SSC Napoli
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: SSC Napoli
Kad je igrao Diego nije trebao ni golman... dovoljno je bilo sam on da izađe na teren i pobjeđivao je redom sve...
1. Almiron 2. Batista 3. Bochini 4. Borghi 5. Brown 6. Passarella 7. Burruchaga 11. Valdano 18. Pumpido 19. Ruggieri 16. Olatricoechea i još neki... klocevi argentinskog fudbala koji su samo stajali inače na terenu i divili se Diegovoj izvedbi bez da išta pomognu...
tako i klocevi Napolija : Carnevale, Careca, Giordano, Ferrara, Francini, Ferrario, Bigliardi, Romano, Bagni, Di Fusco, Taglialatela...
sve kloc do bandere...
što ne mogu staljinovskog glorificiranja ikoga pa taman da mi je rođeni brat
1. Almiron 2. Batista 3. Bochini 4. Borghi 5. Brown 6. Passarella 7. Burruchaga 11. Valdano 18. Pumpido 19. Ruggieri 16. Olatricoechea i još neki... klocevi argentinskog fudbala koji su samo stajali inače na terenu i divili se Diegovoj izvedbi bez da išta pomognu...
tako i klocevi Napolija : Carnevale, Careca, Giordano, Ferrara, Francini, Ferrario, Bigliardi, Romano, Bagni, Di Fusco, Taglialatela...
sve kloc do bandere...
što ne mogu staljinovskog glorificiranja ikoga pa taman da mi je rođeni brat
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
pazi se ramiral, dosta ovdasnjih forumasa ne poznaje sarkazam
inace, svako poredjenje messija sa maradonom je uzaludno s obzirom da dolaze iz dvije razlicite ere tj dva razlicita svijeta fudbala i niko ziv ne moze sa sigurnoscu reci da je jedan bolji od drugoga.
ali opet, sta ja znam . . ja sam samo mahmurni romanista.

inace, svako poredjenje messija sa maradonom je uzaludno s obzirom da dolaze iz dvije razlicite ere tj dva razlicita svijeta fudbala i niko ziv ne moze sa sigurnoscu reci da je jedan bolji od drugoga.
ali opet, sta ja znam . . ja sam samo mahmurni romanista.
- JuveSissoko
- Kontakt:
do skora sam bio misljenja da je Maradona najbolji svi vremena al Messi sve vise i vise cini da mjenjam polako to misljenje.JavierPortillo je napisao/la:Tako nekako, Maradona je sve sam rjesavao i bilo mu je potrebno jos par igraca u obrani da ne prime vise nego sto on zabije. Koga ti znas jos od igraca Napolija u to vrijeme? Ja samo jos Giordana i Carecu. Koga znas iz Argentine 86'? Meni na um padaju samo Valdano i Ruggeri (jer su igrali u Realu). Messi ima peterostruko jacu reprezentaciju (suigrace) i opet na Copi i Mundijalu zabije nula golova, a gol za repku vidi jedino kad Argentina dogovori prijateljsku utakmicu sa Novom Gvinejom i tako tim drzavamaJuveSissoko je napisao/la: jest vala, u Napoliu igrala desetorica invalida i Maradona.Da je tako bilo ne bi Maradona titule nijedne vidio isto to vazi i za Argentinu.Mnogi kad spominju Maradonu govore kao da je taj lik izlazio sam na teren a pored sebe imao 10 bandera koje su mu sluzile kao karambolka a on sve sam rjesavao.Yebiga momcino, lako je bit najbolji sa Xavijem i Iniestom, al' kad imas Banegu i Cambiassa, kurky
Mislim, na celu ti pise Messi, nismo ni mi coravi yebesga, al' rec' da je Messi podjednako dobar kao Maradona, ili cak bolji je da budem blag - van svake pameti.
Sto se tice bandera s kojima je Maradona morao sam da igra, u Napoliu je igrao i Ciro Ferrara jedan od najboljih italijanskih stopera, a to je dokazao tako sto je osvojio 7 puta Serie A i Ligu Prvaka, s tim da je 5 puta bio prvak Italije i osvojio LP te igrao 3 finala tek kad je otisao iz Napolia.
Jos smijesnija stvar je kad cujem kako Messi ne bi dao ovolike golvove da mu nema Inieste i Xavia, covjek dobije dojam, onaj ko ne prati fudbal, da je taj Messi neki veliki krkanski centarfor koji samo ceka lopte Xavia i Inieste i u stilu Ruda Van Nistelroja samo trpa sa 5-6 metara ciste sanse.A zapravo Messi je jedan najboljih asistenata Barselone u posljednih nekoliko godina a prosle sezone bio je najbolji asistent lige, vjerovatno Messi sam sebi asistira.
