avenija je napisao/la:Sve dok se sibicari petljaju oko reprezentacije i dok guraju igrace cimirot bajic kjosevskibiti cemo.sve gori.
Vijecete pravo lice Topalbecirevica nakon poraza ko je sta je kako se unosi nemir u reprezentaciju i kreira misljnje javnosti.
Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Sjeverna Irska - BiH & BiH - Austrija 8/11.9.
Sta ce biti ako u kvalifikacijama izvucemo Portugal, Spaniju il iFrancusku?dubrovnik je napisao/la:Pa evo i dalje su ostali na jednoj pobjedi. Interesantnije bi bilo da si napisao tko ih je pobjedio i koliko su imali nerijesenih u tih zadnjih 8 utakmica. Osim toga igrali su zadnje EP i britva im je falila da odu i na SP. Ne bih rekao ni da im je grupa bila prelaka. Svabe i Cesi cini mi se. Svicarci im u 180 minuta nisu zabili gol. Morao se sudac umjesati u barazu za SP. Nisu oni bauk ali ja bih danas prije utakmice u ovakvim uvjetima potpisao bod. Jako nezgodna domacinska momcad, sulude snage i trke. Da znaju bili bi SP.Vucevich je napisao/la:Sjeverna Irska je u zadnje 8 utakmica pobjedila samo jedan
Sta onda ocekivati od Menadzerskog?
Ako smo Iricima pustili 20 kornera i 26 suteva, i 33% posjed lopte hocemo li biti zadovoljni sa 53 suta, 42 kornera i 17% posjeda lopte. Pa mi smo u prvih 15 minuta vise puta udarili loptu rukom nego nogom i opet se nadju pametnjakovici i kazu taktika. Robi je genije.
Fakat mi nije jasno jel ti likovi imaju mozak ili se sprdaju sa reprezentacijom? Jel njima vazan nacionalni tim i njegov uspjeh?
Cilj zutog obada je jasan, plasman na EP, a ne da pojede sve sto ima u sarajevu i istocnom sarajevu a sto se veze uz drvo.
On treba iskoristiti Dzeku, Pjanica i Besica a ne gusiti ih.
Vidjet cemo sta je strucnjak spremio za utorak, kako ce se Azerbejdzan ponasati na domacem terenu protiv Austrije koja za razliku od laznih Iraca ima impresivnih zadnji desetak utakmica. Hoce li pozvati nekog lijevog beka ili Memisevica kao stopera ili ce se posvetiti tamanjenju janjadi sa Salemom Prolicem.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ovako sam ja shvatio nakon jos malo istrazivanjaRaonffa je napisao/la:Ne kontam fakat, ispade sad da se finala svih divizija igraju u junu naredne godine.akisarajevo92 je napisao/la: Nemam vise pojma, sad sam i ja zbunjen![]()
evo kako pise na Uefa.com
UEFA Nations League calendar
How the play-offs for UEFA EURO 2020 work
Matchday 1: 6–8 September 2018
Matchday 2: 9–11 September 2018
Matchday 3: 11–13 October 2018
Matchday 4: 14–16 October 2018
Matchday 5: 15–17 November 2018
Matchday 6: 18–20 November 2018
Finals draw: tbc
Finals: 5–9 June 2019
UEFA EURO 2020 play-off draw: 22 November 2019
UEFA EURO 2020 play-offs: 26–31 March 2020
A da ća se onaj starinski baraž igrati u martu 2020-te?
Jesam dobro skontao?
U junu ce igrati pobjednici grupa u diviziji A da se dobije prvi pobjednik Lige Nacija
a onda kada zavrse kvalifikacije u novembru naredne godine, 16 pobjednika grupa u divizijama A B C i D ili ekipe najbolje plasirane a koje se vec nisu plasirale na Euro kroz kval. ulaze u zdrijeb za play off u martu 2020. od kojih ce se 4 plasirati na Euro
Don't believe the hype.
Kako mislis nova reprezentacija?Virtu4l je napisao/la:Nije lako igrati protiv ovakve ekipe, još na njihovom terenu. Rijetko ko ima ovakvu fanatičnost kao naš današnji protivnik, posebno kad osjete da mogu i da im prolazi.
Što se nas tiče, sasvim nova reprezentacija u odnosu na ono što smo gledali posljednjih pa i desetak godina. Prošli smo tu neku tranziciju i ponovo gradimo tim, sa dosta novih igrača i nekim novim stilom fudbala.
