Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Neki forumasi kroz njihove komentare ne samo da omalozavaju dosadsnji uspjeh reprezentacije vec i omalozavaju, vrijedjaju i pljuju po pojedinim igracima a pogotovo po selektoru. To nikad nisam gotivio i uvjek cu pokusati stati tome na put. Neznaci to odma da ja pratim nekoga sljepo ili da nemam kritican pogled. Kritika na neke dosadasnje odluke, taktiku, igre, greske pa i izjave je uredu (ako je na nivou) ali ovdje se odavno vise i vise sve vrti na ono SBBKBB i slicne fazone. Stvaranje nekih strasti, dizanje tencija pa i cak paranoja nevode zdravoj diskusiji i zavrsavaju u vecinom u komentarima kao sto sam naveo u prvoj recenici. Trazenje dezurnog krivca (uglavnom Susic) je isto tako standard u kojemu se okrece nasa diskusija. Zdrava diskusija propada zbog cega i ovaj forum sve vise gubi na nivou, sto nakraju nikom nedonosi nista.
Evo navecu primjer Tankovica. Za djecaka se zna vec duze vrjeme, a poznatiji je postao kad je BiH U19 uvalio one golove pa se poslje izvinjavo. Naravno to ga je ucinilo veoma simpaticnim ali isto tako jos interesantnijim za nas. U toku proslih kvalifikacija on je jos igro za omladinske ekipe Fulhama i bio time sasvim daleko od ikakvog poziva za A tim. Ove godine (2014) je upiso prve minute u prvoj ekipi i odma je dao do znanja da se radi o velikom talentu. Svi predznaci da ce od mladica postati dobar igrac su tu ali pred njim je jos puno rada. Kontak sa njim sa strane saveza je uspostavljen i radi se na tom planu sto se da viditi iz nekih njegovih izjava. Nas savez ga je dosad htjeo za U21 ekipu ali on je to odbio iako u Svedskoj nije dobio ni poziv U21 ekipe. Dali sad on vaga izmedju Sveda i na, ne zeli jos napustiti Svedsi pomladak koji je za kilometre bolji od naseg i zeli odma u A tim, ili je se vec odlucio pa samo pokusava da navuce vecu paznju na sebe su pitanja za koje vjerovatno nikad necemo dobiti odgovore.
Bilo kako bilo ovdje se taj mladic vec pominje kao treci napadac A tima. Nebi to nista bio suludno da neki automatski vec krive Susica na nepozivanju momka kojeg 1. nemoze pozvati a 2. i njemu jos iskreno dosad i nije mogo nesta pomoci 3.je pitanje dali mu moze ista pomoci u naradnih pola godine. Susic bira one igrace koji mu mogu pomoci u ovom momentu da ostvari razultate a ne igrace koji mozda nekad budu od koristi. Selektori mladjih selekcija ipak imaju tu obavezu prepoznati te talente i propremati ih za vece zadatke. Naravno i na selektoru A-repke je da prepozna talent i da ga pocne forsirati, ali su to vecinom izvanredni talenti koji se radjaju veoma rjetko (naprimjer Alaba ili Götze, pa mozda i Pjanic za nas pojam). Da je znaci savez ali i selektori mladjih selekcija radili svoj poso prije kako treba ovaj momak bi trebo davno imati nase drzavljanstvo i igrati za nas pomladak.
Eh sad nagadjati sta ce se desiti narednih mjeseci je absolutna spekulacija i svaki negativni scenario vodi prema porasti strasti i paranoji. Ko zna dali ce ovaj momak eksplodirati u narednih pola godine ili ce ipak stagnirati? Ko zna dali ce se ipak odluciti za nas ili za nekog drugog? To su sve nagadjanja! Fakat je da momak nezeli igrati za nasu U21 i da u momentu jos nije zasluzio poziv jedne A repke (naravno se to moze brzo promjeniti). Dobro je i da je savez u kontaktu sa njim, znaci ima tu nade. Ako momak nastavi ovako kao dosad bice interesantan selektoru i samim tim se moza situacija izmjeni. Ali kao sto navedo to su samo nagadjanja i treba malo sacekati prije nego neko donese neke prerane odluke.
Evo navecu primjer Tankovica. Za djecaka se zna vec duze vrjeme, a poznatiji je postao kad je BiH U19 uvalio one golove pa se poslje izvinjavo. Naravno to ga je ucinilo veoma simpaticnim ali isto tako jos interesantnijim za nas. U toku proslih kvalifikacija on je jos igro za omladinske ekipe Fulhama i bio time sasvim daleko od ikakvog poziva za A tim. Ove godine (2014) je upiso prve minute u prvoj ekipi i odma je dao do znanja da se radi o velikom talentu. Svi predznaci da ce od mladica postati dobar igrac su tu ali pred njim je jos puno rada. Kontak sa njim sa strane saveza je uspostavljen i radi se na tom planu sto se da viditi iz nekih njegovih izjava. Nas savez ga je dosad htjeo za U21 ekipu ali on je to odbio iako u Svedskoj nije dobio ni poziv U21 ekipe. Dali sad on vaga izmedju Sveda i na, ne zeli jos napustiti Svedsi pomladak koji je za kilometre bolji od naseg i zeli odma u A tim, ili je se vec odlucio pa samo pokusava da navuce vecu paznju na sebe su pitanja za koje vjerovatno nikad necemo dobiti odgovore.
Bilo kako bilo ovdje se taj mladic vec pominje kao treci napadac A tima. Nebi to nista bio suludno da neki automatski vec krive Susica na nepozivanju momka kojeg 1. nemoze pozvati a 2. i njemu jos iskreno dosad i nije mogo nesta pomoci 3.je pitanje dali mu moze ista pomoci u naradnih pola godine. Susic bira one igrace koji mu mogu pomoci u ovom momentu da ostvari razultate a ne igrace koji mozda nekad budu od koristi. Selektori mladjih selekcija ipak imaju tu obavezu prepoznati te talente i propremati ih za vece zadatke. Naravno i na selektoru A-repke je da prepozna talent i da ga pocne forsirati, ali su to vecinom izvanredni talenti koji se radjaju veoma rjetko (naprimjer Alaba ili Götze, pa mozda i Pjanic za nas pojam). Da je znaci savez ali i selektori mladjih selekcija radili svoj poso prije kako treba ovaj momak bi trebo davno imati nase drzavljanstvo i igrati za nas pomladak.
Eh sad nagadjati sta ce se desiti narednih mjeseci je absolutna spekulacija i svaki negativni scenario vodi prema porasti strasti i paranoji. Ko zna dali ce ovaj momak eksplodirati u narednih pola godine ili ce ipak stagnirati? Ko zna dali ce se ipak odluciti za nas ili za nekog drugog? To su sve nagadjanja! Fakat je da momak nezeli igrati za nasu U21 i da u momentu jos nije zasluzio poziv jedne A repke (naravno se to moze brzo promjeniti). Dobro je i da je savez u kontaktu sa njim, znaci ima tu nade. Ako momak nastavi ovako kao dosad bice interesantan selektoru i samim tim se moza situacija izmjeni. Ali kao sto navedo to su samo nagadjanja i treba malo sacekati prije nego neko donese neke prerane odluke.
