Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 15:28

DinoTM je napisao/la:Bio sam pesimista, ali sada kad im nema Bosingwe i Kristine 99% sam siguran da idemo u Afriku.
Ako tako budu i igraci kontali prije utakmice,naebali smo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NK_CELIK
Lokacija: Sjedim na gajbi piva u redu za ulaz na prepuno Bilino Polje
Kontakt:

Post Postao/la NK_CELIK » 06 nov 2009, 15:32

eh jos da nam bi Nanija i Simaoa eliminisat nekako.......treba smisliti nesto....

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 06 nov 2009, 15:33

Ja neznam svi se boje Ronalda i Bosingve,niste svjesni da nisu jedini koji igraju za taj portugal ima tu dosta igraca koji nam mogu zagorcati zivot,bilo da su manje kvalitetni ili da nisu na nekom glasu,a vjerujte da ti "slabiji"igraci podizu rejting bas na ovakvim utakmicama i nemojte da vas zavaraju ove 2-3 povrede,gledam kako pisete kao da su nam vec predali utakmicu kao da su bez ova 2 igraca nista.Po meni su opasniji bez Ronalda i jos nekih zvijezdica imaju dosta kvalitetnih igraca ali imamo i mi!Mi imamo prednost sto nismo favoriti igramo u gostima i ja se nadam prolazu i pobjedi u obje utakmice ako ne u obje onda u Lisabonu pobjeda u Zenici remi...

IDEMO DALJE..... :mrgreen: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 06 nov 2009, 15:35

pancev91 je napisao/la:Korektan si admine!!! A godina imam previse i dovoljno ;)
Gospodine pančev (91 ti je valjda godište što je valjda dovoljno za ovaj forum) iz navedenog mogu sa 100% sigornošću zaključiti da dolaziš iz manjeg BH entiteta (ispravi me ako griješim) jer niko iz Srbije se ne interseju za Bih jednostavno ljudi se prave da ne postojimo dok u hrvatskoj je malo drugačijaa slika ljudi svaki dan makar spomenu BiH dok je u Srbiji jednostavno imama osjećaj da pokušavaju da nas ignorišu jer niti iko ikad spominje BiH u informativnim emisijama. Dan poslije Širokog gledao sam neku emisiju na B92 o navijačkim neredima vjerujte mi oni nijednom rječju nisu spomenuli Široki. Dok Bosanski srbi prate zbivanja (pa logika). Nego odo ja daleko bitno je da ti kažem i meni je gušt ponekad uvuć se u srpski ili hrvatski chatroom ili forum ba baljezgat znajući da mi ništa ne mogu, ali ipak to sam radio dok sam bio mlad i opijen internetom sad malo drugačije gledam na to i mislim da je djetinjasto prepucavati se po forumima prvenstveno tuđim i zajebavat se po komentarima određenih sajtova, a najviše je toga pristuno kada je naša raja u pitanju na stranici Dnevnik.hr ja mislim da trebamo da odstupimo odatle ipak imamo i mi svojih dobrih stranica gdje se možemo kvalitetno prepucavati sa rajom iz BiH. I na kraju kulturno bih te zamolio da ****!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 15:36

NK_CELIK je napisao/la:eh jos da nam bi Nanija i Simaoa eliminisat nekako.......treba smisliti nesto....
Ima li kakvih hodza koji zapise rade u blizini tebe. :D
Kad moze Hilltonka i njezin jaran Pepe,to bi i ef.Zuhdo haman za dzabe ucinio :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

mahalas
Kontakt:

Post Postao/la mahalas » 06 nov 2009, 15:49

Ma trebali smo narode mi ovdje sakupiti nekakvih parica na forumu, pa odnijeti tom hođži nek napravi kakav zapis. A poslije baraža nek ga skine :D :D :D
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 06 nov 2009, 15:56

mahalas je napisao/la:Ma trebali smo narode mi ovdje sakupiti nekakvih parica na forumu, pa odnijeti tom hođži nek napravi kakav zapis. A poslije baraža nek ga skine :D :D :D
Hodzi, da bi nesto uradio po tom pitanju, trebaju neki odjevni artikli ili bilo sta sto je pripadalo ili pripada tom igracu. E sad: ima li iko da je dje ufatio dres ili neku drugu sitnicu tih igraca? Ima jos jedno prvenstveno kolo prije baraza, stoga se razletite dijasporci i fatajte ili kradite bilo sta, makar i carapu, pa proslijedite svom lokalnom Efendiji :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 15:57