Sto se tice vaznih golova, Maradona je postigao veoma bitne golove ali isto tako je radio i Messi poput onih utakmica sa Arsenalom i ne rijetko protiv Real M kojem je ukupno dao oko 13 golova i to jednom od najboljih golmana svih vremena, da ne govorim da je u dva finala LP protiv jakih oponenata redovno zabijao.To sto Messi nije svjetski prvak, isto se moze reci i za Maradonu sto on nije osvajac Lige Prvaka a Messi jeste i to tri puta.Konkurencija kod osvajanja LP je slicne jacine ako ne cesto i jaca nego kod osvajanja svjetskog prvenstva.Tako da umanjivat Messiev kvalitet zbog ne osvajanja sa reprezentacijom ostavlja put da se i Maradona ospori kad je u pitanju klubski fudbal.
O kvalitetu argentinske reprezentacije u kojoj Messi igra, ne bi puno pricao o njima govore njihovi rezultati a to je da oni i nisu bas toliko jaki koliko se prica, pored svih trenera koje su promjenili.Na kraju krajeva Messiu su tek 24 godine i mozda nekad nesto znacajno i uradi sa tom repkom.
p.s. sto se tice cela i imena Messia na njemu i tvoj nik dosta govori

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ljudi koji porede Maradonu i Messija, zaboravljaju da je Maradona bio autenticna #10. Dakle, nesto kao Xavi+Messi u jednom coveku.
Takodje, porediti Napoli iz 80ih i ovu Barcelonu je smesno. Onaj Napoli je imao 3-4 top igraca, WC klase. Ova Barcelona od 23-4 igraca ima 3-4 igraca koji to nisu. Malo karikiram, ali to je to u sustini. Ferrara iz Napolija i Ferrara iz Juventusa su kao da se poredi npr. Zambrotta iz Barija i onaj iz Juventusa. Prvi je mlad i nedovoljno iskusan, a drugi je WC igrac. Naravno, radi se o istoj osobi, ali je smesno porediti im izdanja.
Argentina iz 86 je neponovljiva prica. Zasto? Zato sto je 1 covek okupio gomilu poluigraca i uz 3-4 vrhunska igraca (Valdano i Burruchaga pre svih, matori Passarella i mladi Ruggeri mozda). To se do tada, a ni od tada nikad nije desilo. Uostalom, juventini, evo vam vaseg gurua i njegovih misli:
http://www.naslovi.net/2011-07-18/sport ... ti/2680621" onclick="window.open(this.href);return false;
Jos jedna stvar. Uporedite konkurenciju u ligi Serie A 80ih i La Lige danas. Skoro svi najbolji igraci sveta su bili u Serie A 80ih. U La Ligi danas igraju top igraci, ali u prvih 4-5 klubova, pri cemu postoje samo 2 legitimna kandidata za titulu. Serie A u zlatnom dobu je bila liga sa 7-8 kandidata za titulu.
Svetsko prvenstvo u Meksiku 1986. se smatra najboljim ili drugim najboljim ikada (iza 1982 i Spanije). Gde tu dolaze svetska prvenstva danas? Po opstem misljenju su kvalitativno slabija nego nekada.
Argentina 86e i 2006-10? Uporedite rostere i valjda ce vam razlika upasti u oci.
Dakle, Messi je golmasina, realizator, genijalni igrac, ali je covek koji iza sebe ima masineriju i on je tu udarna igla.Kada on treba da bude kreator (u reprezentaciji), tu mu se kvaliteti ne iskazuju.
Maradona je bio kreator, motor, pokretac, bez koga su se urusili i Napoli i Argentina, kad ga vise nije bilo. Ultimativni vodja, genijalan igrac (verovatno najbolji tehnicar ikada), sa neverovatnim pregledom igre i izuzetnom levom nogom (kralj slobodnjaka i centarsuteva) + sto je imao sportsku drskost, koja ga je unistavala ali i izdizala iznad ostalih.
Takodje, porediti Napoli iz 80ih i ovu Barcelonu je smesno. Onaj Napoli je imao 3-4 top igraca, WC klase. Ova Barcelona od 23-4 igraca ima 3-4 igraca koji to nisu. Malo karikiram, ali to je to u sustini. Ferrara iz Napolija i Ferrara iz Juventusa su kao da se poredi npr. Zambrotta iz Barija i onaj iz Juventusa. Prvi je mlad i nedovoljno iskusan, a drugi je WC igrac. Naravno, radi se o istoj osobi, ali je smesno porediti im izdanja.