Ima tu, kao i uvijek, pluseva i minusa, ali smo upisali tri boda koja realno nismo zaslužili i onda je svaki komentar suvišan. Ova tekma je apsolvirana, sad slijedi drugi protivnik, sasvim drugačiji, pa ćemo onda davati ocjene i biće nam malo jasnije gdje smo.
Pa covjek je tu 8 mjeseci, odigrao je 6,7 utakmica, ako u tim pripremnim utakmicama nije izgradio stil igre i okosnicu od 24-25 igraca, nece je graditi ni sada kada su nam takmicarske utakmice. Ja nikakav plus danas nisam vidio, ama bas nikakav a minusa je nikad vise.
Bit ce kriza ako Pjanic ne bude igrao. U tom slucaju cemo morati igrati Besic-Prcic-Saric/Krunic.
Pa ja ne znam jesi li ti zdrav covjece. Pitas sta cemo ako u kvalifikacijama izvucemo SP ili EP. Vjerovatno izgubiti i to ne radi Robija nego jer su oni bolji od nas. Na EP se plasiraju 3 ekipe iz skupine i ovi Irci su bili na zadnjem a mi nismo. Ti bi stavio Cimirota na beka a Besu u sredinu. Kako znas sa ne bi bilo i gore? Ja bih stavio Gojaka i Loncara veceras u prvi tim. Ali eto vecina voli gledati i U21.bhsport je napisao/la:Sta ce biti ako u kvalifikacijama izvucemo Portugal, Spaniju il iFrancusku?dubrovnik je napisao/la:Pa evo i dalje su ostali na jednoj pobjedi. Interesantnije bi bilo da si napisao tko ih je pobjedio i koliko su imali nerijesenih u tih zadnjih 8 utakmica. Osim toga igrali su zadnje EP i britva im je falila da odu i na SP. Ne bih rekao ni da im je grupa bila prelaka. Svabe i Cesi cini mi se. Svicarci im u 180 minuta nisu zabili gol. Morao se sudac umjesati u barazu za SP. Nisu oni bauk ali ja bih danas prije utakmice u ovakvim uvjetima potpisao bod. Jako nezgodna domacinska momcad, sulude snage i trke. Da znaju bili bi SP.Vucevich je napisao/la:Sjeverna Irska je u zadnje 8 utakmica pobjedila samo jedan
Ako smo Iricima pustili 20 kornera i 26 suteva, i 33% posjed lopte hocemo li biti zadovoljni sa 53 suta, 42 kornera i 17% posjeda lopte. Pa mi smo u prvih 15 minuta vise puta udarili loptu rukom nego nogom i opet se nadju pametnjakovici i kazu taktika. Robi je genije.
Fakat mi nije jasno jel ti likovi imaju mozak ili se sprdaju sa reprezentacijom? Jel njima vazan nacionalni tim i njegov uspjeh?
Cilj zutog obada je jasan, plasman na EP, a ne da pojede sve sto ima u sarajevu i istocnom sarajevu a sto se veze uz drvo.
Vidjet cemo sta je strucnjak spremio za utorak, kako ce se Azerbejdzan ponasati na domacem terenu protiv Austrije koja za razliku od laznih Iraca ima impresivnih zadnji desetak utakmica. Hoce li pozvati nekog lijevog beka ili Memisevica kao stopera ili ce se posvetiti tamanjenju janjadi sa Salemom Prolicem.
Pa sta se tu moze. Vjerujem da bi ti i Begu veceras stavio. Robi nije. Ti si rekao da je to pogresno. To nikad necemo saznati. Mozda i nije. Zar ne?