Jeste vidis odjednom u 30 minuti onog Portugalskog Pepea posto je on ionako ,,frcnut,,i bez zapisa kad pocne marisati po svom golu :lol: :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 nov 2009, 16:02

pancev91 je napisao/la:Evo nekoliko razloga zasto nemate sanse protiv Portugala:

1. Ne zna se ko vam je prvi golman (Supic ili Hasagic)...a realno obojica su rupe!

2. Bekovi su vam kriminalni, a njihova krila (Nani i Simao) briljantna!

3. Kvalitet stopera ste pokazali u zadnjoj utakmici protiv Spanije :D

4. Ciro jeste motivator, ali BiH ima kompleks gubitnicke reprezentacije i to ce tako i ostati

Vozdra Darko, cujemo li se? :D

Makedonac, nasa sansa postoji i sve dok se bude fudbal igrao sa 11 igraca, s okruglom loptom i na dva gola, sansu imamo.. Neka je i 1%, i to je razlog da se covjek necemu nada... Vidim da se ko fol razumijes u fudbal pa si nasao za zgodno da ukazes na sve nase slabosti i mane... jos da samo proslijedis to portugalcima pa da ljudi s mirom prodju u afriku, a ne ovako da se sikiraju... uostalom, tebi bi takav rasplet situacije bio jednako drag kao i prolazak grupe u africi sa srbijom...

Hajd da krenemo redom...

1. Znas kako nas narod kaze: Pocisti prvo ispred svoje avlije... Kakve god da su rupe Supic i Hasagic, vasi golmani nisu nista bolji. BTW vrlo je vjerovatno da nece ni jedan od njih braniti vec Asmir Begovic, momak koji ima vise potencijala u sebi nego Stojkovic i Disljenkovic zajedno...

2. Mi ne igramo sa klasicnim bekovima momcino. Opet Touche! Mi igramo sa trojicom u zadnjoj liniji i sa dva BOCNA igraca. Ali da te evo ispravim, jesu, tanki su nam igraci na bokovima. Zato planiramo da se branimo organizovano sa mnogo zalaganja... Ako mislis da ce Portugalci tako lako probiti nasu zgusnutu odbranu, bujrum, to je tvoje misljenje... Ja mislim malo drugacije...

3. A vi ste kvalitet pokazali u zadnjoj utakmici protiv Litvanije! Sta pricas ti? Spanci su svjetski prvaci i sa njima se trenutno niko ne moze na svijetu nadigravati osim mozda Brazila ili ukoliko im se desi da imaju los dan. To je jedna reprezentacija cija uigranost doseze nivo klubskih ekipa koje godinama provode zajedno... Mi smo se zeljeli nadigravati sa tom ekipom i gledajuci rezultat dobili po nosu.. No isto je tako moglo biti i drugacije da nasi napadaci nisu fulali zicere a njihovi iste te zicere pogadjali... Da ne pricam da je Supic (koji tesko da ce u normalnim okolnostima biti ikad prva postava reprezentacije) direktno kriv za dva gola. Ali sta bi ti o tome znao, vjerovatno si utakmicu propratio preko izvjestaja sa B92 i sl. Nemoj mi samo sada price kako ste vi igrali s njima prije par godina jer kao prvo to nije isti tim, niti isti trener... od svega toga jedino sto je ostalo je ime.