Argentina iz 86 je neponovljiva prica. Zasto? Zato sto je 1 covek okupio gomilu poluigraca i uz 3-4 vrhunska igraca (Valdano i Burruchaga pre svih, matori Passarella i mladi Ruggeri mozda). To se do tada, a ni od tada nikad nije desilo. Uostalom, juventini, evo vam vaseg gurua i njegovih misli:
http://www.naslovi.net/2011-07-18/sport ... ti/2680621" onclick="window.open(this.href);return false;
Jos jedna stvar. Uporedite konkurenciju u ligi Serie A 80ih i La Lige danas. Skoro svi najbolji igraci sveta su bili u Serie A 80ih. U La Ligi danas igraju top igraci, ali u prvih 4-5 klubova, pri cemu postoje samo 2 legitimna kandidata za titulu. Serie A u zlatnom dobu je bila liga sa 7-8 kandidata za titulu.
Svetsko prvenstvo u Meksiku 1986. se smatra najboljim ili drugim najboljim ikada (iza 1982 i Spanije). Gde tu dolaze svetska prvenstva danas? Po opstem misljenju su kvalitativno slabija nego nekada.
Argentina 86e i 2006-10? Uporedite rostere i valjda ce vam razlika upasti u oci.
Dakle, Messi je golmasina, realizator, genijalni igrac, ali je covek koji iza sebe ima masineriju i on je tu udarna igla.Kada on treba da bude kreator (u reprezentaciji), tu mu se kvaliteti ne iskazuju.
Maradona je bio kreator, motor, pokretac, bez koga su se urusili i Napoli i Argentina, kad ga vise nije bilo. Ultimativni vodja, genijalan igrac (verovatno najbolji tehnicar ikada), sa neverovatnim pregledom igre i izuzetnom levom nogom (kralj slobodnjaka i centarsuteva) + sto je imao sportsku drskost, koja ga je unistavala ali i izdizala iznad ostalih.
magica kakvo je stanje u ekipi,imal povrijedenjih kartoniranih za nedjelju?
Znao je i Boris fuliti, što jes' jes' ima čovjek svoje mišljenje i to je to.
Ne sporim da je Diego bio taj koji je postavljao standarde, onaj koji je imao karizmu koja je bila dovoljna da podigne ekipu, tim, klub, grad, državu iz ''pepela''.
To je bilo takvo vrijeme, drugačije momenti za Serie A i fudbal u globalu.
Vremena se mijenjaju, igra se mijenja, evoluira, nadograđuje, napreduje ili nazaduje zavisi kako se kome sviđa i kako ko voli prihvatiti.
Činjenica je da je Maradona u to vrijeme bio vrh. Nedodirljiv igrač koji je u isto vrijeme i bad boy, onaj koji nosi ekipu, čije ''smicalice'' omogućavaju da ista pobijedi. Alfa i omega gdje god je igrao, kad se ne zna šta sa loptom daj je njemu.
Sada su stvari malo drugačije posložene, rekao bih da ima dosta ''jačih'' individualaca, igrača koji su tu negdje sa svojom tehnikom pa i nije toliko izražen kult ''vođe'', onog koji igra za sebe, ekipu, koji je zastava perjanica.
Messi sigurno nije ''vođa'' ekipe, igrač od kojeg sve ovisi. Jeste jako bitan, bez njega bi drastično slabija bila igra bilo koje ekipe kojoj nedostaje ali ne toliko kao u doba Maradone i ''destke'' par exellance koja je on bio.
Iluzorno je upoređivati njih dvojicu sada i onda. Pitanje je kako bi se u modernom fudbalu snašla ''desetka'' Maradona, isto tako je upitno kako bi mali Messi se snašao u doba mesara Goikotschee i igri u to vrijeme...
šbb kbb svako vrijeme ima svoje heroje.
Ne sporim da je Diego bio taj koji je postavljao standarde, onaj koji je imao karizmu koja je bila dovoljna da podigne ekipu, tim, klub, grad, državu iz ''pepela''.
To je bilo takvo vrijeme, drugačije momenti za Serie A i fudbal u globalu.
Vremena se mijenjaju, igra se mijenja, evoluira, nadograđuje, napreduje ili nazaduje zavisi kako se kome sviđa i kako ko voli prihvatiti.
