UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
100
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 160

RiNo
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la RiNo » 15 dec 2014, 11:59

Dos Santos i Miocic :bow:

Dos Anjos ubio Diaza, mislim da hasisar jos ne moze na noge stati.

Gledao sam malo i ove preliminarne borbe, Nije mi jasno samo kako je Whiteley mogao iz onog polozaja, laganim udarcem razbiti arkadu Michaudu. Momak je doslovno isprskao citav oktagon za 3 i po' minute.
100% sportski i krajnje opušten potpis

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 16 dec 2014, 23:29

Overem razbio levata Struve-a,ruzna njuska porodice Diaz ponovo dobija batine a DS zasluzeno slavio protiv mog ljubimca Miocica kojem je samo sreca sto ima cvrstu bradu.Njegovo najjace oruzje je udarac iz garda,veceras je drzao ruke na prsima i primao udarce,zatim oni pokusaji obaranja :facepalm: a tek grljenje nakon udarca :puke:
Totalno promasena taktika od strane Miocica :thumbdown:

3.Januara spektakl :mrgreen:

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 dec 2014, 01:04

JDS je bio aktivniji i imao vise cisti udaraca i nerazumijem ovo sto je brujalo Hrvatskim portalima da su Miocica sudci ostetili. Overeem napokon pobjedio a Struve mi je ovog puta izgledao najlosije u zadnje 3 godine totalno nezainteresovan a inace ide cesto u parter dok ga je sada izbjegavao i to protiv stand up borca.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 25 dec 2014, 02:45

Za mene borba cormier jones naiscekivanija otkako pratim ovaj sport. Volio bi vise nego ista da pobijedi DC. MIslim da je jedini u diviziji uz gusa koji imas sanse za to. Hrvanje vrhunsko vjerovatno najbolje u diviziji standup odlican ima odlicnu eskivazu sto bi trebalo pomoci da zaobiđe reach jonesa. Hrabro predviđam pobjedu DCa nokautom u trecoj rundi :D

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 03 jan 2015, 17:25

Jedva cekam Juryija veceras. :shh:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 03 jan 2015, 23:42

work je napisao/la:Jedva cekam Juryija veceras. :shh:
Bit će odličan i nadam se neizvjestan meč, trenutak istine za Jurya. Ipak mislim da će ovo Cowboy dobiti

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 04 jan 2015, 06:57

Jones je masina bio i ostao..Cormier mu moze duvat :) osim sto moze duvat samo mi je zao sto nije malo vise batina dobio jer je prgav i odvratan :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 04 jan 2015, 07:06

SaltCityAttack je napisao/la:Jones je masina bio i ostao..Cormier mu moze duvat :) osim sto moze duvat samo mi je zao sto nije malo vise batina dobio jer je prgav i odvratan :)
Upravo tako, ljudi ne vole Jonesa i zato su ga podcjenjuju, previše su uzdizali olimpijca Cormiera bez pokrića. Dobar borac i to je to,ništa više od toga. Jones je najbolji p4p na svijetu, tu nema dileme.
Nisam ni ja neki njegov veliki ljubitelj ali nema se tu šta prigovoriti, začepio je usta i Cormieru i kritičarima.

Cowboy također pregazio Jurya, totalno ga izdominarau u svim segmentima, u strašnom je nizu!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 04 jan 2015, 07:06

Jones rutinski, kakva dominacija, wow!
And still...
Rematch sa Gustafsonom će biti paklen.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 04 jan 2015, 12:03

Kakav crni p4p, Cain i Weidman pa i Pettis su kompletniji borci.
Jones koristi fizikalije, jednostavno je atletski nadmocan u LH. Cormieru ovo nije prirodna kategorija i nijemogao fizicki izdrzati klinc u cetvrtoj i petoj.

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 04 jan 2015, 12:33

work je napisao/la:Kakav crni p4p, Cain i Weidman pa i Pettis su kompletniji borci.
Jones koristi fizikalije, jednostavno je atletski nadmocan u LH. Cormieru ovo nije prirodna kategorija i nijemogao fizicki izdrzati klinc u cetvrtoj i petoj.
Što se *určiš kad nemas s čim ;)

Šta je Cain kompletniji, koristi kondiciju da nje nema u tolikom obliku bio bi isti ko Cormier ili bilo ko drugi.
Jones ima bukvalno sve, snagu,brzinu, kondiciju,ofanzivno hrvanje,TDD, JJ, udarce nogama i rukama, nepredvidivost... počistio je kategoriju, inače najjaču kategoriju. Jones je 8 puta odbranio titulu prvaka u LHW, treba li nešto još?!
Jedini meč gdje nije bio dominantan je meč sa Gustafssonom što govori koliko je Gus dobar borac, strašan. Budući prvak sigurno i jedva čekam da gledam njihov rematch.

Možeš ga voliti ili ne voliti (ja nisam neki njegov ljubitelj) ali ga moraš poštovati za ono što je uradio i što radi :!:

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 04 jan 2015, 12:42

Gustafson nije nista bolji borac od MAchide, Suga Evansa pa i Davisa, samo je krakat i fizicki moze neutralisati sve ono sto Jones koristi da dominira divizijom. Covjek redovno ima 20cm duzi reach u odnosu na protivnike.

Da je sinoc borba bila u HW druga bi prica bila, a pogotovo da se nasao u ringu sa Cainom. Cak mu je i Cormier pravio velike probleme u prve dvije runde u klincu sa upercutima dok nije ispuhao. Kod Caina nema ispuhivanja, prosao bi kroz njega kao vruc noz kroz maslat, konstantan pritisak, konstantni upercuti u klincu, konstanto pokusaji obaranja i strasan g&p.