I opet ti kazem, pometi prvo ispred vlastitih vrata... Imali ste laksu grupu od nas, reprezentacije poput Francuske koja je daleko ispod svog optimuma te Rumuniju koja je platila ceh smjeni generacija, a da ne pricam kako su vas recimo vile protiv austrije u marakani nosale, kako ste par utakmica dobili nazor golovima iz prekida. Mi bar nase golove zabijamo iz igre i igramo dopadljiv fudbal. Da nemamo deficit u odbrani koji je evidentan, budi siguran da bi vas pojeli za dorucak... Vi jeste prvi, ali se ne zanosi momcino da ste neka sila i da razvaljujete u fudbalu. Vasa reprezentacija ima fantasticnu odbranu i par odlicnih igraca naprijed ali nemojte se zavaravati, gledao sam vas vise puta. Igrate sporo, tesko i ruzno. Nemate klasnog kreatora igre i to vas ubija. Necete daleko s tom igrom dogurati budi siguran, osim ako ne budete svoju igru gradili na betonskoj odbrani.

4. Po kojoj osnovi? Ova recenica bi mogla i imati smisla samo da na njoj izvrsis odredjene gramaticke promjene.

BiH JE imaLA gubitnicki mentalitet i to NEce tako i ostati!
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 06 nov 2009, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 16:05

Ma Darko je sad na putu za B-itolu :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 06 nov 2009, 16:12

_dreamer_ je napisao/la:
pancev91 je napisao/la:Evo nekoliko razloga zasto nemate sanse protiv Portugala:

1. Ne zna se ko vam je prvi golman (Supic ili Hasagic)...a realno obojica su rupe!

4. Ciro jeste motivator, ali BiH ima kompleks gubitnicke reprezentacije i to ce tako i ostati

Vozdra Darko, cujemo li se? :D

Makedonac, nasa sansa postoji i sve dok se bude fudbal igrao sa 11 igraca, s okruglom loptom i na dva gola, sansu imamo.. Neka je i 1%, i to je razlog da se covjek necemu nada... Vidim da se ko fol razumijes u fudbal pa si nasao za zgodno da ukazes na sve nase slabosti i mane... jos da samo proslijedis to portugalcima pa da ljudi s mirom prodju u afriku, a ne ovako da se sikiraju... uostalom, tebi bi takav rasplet situacije bio jednako drag kao i prolazak grupe u africi sa srbijom...

Hajd da krenemo redom...

1. Znas kako nas narod kaze: Pocisti prvo ispred svoje avlije... Kakve god da su rupe Supic i Hasagic, vasi golmani nisu nista bolji. BTW vrlo je vjerovatno da nece ni jedan od njih braniti vec Asmir Begovic, momak koji ima vise potencijala u sebi nego Stojkovic i Disljenkovic zajedno...

2. Mi ne igramo sa klasicnim bekovima momcino. Opet Touche! Mi igramo sa trojicom u zadnjoj liniji i sa dva BOCNA igraca. Ali da te evo ispravim, jesu, tanki su nam igraci na bokovima. Zato planiramo da se branimo organizovano sa mnogo zalaganja... Ako mislis da ce Portugalci tako lako probiti nasu zgusnutu odbranu, bujrum, to je tvoje misljenje... Ja mislim malo drugacije...

3. A vi ste kvalitet pokazali u zadnjoj utakmici protiv Litvanije! Sta pricas ti? Spanci su svjetski prvaci i sa njima se trenutno niko ne moze na svijetu nadigravati osim mozda Brazila ili ukoliko im se desi da imaju los dan. To je jedna reprezentacija cija uigranost doseze nivo klubskih ekipa koje godinama provode zajedno... Mi smo se zeljeli nadigravati sa tom ekipom i gledajuci rezultat dobili po nosu.. No isto je tako moglo biti i drugacije da nasi napadaci nisu fulali zicere a njihovi iste te zicere pogadjali... Da ne pricam da je Supic (koji tesko da ce u normalnim okolnostima biti ikad prva postava reprezentacije) direktno kriv za dva gola. Ali sta bi ti o tome znao, vjerovatno si utakmicu propratio preko izvjestaja sa B92 i sl. Nemoj mi samo sada price kako ste vi igrali s njima prije par godina jer kao prvo to nije isti tim, niti isti trener... od svega toga jedino sto je ostalo je ime.