Naravno da je popularan kad je 100% u pravu zasnovano na cistoj empiriji i cinjenicama...gost je napisao/la:Zapravo mislim da si u krivu. Jako je popularan, zašto to mi baš nije jasno.Principatus je napisao/la: Znam da ovaj stav nije sladak i popularan, ali na to sam navikao. Pozz.
@Principatus
Odlican post sve ono sto se kaze cakum-pakum argumentovano... Ko ima imalo mozga moze skontati poentu...
Niko ne trazi smjenu Safeta, barem ja nisam vidio u skorije vrijeme da je iko o tome pisao... I ja sam sam jedan od vecih kriticara njegovog rada i djela pa ne znam da li sam ikad napisao da ga se treba mijenjati, mozda nekad u afektu poslije brukanja sa izjavama... I ja sam svjestan da iole bolji trener, a Safet to nije budimo realni, nece raditi za ''crkavicu'' koju daje nas fudbalski savez i zato je normalno aktuelna prodaja igraca preko repke. jer svaki dinar je dobrodosao da se zaradi, bez obzira sto je to nemoralno i nepotisticki... Doduse nije to bas crkavica al da se razumijemo 5000 Eura ili KM-ova cega vec i nije neka svota za dobrog trenera.... I ja bi volio Vahu al koliko god i on volio BiH, on nije realan, bar ne sad zasad...
Al da Safet moze bolje raditi moze i mora itekako, pogotovo ovo kod pozivanja novih igraca kojih su mnogostruko bolji od ovih vec konstantnih balvana Avdije, momka iz loze Bohuma, Sunjica itd.. Ima ih jos da ne nabrajam...
Zatim kod tvrdoglavosti igranja bez zadnjeg veznog.. Ako bude igrao bez DMF na SP ne gine nam brukanje jer tamo nema LLL repki protiv kojih mozes igrati i bez DMF-a a da rezultat ne trpi....
EDIT I kako to da zaboravim... Neka smanji brukanje po medijima, jer ne bruka samo sebe vec i citavu naciju na taj nacin...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
- Principatus
- Kontakt:
Moj stav nije prsto pljunuti na ono sto je neko uspio, neargumentavoano nazivati nekoga pogrdnim imenima ili izmisljati gluposti. Kako je Susic potopio svaku ekipu koju je trenirao, da su ga izbacivali, kritikovati kako se oblaci ili gluposti. Ili pricati kako Susic ne zasluzuje dio uspjeha za SP. Sto je glupost i samo bacanje dimnih bombi kada se kritikuje bolne tacke.gost je napisao/la:Zapravo mislim da si u krivu. Jako je popularan, zašto to mi baš nije jasno.Principatus je napisao/la: Znam da ovaj stav nije sladak i popularan, ali na to sam navikao. Pozz.

Tvrdim da sam dosta precizno i detaljirano (za post u jednom forumu, za koji ni minut nisam placen) uputio kritiku na veoma opasne stvari koje se desavaju ili bolje receno ne desavaju. Cak smatram, da nemam potrebe imati neki talenat za vodjenje argumentacije, jer je slucaj sam po sebi veoma jasan, osim ako covjek ne zeli da vidi ono sto se desava. No princip "zatvorio sam oci, nevidite me" ne funkcionise u realnom svijetu. I da dosta sam alergican na neprofesionalno ponasanje, zato mozda i moj stav kakav jeste. Naucio sam da kada odstranis bez kompromisa te osobe koje dovode do toga (a nece da se poboljsaju), svi bolje disu i napreduju. To funkcionise u poslovnom svijetu, a i u sportu.
Da, jedan dio ovoga su pretpostavke. Nadam se jako, da se varam. To jest da ce me Susic komplet iznenaditi, a ja sa svojim pretpostavkama komplet promasiti sve. Mislim da ce to moj ego podnijeti. Vjeruj mi, hoce.

Za: Salatic, Gudelj, Arslanagic, Tankovic i svaki drugi ovog ili jaceg kalibra.
Ne: Zna se ko.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Sam si dao odgovor na sva pitanja kad si reko da je sve zasnovao na empiriji i cinjenicama. Uspjeh koji je znaci vidljiv opravdava Susica da on radi kao hoce i da zove koga hoce. Isto tako je i pozivanje novih igraca kroz brojke vidljivo i netrebaju nam neki ironicni "soft facts" tipa natjerala javnost Susica da pozove Kolasinca (Susic bez Kolasinca je bio prvi u nasoj grupi i mogo je komotno iz svoje pozicije reci momku cekaj naredne kvale, ali nije lud da neracuna na takvog igraca).MrMuscle je napisao/la:Naravno da je popularan kad je 100% u pravu zasnovano na cistoj empiriji i cinjenicama...gost je napisao/la:Zapravo mislim da si u krivu. Jako je popularan, zašto to mi baš nije jasno.Principatus je napisao/la: Znam da ovaj stav nije sladak i popularan, ali na to sam navikao. Pozz.
@Principatus
Odlican post sve ono sto se kaze cakum-pakum argumentovano... Ko ima imalo mozga moze skontati poentu...
Niko ne trazi smjenu Safeta, barem ja nisam vidio u skorije vrijeme da je iko o tome pisao... I ja sam sam jedan od vecih kriticara njegovog rada i djela pa ne znam da li sam ikad napisao da ga se treba mijenjati, mozda nekad u afektu poslije brukanja sa izjavama... I ja sam svjestan da iole bolji trener, a Safet to nije budimo realni, nece raditi za ''crkavicu'' koju daje nas fudbalski savez i zato je normalno aktuelna prodaja igraca preko repke. jer svaki dinar je dobrodosao da se zaradi, bez obzira sto je to nemoralno i nepotisticki... Doduse nije to bas crkavica al da se razumijemo 5000 Eura ili KM-ova cega vec i nije neka svota za dobrog trenera.... I ja bi volio Vahu al koliko god i on volio BiH, on nije realan, bar ne sad zasad...
Al da Safet moze bolje raditi moze i mora itekako, pogotovo ovo kod pozivanja novih igraca kojih su mnogostruko bolji od ovih vec konstantnih balvana Avdije, momka iz loze Bohuma, Sunjica itd.. Ima ih jos da ne nabrajam...
Zatim kod tvrdoglavosti igranja bez zadnjeg veznog.. Ako bude igrao bez DMF na SP ne gine nam brukanje jer tamo nema LLL repki protiv kojih mozes igrati i bez DMF-a a da rezultat ne trpi....EDIT I kako to da zaboravim... Neka smanji brukanje po medijima, jer ne bruka samo sebe vec i citavu naciju na taj nacin...