- Fikret1946
- Kontakt:
2:40
Ovako će biti 2020 u Parizu na Euru
Tako bi trebalo biti al' me zbuni ovo finals u junu, mislio sam da će se tada igrati sve divizije, pa mi nije bilo nikakve logike.akisarajevo92 je napisao/la: Ovako sam ja shvatio nakon jos malo istrazivanja
U junu ce igrati pobjednici grupa u diviziji A da se dobije prvi pobjednik Lige Nacija
a onda kada zavrse kvalifikacije u novembru naredne godine, 16 pobjednika grupa u divizijama A B C i D ili ekipe najbolje plasirane a koje se vec nisu plasirale na Euro kroz kval. ulaze u zdrijeb za play off u martu 2020. od kojih ce se 4 plasirati na Euro
Uglavnom mi ćemo se prije kvalifikovati na Euro preko običnih kvalifikacija nego preko ove lige nacija, mislim vremenski prije.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Eh da je kako odigrati utakmicu i zabiti 5 golova a da ti protivnik ne priđe golu. Bili smo osakaćeni u odbrani i to nam je svima jasno, ali da je moglo bolje, naravno da jeste. Ovdje se stiče utisak da smo izgubili 3-0 i da mi njima nismo ni prismrdili golu.
- svrakino1921
- Kontakt:
Al imamo opremu vrhunsku
Bravo savez
Bravo savez
Jesi ti zdrav?dubrovnik je napisao/la:Pa ja ne znam jesi li ti zdrav covjece. Pitas sta cemo ako u kvalifikacijama izvucemo SP ili EP. Vjerovatno izgubiti i to ne radi Robija nego jer su oni bolji od nas. Na EP se plasiraju 3 ekipe iz skupine i ovi Irci su bili na zadnjem a mi nismo. Ti bi stavio Cimirota na beka a Besu u sredinu. Kako znas sa ne bi bilo i gore? Ja bih stavio Gojaka i Loncara veceras u prvi tim. Ali eto vecina voli gledati i U21.bhsport je napisao/la:Sta ce biti ako u kvalifikacijama izvucemo Portugal, Spaniju il iFrancusku?dubrovnik je napisao/la: Pa evo i dalje su ostali na jednoj pobjedi. Interesantnije bi bilo da si napisao tko ih je pobjedio i koliko su imali nerijesenih u tih zadnjih 8 utakmica. Osim toga igrali su zadnje EP i britva im je falila da odu i na SP. Ne bih rekao ni da im je grupa bila prelaka. Svabe i Cesi cini mi se. Svicarci im u 180 minuta nisu zabili gol. Morao se sudac umjesati u barazu za SP. Nisu oni bauk ali ja bih danas prije utakmice u ovakvim uvjetima potpisao bod. Jako nezgodna domacinska momcad, sulude snage i trke. Da znaju bili bi SP.
Pa sta se tu moze. Vjerujem da bi ti i Begu veceras stavio. Robi nije. Ti si rekao da je to pogresno. To nikad necemo saznati. Mozda i nije. Zar ne?
Ti ovaj debakl od danas fakturises drzavi, vizama i domacim trenerima sto uhljup nije u stanju za 9 mjeseci naci beka.
Pitam te sta ce biti ako naletimo na Spaniju? Koliko cemo im kornera pustiti? Koliko suteva? Hocemo li se usrati u gace vise nego danas jer smo dosli u Belfast strasnoj Sjevernoj Irskoj?
Kakvog Gojaka i Loncara? Njih nije ni zvao, zvao je svoje igrace, svoja dva i po odbrambena igraca ko da smo San Marino.
Stavio bih Begovica uvijek prije Sehica, uvijek jer je bolji golman.
- akisarajevo92
- Kontakt:
dobar rezultat u Ligi nacija donosi pokrice u slucaju losih kvalifikacija, a i prema rezultatima iz Lige nacija ce se praviti potovi za zdrijeb kvalifikacijaRaonffa je napisao/la:Tako bi trebalo biti al' me zbuni ovo finals u junu, mislio sam da će se tada igrati sve divizije, pa mi nije bilo nikakve logike.akisarajevo92 je napisao/la: Ovako sam ja shvatio nakon jos malo istrazivanja
Uglavnom mi ćemo se prije kvalifikovati na Euro preko običnih kvalifikacija nego preko ove lige nacija, mislim vremenski prije.
koje ce biti sastavljenje od 10 grupa, i iz svake grupe dvije prvoplasirane idu direktno na Euro
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 08 sep 2018, 20:40, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.