Činjenica je da je Maradona u to vrijeme bio vrh. Nedodirljiv igrač koji je u isto vrijeme i bad boy, onaj koji nosi ekipu, čije ''smicalice'' omogućavaju da ista pobijedi. Alfa i omega gdje god je igrao, kad se ne zna šta sa loptom daj je njemu.
Sada su stvari malo drugačije posložene, rekao bih da ima dosta ''jačih'' individualaca, igrača koji su tu negdje sa svojom tehnikom pa i nije toliko izražen kult ''vođe'', onog koji igra za sebe, ekipu, koji je zastava perjanica.
Messi sigurno nije ''vođa'' ekipe, igrač od kojeg sve ovisi. Jeste jako bitan, bez njega bi drastično slabija bila igra bilo koje ekipe kojoj nedostaje ali ne toliko kao u doba Maradone i ''destke'' par exellance koja je on bio.
Iluzorno je upoređivati njih dvojicu sada i onda. Pitanje je kako bi se u modernom fudbalu snašla ''desetka'' Maradona, isto tako je upitno kako bi mali Messi se snašao u doba mesara Goikotschee i igri u to vrijeme...
šbb kbb svako vrijeme ima svoje heroje.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
- JuveSissoko
- Kontakt:
Da se ne lazemo,Maradona je daleko bolji tehnicar od Messia,lijepse je golove davao,zbog toga su ga ljudi cijenili vise,al Ronaldinho je od obojice bolji tehnicar,al opet to ga ne cini najboljim svih vremena.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- JuveSissoko
- Kontakt:
P.s.Ferraru sam naveo samo kao dokaz da bandere nisu igrale sa Maradonom,nego veoma dobri igraci.Takodje, ne vidim zasto bi se toliko idealizirale 80-te kad je reprezentativni nivo upitanju,sigurno poslije 80-tih,na sv.prvenstvima nisu laici igrali,uvijek je bilo hondurasa,zaira,saudijskih arabija te s druge strane mega igraca.
- sarajlija89
- Kontakt:
Meni je dovoljno bilo pogledat ovu posljednju tekmu sa Valencijom...
Mislim, ja navijam za Juventus, ali Messija obozavam...kao i sve velike igrace...
Sve je to lijepo, moze se tumacit ovako ili onako, ali nikad niko, kao Messi u kontinuitetu nije igrao.
Diego je uvijek prelazio granice fudbala, svojom karizmom i na neki način je postao mit. To je ta neka sustinska razlika...
Na terenu je premasen, bar na klupskom nivou... Reprezentacija. Jbg, ne znam sta bih reko. Istina, Argentina ima jako dobe fudbalere, ali fali hemije u samoj ekipi. Pa uvijek je to problem bio otkako ih gledam... a imali su bolje generacije od ove, sigurno.... i onda je tesko doci do izrazaja.
Njima treba jedan pravi trener, koji ce to poslozit i uvesti red... tek onda bi mogli pricat o nekoj pravo jakoj ekipi.
Tesko je to poredit. 24 godine su Messiju, teoretski moze uzet i dvije, tri titule sa reprezentacijom... Nesto sto mu nedostaje u karijeri, kao ovjera da je najveci.
Ima tu i drugih stvari. Messi je van terena, ono sto Diego nije bio. I to je vrlo vazno... ta skromnost i mirnoca... te neke karakterne osobine, koje u ocima posmatraca samo daju vecu i ljepsu sliku onoga sto jeste.
Za mene je Messi najbolji, jer je nevjerovatno kako konstantno dobro igra, ali eto...

Sve je to lijepo, moze se tumacit ovako ili onako, ali nikad niko, kao Messi u kontinuitetu nije igrao.

Na terenu je premasen, bar na klupskom nivou... Reprezentacija. Jbg, ne znam sta bih reko. Istina, Argentina ima jako dobe fudbalere, ali fali hemije u samoj ekipi. Pa uvijek je to problem bio otkako ih gledam... a imali su bolje generacije od ove, sigurno.... i onda je tesko doci do izrazaja.
Njima treba jedan pravi trener, koji ce to poslozit i uvesti red... tek onda bi mogli pricat o nekoj pravo jakoj ekipi.
Tesko je to poredit. 24 godine su Messiju, teoretski moze uzet i dvije, tri titule sa reprezentacijom... Nesto sto mu nedostaje u karijeri, kao ovjera da je najveci.
Ima tu i drugih stvari. Messi je van terena, ono sto Diego nije bio. I to je vrlo vazno... ta skromnost i mirnoca... te neke karakterne osobine, koje u ocima posmatraca samo daju vecu i ljepsu sliku onoga sto jeste.