Jos nesto:
Ti balvani su igrali pola kvalifikacija ito izvanredno dobro. Bas sam spomeno maloprije to omalozavanje i evo opet se to desava.
Igra bez zadnjog veznog je dosad puno puta objasnjena i nema potrebe za SBBKBB da igra bez u Brazilu jer je valjda i svakom lajku kao sto smo mi 99,997% na forumu vidljivo da to nepali na SP.
Zadnja izmjena: MaksuzBaksuz, dana/u 27 jan 2014, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
Opet selektivno prihvatas stvari iz mog posta, al dobro.... Probacu da odgovorim ponovo....
Svi su navedeni u odredjenom trenutku koketirali, pa su na kraju odlucili da igraju za nas! Kad su odlucili ispunili su uslove, kad su ispunili uslove selektor procijenio da su mu potrebni i pozvao ih u A selekciju. Neke Ciro...neke Pape...al tu su i dobrodosli su! Jer su promijenili odluku!
Kao sto sam rekao ranije, Susic nece zvati igraca dok ne bude smatrao da mu treba! Nece zvati igraca koji nema papire! Kad se vec pozivas na svjetske saveze, sjetices se da su samo rijetki talenti/igraci mijenjali sportska drzavljanstva. Svi Albanci/Bosanci/Turci u Svicarskoj su dobili priliku jer ih je Svicarska fudbalski edukovala, odgojila, igrali su za Svicarske klubove i bili im na oku...
Al je bitno da se ovdje Tino Sven Susic vec smatra pozvanim i prije poziva selektora!
Bitno je da je do jucer i taj Hadzic bio idealno rjesenje na DM-u...Pa i Zahirovic je bio to isto....Zar ne?!
I od stava se ne trazi da bude popularan, vec realan.
Ja bih, da me se pita, izbacio Vrsajevica i Sunjica, te trazio nacin da pozovem Arslanagica i Salatica, ali opet dozvoljavam da Susic ne misli tako.
Pozz
Slazem se!Principatus je napisao/la:Mozes imati CV u svakoj branzi, ali to te ne cini sposobnim u istoj. To su dva razlicita pojma. I ne opravdava greske koje su ocigledne za laika. Pricam jer mislim da sam kao neko ko je stvarno radikalno mjenjao branze, bar uocio fundamentalne stvari koje spajaju razlicita polja, i koje moras pravilno raditi kako bi dosao do uspjeha.

damir_82 je napisao/la:I ranije sam govorio, problem je u tome sto ti mislis da se igrac treba zvati da se proba/kaparise/otme drugima.. Ja mislim da ne treba
Ja napisem "proba/kaparise/otme" ti si selektivno uzeo samo rijec "otme"..... Za ove prostore kako zbog visestoljetnih aspiracija, tako i zbog devedesetih, tipicna pravila kada je u pitanju odabir ili svojatanje sportiste, ocito ne vaze. Primjeri su mnogobrojni..i svima poznati!Principatus je napisao/la:Ne otimamo. Samo uzimamo sto je nase. Ali to je razlika u pogledu, i niti cu ja tebe ubjediti, niti ti mene. Ja samo tvrdim da je moja metoda efikasnija kada je u pitanju uspjeh, u nasem slucaju cak i dugorocni iako izgleda kao kratkorocno rijesenje. A tvoja metoda mozda na prvi pogled djeluje plemenitija.
O svim tim kandidatima odlucuje selektor, i tek kad odluci, kad vidimo spisak, mozemo govoriti o njegovoj odluci. Uludo cemo pisati o tim potencijalnim... Ja na njih ne gledam sa prezirom i zelim im sve najbolje u karijeri, da budu najbolji na svojim pozicijama i da zaigraju za nas. Ovdje se ataci na selektora nastavljaju i onda kad/ako pozove i Cocalica, i Hadzica, i Arslanagica i Gudelja i Salatica i Tankovica itd itd....Principatus je napisao/la:Ne. Pa kako ce biti za potencijalne iz Engleske, Nizozemske i Belgijske lige, kada im se mjesto zatrpava sa klocevima iz nizerazrednih liga. Naravno da nema.
damir_82 je napisao/la:Sve potencijalne nase ne bi UEFA mogla pohvatati, a ne nas savez, jos manje Susic.....
Forumasi iz dosade listaju transfermarket i traze potencijalne... Imenom i prezimenom odmah povezuju.... Veliku vecinu ih nikad nisu pogledali, ali se tvrdi da su kalibar za reprezentaciju. Ovdje se u A tim trpaju djeca, zarad kaparisanja... Da se probalo sve sto se ovdje navodilo trebalo bi srijeda/subota sistem za reprezentaciju.Principatus je napisao/la:Cudno da forumasi mogu. Naravna stvar da se to moze, nije to space shuttle. Stvarno nista posebno, niti organizacija, kontakti, veoma prosto izvodljivo za ljude sa normalnim kognitivnim kapacitetom.
Procitaj jos jednom, lijepo sam napisao: Svi su oni u jednom trenutku odlucili da igraju za nas. Hajrovic se odlucio! Dobio papire dobio i poziv! Cisto i jasno kao suza! Za Safeta je bio izgubljen jer se odazvao Otmmaru... Igra za Svicarsku, nema nase papire....tacka! Kolasinac ne moze u istu recenicu sa bilo kim od potencijalnih..Kvalitet, talenat, polivalentnost igraca u defanzivi... Trazio A reprezentaciju, Susic odobrio jer smatra da mu treba..Dobio papire, dobio i poziv! I naravno da ce igrati za A reprezentaciju jer je kvalitetom premasio U21 (tako se to svugdje u svijetu radi zar ne?! Prerastes U21 onda igras za A ako imas kvalitet.)Principatus je napisao/la:Gledaj sljedece ironije, jer onda pises ovo:damir_82 je napisao/la:Sa nama tzv. igraci jos uvijek koketiraju, ucjenjuju
Kao sto sam napisao u onoj list iznad. Hajrovic se nije odlucio, jer za njega nije ucinjeno nista. Po Safetu je bio izgubljen. Kolasinac je trazio da bude clan A reprezentacije, a ne U21. Toliko o koketiranju i ucjenjivanju, a kako su ovi dobrodosli. O Begovicu i radio izjavi necu sada.damir_82 je napisao/la:Ja mislim da treba da zove one koji su odlucili da igraju za nas(i Hajrovic i Kolasinac i Begovic i Medunjanin....svi su oni u jednom trenutku odlucili da igraju za nas) i dobro nam dosli!
Ali sad kad su u repci i kada imamo koristi od njih, sad nisu koketirali i dobrodosli su. Ha ja.
Svi su navedeni u odredjenom trenutku koketirali, pa su na kraju odlucili da igraju za nas! Kad su odlucili ispunili su uslove, kad su ispunili uslove selektor procijenio da su mu potrebni i pozvao ih u A selekciju. Neke Ciro...neke Pape...al tu su i dobrodosli su! Jer su promijenili odluku!
