FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bistrikboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bistrikboy » 26 jul 2013, 01:51

lisander je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Malo se i pretjeruje u svemu ovome vezano za Svraku i Adilovica,da se razumijemo ovaj drugi je u revansu bio katastrofa ali je zato bio sjajan i borben u prvoj tekmi,jednostavno njegova slaba tacka je kretnja u 16-tercu i to je ensto sto imas ili nemas to te niko ne moze nauciti on je nama ali ima neke druge stvari koje nam koriste i to veoma.Sigurno da bi mogli mozda i trebali imati i boljeg napadaca ali trenutno nemamo,on je tu.Daje golove.Donosi bodove.Bitne bodove.Takav nam trenutno valja.

Vezano za Svraku,momak je povrijeđen haman bio tokom cijelih priprema i Amar ga je stavio protiv Plzena da pokusa ubrzati igru i iskreno u prvom poluvremenu je to dosta dobro radio,zamjeram mu ono valjanje prije drugog gola ostalo je za prolaznu,u drugom je bio bez snage ali ga nismo mogli zamjeniti jer smo vec dva puta mjenjali zbog povreda.Peh.

Nisam zadovoljan kako su odigrali ali da su toliko podbacili koliko se pise,nisu.Ovdje raji vise smeta to sto budu na TV-u nego kako momci igraju a to je odlika mahale,mahalskog kluba,sto mi na koncu i jesmo nazalost.Jos uvijek.
Ma ne pretjeruje se nista, vecina je postova da su oni igraci za utakmice protiv Prijedora, Radnika, Goska i slicnih klubova, al cim zagusti nema ih na mapi, doduse Svraka se krije i na uakmica protiv vec pobrojanih klubova, i ti to vidis priznaj nisi slijep. Na televiziji kad ih vidim pa brate mogu jednu recenicu sastaviti normalnu, i realno oni, njih dvojica jednog poznajem i u privatnom zivotu, su nafurani sminkeri, i nemoj svega ti da dublje ulazimo sta je kapiten radio dok su momci bili na pripremama.
Ja ti kazem ubi nas mahala,pa pogledaj molim te sta se pisalo o Jamaku i Stanicu unazad godinu dana,tacno bi covjek pomislio da ih budi iz mahmurluka da igraju za nas.Preglupo.Pretjeruje se itekako,slucajno ili namjerno ne znam ali znamo svi ko odlucuje o svemu vezano za igrace i dok je tako ja sam koliko-toliko miran.Uhvatili smo kontinuitet igranja u europi sada su stvari vec lakse imamo neko iskustvo doci cemo i mi na red i napraviti "nesto".Sa Svrakom i Adilom ili bez ne bitno je,bitan je plavi gigant.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jul 2013, 01:52

Ma imamo ekstra ekipu uz Zolu koji bi u septembru trebao polako poceti dobijati minutazu i uz Kvesu i on se polako oporavlja, Skalja ce biti u pogonu vjerovatno u 3. kolu ... eventualno neko pojačanje u vrhu... mada mozemo gurati ovu polusezonu sa Adilom,Hodzicem i Pehiljem ne sikiram se. Najvaznije mi je da imamo borbenu, srcanu ekipu dobro fizicki pripremljeno i Željina djeca to je recept za ovu sezonu... za titulu ako Bog da
Vala sam pozelio ove BH livade opet imaju to nesto ta PL kad jedva cekas subotu

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 26 jul 2013, 01:57

Spremni smo mi fizičiki, to je u našoj ligi obično i glavna prevaga.

Ne znam kako bi ti moglo izgledati protiv Zvijezde sad, eventualno Kerla i Zeljković štoperi, Bučan desni bek, a Stanić lijevo krilo, to je moja neka prognoza.

Meni je najviše zasmetalo ono Adilovićevo tersanje Jamaku da izvede onaj slobodnjak poslije crvenog kartona. Ne znam je li to iko od vas primjetio. Nervira me kad se neko ponaša kao glavni i hoće da radi sve što poželi iako je svjestan da to ne zna. Na treningu nijedan slobodnjak ne izvede, a kad je tekma on hoće da puca i što je najgore, hajd što nije podigao loptu već je jedva dobacio do živog zida. :roll:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jul 2013, 02:02

Ja da sam Amar kao sto nisam gurnuo bih malog Emraha sa Kerlom Željino dijete, ostavio bi srce na terenu, dokazao bi se 100%, desno Zeljkovica, lijevo Urdinov... na zadnje Tomic-Svraka najvjerovatnije i gore standardno Bučan-Jamak-Selimovic u vrhu Adil

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 jul 2013, 02:03

champions1921 je napisao/la:
ipetm je napisao/la:i Džinović je naše dijete, trenirao kod nas.

Haris Hajradinović je u pitanju...
Ma stipu aldina.. Svu pamet svijeta popio a nemoze se vratiti jednu-dvije stranice nazad..

