Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

reds
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la reds » 19 avg 2011, 14:28

LBJ MVP je napisao/la:Kakav posao Atletica 8-) Dobili su boljeg igrača od Aguera ;)
Pa sad da je bolji,teško.

Uglavnom odličan posao,Falcao sigurno može zabiti i više golova od Aguera.Još da razriješe pitanja oko 2.napadača(Forlan/Osvaldo) i mislim da će sa tim i zaključiti prijelazni rok.

Sjajan posao je obavljen tokom ljeta i mislim da će ove sezone Atletico biti konkuretan za 3.poziciju,ukoliko Manzano ne zabrlja. 8-)
FK Pjetlovi

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 19 avg 2011, 14:56

Sada ce @Juzni reci da imam nesto protiv Atletica (stvarno nemam :) ), ali moram ovo napisati...
Mislim da je Porto napravio jako dobar posao prodavsi Falcaoa za ovoliku sumu novca.
Dosta pratim nastupe Kolumbijaca, pa tako sam upoznat sa problemom koljena Radamela Falcaoa, zbog kojeg je dosta utakmica propustio, kako u dresu River Platea, tako i u onom Plavom Porta...
Al' opet, stvarno se nadam da ce ovaj sjajni napadac imati vise srece s tim povredama i da ce pomoci Atleticu da izbore sto moguce bolji plasman u ligi naredne seozne, ali se nadam da ce uprava, u slucaju odlaska Forlana (iako to nikako ne bih volio) dovesti jos jednog kvalitenog golgetera. Ne znam za ovog Italijan Osvalda, i on je baksuz sto se tice tih povreda...
Kakva je situacija sa onim mladim brazilskim napadacem Costom, da li je jos uvijek u klubu...
Joint_fc

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 19 avg 2011, 15:17

Zadnje dvije akvizicije (Falcao, Turan) pokazuju ozbiljnost Atletica da iskorace stepenicu više i da se docepaju LP, naredne godine....a šta su mogli od 45 miliona koje su dobili od transfera Kuna?? mogli su tu sumu razvodniti kupovinom 5-6 prosjecnik polovnjaka ili iskeširati se za dokazanog stijelca kakav jest Falcao, koji je za razliku od Kuna ona klasicna 9-tka koja zahjeva da se opslužuje da bi bila efikasna i produktivna...ali ima Atletico igrace koji ga mogu uredno opsluživati.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 avg 2011, 15:58

Snazan tim se pravi na sredini terena. Sredina terena je srce svakog tima. Kada tu imas dobre igrace i kvalitetnu igru, onda imas dominaciju nad protivnikom, a iz dominacije obicno proizilaze pobjede. Koliko znam, Atletiko se ne moze pohvaliti sa igracima (i igrom) na tom dijelu terena. Asunsao, Tiago i Garsia nisu igraci koji ce ostvariti dominaciju na sredini terena. Sva trojica su prilicno staticni i nepokretljivi igraci. Moderni fudbal zahtjeva dinamicne igrace na sredini terena. Sto se tice njihove tehnike i lucidnosti, tu su prilicno limitirani prema naprijed. Ne svidja mi se nijedan od ova tri igraca. Dovodjenje Diega ne bi imalo smisla ako se misli igrati sa dva napadaca i dva krila. Diego ne moze igrati u formaciji 4-4-2.

I odbrana Atletika mi se ne svidja, dosta su kriticni i nepouzdani.

Sto se tice pojacanja, tu odajem priznanje,.. Puno je pametnije dovesti Falkaa, nego za te pare dovesti 3 - 4 igraca kakvih Atletiko vec ima u svojim redovima. Falkao je apsolutno fantastican napadac, tu nema nikakve price. Ako Atletiko bude igrao ofanzivan fudbal, onda ce Falkao biti znatno korisniji nego sto bi bio Aguero. Turan je takodje odlican igrac, bio bi pojacanje i za neke trenutno vece klubove od Atletika. Kakav je ovo Salvio!? Je l' to onaj sto je u prosloj sezoni igrao za Benfiku?

Dobro je sto je Atletiko odlucno odgovorio na odlazak svog najboljeg igraca. Tako reaguju ambiciozni klubovi. Samo mislim da im treba jos igraca (posebno u sredini terena) da bi se smatrali jednim od najvecih klubova u Evropi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 19 avg 2011, 16:56

Dominguez novi kapiten, ako Forlan ode. 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 avg 2011, 17:15

slika
Kako mu stoji mangupski 8-) 42 nastupa za Porto 38 golova :shock:
Kakva je situacija sa onim mladim brazilskim napadacem Costom, da li je jos uvijek u klubu
On se teze povredio u pripremnim tekmama ,kazu 6 mjeseci ce izbivati sa terena . Sto se tice napadaca tu je jos Adrian koji je u ove 3 evropske tekme bio ponajbolji igrac Atletica .

Valencia , ako dodje Diego formacija ce biti 4-3-3, Manzano zeli tako igrati .

Ovako nesto
M Suarez ------Diego--------Thiago
Reyes ---------Falcao---------------Arda

Sto se tice Salvia da to je taj iz Benfice .