Za mene je Messi najbolji, jer je nevjerovatno kako konstantno dobro igra, ali eto...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
kad si tu odigraj ligu.... Cestitke za prolaz u kupu, i nadam se sreci od admina da smanji kaznu biancioneru.... jer nas ne moze sreca 2x pomaziti...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!
- sarajlija89
- Kontakt:
Ja, dobro si..nemam vremena skoro nikako, zaboravio bih
Al u kupu senzacija
, iako nakon Reala i Marseillea, nisam vjerovao da mozemo...prevelik smo peh bili..ali okrenu se nekako..
Bianconeru valjda danas ističe suspenzija, sedam dana je proslo, jel?
Da ne kvarimo temu, na PP, ako imas sta dodat...

Al u kupu senzacija

Bianconeru valjda danas ističe suspenzija, sedam dana je proslo, jel?

Da ne kvarimo temu, na PP, ako imas sta dodat...

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- spielführer_21
- Kontakt:
Čekajte, rano je suditi o Messiju. On je već 3-4 godine najbolji igrač, ali to nije konstanta koju niko ranije nije imao. Zidane je 7-8 godina bio ako ne najbolji, onda uvijek jedan od 3 najbolja igrača svijeta. Isto tako niko prije Ronaldinha nije pokazivao ono što je on pokazao u one 2 godine vrhunske forme u Barci, ali je nakon toga propao brzinom svjetlosti. To se može i Leu desiti, iako se nadam i vjerujem da neće.
A i sama diskusija o najboljem svih vremena je stvar ukusa, bar se meni čini.
A i sama diskusija o najboljem svih vremena je stvar ukusa, bar se meni čini.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Eto neka i u repki asistira sam sebi, a eto jok nije pokusao do sada, tako je bar radio mali zeleniMessi je jedan najboljih asistenata Barselone u posljednih nekoliko godina a prosle sezone bio je najbolji asistent lige, vjerovatno Messi sam sebi asistira.

U Barceloni mu ide, dugo je godina, stil isti, nova sredina za njega nebi bila ni blizu dobra tako stoji i u repki..
Kad govoris konstatnta onda zaboravljas ovo.
Messi je 3 puta bio proglasen najboljim na Svijetu.Naredni put bi opet to trebao biti on po nekom redosljedu
Messi prije no sto je postao najbolji bio je jednom drugi a jednom treci.Sta to govori ? Konstanta od 6 godina !
Dakle od 18 taj momak je jedan od najboljih , najcesce najboji igrac Svijeta.
To Maradona nikada nije imao a drugi igraci ne dolaze u taj opticaj jer niko nije igrao na ovom levelu.
Zidane zaista ne moze biti igrac koji ce se porediti sa Messijem uz duzno postovanje Messi je igrac koji je u stanju uraditi ono sto Zidane ne moze da zamisli.
Mnogi ce njegov uspjeh osporavati radi Argentine medjutim ova Argentina je dno dna.Totalno van balansa ekipa koja ima ocajnog golmana , ocajnu odbranu , ocajan vezni red i prenatrpan napad gdje prevladavaju sebicni igraci koji ne zele plesati oko jedne karike.
Vidjet cemo sta ce biti i kako ce se stanje odvijati ali jedno je sigurno da niko ovoliko dugo i na ovakvom levelu nije igrao fudbal kao Messi.
Veliki covjek koji šuti i radi, Maradona je bio totalno suprotno i covjek koji je mislio da se Svijet vrti oko njega.
Od Messija nikada cuti necete da kaze da misli da je on najbolji a to je Maradona cesto govorio iako je zaista u vise navrata izrazio divljenje i naklonost prema Messiju.
Ne svatam poentu posta pojedinih osoba.On treba da ode iz Barcelone u recimo Napoli da bi se dokazao da moze i tamo podjednako dobro igrati ? Kada u Barceloni , ekipi sa super-starovima , Messi moze biti centralna figura , onda je dovoljno reci o kakvom je igracu rijec.Lahko je biti gazda u ekipi punoj limitiranih klaunova koji imaju za cilj da loptu dodaju tebi.Lopta je uvjek u tvojim nogama , pa i kada pogrijesis yebiga probao si ovi tvoji to ne znaju ni probati.A druga je stvar igrati u Barceloni , ekipi koja ima 20 fantasticnih igraca , pa tamo uzmes loptu na centru , imas 3 otkrivena a ti driblas i driblas ,zabijes pogodak iako si mogao 3 puta asistirat.To je Messi i zato i jeste najbolji.U skupini najboljih igraca Svijeta toliko odskakati od njih je nevjerovatno.(najbolji od najboljih)
@Magica rece da je su Messi + Xavi = DM ?