- svrakino1921
- Kontakt:
Samo da se plasiramo u A grupu da dode na Grbavicu Engleska ili Njemacka

To stoji, nama je Liga nacija svakako dobra stvar, nego onako kažem da je prevelik razmak između ove "grupne faze" i tih playoffova B, C i D lige, skoro godinu i po danaakisarajevo92 je napisao/la:dobar rezultat u Ligi nacija donosi pokrice u slucaju losih kvalifikacija, a i prema rezultatima iz Lige nacija ce se praviti potovi za zdrijeb kvalifikacijaRaonffa je napisao/la:Tako bi trebalo biti al' me zbuni ovo finals u junu, mislio sam da će se tada igrati sve divizije, pa mi nije bilo nikakve logike.akisarajevo92 je napisao/la: Ovako sam ja shvatio nakon jos malo istrazivanja
koje ce biti sastavljenje od 10 grupa, i iz svake grupe dvije prvoplasirane idu direktno na Euro
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Cuj ovog bhsporta, sta bi bilo da smo igrali s Portugalom, Njemackom...bilo bi lakse jer ni oni ne trce ni blizu kao Irci danas.
Mi pobijedili J.Koreju, oni Njemacku...sto znaci da bismo mi mlatnuli Svabe lagahno?
To je tvoje rezonovanje, sta bi bilo kad bi bilo?!
Sacekaj Austriju u utorak, pa ove Zelene u oktobru na Grbavici, a potom pricaj.
Pomislio bi covjek da si upucen u neke necasne radnje i da ukazujes na nesto, a zapravo samo nebuloze pises.
Naravno da niko nije zadovoljan danasnjom predstavom, ali jesam recimo protiv Senegala, J.Koreje...bit cu protiv Austrije i ubuduce, vjerujem.
Mi pobijedili J.Koreju, oni Njemacku...sto znaci da bismo mi mlatnuli Svabe lagahno?
Pomislio bi covjek da si upucen u neke necasne radnje i da ukazujes na nesto, a zapravo samo nebuloze pises.
Naravno da niko nije zadovoljan danasnjom predstavom, ali jesam recimo protiv Senegala, J.Koreje...bit cu protiv Austrije i ubuduce, vjerujem.
Ma jok, niko ne trči sem Iraca, daj bolan...
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
za utorak:
prcic in cimirot out
nek sredinu cine prcic pjanic i besic
(svaka cast saricu na golu i trudu, ali po meni nije on igrac za prvih 11 sigurno)
krunic kao i bajic su kao polu-profesionalci trckarali nakon ulaska na teren
na beku se vraca todorovic
a za drugog beka neznam da li je i nastic bolji
a za sledece okupljanje pozvati:
hajrovic, prevljak, gojak
prcic in cimirot out
nek sredinu cine prcic pjanic i besic
(svaka cast saricu na golu i trudu, ali po meni nije on igrac za prvih 11 sigurno)
krunic kao i bajic su kao polu-profesionalci trckarali nakon ulaska na teren
na beku se vraca todorovic
a za drugog beka neznam da li je i nastic bolji
a za sledece okupljanje pozvati:
hajrovic, prevljak, gojak
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 08 sep 2018, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
Sta bi bilo da smo igrali u punom sastavu? Vjerovatno se ni oni ne bi otvarali toliko kao danas, ne bi statistika bila toliko na njihovoj strani, a rezultat ko zna. Francuska igrala sa Luksemburgom 0:0 kuci u kvalama, a na kraju uzela SP.
Mi ako budemo prvi u svojoj grupi Lige Nacija (LN), i ako u ostalim grupama prvoplasirani izbore EURO kroz kvalfe, je li mi automatski idemo preko LN na EURO ili igramo doigravanje protiv neke druge tri ekipe iz grupe B LN ?
Stani, jel ovo atletika ili fudbal?hurem je napisao/la:Cuj ovog bhsporta, sta bi bilo da smo igrali s Portugalom, Njemackom...bilo bi lakse jer ni oni ne trce ni blizu kao Irci danas.
Cuj trce?
Sto mi ne trcimo?
Mi smo skinuli gace protiv laznih Iraca, sta bi ocekivao protiv ljudi koji trce i znaju igrati fudbal?
Sacekat cu Austriju pa cemo vidjeti da li imamo svoju igru (sto je gradjeno 8 mjeseci) Ili cemo opet cucnuti i igrati kako oni kazu.
Svima bi u cilju trebalo biti napredak nase repezentacije, vidjet cemo u utorak da li Robert uci na greskama i moze li sprati ovu sramotnu igru od danas. A ja opet mislim da je Austrija laksa od Irske i bodom bi bio zadovoljan sa obzirom na pobjedu danas.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.