaran kada treneri nisu vjerovali Jusufu Nurkiću, pa su ga ostavljali na klupi? Više ni sam ne znam broj takvih razočarenja.
Koliko sam puta samo psovao NBA i sve one kvazicentre koji primaju milione da stoje ispod koša, a slobodno bacanje da pogode im je ravno odlasku na Mjesec. Znao sam da Jusuf Nurkić to može itekako bolje. Najbolje. Psovao sam sebi, jer sam ustao u četiri sata ujutro, iako moram na posao od osam sati, psovao trenerima jer Jusuf nije igrao. Nikada nisam psovao Jusufu pa ako bi imao šut 2/11. Bilo je bitno samo da igra. Neka se bosanska zastava vijori tamo negdje daleko. Preko okeana. U srcu Sjedinjenih Američkih Država. Neka i oni znaju ko je i šta je Bosna. Neka znaju ti Ameri gdje je Bosna. Neka znaju da je naš Juka upravo iz te Bosne. Aj em from Bosnia tejk mi tu Amerika.
Koliko sam puta sam sebi ponavljao i ubjeđivao svoju intuiciji da Juka nije obični "nafuranko" kojeg su promijenili američki milioni i koji voli ovu zemlju. Iz dna duše. Moje srce je bilo kao Trebević kada sam prije nekoliko mjeseci čuo informaciju da gradi dvoranu u Sarajevu i da će na tom mjestu napraviti školu košarke. Skidam ti kapu, majstore. Halal ti vjera, ljudino. Bosanska. Tvrdoglava. Ponosna. Frajerska. Šmekerska. Koliko mi je samo bilo drago zbog toga.
Koliko sam puta samo sam sebi ponavljao da je Jusuf sinoć imao tripl-dabl učinak, da je oborio tamo nekakve rekorde koje ne pamte ni navijača Portlanda, koje ne pamti ni veliki Clyde Drexler, da je Nikoli Jokiću pokazao kako se igra košarka kada ga je u okršaju Denvera i Portlanda za doigravanje rastavio na proste faktore.
Koliko sam puta sam sebi ponavljao da je Juka napravio nešto što su prije 30 ili 20 godina posljednji put napravile takve ogromnoće kao što su Sir Charles Barkley i Shaquille O'Neal. Koliko sam samo sebi puta ponovio da je Juka Bosanac i da pored njegovog imena stoji zastava Bosne i Hercegovine. Srce. Trebević. Ponos. Sve.
Koliko sam puta samo povjerovao da ćemo napokon imati košarkašku reprezentaciju zbog koje se isplati uzeti kredit, posvađati se sa ženom, odreći se odlaska na godišnji odmor, odsustvovati sa posla i otići na taj je**** Eurobasket i gledati naše momke. Koliko sam puta samo pomislio da napravim takvu ludost. Koliko sam puta samo pomislio da bi mi ta ludost bila možda i posljednja. Ali, avaj.
Koliko puta sam sve oko sebe, prijatelje, poznanike, porodicu, kolege novinare, dušmane i klošare uvjeravao da Jusuf Nurkić nije to kako ga mediji predstavljaju. Koliko sam puta sve njih uvjeravao da naš Juka nije uobraženko kojem je reprezentacija Bosne i Hercegovine samo slovo na papiru. Koliko sam im puta samo govorio da griješe. Koliko puta. Koliko puta.
Harise, kakva si ti budala bio! I potpuno nevezano da li je Jusufov Twitter nalog hakovan ili ne, te da li je njegov posljednji tweet (kojeg dijele mediji širom BiH) napisao haker ili lično on.
"Halo, patriote, šta ste učinili za Bosnu, osim komentara, da je učinite ponosnom", napisao je Jusuf Nurkić danas na Twitteru.