Mislim dovoljno sam gledao Maradonu da znam da to nije ni izbliza tako.
Messi je igrac koji ima najbolji pregled igre i viziju u Barceloni.Xavi je motor ali egzekutor i inspirator svega u Barceloni je upravo Messi.On godisnje procjesno ima 30 asistencija i jos toliko genijalnih lopti koje su Villa , Pedro & co fulali.
Necu reci da je Messi najbolji svih vremena , sacekat cu jos 2-3 godine.Ako nstavi ovim tempom nema igraca koji moze doci u istu recenicu sa njim.
Jednostavno je spektakularan.Svakim svojim dodirom( nebitno za koga navijao) pocnes samo razmisljati i misliti sta ce sadad uraditi.I Svaki put te naprosto odusevi i iznenadi svojim sposobnostima i lahkocom u igrri.
Kao sto rece komentator na Sky sportu(inace lik svršava na Messija) : Kada primi loptu prakticno i njegovi suigrac kao i protivnicki zastanu da vide sta ce dalje.Mi preko malih ekrana jednostavno zaustavimo sve sto se desava oko nas pa cak i dah da bi ispratili malo Magije
DM'10 je veliki , genijalni ali svako doba ima svoga virtuoza.Sacekajmo jos pa da vidimo koliko je ovaj postigao a koliko njegovi prethodnici.
Messi je 3 puta bio proglasen najboljim na Svijetu.Naredni put bi opet to trebao biti on po nekom redosljedu

Messi prije no sto je postao najbolji bio je jednom drugi a jednom treci.Sta to govori ? Konstanta od 6 godina !
To Maradona nikada nije imao a drugi igraci ne dolaze u taj opticaj jer niko nije igrao na ovom levelu.
Zidane zaista ne moze biti igrac koji ce se porediti sa Messijem uz duzno postovanje Messi je igrac koji je u stanju uraditi ono sto Zidane ne moze da zamisli.
Mnogi ce njegov uspjeh osporavati radi Argentine medjutim ova Argentina je dno dna.Totalno van balansa ekipa koja ima ocajnog golmana , ocajnu odbranu , ocajan vezni red i prenatrpan napad gdje prevladavaju sebicni igraci koji ne zele plesati oko jedne karike.
Vidjet cemo sta ce biti i kako ce se stanje odvijati ali jedno je sigurno da niko ovoliko dugo i na ovakvom levelu nije igrao fudbal kao Messi.
Veliki covjek koji šuti i radi, Maradona je bio totalno suprotno i covjek koji je mislio da se Svijet vrti oko njega.
Od Messija nikada cuti necete da kaze da misli da je on najbolji a to je Maradona cesto govorio iako je zaista u vise navrata izrazio divljenje i naklonost prema Messiju.
Ne svatam poentu posta pojedinih osoba.On treba da ode iz Barcelone u recimo Napoli da bi se dokazao da moze i tamo podjednako dobro igrati ? Kada u Barceloni , ekipi sa super-starovima , Messi moze biti centralna figura , onda je dovoljno reci o kakvom je igracu rijec.Lahko je biti gazda u ekipi punoj limitiranih klaunova koji imaju za cilj da loptu dodaju tebi.Lopta je uvjek u tvojim nogama , pa i kada pogrijesis yebiga probao si ovi tvoji to ne znaju ni probati.A druga je stvar igrati u Barceloni , ekipi koja ima 20 fantasticnih igraca , pa tamo uzmes loptu na centru , imas 3 otkrivena a ti driblas i driblas ,zabijes pogodak iako si mogao 3 puta asistirat.To je Messi i zato i jeste najbolji.U skupini najboljih igraca Svijeta toliko odskakati od njih je nevjerovatno.(najbolji od najboljih)
@Magica rece da je su Messi + Xavi = DM ?
Mislim dovoljno sam gledao Maradonu da znam da to nije ni izbliza tako.
Messi je igrac koji ima najbolji pregled igre i viziju u Barceloni.Xavi je motor ali egzekutor i inspirator svega u Barceloni je upravo Messi.On godisnje procjesno ima 30 asistencija i jos toliko genijalnih lopti koje su Villa , Pedro & co fulali.
Necu reci da je Messi najbolji svih vremena , sacekat cu jos 2-3 godine.Ako nstavi ovim tempom nema igraca koji moze doci u istu recenicu sa njim.