Opet ti..."...ti smatras da Susic treba ili da vrbuje ili da moli ili da kaparise!"...nadam se da je sada jasnije.Principatus je napisao/la:Nas stav se vec razlikuje u tome sto ti pokusavas da stavis u isti kos posjetu kod igraca i vrbovanje sa rijeci "moljenje". Time impliciras da se mi ponizujemo i kako je to gospodinu Susicu ispod casti. To mu naravno daje ispreku za nerad i pozivanje kanti od igraca. Nope. Vec kad smo kod rijeci insuiniranje, to je bas to.damir_82 je napisao/la: Nasi se pogledi razlikuju u tome sto ti smatras da Susic treba da vrbuje/moli/kaparise igrace...
Kao sto sam rekao ranije, Susic nece zvati igraca dok ne bude smatrao da mu treba! Nece zvati igraca koji nema papire! Kad se vec pozivas na svjetske saveze, sjetices se da su samo rijetki talenti/igraci mijenjali sportska drzavljanstva. Svi Albanci/Bosanci/Turci u Svicarskoj su dobili priliku jer ih je Svicarska fudbalski edukovala, odgojila, igrali su za Svicarske klubove i bili im na oku...
Al je bitno da se ovdje Tino Sven Susic vec smatra pozvanim i prije poziva selektora!
Bitno je da je do jucer i taj Hadzic bio idealno rjesenje na DM-u...Pa i Zahirovic je bio to isto....Zar ne?!
Novu reprezentaciju ne mozemo tako praviti. Mozemo postepeno uvoditi igrace u nju. Toliko postepeno da mnogi ovdje i nemaju pojma koliko je igraca novih od kako je Susic dosao, koliko je Ciro doveo novih imena...itd...Principatus je napisao/la:I ja isto, samo se to nece promijenuti ako sami sebi budemo pucali u nogu. A to ce se desiti, ako ne pokupimo najace igrace, ovaj ogromni potencijal, napravimo novu reprezentaciju za sljedecih 10 godina i natjeramo nasim uspjehom sve te igrace da nas moljakaju da smiju igrati za nas. A to nam se nudi. Ignorancija, pogresni ponos, nerad, manjak interesa, neprofesionalan pristup bi nam mogao stetiti naduze nego sto ce nam plasman na SP pomoci, koji su selektor ali bogami i igraci zajedno uspjeli. Znam da ovaj stav nije sladak i popularan, ali na to sam navikao. Pozz.damir_82 je napisao/la:Ja bih licno volio da se to promijeni!
I od stava se ne trazi da bude popularan, vec realan.
Ja bih, da me se pita, izbacio Vrsajevica i Sunjica, te trazio nacin da pozovem Arslanagica i Salatica, ali opet dozvoljavam da Susic ne misli tako.
Pozz
Pa znaš kako jarane. Ja sam dvadeset godina čekao da odemo na neko prvenstvo. Još od one utakmice kada izgubismo od Grčke na Koševu, preko onih poraza od Škota i Čeha, remija sa Dancima, baraža sa Portugalom. Kao da stalno izlaziš sa trebama, a nikako da skineš mrak sa očiju. I onda kada ti zamre nada, i počneš se pitati ho'š ikada, naiđe ona..MrMuscle je napisao/la:
Naravno da je popularan kad je 100% u pravu zasnovano na cistoj empiriji i cinjenicama...
... Ko ima imalo mozga moze skontati poentu...
..

Dakle, suviše sam čekao da bih ja sada dozvolio da zbog nekih gluposti tipa, hoće li igrati Dilaver ili Vršajević ne bi sa uzbuđenjem čekao taj Juni.....u međuvremenu, svakih desetak dana pogledam onaj Vedin gol....pa Izetov gol, pa Edine golove Grcima i nešto mi drago. A znam da će na terenu biti i Bega, i Edin, i Vedo i Pjana, i Spaha, i Sejo i Seo, i Mensur (akobogda budu zdravi) i meni dosta. Sasvim mi je svejedno hoće li lopte nakon što trening završi nosati Avdija ili Dilaver....I zbog tog skidanja mraka, tog osjećaja da smo i mi tamo, ja nikada neću biti protiv Sušića. I imat će moje poštovanje. Šta god mislio o njegovom trenerskom umjeću.
I nema potrebe za onim rečenicama ako ima malo mozga skontaće poentu. Ljudi imaju različita mišljenja, izlože ih , složiš se njima ili ne složiš i to je to.
Cinjenica je da uspjeh tj. plasman opravdava Susica i daje mu alibi i za naredno prvenstvo tj. kvalifikacije kad vec bolji trener ne moze i vjerovatno nece da vodi reprezentaciju BiH za te noFce...MaksuzBaksuz je napisao/la:Sam si dao odgovor na sva pitanja kad si reko da je sve zasnovao na empiriji i cinjenicama. Uspjeh koji je znaci vidljiv opravdava Susica da on radi kao hoce i da zove koga hoce. Isto tako je i pozivanje novih igraca kroz brojke vidljivo i netrebaju nam neki ironicni "soft facts" tipa natjerala javnost Susica da pozove Kolasinca (Susic bez Kolasinca je bio prvi u nasoj grupi i mogo je komotno iz svoje pozicije reci momku cekaj naredne kvale, ali nije lud da neracuna na takvog igraca).MrMuscle je napisao/la:Naravno da je popularan kad je 100% u pravu zasnovano na cistoj empiriji i cinjenicama...gost je napisao/la: Zapravo mislim da si u krivu. Jako je popularan, zašto to mi baš nije jasno.
@Principatus
Zatim kod tvrdoglavosti igranja bez zadnjeg veznog.. Ako bude igrao bez DMF na SP ne gine nam brukanje jer tamo nema LLL repki protiv kojih mozes igrati i bez DMF-a a da rezultat ne trpi....EDIT I kako to da zaboravim... Neka smanji brukanje po medijima, jer ne bruka samo sebe vec i citavu naciju na taj nacin...
Jos nesto:
Ti balvani su igrali pola kvalifikacija ito izvanredno dobro. Bas sam spomeno maloprije to omalozavanje i evo opet se to desava.
Igra bez zadnjog veznog je dosad puno puta objasnjena i nema potrebe za SBBKBB da igra bez u Brazilu jer je valjda i svakom lajku kao sto smo mi 99,997% na forumu vidljivo da to nepali na SP.