Sve one neprospavane noći. Sve one psovke. Sva ona "ronđanja" supruge koja se ne može načuditi mojoj zaluđenosti NBA ligom i našim momcima preko okeana i ustajanju u "gluho" doba noći. Svi oni sati spavajućeg umiranja i patnje na poslu nakon neprospavanih noći. Sve one nade da ću napokon nekada otići direktno u dvoranu u kojoj BiH igra Eurobasket. Sve one pregledane utakmice od vremena kada je Gordan Firić poslao Litvance u sevdah. Sve one suze koje su same tekle kada nam nisu pomogle ni Mirzine ludorije sa parkinga protiv Kleize i njegovih Litvanaca. Sve one neprospavane noći nakon toga i žal jer smo mogli da budemo u četvrtfinalu tog Eurobasketa. Da se "šopamo" sa najjačim. Ljubav i opsesija nemaju cijenu, a prodaju se po užasno skupoj cijeni.
E moj Jusufe, patrioto, lako je biti patriota preko okeana. Lako je palamuditi i pričati o patriotizmu, a svom voljenom timu i narodu koji ustaje ujutro u četiri da te gleda i da navija za tebe otkažeš preko Facebooka. Ostaviš ga kao posljednjeg kera u mračnoj ulici. Na kiši.
E moj Juka, majstore, lako je prozivati sve one koji te dobronamjerno kritikuju jer te smatraju ponosnim sinom ove zemlje. Lako je imati puna usta ove zemlje, a ne odazvati se Duletu Vujoševiću. E moj Juka, lako je mnogo toga.
Probaj samo nekad, ustati u četiri ujutro, i sjetiti se svih nas koji smo toliko odvojili od svojih života da se sjetimo tebe.
Je li to umiranje za ovu zemlju? Je li to ljubav prema Bosni i Hercegovini? Je li to žrtva za ovu zemlju? Je li to patriotizam? Je li to opsesija učahurena u lik i djelo Michaela Jordana ili Kobeja Bryanta? Misliš li da bi se oni tako lako odrekli izazova?
E moj Juka. E moj majstore...
Koliko sam samo puta ustao u neka doba noći/jutra kako bih gledao utakmice Denver Nuggetsa i Portland TrailBlazersa? Više ni sam ne znam broj. Koliko sam puta samo bio razočaran kada treneri nisu vjerovali Jusufu Nurkiću, pa su ga ostavljali na klupi? Više ni sam ne znam broj takvih razočarenja.
Koliko sam puta samo psovao NBA i sve one kvazicentre koji primaju milione da stoje ispod koša, a slobodno bacanje da pogode im je ravno odlasku na Mjesec. Znao sam da Jusuf Nurkić to može itekako bolje. Najbolje. Psovao sam sebi, jer sam ustao u četiri sata ujutro, iako moram na posao od osam sati, psovao trenerima jer Jusuf nije igrao. Nikada nisam psovao Jusufu pa ako bi imao šut 2/11. Bilo je bitno samo da igra. Neka se bosanska zastava vijori tamo negdje daleko. Preko okeana. U srcu Sjedinjenih Američkih Država. Neka i oni znaju ko je i šta je Bosna. Neka znaju ti Ameri gdje je Bosna. Neka znaju da je naš Juka upravo iz te Bosne. Aj em from Bosnia tejk mi tu Amerika.
Koliko sam puta sam sebi ponavljao i ubjeđivao svoju intuiciji da Juka nije obični "nafuranko" kojeg su promijenili američki milioni i koji voli ovu zemlju. Iz dna duše. Moje srce je bilo kao Trebević kada sam prije nekoliko mjeseci čuo informaciju da gradi dvoranu u Sarajevu i da će na tom mjestu napraviti školu košarke. Skidam ti kapu, majstore. Halal ti vjera, ljudino. Bosanska. Tvrdoglava. Ponosna. Frajerska. Šmekerska. Koliko mi je samo bilo drago zbog toga.
Koliko sam puta samo sam sebi ponavljao da je Jusuf sinoć imao tripl-dabl učinak, da je oborio tamo nekakve rekorde koje ne pamte ni navijača Portlanda, koje ne pamti ni veliki Clyde Drexler, da je Nikoli Jokiću pokazao kako se igra košarka kada ga je u okršaju Denvera i Portlanda za doigravanje rastavio na proste faktore.