Jednostavno je spektakularan.Svakim svojim dodirom( nebitno za koga navijao) pocnes samo razmisljati i misliti sta ce sadad uraditi.I Svaki put te naprosto odusevi i iznenadi svojim sposobnostima i lahkocom u igrri.
Kao sto rece komentator na Sky sportu(inace lik svršava na Messija) : Kada primi loptu prakticno i njegovi suigrac kao i protivnicki zastanu da vide sta ce dalje.Mi preko malih ekrana jednostavno zaustavimo sve sto se desava oko nas pa cak i dah da bi ispratili malo Magije

DM'10 je veliki , genijalni ali svako doba ima svoga virtuoza.Sacekajmo jos pa da vidimo koliko je ovaj postigao a koliko njegovi prethodnici.
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 24 feb 2012, 12:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Izbor za najboljeg igraca sveta je uveden 1991. cini mi se. A Zlatna lopta se nije dodeljivala neevropljanima. Tako da te pricice, ko je koliko uzeo BdO nekada i sada, ne piju vode. Maradona je bio jasno najbolji igrac sveta u periodu od 1981. do 1990. Nije njegova krivica sto ni u teoriji nije mogao da uzme BdO.Johny je napisao/la:Kad govoris konstatnta onda zaboravljas ovo.
Messi je 3 puta bio proglasen najboljim na Svijetu.Naredni put bi opet to trebao biti on po nekom redosljedu![]()

Drugo, zbog stila zivota, samo je sebe upropastavao. Gde bi bio Maradona, da nije tako nezdravo ziveo, niko ne zna, ali svi mi naslucujemo.
Trece, Maradona nije bio oportunista, vec je kreirao situaciju. Znao je da se zakaci sa saigracima, da podvikne ili zapreti, da odstani nekoga iz ekipe, ali je sve to radio za dobrobit iste. Lepi maniri ga nisu krasili i to niko ne moze da ospori, ali je isto tako on bio pravi vodja, sto je ocigledno i neosporivo, takodje.
Nacin na koji su se urusili i Argentina, a i Napoli, kad je on otisao, pokazuje koliko je toga on unosio u svoje timove.
Sa onakvom Argentinom iz 1990, uci u finale SP, preko domacina, SFRJ i Brazila i igrati egal utakmicu sa nikad jacim Nemcima, ne da ne moze bilo ko, vec nije mogao niko drugi. E to je ta razlika, koju Messi ne unosi u ekipu, a Diego je unosio.
Naravno, ne znaci da Messi to nikada nece uraditi, ali znaci da dok je ne vidimo, ne moze se reci da je Messi>Maradona. Kao sto se pre SP1998 nije moglo reci da je Zidane>Platini, na primer.
Polako Magica , godine mu i ne daju za pravo da to cini.Preuzima odgovornost u Barceloni kada se najvise ocekuje od njega a rijetko kad i zakaze.MaGiCa je napisao/la:Izbor za najboljeg igraca sveta je uveden 1991. cini mi se. A Zlatna lopta se nije dodeljivala neevropljanima. Tako da te pricice, ko je koliko uzeo BdO nekada i sada, ne piju vode. Maradona je bio jasno najbolji igrac sveta u periodu od 1981. do 1990. Nije njegova krivica sto ni u teoriji nije mogao da uzme BdO.Johny je napisao/la:Kad govoris konstatnta onda zaboravljas ovo.
Messi je 3 puta bio proglasen najboljim na Svijetu.Naredni put bi opet to trebao biti on po nekom redosljedu![]()
Od Messija nikada cuti necete da kaze da misli da je on najbolji a to je Maradona cesto govorio iako je zaista u vise navrata izrazio divljenje i naklonost prema Messiju.![]()
Drugo, zbog stila zivota, samo je sebe upropastavao. Gde bi bio Maradona, da nije tako nezdravo ziveo, niko ne zna, ali svi mi naslucujemo.
Trece, Maradona nije bio oportunista, vec je kreirao situaciju. Znao je da se zakaci sa saigracima, da podvikne ili zapreti, da odstani nekoga iz ekipe, ali je sve to radio za dobrobit iste. Lepi maniri ga nisu krasili i to niko ne moze da ospori, ali je isto tako on bio pravi vodja, sto je ocigledno i neosporivo, takodje.
Nacin na koji su se urusili i Argentina, a i Napoli, kad je on otisao, pokazuje koliko je toga on unosio u svoje timove.
Sa onakvom Argentinom iz 1990, uci u finale SP, preko domacina, SFRJ i Brazila i igrati egal utakmicu sa nikad jacim Nemcima, ne da ne moze bilo ko, vec nije mogao niko drugi. E to je ta razlika, koju Messi ne unosi u ekipu, a Diego je unosio.