Al ja gledam dugorocno na uspjeh repke, jer ne treba se zadovoljavati mrvicama tj ovim plasmanom kad vec imamo kadar za vece uspjehe i progrese... Al nestati ce ovog kadra pa cemo se morati osloniti na nase domace snage.. E ako to uradimo vidimo gdje nas to vodi.. U provaliju, i zato nam je svaki igrac koji ima veze sa BiH potreban, ako ne sada, a vecina ovih nam treba sad (Arslanagic, Salatic, Hrgota, Coca, Tankovic...) onda u buducnosti, al stavom kojim se vodi Safet mi cemo njih izgubiti i to milijardu % jer nisu svi velike patriote kao Miralem, mada da se razumijemo i on je birao izmedju Luksemburga i nas (Francuska je prica za malu djecu jer za nju nije imao pravo igrati s obzirom da nije proslo vrijeme potrebno za dobivanje njihovih papira, a to je period od 5 god.) pa i on bi se mozda vise kolebao, al opet necu da diram njegov patriotizam jer je jedan od rijetkih koji je odmah rekao da hoce BiH...
Dakako da su Sunjic, Avdija, Zahirovski prvoklasni balvani koji treba sto prije da odlete iz repke jer imamo mnogo bolje izbore igraca za te pozicije samo ako Safet ne bude tvrdoglav...
@gost
I ja sam dugo cekao uspjeh, i hairli ga docekao, al ja brinem i za buducnost i gledam dugorocno, a ne samo kratkorocno jer to nije nista dobrog donijelo, tj uspjeh na kratke staze... Pogotovo se to odnosi na ekonomiju (jer toj bransi pripadam) al sveukupno gledano svi trebamo biti orijentirani uspjehu u dugom roku jer potencijal i kapacitete za to imamo...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Pa to je stvar izbora svakog ponaosob. Hoće li uživati u sadašnjosti ili će stalno brinuti za budućnost. Ja se opredijelio da uživam u svijetloj sadašnjosti, a za budućnost ćemo već vidjeti. Ja iskreno govoreći znajući naše potencijale, one objektivne, veličina zemlje, broj ljudi koji ovu zemlju osjećaju svojom i slično, ne vjerujem da ćemo mi moći u toj budućnosti za koju se brineš nešto mnogo dalje od ovoga dobaciti (al naravno da ću se nadati).MrMuscle je napisao/la:
@gost
I ja sam dugo cekao uspjeh, i hairli ga docekao, al ja brinem i za buducnost i gledam dugorocno, a ne samo kratkorocno jer to nije nista dobrog donijelo, tj uspjeh na kratke staze... Pogotovo se to odnosi na ekonomiju (jer toj bransi pripadam) al sveukupno gledano svi trebamo biti orijentirani uspjehu u dugom roku jer potencijal i kapacitete za to imamo...
Znajući to, ja ću ipak da uživam u sadašnjosti. A onako, mislim objektivno, vjerujem da je Sušić sa ovim odlaskom na svjetsko više doprinio svjetlijoj budućnosti nego mnogi što se toliko brinu o njoj ( ne aludiram sad na tebe, onako generalno kažem)
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Pa valjda svako normalan i razuman zeli dugorocan uspjeh repke. Nekad trenutni i dugorocni uspjeh neidu ruku uz ruku (vecinom gdje se planira da ekipa za 4-5 godina bude na nivou i gdje igraju puno mladih igraca ...vidi Srbija ili Austrija - tu trenutnog uspjeha nema ali ce ga biti). Nemislim ni na to da Susic negleda dugorocan uspjeh repke, jer vecinom forsira mladje igrace i radi mladje poziva nego neke prosjecne starije. Naravno pojavljuju se konstantno novi igraci koji su za A repke tipa Kolasinac (koji je srecom dosao) i sad Arslanagic (mislim i nadam se da ce doci kod nas). Za Hrgotu se duze vrmene zna ali izgleda da je tu situacija vise jasna pa zato i nema nekih izjava sa njegove strana (nadam se da se varam). Za Tankovica sam sve napiso prije nekoliko postova i mislim da sam to dobro objasnio. Nemamo sta tu kritikovati Susica jer je ovaj momak tek sad poceo igrati profesionalni fudbal (Slicna situacija kao i sa Kolasincom koji nije htjeo U21 i kad je bilo vrjeme promjenio drzavljanstvo). Salatica smo isto dugo diskutovali, ali on nije mlad igrac a i iskocio je odjednom kao sto je bas i slucaj. Za to kriviti Susica je stvarno mizerno, jer se zna od kad i kako taj momak odjednom pocinje zeljeti u nas tim. Cocalic NO KOMENT (imamo vec Sunjica)!!!! U ovom momentu samo vidim Arslanagica kao stvarno rjesenje za repku, ovi ostali ili jos nisu toliko daleko ili kalkuliraju/gledaju interes.MrMuscle je napisao/la: Cinjenica je da uspjeh tj. plasman opravdava Susica i daje mu alibi i za naredno prvenstvo tj. kvalifikacije kad vec bolji trener ne moze i vjerovatno nece da vodi reprezentaciju BiH za te noFce...
Al ja gledam dugorocno na uspjeh repke, jer ne treba se zadovoljavati mrvicama tj ovim plasmanom kad vec imamo kadar za vece uspjehe i progrese... Al nestati ce ovog kadra pa cemo se morati osloniti na nase domace snage.. E ako to uradimo vidimo gdje nas to vodi.. U provaliju, i zato nam je svaki igrac koji ima veze sa BiH potreban, ako ne sada, a vecina ovih nam treba sad (Arslanagic, Salatic, Hrgota, Coca, Tankovic...) onda u buducnosti, al stavom kojim se vodi Safet mi cemo njih izgubiti i to milijardu % jer nisu svi velike patriote kao Miralem, mada da se razumijemo i on je birao izmedju Luksemburga i nas (Francuska je prica za malu djecu jer za nju nije imao pravo igrati s obzirom da nije proslo vrijeme potrebno za dobivanje njihovih papira, a to je period od 5 god.) pa i on bi se mozda vise kolebao, al opet necu da diram njegov patriotizam jer je jedan od rijetkih koji je odmah rekao da hoce BiH...
Dakako da su Sunjic, Avdija, Zahirovski prvoklasni balvani koji treba sto prije da odlete iz repke jer imamo mnogo bolje izbore igraca za te pozicije samo ako Safet ne bude tvrdoglav...