Koliko sam puta sam sebi ponavljao da je Juka napravio nešto što su prije 30 ili 20 godina posljednji put napravile takve ogromnoće kao što su Sir Charles Barkley i Shaquille O'Neal. Koliko sam samo sebi puta ponovio da je Juka Bosanac i da pored njegovog imena stoji zastava Bosne i Hercegovine. Srce. Trebević. Ponos. Sve.
Koliko sam puta samo povjerovao da ćemo napokon imati košarkašku reprezentaciju zbog koje se isplati uzeti kredit, posvađati se sa ženom, odreći se odlaska na godišnji odmor, odsustvovati sa posla i otići na taj je**** Eurobasket i gledati naše momke. Koliko sam puta samo pomislio da napravim takvu ludost. Koliko sam puta samo pomislio da bi mi ta ludost bila možda i posljednja. Ali, avaj.
Koliko puta sam sve oko sebe, prijatelje, poznanike, porodicu, kolege novinare, dušmane i klošare uvjeravao da Jusuf Nurkić nije to kako ga mediji predstavljaju. Koliko sam puta sve njih uvjeravao da naš Juka nije uobraženko kojem je reprezentacija Bosne i Hercegovine samo slovo na papiru. Koliko sam im puta samo govorio da griješe. Koliko puta. Koliko puta.
Harise, kakva si ti budala bio! I potpuno nevezano da li je Jusufov Twitter nalog hakovan ili ne, te da li je njegov posljednji tweet (kojeg dijele mediji širom BiH) napisao haker ili lično on.
"Halo, patriote, šta ste učinili za Bosnu, osim komentara, da je učinite ponosnom", napisao je Jusuf Nurkić danas na Twitteru.
Sve one neprospavane noći. Sve one psovke. Sva ona "ronđanja" supruge koja se ne može načuditi mojoj zaluđenosti NBA ligom i našim momcima preko okeana i ustajanju u "gluho" doba noći. Svi oni sati spavajućeg umiranja i patnje na poslu nakon neprospavanih noći. Sve one nade da ću napokon nekada otići direktno u dvoranu u kojoj BiH igra Eurobasket. Sve one pregledane utakmice od vremena kada je Gordan Firić poslao Litvance u sevdah. Sve one suze koje su same tekle kada nam nisu pomogle ni Mirzine ludorije sa parkinga protiv Kleize i njegovih Litvanaca. Sve one neprospavane noći nakon toga i žal jer smo mogli da budemo u četvrtfinalu tog Eurobasketa. Da se "šopamo" sa najjačim. Ljubav i opsesija nemaju cijenu, a prodaju se po užasno skupoj cijeni.
E moj Jusufe, patrioto, lako je biti patriota preko okeana. Lako je palamuditi i pričati o patriotizmu, a svom voljenom timu i narodu koji ustaje ujutro u četiri da te gleda i da navija za tebe otkažeš preko Facebooka. Ostaviš ga kao posljednjeg kera u mračnoj ulici. Na kiši.
E moj Juka, majstore, lako je prozivati sve one koji te dobronamjerno kritikuju jer te smatraju ponosnim sinom ove zemlje. Lako je imati puna usta ove zemlje, a ne odazvati se Duletu Vujoševiću. E moj Juka, lako je mnogo toga.
Probaj samo nekad, ustati u četiri ujutro, i sjetiti se svih nas koji smo toliko odvojili od svojih života da se sjetimo tebe.
Je li to umiranje za ovu zemlju? Je li to ljubav prema Bosni i Hercegovini? Je li to žrtva za ovu zemlju? Je li to patriotizam? Je li to opsesija učahurena u lik i djelo Michaela Jordana ili Kobeja Bryanta? Misliš li da bi se oni tako lako odrekli izazova?
E moj Juka. E moj majstore...
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.