Kada je odbrana u pitanju , za desnog beka doveden je Silvio iz Brage za 8 mil eura,licno mene je odusevio do sada, zatim imas Filipea koji je prije 2-3 god smatran za najboljeg ljevog beka u Primeri . Tada ga je i Barca trazila ali je Depor koliko se sjecam trazio 18 mil eura ,sto ovi nisu htjeli platiti ,u medjuvremenu bio se teze povredio ali se polako vraca . Za Godina Chelsea je ponudio 18 mil eura ali je ponuda odbijena ,unazad par godina jedan od boljih stopera u Primeri ,Dominguez tek dolazi a ne zovu ga djabe dominator 8-) tu je i Perea koji je sinoc odigrao maestralnu utakmicu . Dakle sve dobri igraci u zadnjoj liniji samo to treba uigrati .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 19 avg 2011, 18:58

Kada je odbrana u pitanju , za desnog beka doveden je Silvio iz Brage za 8 mil eura,licno mene je odusevio do sada, zatim imas Filipea koji je prije 2-3 god smatran za najboljeg ljevog beka u Primeri . Tada ga je i Barca trazila ali je Depor koliko se sjecam trazio 18 mil eura ,sto ovi nisu htjeli platiti ,u medjuvremenu bio se teze povredio ali se polako vraca . Za Godina Chelsea je ponudio 18 mil eura ali je ponuda odbijena ,unazad par godina jedan od boljih stopera u Primeri ,Dominguez tek dolazi a ne zovu ga djabe dominator 8-) tu je i Perea koji je sinoc odigrao maestralnu utakmicu . Dakle sve dobri igraci u zadnjoj liniji samo to treba uigrati .
Zaboravio si dodati i brazilskog stopera Mirandu, koji je dosao iz Sao Paola...
Ma Atletico ima sjajnu odbranu, mozda mu je to i najjaci dio momcadi...
Zao mi je samo sto ce kolumbijski div Perea, najvjerovatnije, morati preseliti na klupu...
Joint_fc

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 19 avg 2011, 19:30

Atletico vec godinama ima solidnu ekipu ali UVIJEK ILI SKORO UVIJEK POGRESNU TAKTIKU protiv Reala igraju ofanzivno kontaju valjda pregazati Real ono sa 5-6 razlike?????????? Mislim nigdje veze umjesto da se fokusira na bolju odbranu i onda lagano sabirat bodove ono uvijek naopako tako barem ja mislim!!
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 avg 2011, 22:25

juznjak> je napisao/la:Valencia , ako dodje Diego formacija ce biti 4-3-3, Manzano zeli tako igrati .

Ovako nesto
M Suarez ------Diego--------Thiago
Reyes ---------Falcao---------------Arda

Sto se tice Salvia da to je taj iz Benfice .

Ovo je odlicna formacija ako imas dobre krilne napadace. Mislim da bi to moglo dobro funkcionisati sa Ardom i Rejesom. Al' je problem sto bi Forlan preselio na klupu, a mislim da mu se to ne bi bas svidilo. Onda je bolje prodati Forlana i dovesti nekog ko se nece protiviti cinjenici da nece biti prvi izbor u napadu. Al' velika je steta izgubiti Forlana, on je iznimno koristan igrac u svakom pogledu.

Diego je dobar izbor za ovu formaciju. Dobar ako bi igrao makar priblizno kao u Verderu. Ne znam ko je Suarez iz tvoje postavke.

Salvia sam gled'o dva puta i pokaz'o se kao izuzetno dobar igrac. Ne mogu nista procjenjivati na osvnovu dvi utakmice, al' ako igra u kontinuitetu na onom nivou, onda bi mog'o biti izuzetno kvalitetno pojacanje za Atletiko. On je krilni napadac, idealan za formaciju koju si postavio.

Sto se tice odbrane, tu je Atletiko bio kritican u prosloj sezoni. Mozes imati najbolje stopere svijeta, al' ako oni nisu kompaktni, onda imas losu odbranu. Najbolji primjer su Ferdinand i Teri koji ne izgledaju tako dobro u tandemu. Treba dosta vremena da se uigra odbrana, al' ako u njoj nema 'hemije' onda je svaki trud uzaludan. Vidjet cemo kako ce to izgledati u ovoj sezoni.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 avg 2011, 11:31

Valencia ,navodno agent Forlana nalazi se u Milanu i zavrsava transfer u Inter. Kao sto napisah ranije ako uzmu bar 15 mil eura to ce biti dobar posao .

