Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la calcio » 08 dec 2009, 11:55

Tarik14 je napisao/la:Begovic mora preci u jaci i bolji klub ako hoce da ima buducnost u A reprezentaciji BIH. :arrow:
Tarik14 je napisao/la: Ma yebes ti cinjenicu da brani u EPL kada brani za najslabiji klub u Engleskoj premijer ligi. :roll:
ahhhh nemoj vise svega ti.
kao prvo nije ih on doveo na tu poziciju nego golman engleske reprezentacije, a kao drugo kakve veze ima Portsmouthova pozicija na tabeli sa Begovicevom buducnosti u A reprezentaciji BiH?? Stvarno, objasni nam?

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 08 dec 2009, 12:48

Tarik14 je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Begovic mora preci u jaci i bolji klub ako hoce da ima buducnost u A reprezentaciji BIH. :arrow:
Mozda u St. Catharines Wolves ...

Za sada mu je Portsmouth odlican, kud ces bolje za golmana od EPL ...
Ma yebes ti cinjenicu da brani u EPL kada brani za najslabiji klub u Engleskoj premijer ligi. :roll:
Tebi bi trebalo zabraniti da postas komentare dok ne napunis 18 godina, ne znam jel do godina il do mozga, al tvoje misljenje je ravno misljenju djeteta od 4 godine.

Begovic je buducnost BH repke, trenutno No2 poslije Hasagica, ali sa predispozicijama da napravi puno vecu karijeru nego Keno, sama cinjenica da je jedan Celzi iskazao interes za njega govori puno.

A kada su smogovci poput Brasnica, Mitrovica, Alaima, Guse i drugih kvazi golmana za koje je Begovic Oliver kahn, Kasiljas, Buffon i Cech u jednom, mogli braniti za repku, moci ce i Asmir aBd i to dugi niz godina ako ga zdravlje posluzi.

Mani se svojih gluposti, ako nemas sta ozbiljno reci, postedi tastaturu i nas koje citamo.
Cuva Bog Zelju svog!

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 08 dec 2009, 15:46

Asmir Begović frustrirao je napadače Burnleya nakon što je odbranio dva odlična udarca iz daljine, stajalo je u izvještaju sa premierligaške utakmice između Portsmoutha i Burnleya, koju je Pompey riješio rezultatom 2:0 u svoju korist.

Važna pobjeda

Naš reprezentativni golman je najprije kod rezultata 0:0 skinuo odličan udarac iz daljine, a onda i kod 1:0 za svoj tim bravuroznom intervencijom spasio Portsmouth i otvorio vrata pobjede.

"Zadovoljan sam svojim odbranama", kaže skromno Begović i dodaje kako je meč protiv Burnleya bio itekako važan za njegov tim, koji se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli.

Inače, Begović je ove sezone za Portsmouth branio protiv Arsenala i Manchester Citya, nakon čega je posuđen Ipswichu, gdje je u šest utakmica primio samo četiri gola. Ipak, po povratku na Fratton Park u svega dva susreta protiv Manchester Uniteda (4:1) i Aston Ville (4:2) primio je osam pogodaka.

"Igrali smo protiv zaista jakih timova, a u Kupu je trener izveo i drugi sastav", objašnjava Begović i dodaje kako mu je iskustvo u Ipswichu itekako pomoglo.

"Uhvatio sam ritam i što je najbitnije za mene - nisam pauzirao. Menadžer Roy Keane me konstantno hvalio kroz medije, što mi je itekako godilo, jer je on ipak legenda engleskog fudbala. To mi je puno značilo. Uostalom, oni su pomogli meni da ostanem u formi, a ja sam, vjerujem, pomogao njima da započnu seriju dobrih rezultata."

Begović tvrdi kako je menadžer Portsmoutha Avram Grant bio itekako zadovoljan njegovim odbranama protiv Burnleya, ali da uprkos tome nije siguran hoće li braniti narednog vikenda na gostovanju kod Sunderlanda, s obzirom na to da će David James biti spreman za taj meč.

"Ne znam kako će biti za vikend. James je počeo sa treninzima, ali nisam siguran da li je 100 odsto spreman. Ukoliko bude na golu, to će biti teška situacija za mene, jer sam pokazao da zaslužujem početni sastav. Dobio sam šansu i mislim da sam je iskoristio, a sada je na menadžeru da odluči šta će uraditi. Ukoliko James ponovo bude branio postoji velika vjerovatnoća da ponovo odem na posudbu, jer ne želim sjediti na klupi", napominje Begović, koji vjeruje da se Portsmouth može spasiti ispadanja.

Uvijek na pravom mjestu

"Imamo šansu za spas, jer u sljedećim utakmicama igramo protiv ekipa koje su u donjem dijelu tabele. Postoji velika mogućnost da u januarskom prelaznom roku dobijemo i nekoliko novih igrača, koji će nam pomoći u očuvanju premijerligaškog statusa, s obzirom na to da Portsmouth zaista ne zaslužuje posljednje mjesto na tabeli."