Ovo za balvane samo govori o tebi ne o igracima. Ali nebi o tome.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
gost je napisao/la: A onako, mislim objektivno, vjerujem da je Sušić sa ovim odlaskom na svjetsko više doprinio svjetlijoj budućnosti nego mnogi što se toliko brinu o njoj ( ne aludiram sad na tebe, onako generalno kažem)
+1 BRAVO
Svi mi koji mislimo ovako kao Principatus zelimo da nasa reprezentacija napreduje,da bude jos bolja,da plasmani na svjetska i evropska prvenstva budu pravilo i minimum a ne incident i izuzetak.Trebali smo se plasirati i prije jer su se i slabije reprezentacije od nase plasirale i po nekoliko puta a mi nismo.Zasto nismo?Izmedju ostalog i zato sto smo bili neozbiljni,nemarni,neodgovorni i do krajnjih granica neprofesionalni zato sto smo i prije gubili igrace,masu odlicnih igraca koje niko nikad nije pitao zele li mozda zaigrati za svoju zemlju,za zemlju u kojoj su rodjeni.E mi hocemo da se to vise ne desava ili da se desava sto manje.I jesmo li mi zbog toga pljuvaci sto zelimo da nam reprezentacija bude sto je moguce bolja?Ne,nismo mi pljuvaci nego pravi,istinski navijaci svoje reprezentacije koji se ne zadovoljavaju jednim incidentnim plasmanom na veliko takmicenje i da onda opet cekamo 20 godina do sljedeceg,ne,mi hocemo da smo na svakom prvenstvu.Teze da smo mi(navijaci)u stvari nebitni i da se nas nista ne pita su nebulozne,pa cija je to reprezentacija,privatna?Ljudi konkretno ucestvuju u pobjedama reprezentacije,idu na utakmice,trose svoj novac,riskiraju zivote,ginu vozeci se hiljadama kilometara da bodre svoju reprezentaciju.I neko kaze da su oni nista?Ti sto to kazu su nista.Selektoru svaka cast za plasman,bice konkretno nagradjen zajedno sa igracima,dobice za njega ozbiljan novac,dobio je samopromociju i otvorio sebi vrata unosnih buducih angazmana.Sta jos treba,da mu i spomenik podignemo mozda?Reprezentacija BiH je nasa,svih ljudi koji ovu zemlju dozivljavaju svojom jedinom domovinom.Nikakav selektor(ma ko on bio)nema pravo ignorisati igrace koji nam svima mogu biti korisni kad jednog dana on ne bude vise tu.On selektira igrace ali ne moze tako sto igrac iz nekog Spora,Hajduka ili nekog drugoligaskog kluba ima prednost u odnosu na igraca prvaka Belgije ili engleskog Fulhama ili njemackog Monhegladbaha ili francuskog Sošoa,jednostavno ne moze i tacka,ne,ne,ne vise.
Ali druže, ako ćemo pravo, samo bi mahnikat bio selektor pod tvojim uslovima. Drugi da mu biraju igrače a on da odgovara. To ti je suština tvoga posta, iako pretpostavljam da ćeš reći da nije tako. Ipak, jeste.drummer je napisao/la:Svi mi koji mislimo ovako kao Principatus zelimo da nasa reprezentacija napreduje,da bude jos bolja,da plasmani na svjetska i evropska prvenstva budu pravilo i minimum a ne incident i izuzetak.Trebali smo se plasirati i prije jer su se i slabije reprezentacije od nase plasirale i po nekoliko puta a mi nismo.Zasto nismo?Izmedju ostalog i zato sto smo bili neozbiljni,nemarni,neodgovorni i do krajnjih granica neprofesionalni zato sto smo i prije gubili igrace,masu odlicnih igraca koje niko nikad nije pitao zele li mozda zaigrati za svoju zemlju,za zemlju u kojoj su rodjeni.E mi hocemo da se to vise ne desava ili da se desava sto manje.I jesmo li mi zbog toga pljuvaci sto zelimo da nam reprezentacija bude sto je moguce bolja?Ne,nismo mi pljuvaci nego pravi,istinski navijaci svoje reprezentacije koji se ne zadovoljavaju jednim incidentnim plasmanom na veliko takmicenje i da onda opet cekamo 20 godina do sljedeceg,ne,mi hocemo da smo na svakom prvenstvu.Teze da smo mi(navijaci)u stvari nebitni i da se nas nista ne pita su nebulozne,pa cija je to reprezentacija,privatna?Ljudi konkretno ucestvuju u pobjedama reprezentacije,idu na utakmice,trose svoj novac,riskiraju zivote,ginu vozeci se hiljadama kilometara da bodre svoju reprezentaciju.I neko kaze da su oni nista?Ti sto to kazu su nista.Selektoru svaka cast za plasman,bice konkretno nagradjen zajedno sa igracima,dobice za njega ozbiljan novac,dobio je samopromociju i otvorio sebi vrata unosnih buducih angazmana.Sta jos treba,da mu i spomenik podignemo mozda?Reprezentacija BiH je nasa,svih ljudi koji ovu zemlju dozivljavaju svojom jedinom domovinom.Nikakav selektor(ma ko on bio)nema pravo ignorisati igrace koji nam svima mogu biti korisni kad jednog dana on ne bude vise tu.On selektira igrace ali ne moze tako sto igrac iz nekog Spora,Hajduka ili nekog drugoligaskog kluba ima prednost u odnosu na igraca prvaka Belgije ili engleskog Fulhama ili njemackog Monhegladbaha ili francuskog Sošoa,jednostavno ne moze i tacka,ne,ne,ne vise.
I naravno da su navijači važan dio uspjeha, u našem slučaju važni barem koliko i selektor i igrači. Ali da bi i dalje ostali toliko važni, prijeko je potrebno da i dalje ostanu ono što uistinu jesu. Navijači. A ne selektori, kao što ti predlažeš.
gost@
Jasni kriteriji,ponavljam po hiljaditi put.
Ako imas standardnog igraca Standarda i igraca nekog turskog Spora ti jednostavno nemas pravo zvati ovog iz Spora prije ovog iz Standarda jer to nije normalno.Jedino logicno objasnjenje za to je da nesto muljas,radis necasne rabote za svoj ili licni interes nekih drugih lica.
Kako vec rekoh,za uspjeh ce biti bogato nagradjen plus sto je placen da radi posao selektora 12 mjeseci u godini.Neki bogami pisu kao da on radi onako iz humanitarnih pobuda.
Ako imas standardnog igraca Standarda i igraca nekog turskog Spora ti jednostavno nemas pravo zvati ovog iz Spora prije ovog iz Standarda jer to nije normalno.Jedino logicno objasnjenje za to je da nesto muljas,radis necasne rabote za svoj ili licni interes nekih drugih lica.
Kako vec rekoh,za uspjeh ce biti bogato nagradjen plus sto je placen da radi posao selektora 12 mjeseci u godini.Neki bogami pisu kao da on radi onako iz humanitarnih pobuda.