Nego, jesmo li nagurali na 700-800 clanova? Moze i na pp odgovor..
U nedjelju oko 2 sata moj prijatelj se uclanio i bio je broj 786....
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 jul 2013, 02:04

Ovo za adilovica da jos samo dodam da je on babin sin da ga nema veceg ,svako ko je proveo u zenici duze od 5 dana zna ko je seki adilovic I na koji nacin je gurao svoje sinove...igrao sam protiv eldina kao tinejdzer I vjerujte mi da u zivotu veceg antitalenta a da je postao profi igrac nisam vidio...

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 26 jul 2013, 02:10

ode Lazo u 3ce pretkolo :lol:
jednom pitar-uvijek supak

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jul 2013, 02:16

heheheheheheeee
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2013, 02:35

Znam da ne trab pisat o ovom al ne mogu da odolim.Draga braco plave boje nemate pojma kolko mi je drago sto navijam za zelju,sto sam bio uz njega i kad je gubio i kad je pobjedjivo sto sam ostavo vjran filozofiji kluba koji je postojao kroz sve rezime i drzave sto smo mi kao navijaci puno bolji od komsija nam.Covjek u kog su se kleli husref kojem su se klanjali od veceras je poslije melunovica NEPRIJATELJ NACIJE,poslije konstantog povecavanja zaostatka u titulama,poslije prica o stimanju i konacno poslije NEUMORNOG ismijavanja nasih nastupa u evropi,doslo je do toga da su oni od vcrs uz proslu godinu postali najveca sramota i bruka ove drzave.Jer katastrofa je izgubt velikom razliom ali ispast od seoskih ekipa je ipak sramota.HVALA MI STO SAM UVIJEK ZNAO ODABRATI PRAVU STRANU.

VOLIM TE ZELJO !!!
=\_1921_/=

EuroSport
Kontakt:

Post Postao/la EuroSport » 26 jul 2013, 02:46

invincible1921 je napisao/la:Znam da ne trab pisat o ovom al ne mogu da odolim.Draga braco plave boje nemate pojma kolko mi je drago sto navijam za zelju,sto sam bio uz njega i kad je gubio i kad je pobjedjivo sto sam ostavo vjran filozofiji kluba koji je postojao kroz sve rezime i drzave sto smo mi kao navijaci puno bolji od komsija nam.Covjek u kog su se kleli husref kojem su se klanjali od veceras je poslije melunovica NEPRIJATELJ NACIJE,poslije konstantog povecavanja zaostatka u titulama,poslije prica o stimanju i konacno poslije NEUMORNOG ismijavanja nasih nastupa u evropi,doslo je do toga da su oni od vcrs uz proslu godinu postali najveca sramota i bruka ove drzave.Jer katastrofa je izgubt velikom razliom ali ispast od seoskih ekipa je ipak sramota.HVALA MI STO SAM UVIJEK ZNAO ODABRATI PRAVU STRANU.

VOLIM TE ZELJO !!!
Buraz necemo se mjeriti koje ispao veca bruka, nego ko je napravio najveci evropski uspjehu kroz historiju!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 26 jul 2013, 02:50

Brate nije to smao evropa.Optuzuju nas za malverzacije oni su nastali malverzacijom,njihova najveca utakmica u historiji je ZELJO VIDEOTON,kaskali su titulama u kupovima na vjecnoj tabeli od vcrs su oni postali najveca bruka ove drzave u evropi.

OD VECERAS ONI NAMA VISE NISU RIVAL OD VECERAS ONI SAMO DIJELE GRAD SA INSTITUCIJOM NAJTROFEJNIJOM U DRZAVI KOJA SE ZOVE ZELJEZNICAR
=\_1921_/=

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 26 jul 2013, 03:51

Sad kad se sve zavrsilo (ostao jos Siroki sa Udineseom), sta ce biti sa onim koeficijentom? Je li i iduce sezone ako Ljoze bude prvak, igramo u drugom pretkolu LP i imamo li kakve sanse da dobijemo lakse protivnike?
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 26 jul 2013, 03:56

nime_tm87 je napisao/la:Ja da sam Amar kao sto nisam gurnuo bih malog Emraha sa Kerlom Željino dijete, ostavio bi srce na terenu, dokazao bi se 100%, desno Zeljkovica, lijevo Urdinov... na zadnje Tomic-Svraka najvjerovatnije i gore standardno Bučan-Jamak-Selimovic u vrhu Adil
Aha, Emraha koji po onom kafiću dole priča protiv Želje. :roll: Rekoše ovdje neki ljudi ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 26 jul 2013, 09:15

iVar je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Ja da sam Amar kao sto nisam gurnuo bih malog Emraha sa Kerlom Željino dijete, ostavio bi srce na terenu, dokazao bi se 100%, desno Zeljkovica, lijevo Urdinov... na zadnje Tomic-Svraka najvjerovatnije i gore standardno Bučan-Jamak-Selimovic u vrhu Adil
Aha, Emraha koji po onom kafiću dole priča protiv Želje. :roll: Rekoše ovdje neki ljudi ;)
brate ne vjeruj tim pricama. Ljudi su sposobni svasta izmisliti.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jul 2013, 09:47