Begović je na kraju naglasio kako ga menadžer nije okrivio niti za jedan gol koji je primio u duelima protiv Manchestera i Aston Ville, te da mu je nakon susreta protiv Burnleya rekao kako je na terenu izgledalo kao da je ušao u glave napadača protivničkog tima, s obzirom na to da je uvijek bio na pravom mjestu
.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 12 dec 2009, 15:41

evo danas james u prvom u sastavu. ponovo klupa za naseg reprezentativca

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 12 dec 2009, 16:03

e, hebi ga, baš mu se neda...valjda će opet na posudbu, nek je odrade kao s ipsvičem - evo vam ga, al' čim nam zatreba, imamo pravo da ga vratimo...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 12 dec 2009, 16:07

Bolje da je ostao u Ipswichu, ovako ga vodaju kao malog cuku...
100% sportski i krajnje opušten potpis

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 16 dec 2009, 20:58

evo ga ponovo na golu :D :D
"Like a krme in Teheran."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 dec 2009, 21:29

fahrenheit je napisao/la:evo ga ponovo na golu :D :D
I Jeames-udin pametan,vazda ga krazamak uhvati kad treba braniti protiv ovih Frankestajna :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 dec 2009, 21:32

Uglavno Asmir stoji dobro na golu. Kog gola nije moga nista. Ipak braniti protiv Chelsea je teze nego protiv tamo nekih nizerazrednih klubova.

Dobili smo odlicnog golmana za duge staze, svidjalo se to kome il' ne. ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 dec 2009, 21:40

Adinjo je napisao/la:Uglavno Asmir stoji dobro na golu. Kog gola nije moga nista. Ipak braniti protiv Chelsea je teze nego protiv tamo nekih nizerazrednih klubova.

:lol: Vazda kod gola nista nije mogao :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 16 dec 2009, 21:40

Adinjo je napisao/la:Uglavno Asmir stoji dobro na golu. Kog gola nije moga nista. Ipak braniti protiv Chelsea je teze nego protiv tamo nekih nizerazrednih klubova.

jeste, siguran na golu, imao par solidnih odbrana, ovi engleski komentatori ga stalno hvale, kazu da je bio najbolji igrac Portsmoutha :D .Kod gola nije nista mogao, Anelka je zakucao od staativu sa 7-8 metara..
"Like a krme in Teheran."

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 dec 2009, 21:49

harishp je napisao/la:

:lol: Vazda kod gola nista nije mogao :mrgreen:
A kod tebe VAZDA neka kritika.

Daj ba Hare ohladi malo.

Kao sto rekoh, svidjalo se to kome il' ne, Asmir je odlican golman. :lol:

Ps. poslusaj malo sta kazu o njemu ovi kometatori, i sve ce ti se samo kazati. ;)

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 16 dec 2009, 22:02

Pa čekajte malo momak je ipak u engleskoj ligi za sad jedan od Bošnja ;)
Mislim da je talenat,polako golmani imaju faze pada ,ali mislim da ima nešto u njemu,treba nam svakako!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 16 dec 2009, 22:07

braneci protiv chelsea dace mu samopouzdanje ali i vrijedno iskustvo. za sad se dobro drzi portsmouth, 1-1 HT.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 dec 2009, 22:07

bambina je napisao/la:Pa čekajte malo momak je ipak u engleskoj ligi za sad jedan od Bošnja ;)
Mislim da je talenat,polako golmani imaju faze pada ,ali mislim da ima nešto u njemu,treba nam svakako!
Jarane, dzaba ti to pricas, mozes vala do sutra pisati sve NAJ , ali neki ovde ga jedostavno ne gotive, a Bog me ubio ako i oni znaju zasto. :roll:

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 16 dec 2009, 22:10

A kad ja cura kontam onda momci žalosno,imate našu ligu stavite mi dva ekstra golmana za repku bez naravno Kene,mlade budućnosti ,nažalost izbora nemamo nemojte mi samo Nurkovića i one.... ;)
Ipak je on klasa za njih.

Lily
Kontakt:

Post Postao/la Lily » 16 dec 2009, 22:12

Adinjo je napisao/la:
bambina je napisao/la:Pa čekajte malo momak je ipak u engleskoj ligi za sad jedan od Bošnja ;)
Jarane, dzaba ti to pricas, mozes vala do sutra pisati sve NAJ , ali neki ovde ga jedostavno ne gotive, a Bog me ubio ako i oni znaju zasto. :roll:
Adinjo ovo je djevojka :D
Ja stvarno gotivim Begovica.. Mislim da je decko veliki talenat.. i da ce daleko dogurati.. to sto je malo u pocetku kiksao nije nista.. Ev' koliko ja znam brani sad protiv Chelsea i ja mislim da je zasad 1:1..
Asmire samo tako nastavi :)
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 dec 2009, 22:15

"Lily..sad vidio :D

BEG je do sada i predobar, izvadio ih je dva puta u drugom poluvremenu. Refleksi su mu NICEE :lol:

fico45
Kontakt:

Post Postao/la fico45 » 16 dec 2009, 22:16

Begovic igra super....komentatori govore kako Capello treba da ga proba zvat :) Neznaju da je nass sad

fico45
Kontakt:

Post Postao/la fico45 » 16 dec 2009, 22:19

treba stat na nas go pod hitno

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, torbica, Zglavkar i 43 gosta.