Naravno, ne znaci da Messi to nikada nece uraditi, ali znaci da dok je ne vidimo, ne moze se reci da je Messi>Maradona. Kao sto se pre SP1998 nije moglo reci da je Zidane>Platini, na primer.
Nije lahko oduzeti Puyolu,Xaviju autoritet.Polahko mlad je jos da bi se bavio stvarima koje su psiholoske prirode i koje dolaze godinama i iskustvom.
Vidjet cemo novu Argentinu sa jednim šefom u ekipi(Messijem) na narednom velikom takmicenju.
Slazem se u vecini.Sve sto zelis postici moras i dokazati pa tako i Messi svoje.Svaki uspjeh potkrijepi dokazom to je upravo uradio Zizou na SP kada je i sam Platini za njega rekao da je jednostavno veci od njega.
Johnny b, how much there is to see
- skyisthelimit
muXmania je napisao/la:"čiko" je "sam" osvajo svjetsko i mnoštvo toga, kad katalonski "patuljčić" to odradi onda mogu zajedno u rečenicu do tad...
Maradona : Height - 1.67
Messi: Height - 1.69
O cemu mi ovdje pricamo

15.10 - 15.06 ...
Jel mi se ucinilo il neko napisa da je Messi kompletan igrac ?
Yebo ja tog "najboljeg svih vremena" kad nije odigro 3 utakmice u repci vrijedne paznje, a Barcelona je prica za sebe, tamo i Busquets izgleda ko igrac svjetske klase
Yebo ja tog "najboljeg svih vremena" kad nije odigro 3 utakmice u repci vrijedne paznje, a Barcelona je prica za sebe, tamo i Busquets izgleda ko igrac svjetske klase
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Busquets u onome sto treba da radi na terenu za Barcelonu vjerovatno i jeste medju najboljim na svijetu. Malo ko ga voli, ali tako je.Puma je napisao/la:Jel mi se ucinilo il neko napisa da je Messi kompletan igrac ?
Nisam znao da cu pokrenuti ovoliku polemiku na dosta prezvakanu temu komentirajuci onaj klip, ali drago mi je sto jesam. Magica je nesto opsirnije objasnio ono sto sam pokusao reci. Maradona je prije svega zahvaljujuci svom karakteru veci od Messija. Drugacije su ga gledali svi, od suigraca do navijaca i protivnika. Kada ekipi nije islo Maradona je bio tu. Stvar je u tome sto je Maradona od prosjecnih igraca stvarao sampione, a Messi je okruzen sampionima. Individualno vjerovatno posjeduje veci kvalitet, to da, ali u ulozi lidera jednostavno ne moze parirati Diegu. To je razlika izmedju njega i Messija. Pa upravo se to vidjelo u Juznoj Africi.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
- skyisthelimit
iako ste u dobokom off topicu moram istaci da su smjesni oni koji govore da je preduslov da budes najbolji taj da uzmes Mundijal.. Po tome bi jedan urugvajac iz 1930 i 1950 bio bolji igrac od Messija jer toboze imao je taj trofej..Da li to znaci da je Torres sveukupno gledajuci igracka velicina za Krojfa ili Van Bastena ?? Vadiona da nije odigrao utakmice u reprezentaciji da valja je smjesna, a to zagovaraju vecinom oni koji navijaju za neki talijanski tim upravo da bi taj najbolji dolazio iz njihove lige. Kruna karijere je svakako trofej WC-a ali koliko samo igrackih velicina ima bez tog trofeja koji se igra svako 4 godine i u kojem kao pojedinac imas najvise 3 ili 4 pokusaja da ga osvojis.
Maradona jest medju 3 najbolja svih vremena, ali sa podsmjehom govoriti o Messiju kao jednom patuljku koji iza sebe ima saigrace i kao nekome koji ne bi bio to sto jeste da mu nema dvojca X-I je ponovo smjesno..Pa da si los ne bi bio tu gdje jesi vec u Murciji..I saigrace moras zasluziti
Da vas sad cita Pele naljutio bi se
Maradona jest medju 3 najbolja svih vremena, ali sa podsmjehom govoriti o Messiju kao jednom patuljku koji iza sebe ima saigrace i kao nekome koji ne bi bio to sto jeste da mu nema dvojca X-I je ponovo smjesno..Pa da si los ne bi bio tu gdje jesi vec u Murciji..I saigrace moras zasluziti
Da vas sad cita Pele naljutio bi se
15.10 - 15.06 ...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.