07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
Pa Holandija sad da nam dodje, mi bi se usrali cisto zato sto se zovu tako i sto su nekada bili sila. Da ne govorim za Engleze, skupinu balvana koja bi se opet poigrala sa nama.
Izgubili bi lagano 8 od 10 utakmica protiv takvih repki, uzeli bi svaku 15.
Dok Walesa koji je u najmanju ruku jednako jak kao Holandija mozemo uzeti, cisto jer im je reputacija slabija dosta.
Pa Holandija sad da nam dodje, mi bi se usrali cisto zato sto se zovu tako i sto su nekada bili sila. Da ne govorim za Engleze, skupinu balvana koja bi se opet poigrala sa nama.
Dok Walesa koji je u najmanju ruku jednako jak kao Holandija mozemo uzeti, cisto jer im je reputacija slabija dosta.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 10 okt 2016, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Dosta zayebancije...
....................Dzeko....................
..Lulic..........Medunjanin..........Visca.
............Pjanic.....Jajalo................
Kolasinac...Zukanovic..Spahic...Vranjes
....................Begovic....................

....................Dzeko....................
..Lulic..........Medunjanin..........Visca.
............Pjanic.....Jajalo................
Kolasinac...Zukanovic..Spahic...Vranjes
....................Begovic....................
S Engleskom i Holandijom bi se dalo igrati trenutno, ali ima nekoliko ekipa koje nas u zubima mogu nositi poput Španije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Belgije, Francuske. Mislim čak da nam je Belgija jedan od najgorih protivnika od nabrojanih. Izgubiti od ovih ekipa nije zbog mentaliteta nego nedostatka kvaliteta. Al džaba kad su se neki uhvatili mentaliteta kao da je samo to kočnica da osvojimo SP.Donnie Darko je napisao/la:Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
Nad tobom sunce najljepše sja
Re: RE: Re: RE: Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Eh onda ok,nisam te skontao. Da,Vidic je apsolutno bio svjetska klasa.marconato je napisao/la:Ma slazem se! Zna se sta posrazumijeva terminologija world class u svijetu fudbala! To su igraci koji su na svojoj poziciji medju 5-6 najboljih, Modrić sada, Vidić nekada...JohnCasey je napisao/la: Ma nije ni mozda prijatelju. Jedini igrac svjetske klase od tih nabrojanih je Modric. Rakitic Pjanic i Matic spadaju u neki drugi red najboljih fudbalera,a za Tadica bih rekao da je u trecem redu.
Jer ako oznacis Tadica i Pjanica kao svjetsku klasu onda su recimo i Coutinho,Eriksen,Perisic i drugi igraci koji na momente zablistaju svjetska klasa,a nemaju ono primarno konstantu pruzanja partija na visokom nivou.![]()
Samo sam se nadovezao na pricu Solinasa i malo sam pojam "klasa" sveo na nase uslove, odnosno uklopio u njegov obrazac o 'solidnim igracima koji bi mogli igrati u vecini klubova najjacih evropskih liga'!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, dalo bi qurac... Nije njegov post o realnoj kvaliteti neke ekipe, vec o tome kako mi u glavi ne mozemo da prevazidjemo velicinu imena protivnika, bez obzira koliko oni ustvari bili jaki. Mislim da nema jaceg primjera tog kompleksa od nase ekipe, ogromna, ogromna razlika u utakmicama gdje smo favoriti koje u ogromnom procentu rutinski zavrsavamo, mucimo se manje nego neki velikani, i utakmica gdje nismo favoriti koje izgubimo vec u svlacionici.pinoglavi je napisao/la:S Engleskom i Holandijom bi se dalo igrati trenutno, ali ima nekoliko ekipa koje nas u zubima mogu nositi poput Španije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Belgije, Francuske. Mislim čak da nam je Belgija jedan od najgorih protivnika od nabrojanih. Izgubiti od ovih ekipa nije zbog mentaliteta nego nedostatka kvaliteta. Al džaba kad su se neki uhvatili mentaliteta kao da je samo to kočnica da osvojimo SP.Donnie Darko je napisao/la:Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ovakva prica bi upalila da nismo svi gledali Europsko Prvenstvo ove godine. Jedan Wales je dogurao dalje od Spanije. Kvalitet igra veliku ulogu, mozda i najvecu, ali ne kljucnu. Pobogu Portugal je osvojio, i to bez Ronalda.pinoglavi je napisao/la:S Engleskom i Holandijom bi se dalo igrati trenutno, ali ima nekoliko ekipa koje nas u zubima mogu nositi poput Španije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Belgije, Francuske. Mislim čak da nam je Belgija jedan od najgorih protivnika od nabrojanih. Izgubiti od ovih ekipa nije zbog mentaliteta nego nedostatka kvaliteta. Al džaba kad su se neki uhvatili mentaliteta kao da je samo to kočnica da osvojimo SP.Donnie Darko je napisao/la:Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
Naravno da je kocnica. Stvarno mislis da bi mi mogli igrati sa Engleskom, iako su realno smece od repke? Mi koji smo se usrali Iraca? Nema sanse.
