Ev' s utakmice. Vruće je bilo, teško igrati objema reprezentacijama. Ukrajinci su izdominirali prvo poluvrijeme. Build-up play fantastičan, finishing loš. Imali su mnogo šuteva van okvira gola u izglednim situacijama.
U drugom poluvremenu smo nešto igrali, nešto pokušavali, bilo je par prilika, ali vidi se da su Ukrajinci disciplinski i taktički jača ekipa. Fizički spremnija, ali ne i talentovanija. Barem toga nama nikad nije nedostajalo. Dali smo fin gol, ubacio se Radovac u prostor na 10m, prošla lopta štopera, i 1:0.
Glup gol smo primili za 1:1. Neodlučnost u odbrani je iznjedrila njihovo izjednačenje, koje, ruku na srce, nije bilo nezasluženo. S desne strane se sjurio ukrajinski igrač u kazneni prostor. Imali smo dovoljno vremena da izbijemo loptu koja je bila ničija, a dečko je između 3 igrača prošao i poslao loptu lijevom nogom u lijevu ćošu precizno. Karačić je bio nemoćan.
Poslije gola opet mala inicijativa Ukrajinaca, da bismo se mi probudili pred kraj i imali par poluprilika, i jednu veliku priliku, kada smo se malo turnirski, da se tako izrazim poigravali i pepali loptu u protivničkom šesnaestercu na 7-8m od gola.
Sve u svemu, rezultat je realan.
Od igrača koji su odigrali loše, pomenuo bih Čivića koji je igrao lijevog beka, kojeg su prolazili kako su htjeli. Desni štoper, ako se ne varam-Ćorović, odigrao je zapaženu partiju, i lijepo riješavao neugodne situacije. Totalno drugačija slika u odnosu na prvi prijateljski susret protiv Albanije u Vrapčićima.
Radovac je igrao dok je imao snage. Možda do 40-e minute. Vidi se da ima znanja, ali je fizička sprema na dosta nezadovoljavajućem nivou. Modić ima šlifa, ali je igrač kojem će vjerovatno vrh karijere biti neki klub koji kuburi u dnu ljestvice Serie A. Na osnovu čega donosim taj zaključak? Zbog njegove brzine igre, sporih refleksa, igre u odbrani, i i brzine uopšte. Nakon ovakve predstave danas, ne bih žurio sa njegovim pozivom u A selekciju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!