I opet ti kazem, pometi prvo ispred vlastitih vrata... Imali ste laksu grupu od nas, reprezentacije poput Francuske koja je daleko ispod svog optimuma te Rumuniju koja je platila ceh smjeni generacija, a da ne pricam kako su vas recimo vile protiv austrije u marakani nosale, kako ste par utakmica dobili nazor golovima iz prekida. Mi bar nase golove zabijamo iz igre i igramo dopadljiv fudbal. Da nemamo deficit u odbrani koji je evidentan, budi siguran da bi vas pojeli za dorucak... Vi jeste prvi, ali se ne zanosi momcino da ste neka sila i da razvaljujete u fudbalu. Vasa reprezentacija ima fantasticnu odbranu i par odlicnih igraca naprijed ali nemojte se zavaravati, gledao sam vas vise puta. Igrate sporo, tesko i ruzno. Nemate klasnog kreatora igre i to vas ubija. Necete daleko s tom igrom dogurati budi siguran, osim ako ne budete svoju igru gradili na betonskoj odbrani.

4. Po kojoj osnovi? Ova recenica bi mogla i imati smisla samo da na njoj izvrsis odredjene gramaticke promjene.

BiH JE imaLA gubitnicki mentalitet i to NEce tako i ostati!
svaka cast!
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 nov 2009, 16:15

Nego jeli ona ,,Quruza,,nastampao postavu za baraz.
Skoro su svi selektori to ucinili,umjesto da razglaba neke bajke i budalestine.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 06 nov 2009, 16:16

pancev91 je napisao/la:Korektan si admine!!! A godina imam previse i dovoljno ;)
U redu, Portugal je bolji i plasirace se na SP 2010, ti tako milsis i to je tvoja stvar.
Navijas za Srbiju, to je isto tvoja stvar, a mrzis svaki pozitivan impuls iz BiH, takodje tvoja stvar.
Ali, Pancev(ac), stipu te fore i masiranje. Imas svoj stav koji postujem, samo nemoj biti naporan jer nije lepo.
Ako imas imalo soli u "tikvi" i godina u bulji trebas znati da nije lepo nametati svoje misljenje, na silu.
Nemoj da te ja saljem po BUREK.

Zapamti i ovo, ma koliko ti osecao animoziteta ka BiH i izigravao veceg Prvaoslavca-Srbina od Patrijarha Pavla, na Istoku ces uvek biti "samo" **up* BOSANAC!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 06 nov 2009, 16:20

Pitam se jesi li svjestan gluposti koje pises???
1 Kvalitet golmana ne gledam na osnovu jedne utakmice, pa tako nisam ni rekao da je Supic dobar na osnovu onoga sto je pokazao protiv Turske, jer je momak vadio nemoguce situacije, pa tako nisam ni rekao da je los jer je primio sufterske golove protiv Spanije. Svako ima pravo na los dan, i sta sada, treba da kazemo da je los, pa nebi se bas slozio sa tim, a tako i za Hasagica, imao je i on svojih losih epizoda, ali mu jednako vjerujem i nakon dobre i nakon lose intervencije, isto kao i Supicu, koji je imao karkater i muda da se tako izrazim, pa stati na GO, reprenzitacije relativno kao nepoznanica siroj javnosti, i odraditi svoj posao u Genku korektno bez greske.

2. Bekovi nam kriminalni, pa eto gledajuci Salihovica sa kojim Ciro trenutno experimentise, i to i nije njegova prirodna pozicija jer je on znatno ofanzivniji takodje se necu sloziti sa tvojom tvrdnjom da je kriminalan, jer momak koji prvi put mozda igra na toj poziciji ni jednom nije kiksao u mecevima kvalifikacija, pa ni protiv spanije, gdje je nekoliko puta bravurozno zaustavio iniestu, i ramosa u prodorima koji su mozda i nesto vise obecavali, da ne kazem GO, dok je druga strana malo diskutabilnija, jer tu pretezno igraju Ibricic, i Vladavic, i sada oporavljeni Berberovic... Da je Ibricic bio na poziciji protiv spanije umjesto dosta sporog muratovica to bi bila druga prica...