- Principatus
- Kontakt:
Svaka cast za post drummer. To sto jedni misle da je "duznost" navijaca da zacepi i da suti na sta god da se desava, to misljenje ni ja nemogu shvatiti niti podrzavati.drummer je napisao/la:Svi mi koji mislimo ovako kao Principatus zelimo da nasa reprezentacija napreduje,da bude jos bolja,da plasmani na svjetska i evropska prvenstva budu pravilo i minimum a ne incident i izuzetak.Trebali smo se plasirati i prije jer su se i slabije reprezentacije od nase plasirale i po nekoliko puta a mi nismo.Zasto nismo?Izmedju ostalog i zato sto smo bili neozbiljni,nemarni,neodgovorni i do krajnjih granica neprofesionalni zato sto smo i prije gubili igrace,masu odlicnih igraca koje niko nikad nije pitao zele li mozda zaigrati za svoju zemlju,za zemlju u kojoj su rodjeni.E mi hocemo da se to vise ne desava ili da se desava sto manje.I jesmo li mi zbog toga pljuvaci sto zelimo da nam reprezentacija bude sto je moguce bolja?Ne,nismo mi pljuvaci nego pravi,istinski navijaci svoje reprezentacije koji se ne zadovoljavaju jednim incidentnim plasmanom na veliko takmicenje i da onda opet cekamo 20 godina do sljedeceg,ne,mi hocemo da smo na svakom prvenstvu.Teze da smo mi(navijaci)u stvari nebitni i da se nas nista ne pita su nebulozne,pa cija je to reprezentacija,privatna?Ljudi konkretno ucestvuju u pobjedama reprezentacije,idu na utakmice,trose svoj novac,riskiraju zivote,ginu vozeci se hiljadama kilometara da bodre svoju reprezentaciju.I neko kaze da su oni nista?Ti sto to kazu su nista.Selektoru svaka cast za plasman,bice konkretno nagradjen zajedno sa igracima,dobice za njega ozbiljan novac,dobio je samopromociju i otvorio sebi vrata unosnih buducih angazmana.Sta jos treba,da mu i spomenik podignemo mozda?Reprezentacija BiH je nasa,svih ljudi koji ovu zemlju dozivljavaju svojom jedinom domovinom.Nikakav selektor(ma ko on bio)nema pravo ignorisati igrace koji nam svima mogu biti korisni kad jednog dana on ne bude vise tu.On selektira igrace ali ne moze tako sto igrac iz nekog Spora,Hajduka ili nekog drugoligaskog kluba ima prednost u odnosu na igraca prvaka Belgije ili engleskog Fulhama ili njemackog Monhegladbaha ili francuskog Sošoa,jednostavno ne moze i tacka,ne,ne,ne vise.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Sve je to u redu, i svi mi, bas svi zelimo uspjeh i napredak repke, zelimo uspjeh, zelimo biti na svakom takmicenju i biti glavna karika evropskog fudbala. Nazalost REALNOST je drugacija. Neovisi sve ni od tih 2, 3 igraca koji se ovdje pominju (kao sto vec napisa i slabije repke su isle na prvenstva dok smo mi cekali) vec od vise razlicitih faktora koji se trebaju da poklope. Mi smo premala drzava da bi bilo toliko uspjesni, ali nije nerealno da budemo nekoliko godina uvjek tu negdje (kao Hrvaska). Vazno je bilo to probijanje leda, a sad na tom uspjehu treba dalje graditi. Naravno treba dovesti sto vise to bolje tih nasih igraca pod nasu zastavu dabi kvalitet u repki bio osiguran. Treba raditi jos vise na poboljsanju struktura u BiH fudbalu, u savezu, stvarati sto bolji profesionalizam. Posla ima tu jos dosta do sticanja nekog prosjecnog standarda (daleko smo mi jos od prosjeka).drummer je napisao/la:Svi mi koji mislimo ovako kao Principatus zelimo da nasa reprezentacija napreduje,da bude jos bolja,da plasmani na svjetska i evropska prvenstva budu pravilo i minimum a ne incident i izuzetak.Trebali smo se plasirati i prije jer su se i slabije reprezentacije od nase plasirale i po nekoliko puta a mi nismo.Zasto nismo?Izmedju ostalog i zato sto smo bili neozbiljni,nemarni,neodgovorni i do krajnjih granica neprofesionalni zato sto smo i prije gubili igrace,masu odlicnih igraca koje niko nikad nije pitao zele li mozda zaigrati za svoju zemlju,za zemlju u kojoj su rodjeni.E mi hocemo da se to vise ne desava ili da se desava sto manje.I jesmo li mi zbog toga pljuvaci sto zelimo da nam reprezentacija bude sto je moguce bolja?Ne,nismo mi pljuvaci nego pravi,istinski navijaci svoje reprezentacije koji se ne zadovoljavaju jednim incidentnim plasmanom na veliko takmicenje i da onda opet cekamo 20 godina do sljedeceg,ne,mi hocemo da smo na svakom prvenstvu.Teze da smo mi(navijaci)u stvari nebitni i da se nas nista ne pita su nebulozne,pa cija je to reprezentacija,privatna?Ljudi konkretno ucestvuju u pobjedama reprezentacije,idu na utakmice,trose svoj novac,riskiraju zivote,ginu vozeci se hiljadama kilometara da bodre svoju reprezentaciju.I neko kaze da su oni nista?Ti sto to kazu su nista.Selektoru svaka cast za plasman,bice konkretno nagradjen zajedno sa igracima,dobice za njega ozbiljan novac,dobio je samopromociju i otvorio sebi vrata unosnih buducih angazmana.Sta jos treba,da mu i spomenik podignemo mozda?Reprezentacija BiH je nasa,svih ljudi koji ovu zemlju dozivljavaju svojom jedinom domovinom.Nikakav selektor(ma ko on bio)nema pravo ignorisati igrace koji nam svima mogu biti korisni kad jednog dana on ne bude vise tu.On selektira igrace ali ne moze tako sto igrac iz nekog Spora,Hajduka ili nekog drugoligaskog kluba ima prednost u odnosu na igraca prvaka Belgije ili engleskog Fulhama ili njemackog Monhegladbaha ili francuskog Sošoa,jednostavno ne moze i tacka,ne,ne,ne vise.
Nemojte mjesati beba i zabe. Reprezentacija je sviju nas i mi smo tu da je bodrimo, ali mi nismo tu da biramo igrace. Pape je tu da odabere igrace sa kojima on smatra da moze imati uspjeh, dali to bili igraci Hajduka ili Bayerna to on odlucuje a ne neke zelje navijaca. Ako ima uspjeh sve je uradio dobro, ako ga nema on je glavni krivac. Zasad ima uspjeh, dali ce ga i dalje imati to cemo vidjeti. Naravno nebi bilo fer da on iz nekih licnih razloga namjerno zatvara vrata nekom reprezenativcu, ali to se dosad i nije desilo. Prozivaju se iraci koji nisu do neki dan ni bili voljni igrati za nas (Salatic) ili nisu odigrali minute ozbiljnog fudbala (Tankovic) ili su tek zagazili u profesionale vode (Pricic, Arslanagic) ili su neopredeljeni (Hrgota) i krivi Pape sto ih nije dosad pozvo. Pa i Arslanagic i Tankovic odbili igrati za U21 kao i Kolasinac i ako htjenu doci kod prave raje oni ce to uciniti kao sto je Kolasinac uradio. Za ove ostale cemo vidjeti. Svaki igrac koji je bio kvalitet i koji je zasluzio poziv za A repke dosad ga je i dobio (Lulic, Kolasinac, Hajrovic, Visca, Sunjic (iako se nije dokazo u repki), Bicakcic, Fejzic, Ogi, pa i Zahirovic dok je bio u Rusiji ili Stevanovic). Jedini koji nije mogo da saceka je bio Seferovic, ali zivi bili pa vidjeli da momak nece uspjeti u Svicarskoj Nati isto kao i Jakupovic i da ce se nakraju kajati cjeli zivot.