Jones cak ne bi imao sanse protiv JDS-a, Werduma pa vjerovatno i Miocica. Druga je stvar kad stanes u ring sa nekim ko je fizicki u tvom rangu, a druga je stvar kada mozes fizicki dominirat protivnika. Pitaj Fedora kako se hrvat sa npr. Bigfoot Silvom. Jos jedna stvar, samo pice znaju sa koliko kila Jones ude u borbu, ovi weightcutovi su postali lakrdija, cijenim da se bori sa 220-230, presmjesno.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 04 jan 2015, 14:12

Zao mi cormiera. Stvarno su fizikalije jonesa za ovu kategoriju predominantne ostaje nada da gustafson moze da ga pobijedi OPET :D . Smijesno je reci da bi jones dobio caina. Zdrav cain bi prosao kroz jonesa jednostavno ta fizicka prednost bi bila neutralizirana plus nevjerovatan cardio i mogucnost caina da konstantno napada. Jones bi u teskoj imao problema i sa travisom brownom i sa JDSom bigfoot pa cak i no chin overeem sve su to fizicki dominantniji borci sa strasnim udarcima. Postoji razlog sto jones nikada nece otici u tesku i zasto nece rematch sa gustafssonom. Jednostavno tu gubi tu ogromnu prednost koju mu daju fizikalije. Jel iko gledo lombarda sinoc dobra je borba bila kako je covjek brz nije humano.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 04 jan 2015, 14:18

Prosto neverovatno kako ti potcenjujes Jonesa, kako ga spuštaš i stavljaš u rang sa prosečnim borcima.
Zadnjih par godina, kroz Jonesa svi prolaze, svi će ga prebit, a evo i dalje stoji i čuva svoj pojas. Jones je najkompletniji borac ikada.
Govorilo se i da će ga DC uništiti, svi su stručnjaci govorili da je ovo kraj Jonesa, da će ga bacat po ringu, a čovek se 10 minuta lomio da ga bar jednom baci, jer ga kako treba nije mogao da udari. Čuj ispuho DC, pa ko mu je kriv što se nije spremio za borbu?
Zašto da prelazi u veću kategoriju? Dominira u svojoj, nema mu ravnog, ko je njima kriv što su visoki metar ipo. Pa u tome i jest fazon, što si ti nadmočniji od drugih, a bio bi i nadmočniji od drugih da pređe u veću kategoriju.
Ovo da ne bi imao šanse protiv JDS, Miočića, to ću preskočiti, hrpa gluposti. :facepalm: :facepalm:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 04 jan 2015, 14:30

Ja sam napiso da bi imo problema sa pomenutim borcima a da bi ga cain pojeo. Mislim da bi tu bio izdominiran. Cain je nevjerovatno kompletan za teskasa covjek sve ima. Kad se na to doda onaj nadljudski cardio tu po meni nema dileme. A cist dokaz za ovo je borba sa gustafssonom gdje ga gus posalje u bolnicu prvi covjek koji je imao jednake fizikalije. Haj mi jos samo reci da bi se i guss proseto teskom kategorijom.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 04 jan 2015, 14:35

Prvo mi nije jasno zašto ako navijate protiv nekoga, onda ga morate pljuvati i podcjenjivati, a izdizati ovog drugog :roll:
Da je jedan od njih lošiji toliko od ovog drugog ne bi bila ovako izjednačena borba nego bi gledali prebijanje i vjerovatno nokaut.

Prava je istina da su obojica fenomenalni borci i pravi šampioni, a posebno JJ.
DC je bio ravnopravan dok nije ostao potpuno bez gasa i na tome će morati poraditi ako misli u budućnosti opet napast šampiona.
Mislim da mu je puno nedostajao sparing protiv Caina koji bi ga tjerao do krajnjih granica, jer nije isto pripremati se sa mršavim Rocholdom i mašinom Cainom.

I ako mogu da dodam da borba osim što je bila taktičko nadmudrivanje i nije bila nešto sa vizuelnog aspekta,ipak sam očekivao malo više otvorenih razmjena nakon silnog trash talkinga, ali izgleda da su to sve bile psihološke igrice .

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 jan 2015, 14:37

Ma Jones je karinas

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 04 jan 2015, 20:46

Nisam imao favorita , ali drago mi je da su ovi lajavci poput Jurya i Brimagea izgubili. Garbandt ga je dokrajcio u posljednjim sekundama, navodno slomljenom rukom.
slika

Felder lijepo knockoutirao Castilla.
slika

Jordan se nije ni oznojio u svojoj borbi, jos mu ostalo snage da napravi backflip sa svojih 118kg :shock:
slika
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 06 jan 2015, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.
100% sportski i krajnje opušten potpis

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 05 jan 2015, 02:06

Jones najkompletniji borac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
On je na razliku visina kilaza trebao da pojede Cormiera.
Mogu razumjeti da je pobjedio jednim bodom razlike ali 4 boda pa to je cista bruka UFC-a :thumbdown:

Al sto bi nas narod rekao: "Nek uziva kad mu je Bog dao" :kafa:

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 05 jan 2015, 17:02

Kako je samo jaka welterweight divizija. Lawler, hendricks, lombard condit, brown, rory, woodley, itd., po meni najaca u UFCu. Jos kad se condit vrati a ko zna mozda i GSP. Samo me interesuje ko ce stati pred lombarda jer woodley nije imao muda. Covjek je masina kakva brzina bombe baca nije ni cudo sto mu jedva nalaze potivnike. Trenutno mije uz rematch gus vs jones najveca zelja vidjeti lombard lawler tu bi neko poginuo.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.