>DIEGO ES AHORA OBJETIVO PRIORITARIO DE MANZANO . Dakle Manzanu je sada prioritet Diego ,a cuj ne znas za Suareza :mrgreen: pa recimo meni je Gabi bolji igrac od njega i Thiaga ,lik je inace prosle sezone postigao 10 golova u dresu Zaragoze i ako je igrac sredine terena ...nadam se da ce njega ostaviti u sastavu a na klupu poslati Thiaga ili Suareza . Ne treba zaboraviti ni buducu igracinu Kokea , samo se bojim da ce mu usporiti razvoj sa svim ovim igracima na sredini terena .
................Joel....................
Silvio...Godin....Dominator...Filipe

---------Gabi--------Thiago----------
...............Diego.....................
Tito---------Falcao----------------Arda

Treci bez problema ,minus 10 bodova u odnosu na drugoplasirani Real :mrgreen: jos da se digne Evropa liga ili Kup Kralja . 8-)

Inace jedan od najvecih nogometasa Atletica svih vremena ,Don Futre,koji je kao i Falcao napustio sampionski tim Porta da bi se prikljucio pateticu ,kaze da Falcao mozda nema Aguerov talenat, ali je bolji ''gol'' igrac od Aguera . Falcao je vise igrac tipa Zamorana ili Huge Sancheza .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 20 avg 2011, 11:31

slika
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 20 avg 2011, 14:05

moze li mi neko reci zasto je Atletico prodao Keka Cataniji, kada se pricalo da je veliki talenat poput Kokea..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 avg 2011, 15:04

Manijac18 je napisao/la:moze li mi neko reci zasto je Atletico prodao Keka Cataniji, kada se pricalo da je veliki talenat poput Kokea..
Nisu mu htjeli produziti ugovor,slali su ga na razne pozajmice ,mislim da je zadnju sezonu proveo u Gironi.

Svakako da je bolje za njega sto je otisao u Seriu A ,Catania nije klub sa vrha ali tamo moze ispeci zanat i steci neko iskusto igranja u jakoj ligi ,pa ako se pokaze mozda ga i vrate .

Inace bojim se da i sa Kokeom ne urade isto, :| mada je profa izjavio da racuna na njega . 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 20 avg 2011, 21:49

Na wikipediji Diego vec igrac Atletica :? http://es.wikipedia.org/wiki/Diego_Ribas_da_Cunha

Babo Forlana potvrdio da ovaj sigurno napusta Atleti .

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2011, 13:13

@Juznjak koliko istine ima u ovome da hocete Hugo Mallu iz Celte Vigo?? :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 avg 2011, 17:00

Zeli ga Valencia zato tebe i zanima :D ima dosta istine ,cak neki su objavili da je presao . Navodno jos ce ovu sezonu provesti u Celti pa ce se Atleticu prikljuciti sljedece sezone . Inace upoznat sam sa ovim igracem,jedan od boljih igaca u Rojiti do 20 god,svakako u buducnosti ce biti jedan od boljih bekova Primere . Kad sam kod bekova ,ove sezone Silvio ce Alvesa i ostale staviti u drugi plan !

Falcao odradio prvi trening,doslo oko 500 navijaca da ga pozdrave 8-)
slika

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 21 avg 2011, 18:36

juznjak> je napisao/la:Zeli ga Valencia zato tebe i zanima :D ima dosta istine ,cak neki su objavili da je presao . Navodno jos ce ovu sezonu provesti u Celti pa ce se Atleticu prikljuciti sljedece sezone . Inace upoznat sam sa ovim igracem,jedan od boljih igaca u Rojiti do 20 god,svakako u buducnosti ce biti jedan od boljih bekova Primere . Kad sam kod bekova ,ove sezone Silvio ce Alvesa i ostale staviti u drugi plan !

Falcao odradio prvi trening,doslo oko 500 navijaca da ga pozdrave 8-)
slika
:lol: :lol: Ne moze covjek kraj tebe imati skrivene namjere kad pita o nekom igracu :D Dobar je fkt,vidim po Valencijinim forumima pisu da Valencia ga jednostavno mora dovesti,ali ett izgleda je Atleti bio brzi :)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 21 avg 2011, 18:46

Ima li ista novo oko Forlana???
Who is your čampion??

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 21 avg 2011, 23:13

zeljocity je napisao/la:Ima li ista novo oko Forlana???
Njegov otac rekao da zeli da ode iz Atletica, danas, nista novo, cini se da ce ostati.
Futre inace rekao da ce Falcao zabiti vise golova od Kuna u Atleticu. Ha zanimljivo, ne bi bilo ni cudno obzirom da je ovaj tu bio od osamnaeste, a Kolumbijac ulazi u najbolje igracke godine.
[youtube][/youtube]
Eh, kad bi vas jos povezali sa jednim dobrim kreativcem...
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 22 avg 2011, 02:18

Portillo je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Ima li ista novo oko Forlana???
Njegov otac rekao da zeli da ode iz Atletica, danas, nista novo, cini se da ce ostati.
Futre inace rekao da ce Falcao zabiti vise golova od Kuna u Atleticu. Ha zanimljivo, ne bi bilo ni cudno obzirom da je ovaj tu bio od osamnaeste, a Kolumbijac ulazi u najbolje igracke godine.
[youtube][/youtube]
Eh, kad bi vas jos povezali sa jednim dobrim kreativcem...

Ja bih bio presretan da ostane koji je to samo tandem Falcao-Forlan aaaaaaaaaaa daj neka ludilo pocne izjedoh se ziv..
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.