Osvajanje SP ne treba biti cilj, o tome cemo razmisljati kada jednom pobjedimo neku jacu repku od nas u vaznoj utakmici. I ne, Grcka koja se u sljedecem ciklusu sramotila protiv Farskih Ostrva se ne racuna.
A jbg kod nas sve do mentaliteta. Odigrali smo neke dobre utakmice sa jačim timovima poput Francuske i Argentine, nisu taj remi i poraz zbog mentaliteta jbg. A znali smo gubiti od Španije jer su ljudi bili jednostavno bolji i u prošlim i ovim kvalifikacijama od Belgije, takodjer ljudi bolji. Treba nekada sreće imati da se pobjede jače reprezentacije a mi hronično patimo od nedostatka sreće.SlevinKelevra je napisao/la:Ma, dalo bi qurac... Nije njegov post o realnoj kvaliteti neke ekipe, vec o tome kako mi u glavi ne mozemo da prevazidjemo velicinu imena protivnika, bez obzira koliko oni ustvari bili jaki. Mislim da nema jaceg primjera tog kompleksa od nase ekipe, ogromna, ogromna razlika u utakmicama gdje smo favoriti koje u ogromnom procentu rutinski zavrsavamo, mucimo se manje nego neki velikani, i utakmica gdje nismo favoriti koje izgubimo vec u svlacionici.
@donnie neke reprezentacije svoju sakatost nadokande trčanjem, prekidima i sl. stvarima što svako može naučiti kao što je recimo Vels, mi jednostavno nismo taj profil reprezentacije jer nemamo tu vrstu igrača u rosteru
Nad tobom sunce najljepše sja
- akisarajevo92
- Kontakt:
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Pali ta priča o kvalitetu ako si San Marino i slično. Nismo slaba ekipa, imamo par pojedinaca koji znaju igrati i uz pravilan sistem možemo sa svima igrati. Možda nas hoće pobjedtiti ali nas neće sigurno razbiti. Ali samo ako isključimo mentalitet. Upotpunosti se slažem s tobom.Donnie Darko je napisao/la:Ovakva prica bi upalila da nismo svi gledali Europsko Prvenstvo ove godine. Jedan Wales je dogurao dalje od Spanije. Kvalitet igra veliku ulogu, mozda i najvecu, ali ne kljucnu. Pobogu Portugal je osvojio, i to bez Ronalda.pinoglavi je napisao/la:S Engleskom i Holandijom bi se dalo igrati trenutno, ali ima nekoliko ekipa koje nas u zubima mogu nositi poput Španije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Belgije, Francuske. Mislim čak da nam je Belgija jedan od najgorih protivnika od nabrojanih. Izgubiti od ovih ekipa nije zbog mentaliteta nego nedostatka kvaliteta. Al džaba kad su se neki uhvatili mentaliteta kao da je samo to kočnica da osvojimo SP.Donnie Darko je napisao/la:Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
Naravno da je kocnica. Stvarno mislis da bi mi mogli igrati sa Engleskom, iako su realno smece od repke? Mi koji smo se usrali Iraca? Nema sanse.
Osvajanje SP ne treba biti cilj, o tome cemo razmisljati kada jednom pobjedimo neku jacu repku od nas u vaznoj utakmici. I ne, Grcka koja se u sljedecem ciklusu sramotila protiv Farskih Ostrva se ne racuna.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Mi nikada ništa ne znamo i ne možemo laganini (osim protiv najslabijih), uvijek je potezanja, povuc-potegni.
U petak da je na terenu bilo 11 belgijskih prostitutki oni im naši ništa ne bi mogli.
U petak da je na terenu bilo 11 belgijskih prostitutki oni im naši ništa ne bi mogli.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Mi prije svega nemamo brzih igraca koji znaju s loptom. Pa onaj parmak Fellaini brzi od 90%nasih igraca jbt.
