Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Mancini
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Mancini » 25 jan 2015, 21:34

shminka je napisao/la:Anderson do 5-5 00-40 na Rafin servis bio jedini na terenu koji se za nešto pitao...na servisu je imao ukupno 20/21 osvojenih poena...Rafa klasičnim poluvolejem iz FHa po paraleli spasio prvu BP, ostale 4 u tom gemu servisom...Anderson u sljedećem gemu promašio dva zicera iz FHa, a onda i odigrao smiješan volej u mrežu i nestao sa terena...

Rafa malo pojačao u prva dva gema drugog seta, napravio break i prelomio meč u svoju korist...poslije toga se Anderson uopšte nije kretao...a Rafa je zabilježio par dobrih vinera...do 3-1 z trećem Anderson vegetirao, onda se malo dozvao...prekasno

Sve u svemu, nije Rafa bio ništa bolji nego u prethodnim kolima...dok je Anderson igrao kako treba, imao je svaki od poena u svojoj kontroli
Šta napisa? Kevin se samo pitao na terenu do 5:5!? :lol: Imaš baš dobro mišljenje o Rafi. Ali ispade kao dobar vic. :clap:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 21:35

Virtu4l je napisao/la:Iskreno se nadam da će dobiti odvratnog Čeha.
čak ću i ja simpatisati RAFU... tomas je onako pomalo hinja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jan 2015, 21:54

Mancini je napisao/la:
shminka je napisao/la:Anderson do 5-5 00-40 na Rafin servis bio jedini na terenu koji se za nešto pitao...na servisu je imao ukupno 20/21 osvojenih poena...Rafa klasičnim poluvolejem iz FHa po paraleli spasio prvu BP, ostale 4 u tom gemu servisom...Anderson u sljedećem gemu promašio dva zicera iz FHa, a onda i odigrao smiješan volej u mrežu i nestao sa terena...

Rafa malo pojačao u prva dva gema drugog seta, napravio break i prelomio meč u svoju korist...poslije toga se Anderson uopšte nije kretao...a Rafa je zabilježio par dobrih vinera...do 3-1 z trećem Anderson vegetirao, onda se malo dozvao...prekasno

Sve u svemu, nije Rafa bio ništa bolji nego u prethodnim kolima...dok je Anderson igrao kako treba, imao je svaki od poena u svojoj kontroli
Šta napisa? Kevin se samo pitao na terenu do 5:5!? :lol: Imaš baš dobro mišljenje o Rafi. Ali ispade kao dobar vic. :clap:
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/sta ... 406ms.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo stari statistike prvog seta, pa nam ti objasni šta se to dešavalo u prvom setu...vrlo ću te rado saslušati

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jan 2015, 21:58

shminka je napisao/la:
Mancini je napisao/la:

http://www.ausopen.com/en_AU/scores/sta ... 406ms.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo stari statistike prvog seta, pa nam ti objasni šta se to dešavalo u prvom setu...vrlo ću te rado saslušati
samoRajvosa...svaki meč ima svoju dinamiku...kakve veze ima to što je Anderson osvojio 5 gemova u druga dva seta sa prvim setom...psihički je pao, Rafa je pojačao i tu mu je bio kraj...drugi meč

Anderson ga je u potpunosti nadigrao u prvom setu, a Rafa je na šampionski način ukrao set po ko zna koji put na ovakav način

Lijepo je što si optimista, ali svakako se čujemo po završetku 1/4 duela

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 22:03

DANTES je napisao/la:čak ću i ja simpatisati RAFU... tomas je onako pomalo hinja
Svi vi potajno simpatišete Rafu, znam ja to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 22:14

Virtu4l je napisao/la:
DANTES je napisao/la:čak ću i ja simpatisati RAFU... tomas je onako pomalo hinja
Svi vi potajno simpatišete Rafu, znam ja to.
znaš kako kao ljubitelj misterija, jedva čekam da vidim šta će konačno da izvuče iz dupeta... volim misterija, a arheologija je majka istih
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 jan 2015, 22:21

shminka je napisao/la: http://www.ausopen.com/en_AU/scores/sta ... 406ms.html" onclick="window.open(this.href);return false;

samoRajvosa...svaki meč ima svoju dinamiku...kakve veze ima to što je Anderson osvojio 5 gemova u druga dva seta sa prvim setom...psihički je pao, Rafa je pojačao i tu mu je bio kraj...drugi meč

