BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la lumani » 16 avg 2025, 01:12

On je borac moze on to,dobro je pa prvu igramo sa Kiprom.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 16 avg 2025, 01:59

Kad god bih zamisljao kako cemo se suprotstaviti nekoj reprezentaciji, budem u fazonu: "Ok, jaki su pod kosem, ali imamo i mi Nurkica i Alibegovica, a i Kameni i Halilovic su ok s klupe."

Kad uporedjujem vanjsku liniju, budem u fazonu: "Ma jaci smo od njih, mi imamo Musu" ili "Ma dobri su, ali dobri smo i mi - Musa moze parirati svima", ali ovako... :(

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 16 avg 2025, 03:53

Ja opet mislim da možemo sa Gruzijcima igrati, čak i bez Muse. Naravno, oni će u tom duelu biti očit favorit, ali bez obzira, mislim da se opet može sa njima igrati.

Problem su sve ostale utakmice. Bez Muse, šanse su skoro samo teoretske. Tu nastaje problem, ako Gruzijci nekom anomalijskim utakmicama dobiju dvije od tri protiv top 3 reprezentacije u grupi.

Musa nam je bio najbolji igrač na prošlom EuroBasketu i u top 5 strijelaca u prvom krugu. Neće biti lahko nadomjestiti to.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 16 avg 2025, 03:54

231983 je napisao/la:
16 avg 2025, 00:29
Sve i da se oporavi, čemu se nadamo jasno svi, pitanje je u kakvom će psihofizičkom stanju biti.
Ako je sada bio na 30% kako su ovdje prognozirali neki dan, možete misliti kako će to izgledati tek nakon oporavka.
Ja sam nekako ubijeđen da će on sve učiniti da igra (njemu je najgore- koliko god nama svima bilo teško), ali kazem, pitanje je u kakvom ce stanju biti.
Istina, on kada je, za njegove standarde i nespreman, bolji je od svih ostalih, pa valjda uspije makar dvije zadnje u grupi odigrati akobogda, a onda kako bude...
Protiv CG je ok izgledao, meni uopće nije izgledao tako loše sa fizičkom spremom. Međutim, 14 dana odstupanja jeste mnogo za profesionalnog sportistu, posebno na nivou kao što je Eurobasket. To je konkretan problem.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.