3. Jos jedna debilna cinjenica, kvalitet stopera se ne ogleda u utakmici koja je objetivno bila bez znacaja, a jedini znacaj je bio sacuvati se od kartona, sto se kasnije i pokazalo uspjesnim, a gledano na cijelu utakmicu neka uspjeh bude polivican jer smo izgubili a ono sto je dobro je to sto smo se sacuvali od nezeljenih suspenzija od zutih kartona...

4. A za ovo nemam komentar, jer odigrati u Belgiji onako pod pritiskom i nakon izjednacenja 1-1 vratiti se i zabiti 3 gola, prakticno poniziti belgijance, te nakon primlljenog gol au Zenici od Turske postaviti se napadacki i zabiti euro GO, te stvoriti jos veliki broj kolosalnih sansi za pobjedu pa decko mislim da si negdje dobro ograisao, ili jednostavno zivis u nekom svom vremenu i prostoru u kojem nisi jos siguran sta se upravo desava...
Informisi se malo pa onda ostavljaj poruke ovog tipa, na koje ce ti svaki normalan covjeg odgovoriti priblizno kao ja...

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 06 nov 2009, 16:25

cojk vas lozi a vi isto debili navalili **** ga ba !!! koga briga za koga oni navijaju ?!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

kenoo
Kontakt:

Post Postao/la kenoo » 06 nov 2009, 16:28

darko gledaj malo stvari realno,necemo se vrijedati,trebas svakog postovati bas kao i sto svi trebaju tebe postovati,ee sad na drugu stranu to sto sti ti BOLESTAN momak,to je realnost i svi mi to takoder trebamo postovati i ja licno postujem..
i jos samo jedna stvar:realno je i to da ti nemas veze o nogometu,taj isti hasagic po kojem pokusavas da "pljujes" bolje brani nego kada bi u vas na golu stajala 3 golmana..jah i to jos kad nije u formi;mislim za vase je golmane on uvijek u vrhunskoj formi,al et kad je povrijeden i ne brani za klub.. p.s. i ovo je realno jbg
pozz darkanee
:mrgreen:

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 06 nov 2009, 16:41

pancev91 je napisao/la:Stara izreka na vama se najbolje vidi i osjeti: ISTINA VAS BOLI !!!!
Tebe boli istina sto si bosanac... :mrgreen:
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 06 nov 2009, 16:43

Mrs u PM !!!!!!!!!

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 06 nov 2009, 16:43

Cuj pantelic bolji od djeke, đe taj igra matereti :mrgreen:
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 06 nov 2009, 16:43

dosta panceva vise

Sukob Reala i portugalskog saveza oko Ronalda

Zategnuti odnosi vladaju na relaciji između Real Madrida i Nogometnog saveza Portugača oko Cristiana Ronalda i njegovog nastupa za portugalsku reprezentaciju u dokvalifikacijskim dvobojima za SP u Južnoafričkoj Republici.

Portugal će 14. novembra odigrati prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu, a uzvrat u Zenici četiri dana kasnije. Kako sada stvari stoje, bez najskupljeg svjetskog nogometaša, koji je van travnjaka zbog njegove povrede desnog gležnja.

Dok iz saveza tvrde da Ronaldo želi igrati i da će biti spreman za dvoboje, iz Reala tvrde upravo suprotno.

- Ljekari i zdrav razum sprečavaju Ronalda od nastupa za portugalsku reprezentaciju – rekao je sportski direktor “kraljevskog kluba” Jorge Valdano.

Slično razmišlja i trener Reala Manuel Pellegrini.

- Da je Ronaldo spreman, mi bismo ga već koristili. Naravno da bi on želio igrati, ali žao mi je i zbog njega i Portugala – izjavio je Pellegrini.

Madridski sportski dnevnik Marca donosi i izjavu samog Ronalda koji kaže kako se osjeća sve bolje i ostavlja nastup neizvjesnim.

- Moramo pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati, ali stanje se poboljšava – rekao je Ronaldo, koji se povrijedio u dvoboju Lige prvaka protiv Marseillea (30. septembra), te je potom 10. oktobra u utakmici portugalske nogometne reprezentacije protiv Mađarske dodatno pogoršao povredu.

SMRT FASIZMU!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.