Sve dok se ne usavrši jasan plan dešavat će se porazi poput ovog posljednjeg od Belgije ili od bilo koje nadmoćnije reprezentacije. Ta utakmica je bila najbolji mogući primjer koliko stvari nisu posložene na pravi način. Najveći problem je što nije bilo apsolutno nikakve trke, o presingu i agresivnosti da ne govorim. I sve to se godinama viđa i zna. Ako nemaš dovoljno kvalitetne igrače za suprotstaviti se takvom protivniku, rješenje ti se nalazi u postavci, terenu kojeg pokrivaš tj. trci zahvaljujući fizičkoj pripremljenosti i dobroj formaciji. Takve primjere viđamo gotovo svakodnevno i to je 100% provjerena i dobra stvar. Neka zaduženi pronađu najbolju formaciju i optimalne igrače za istu, ovisno od protivnika, i spreme ekipu na nivou da sve to konačno ima glavu i rep. Bez trke nema nikakvog spasa na duže staze, dokazano je stotinu puta, gubi se formacija, ostavljaš rupe i šta sve ne. Također, mladi igrači obavezno moraju dobiti priliku. Cimirot, Šunjić, Kožulj i Sušić su momci koji itekako zaslužuju igrati što više i postepeno nositi ovu reprezentaciju uz ostale. Medunjanin i Spahić odavno nisu potrebni, pogotovo protiv jačih timova. Da nisu igrali u petak siguran sam da bi rezultat i igra bili bolji. Čini mi se da je i sam Baždarević pod određenim pritiskom što se toga tiče i da nije spreman povući takav rez. Na njemu je da ispuni sve navedeno, barem do neke mjere. U suprotnom ovoj reprezentaciji očajnički treba pouzdan i moderan stručnjak.
To je to. Jednostavno je potreban jasan sistem i igrači za njega. Od improvizacije i provlačenja nema ništa.dubrovnik je napisao/la:Sada ce opet odigrati protiv Cipra koji malonogometni potez i izazvati divljenje navijaca.
Zadnja izmjena: Molders, dana/u 10 okt 2016, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
Eventualni susret s Njemačkom bio bi najveći poraz u povijesti.
S Engleskom se može igrat jer je to klasična skupina balvana,doduše brži su od nas.Holandija je tu i tamo.
S Engleskom se može igrat jer je to klasična skupina balvana,doduše brži su od nas.Holandija je tu i tamo.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Cesce igramo sa Belgijom i Grckom, neki neki klubovi medjusobno koji se takmice u istoj ligi 

Don't believe the hype.
Njemačku bismo razbili i ispišali se po bh. peračima švapskih klozeta koji su nekoć bili Bosanci i Hercegovci.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
High je napisao/la:Njemačku bismo razbili i ispišali se po bh. peračima švapskih klozeta koji su nekoć bili Bosanci i Hercegovci.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Fora svih dešavanja oko repke u zadnje vrijeme svodi se na to da ovi likovi odavno na reprezentativnu pauzu gledaju kao na pauzu. Doslovnu pauzu. Entuzijazam na nuli, dakle na nuli. Što neko reče pogledajte kako trče u klubovima i kako trče za reprezentaciju. Nikakvu taktiku mi ne spominjite. Mi i taktika znači nebo i zemlja. Al što je Švabo davno rekao, nedostatak taktike nadoknađuje se trčanjem. E kad nema ni jednog ni drugog elementa, imamo ovo šta imamo. Sretno momci večeras, nadam se da ćemo rahatniji nakon večerašnje utakmice biti.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Ali za to rezultat na Euru je potreban trud i zalaganje. Trka , pokrivanje terena, vracanje u odbranu. Nesto sto mi nikad nismo imali. I to je mentalitet. Lako cemo. Staticni smo previse. Po kilometrazi se to vidi svaku utakmicu.Donnie Darko je napisao/la:Ovakva prica bi upalila da nismo svi gledali Europsko Prvenstvo ove godine. Jedan Wales je dogurao dalje od Spanije. Kvalitet igra veliku ulogu, mozda i najvecu, ali ne kljucnu. Pobogu Portugal je osvojio, i to bez Ronalda.pinoglavi je napisao/la:S Engleskom i Holandijom bi se dalo igrati trenutno, ali ima nekoliko ekipa koje nas u zubima mogu nositi poput Španije, Njemačke, Italije, Hrvatske, Belgije, Francuske. Mislim čak da nam je Belgija jedan od najgorih protivnika od nabrojanih. Izgubiti od ovih ekipa nije zbog mentaliteta nego nedostatka kvaliteta. Al džaba kad su se neki uhvatili mentaliteta kao da je samo to kočnica da osvojimo SP.Donnie Darko je napisao/la:Nebitno kolike su jace, svejedno bi nas razvalili. Zato sto smo mentalni patuljci i uvijek cemo biti.
E sad naravno da nije ni trka sve, vec da treba znat pametno pokrivat teren. Trcat kad je potrebno, ali mi to ne radimo.
Mentalitet velikih repki je da POBJEDJUJU KAD NE IGRAJU NAJBOLJE. Mi ne mozemo pobijediti ni kad IGRAMO NAJBOLJE. Kako god odigras, u 95 % slucajeva gubis od npr Francuske.
27.10.2020
Gubimo li večeras?Rokoko87 je napisao/la:High je napisao/la:Njemačku bismo razbili i ispišali se po bh. peračima švapskih klozeta koji su nekoć bili Bosanci i Hercegovci.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Pobjeda na mišiće.High je napisao/la:Gubimo li večeras?Rokoko87 je napisao/la:High je napisao/la:Njemačku bismo razbili i ispišali se po bh. peračima švapskih klozeta koji su nekoć bili Bosanci i Hercegovci.

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★