Napisat ću večeras ili sutra malo duži post o svemu, ali sad me interesuju dvije stvari.
Šta je fakat istina za ovog Alibašića? Da ima problema sa koljenom ili ovo da je ušao sa ''kapitenom'' u sukob. Što se frajer vratio? Čim je potpisao znači da je imao kvalitet. Oba ova razloga nisu bezveze. Povreda je jasna, a ako se uvrijedio zbog sukoba sa kapitenom onda mu psiha nije dovoljno jaka i neće nikad ni postati igrač, mada je it aj kapiten trebao malom pomoći da se adaptira. Sjećam se jednom kad je Muzur pričao da je Pape htio na pripreme da ide sa novi autom a ostali išli busom, pa je on pričao sa igračima koji su shvatili da je ovoga malo ponijelo ali su to zajednički istrpili i kasnije je Pape sam shvatio gdje je griješio. Ali su i igrači i trenre dobili Papeta. Da su ga tada odj...li možda ne bi ni postao igrač. MOžda bi uticali psihički na njega i sl.
Čitam i isto i Gušo fol otišao zbog Lončarića. DJelovao mi je GUšo ok, pogotovo što se druži sa nekom mojoj rajom koja je ok, ali ova glupost je užas. Čuj on otišao radi FIlipa. Ispade kao da je bilo on ili ja:) pa ne može tako raditi. Pa ne odlučuje samo on hoće li nogu dobiti igrač. Ima i Amar, pa i drugi u klubu. Treba znati riješiti probleme, a ne bježati od njih. Iako znam da počinje ta škola fudbala njegova tj opštine NG i bez obzira šta je razlog glupo je ovo govoriti u medijima. Svraki i Adilu treba malo stati u kraj. Adil se zalaže na tekmama i to je ok. Svraka je pod ručnom, ali na stranu i to i igrački kvaliteti meni najviše smeta njihovo ponašanje koje se primjeti i na terenu a to je da su oni kao glavni. Treba se znati ko je glavni, ali to može biti neko ko je primjer u svim segmentima života. KAo što je bio Bogičević recimo (bar po onome što ja znam). ISto tako treba stati u kraj i onim seljačkim fazonima Brajlovića. To mi je dno dna iznositi u medijima. Svraka isto počeo držati govorancije. Prvo na proslavi titule pa sad poslije Plzena. Malo te stvari treba dovesti na pravu razinu. Toga priej nije bilo. Medijski istupi, priče i sl stvari. Malo je Amar tu previše popustio. I klub treba donijeti ta neka pravila ponašanja.

joca
Kontakt:

Post Postao/la joca » 26 jul 2013, 09:50

Pa rekli su da je ovaj alibašić zadovoljio i potpisao, šta je sad odjednom ?

joca
Kontakt:

Post Postao/la joca » 26 jul 2013, 10:01

bagrcavi je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:kako mi pobogu ne možemo dovesti provjerena pojačanja iz srbije i crne gore k'o komšije, već se zadovoljavamo sa bučanom i zeljkovićem i potpisom petogodišnjih ugovora sa sadikovićem i bajićem? šta se radi s parama, gdje idu pare, na šta se troše?

amare odlazi!
Ovo je čisti bezobrazluk pare se rastalile a mi nekog Bučana na kraju karijere dovodimo, guraju se neka netalentovana djeca ! Amare odlazi dosta je brukanja :lol:

arelinho je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Imali Alibasica na vidiku?
Nema vratio se u Kalesiju.
Došo u sukob sa "kapitenom" koji su mu se nagovorio svašta i momak se pokupio.Ja mislim da je u Radničkom iz Lukavca sad.
Ko nam je kapiten, i kome će on držat prodike i lekcije trebao je njega radije otjerati, neće se on valjda pitat ko će igrat i šta a on prvi ne igra kako bog zapovjeda, i kako se od njega očekuje.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 26 jul 2013, 10:06

Zadnja dva gostovanja u Gradačcu

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jul 2013, 10:11

aS_Roma je napisao/la:Jos ovaj put cu pisati na ovoj temi i vise nikad , niti sam u zivotu posmilio ovo napisati ...

Vi ste za nas Barcelona to sam se danas uvjerio i svaka vam cast budi te ponosni na vasu ekipu, toliko !!

Ne volim vas ni sekunde , al daBogda narednih 5 godina bili šampioni !!

Toliko, vozdra !
Hvala ti brate, amin!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 26 jul 2013, 10:47

Meni je porazna činjenica da je Svraka kapiten. Uloga kapitena u ekipi je da bude vođa, da svojom požrtvovanošću bude primjer drugim igračima, da svojim igrama motiviše druge igrače da daju maksimum, njegov posao ne završava na terenu već je on primjer i van terena itd. Svraka nije ništa od toga. Međutim, strašnije od ovih stvari meni je to što se djeca, omladinci koji stasavaju, mogu ugledati na njega zbog toga što je on, jelte, kapiten i reprezentativac a to je čovjek koji više uopšte i ne krije cigare i cugu, to je sramota nevidjena. Smiješno je što takvi sebe smatraju profesionalcima, a tužno je što ih mi moramo trpiti. :( :?
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BungaBum, Proximic, zeljooo13 i 21 gost.