- Principatus
- Kontakt:
Ti ih mjesas. Pa i ne biramo igrace, niti mozemo, nego kritikujemo gluposti. Takvi kao ti zele, ne da mi ne biramo igrace, nego da zacepimo i kazemo da i super na sve one gluposti koje sam jasno nabrojao. Neka hvala.MaksuzBaksuz je napisao/la: Nemojte mjesati beba i zabe. Reprezentacija je sviju nas i mi smo tu da je bodrimo, ali mi nismo tu da biramo igrace.
Hehe aha bas tako.MaksuzBaksuz je napisao/la:Pape je tu da odabere igrace sa kojima on smatra da moze imati uspjeh, dali to bili igraci Hajduka ili Bayerna to on odlucuje a ne neke zelje igraca.

- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Principatus je napisao/la:Ti ih mjesas. Pa i ne biramo igrace, niti mozemo, nego kritikujemo gluposti. Takvi kao ti zele, ne da mi ne biramo igrace, nego da zacepimo i kazemo da i super na sve one gluposti koje sam jasno nabrojao. Neka hvala.MaksuzBaksuz je napisao/la: Nemojte mjesati beba i zabe. Reprezentacija je sviju nas i mi smo tu da je bodrimo, ali mi nismo tu da biramo igrace.
Hehe aha bas tako.MaksuzBaksuz je napisao/la:Pape je tu da odabere igrace sa kojima on smatra da moze imati uspjeh, dali to bili igraci Hajduka ili Bayerna to on odlucuje a ne neke zelje navijaca.
Pa zar nije istina da selektor bira igraca??? Gdje je to drugi slucaj??? Njegova odgovornost i ako mu neko nepase u koncept nemora ga zvati (glavne igrace svakako uvjek i zove)! Sto ce nam usuprotnom uopste selektor???
Kritika je OK, moze se kritikovati zasto naprimjer nije u USA vec poveo nekog novog igraca, nije bila potreba da se daje nagrada ovim sto su isplivali kvalifikacije. Moze se o tome i diskutirati. Stimulacija je OK, kad kazemo Pape ganjaj Arslanagica (nemora javnost nista ni znati, OK bi bilo na kraju da se kaze pokusalo se, odbijo je...dabi se smirile strasti navijaca) potreban nam je. Kritika nije SBBKBB, za te price SBBKBB ja vas pojedince kritikujem!
Kritika nije zasto nezove Tankovica, jer kad ga je to dosad trebo zvati? Na osnovu cega je to on zasluzio. Pa mogo je zvati onda i ovog malog iz Celtika, on ima vise odigranih minuta jos ima i pravo za nastup za nas (vise je onda on zasluzio). Nekazem sa ovim da Tankovica netreba vrbovati.
Pa i prije smo imali dobre generacije ali opet nismo uspjeli, zasto????
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Evo jos jedan negativan primjer na ove diskusije ovdje: Zurkanovic bio jednu tekmu na klupi i neki su ga vec poceli odpisivati!!!!

Haj ti meni jarane reci igrača kojeg Sušić nije pozvao a trebao je ? Nemoj samo Cocalićadrummer je napisao/la:gost@

A čak ako on postigne rezultat sa ovim iz spora, ti mu opet nemaš pravo zamjeriti što nije pozvao ovoga iz Standarda.
Eno, Mourihno šutnuo Matu, ja vjerujem da mnogo navijača Čelzija misle da Mata ima mjesto u Čelziju. Al ne dižu bunu zbog toga. Znaš zašto, pa iza Mourihna stoji rezultat. Da ne stoji rezultat, digla bi se kuka i motika na Josea. Ovako, jok.
Jedino što ja kažem, i još par ovdje tipusa

Mourinho je sutnuo Matu jer mu se moze. Sutra ce mu Abramovic iskesirat 50 miliona i dovest ce boljeg od Mate, vrlo prosto.
Ako Arslanagic ima potencijal da u buducnosti zaigra za velike klubove, ocigledno je da ima jer je neizostanav clan prve postave buduceg prvaka Belgije i U-21 selekcije jedne od najboljih reprezentacija svijeta koja ulaze ogromne novce u omladinski pogon. Njegovi konkurenti u reprezentaciji su Sunjic kojem je vrh karijere neki klub u Ukrajini i Vranjes koji nije igrao godinu dana, pitaj Boga kad ce i kako zaigrat i koji je potpisao ugovor sa turskim Fenjerasom.
Ako si imao predmet Logika na fakultetu, onda znas da ti logika nalaze da zakljucis da je Arslanagic vec sada dosta kvalitetniji od njih, a u buducnosti ce vjerovatno biti i nas najkvalitetniji stoper na kojeg se mozemo osloniti u sljedecih 12,13 godina.
Ako bilo ko misli da mjesto u reprezentaciji zasluzuju Vrsajevic (Hajduk), Sunjic (Zorya), Zahirovic (Bochum), Ibricic (Kayseri Erciyyespor) i da su oni kvalitetniji od potencijalnih reprezentativaca Dilaver (Austria), Arslanagic (Standard), Gudelj (AZ Alkmar), Prcic (Sochaux), Besic (Ferencvaros) nema se potrebe ovdje raspravljat.
Ako Arslanagic ima potencijal da u buducnosti zaigra za velike klubove, ocigledno je da ima jer je neizostanav clan prve postave buduceg prvaka Belgije i U-21 selekcije jedne od najboljih reprezentacija svijeta koja ulaze ogromne novce u omladinski pogon. Njegovi konkurenti u reprezentaciji su Sunjic kojem je vrh karijere neki klub u Ukrajini i Vranjes koji nije igrao godinu dana, pitaj Boga kad ce i kako zaigrat i koji je potpisao ugovor sa turskim Fenjerasom.
Ako si imao predmet Logika na fakultetu, onda znas da ti logika nalaze da zakljucis da je Arslanagic vec sada dosta kvalitetniji od njih, a u buducnosti ce vjerovatno biti i nas najkvalitetniji stoper na kojeg se mozemo osloniti u sljedecih 12,13 godina.
Ako bilo ko misli da mjesto u reprezentaciji zasluzuju Vrsajevic (Hajduk), Sunjic (Zorya), Zahirovic (Bochum), Ibricic (Kayseri Erciyyespor) i da su oni kvalitetniji od potencijalnih reprezentativaca Dilaver (Austria), Arslanagic (Standard), Gudelj (AZ Alkmar), Prcic (Sochaux), Besic (Ferencvaros) nema se potrebe ovdje raspravljat.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Goalgetter i 35 gostiju.