Anderson ga je u potpunosti nadigrao u prvom setu, a Rafa je na šampionski način ukrao set po ko zna koji put na ovakav način

Lijepo je što si optimista, ali svakako se čujemo po završetku 1/4 duela

Optimizam najprije temeljim na dobrom bekhendu i servisu, a to je ono sto skaklji najvise kod njega.Forehand je popravljiv, moze cijeli turnir da ne slusa a onda u finalu da pogodi sve zivo, cak stavise to je vrlo izgledan scenario u njegovom slucaju.
Nisam ni ja optimista za osvajanje turnira pogotovo ako u finalu bude Novak (mada ni on ne briljira), cak ce biti guravo i protiv Mareja ali mislim da Tomaš ne bi trebao da ga pobijedi.Mada sta god da se desi, ovo je vec sad uspjesan povratak za Nadala.Fizicki je manje vise ok (izuzev onih problema sa Tim-om), nivo igre vec vrlo visok s obzirom na pauzu...
Uz par manjih turnira na sljaci gdje bi potpuno skinuo tu "hrđu" sa sebe mislim da mozemo ocekivati dobru sezonu Nadala (ako ne bude povreda opet).Nece se ponoviti ja mislim 2013 ali trebalo bi biti bolje i konstantnije nego 2014.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 22:22

DANTES je napisao/la:znaš kako kao ljubitelj misterija, jedva čekam da vidim šta će konačno da izvuče iz dupeta... volim misterija, a arheologija je majka istih
Sad se već nadam da će ponovo izvući ovo,

slika

Bio sam skeptičan na početku, ali sad ga dijele još samo tri pobjede...
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jan 2015, 22:22

Nastavak sezone nije upitan, ali ovdje sigurno ne može do kraja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 22:26

Do kraja ide onaj ko pobijedi Đokovića.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 22:28

Virtu4l je napisao/la:
DANTES je napisao/la:znaš kako kao ljubitelj misterija, jedva čekam da vidim šta će konačno da izvuče iz dupeta... volim misterija, a arheologija je majka istih
Sad se već nadam da će ponovo izvući ovo,

slika

Bio sam skeptičan na početku, ali sad ga dijele još samo tri pobjede...
vauuu, pa ovo ima da ga boli...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 jan 2015, 23:41

Ma Djole ili Rafa, ne vidim fakat drugog nacina da neko preko njih 2 uzme Aussie Open.

Svaka cast i Berdihu ali mislim da nakon ovih 17 poraza za redom on se upisa kad izadje pred Rafu, a kamoli da ga pobjedi, 3 1 za Rafu prognoziram, dalje

mladi Kyrgios odlican ali preko Murraya tesko da moze a onda opet Murray preko Nadal u 1/2 tesko da moze, umoran je dok Rafa iz meca u mec podize nivo igre, Stan ili Kei, mislim da nece moci preko Noleta kod god dodje, mislim fakat da Nole sebi nece dopustiti novi poraz kao od Wawrinke ili Kei-a prosle godine u kljucnim mecevima GSova.

Iako dodje do finala Nole Rafa opet ce se vjerovatno Novak pitati mnogo vise, i od njegove igre ce zavisiti ishod, mislim da u ovom trenutku bolje igra od Rafe, al opet s njima se nikad ne zna.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 25 jan 2015, 23:43

Ja ocekujem finale Nole-Andy.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jan 2015, 23:48

Kakve procjene, zijani covjek od
najgoreg tenisera na svijetu, Berrera kojeg Dzumhur dobije na snagu,
protiv Murraya na egzibiciji osvoji 2 (dva) gema, muci se sa challenger
igracima Smicekom i Selom...i opet je favorit u duelu sa istim ti
Murrayem, koji je umoran?!? a eto i Novaka bi mogao dobiti u
finalu...nikad se ne zna

Svasta

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2015, 00:01

Rafa je uvijek favorit prtiv svakog igrača, osim Novaka, tu zavisi od podloge.
Voli te tvoje Sarajevo.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 26 jan 2015, 00:05

Virtu4l je napisao/la:Rafa je uvijek favorit prtiv svakog igrača, osim Novaka, tu zavisi od podloge.
Ako izgubi, onda nije bio 100 % spreman.

Je li tako to ide ? :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 26 jan 2015, 00:07

mislim da novak neće uzeti AO... imam takav osjećaj
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2015, 00:10

Belmin6 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Rafa je uvijek favorit prtiv svakog igrača, osim Novaka, tu zavisi od podloge.
Ako izgubi, onda nije bio 100 % spreman.

Je li tako to ide ? :)
Napokon ste naučili, da se ne moramo ponavljati :P
Voli te tvoje Sarajevo.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 26 jan 2015, 00:37

Rafa se docepao 1/4 finala i sad je sve moguce kad je on u pitanju.Podigao je nivo igre i ako ima jos tu mjesta za poboljsanje.Ako ne bude nekih povreda onda bi trebao da prodje i naredni krug,ali kao sto sam vec napisao sad je sve moguce,duga pauza je ucinila svoje,a nije ovo bas ni turnir na kojem se moze reci da je Rafa veliki favorit,pa cak ni kad nastupa potpuno fit,i bez prethodnih pauza zbog povreda.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 26 jan 2015, 01:41

shminka je napisao/la:Kakve procjene, zijani covjek od
najgoreg tenisera na svijetu, Berrera kojeg Dzumhur dobije na snagu,
protiv Murraya na egzibiciji osvoji 2 (dva) gema, muci se sa challenger
igracima Smicekom i Selom...i opet je favorit u duelu sa istim ti
Murrayem, koji je umoran?!? a eto i Novaka bi mogao dobiti u
finalu...nikad se ne zna

Svasta
Daj shminka, ne zajebaji druze.
Znas i sam da ti mecevi veze nemaju sa potencijalim mecevima u 1/4 i 1/2.Rafa je prvi mec poslje koliko vremena igrao upravo protiv Mareja, i to Mareja koji je odigrao vrhusnki meč.Trenutno svi mečevi kod Rafe imaju svrhu podizanja forme.Odigrao je protiv Mareja,Stana,Berrera i onda egzibicija pred AO sa Verdascom i 4 meča na AO-u.To je vec pristojan broj...
Sama činjenica da je došao do 1/4 GS-a je dovoljna, ako dođe do 1/2 sa Marejem Nadal ce biti favorit u tom meču i ti to znas.Ne kazem ja da ce on pobijediti, cak sta vise mislim da i Tomas i Marej imaju fine šanse ali u oba meča ce Rafa uci sa vecim sansama za pobjedu.

Ja mislim da je njegov trenutni nivo (bez kakvih vandrednih situacija kao protiv Tim-a) dovoljno dobar da se prođe Berdih.Prolaskom tog meča bi i njegov nivo, kako fizicki,tehnicki tako i nivo samopuzdanja, trebao da poraste još malo sto bi opet trebalo biti dovoljno za, mozda nesto tezi, prolaz protiv Mareja.
Opet kazem, nije to sigurno kao nekada ali realno na Rafinom je reketu ta 2 meča.

Finale je nezahvalno prognozirati, bude li Novak sa Rafom po mom misljenju 66%-33% za Noleta.U svakom drugom slucaju ako u finalu budu Kei,Stan ili neko treci Rafa ce imati 70% sansi jer zdrav Nadal ne gubi finala GS-ova od takvih igraca.
Ono cega je mene strah je da bi Rafa podsvjesno mogao da povuce rucnu u 1/2 da ne bi izasao Novaku na megdan zbog nedovoljne spremnosti i manjih sansi za pobjedu, a i zbog toga sto je svjestan da je 1/2 odlican rezultat poslje pauze.
Ali opet kada skontam nije to radio 2011 poslje kolko finala izgubljenih, nece ni sad valjda.
DO kraja jako pa sta bog da.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 26 jan 2015, 01:43, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.