FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Chinaglia
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Chinaglia » 19 apr 2018, 11:33

tuzlak1987 je napisao/la:Sto se tice Petrovica kritikovan je sto se previse bunkerise ali to je prava stvar sa ovim sto ima i to je taj neki limit ove ekipe. Ustvari i najjace ekipe se sluze takvim taktickim zamislima, od Juventusa, Atletica.. Nekada izgubis bodove ali vecinom to prolazi, nije lijepo za oko ali je ucinkovito.
U kupu se sada pokusalo nesto drugo i pokazalo se da Sloboda nema kapaciteta trenutno da otvori sve karte i igra napadacki i melje protivnika 90 minuta. Utakmicu smo izgubili cisto jer se uvuklo previse optimizma i hrabrosti, kako u navijace tako i u igrace, a mozda i Petrovica koji se malo zaletio i nadao da Zeljeznicar psiholoski nece doci sebi nakon pocetnog pritiska. Moglo je zavrsiti na drugi nacin ali to nam je skola.
to je to, ono sto je on zamislio, besprijekorno je funkcionisalo do tog prvog primljenog pogotka, jer smo imali i igru i rezultat i mogao je on povuci ekipu nakon vodstva, al je racunao na atmosferu s tribina i sam adrenalin kod igraca, jer je primijetio da su nabrijani, da mozemo zabit i drugi gol, a drugi gol bi fakticki i zavrsio pricu, u tom trenutku je to njemu izgledalo kao ispravna opcija, a vjerujem i nama navijacima obzirom na stanje na terenu... niti prvi, niti drugi primljeni gol nisu slomili ekipu i nisu klonuli duhom, treci gol je bio fatalan

jbg ispade da niti ubleha Celo ne zna sta prica, a i sta radi, kada kaze da je prvo pol bilo najbolje otkad je on u Slobodi...

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 19 apr 2018, 11:47

Koga ba zanima to jedno poluvrijeme,kojeg si isto usput receno izgubio,u moru nicega......Koga ba zanima razlog,ili neka igra,pa ljudi ti rutinski uvale 4 gola na tvom stadionu,i sada kao eto trebamo se tjesiti igrali su.......i biti sretni ako ostanemo u ligi,ili sto uopste postojimo,suti dobro je......
Kakav luzerski mentalni sklop grob te yebo.
Ignjatovic,Skahic,Salihovic,Mehmedagic moraju napustiti klub na kraju sezone.Pod hitno
Vidicemo hocemo li prodati koga na kraju sezone,ova ekipa,klub u globalu,treba remont iz temelja.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 19 apr 2018, 11:58

Dzigare me bole
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 apr 2018, 12:01

Azir Muminovic - 1980 minuta, 21 godina, ugovor 1,5 godina.
Darko Todorovic - 2525 minuta, 20 godina, ugovor 1,5 godina.
Dino Hodzic, 125 minuta, 18 godina, ugovor 1 godina.
Edis Smajic, 1786 minuta, 18 godina, ugovor 2,5 godina.
Amar Beganovic, 387 minuta, 18 godina, ugovor 2 godine.

Znaci 5 igraca iz Slobodine skole ove sezone 6830 minuta.

Uporedba sa drugim klubovima:

Zrinjski: Cavar 1084 minute, Kadusic 674 minute. =1785 minuta
Zeljeznicar: Hajdarevic 1485 minuta, Osmakovic 1464 minute, Zeric 293 minute, Sabanadzovic 855 minuta. =4097 minuta
Sarajevo: Mihojevic 1202 minute, Mujakic 886 minuta, Kadusic 634 minute, Hadzic 354 minute, Mustafic 300 minuta, Sabanovic 275 minuta, Heric 251 minuta (tri igraca nisu vise clanovi kluba) = 3902 minute

Siroki: Menalo 2136 minuta, Loncar 2035 minuta, Juric 370 minuta (Menalo vise nije clan) = 4541 minuta
Krupa: Dujakovic 2109 minuta, Mirosavljevic 888 minuta, Dabic 580 minuta, Palic 541 minuta, Samara 366 minuta, Banovic 300 minuta, Redzic 270 minuta, Lukic 183 minute =5237 minuta
Radnik: Peco 1623 minute, Serbecic 1600 minuta, Bradonjic 181 minuta. = 3404 minute

Gledao sam igrace koji su U21 jos uvijek i imaju preko 100 minuta. Sloboda tu ima najvise minuta u ligi 6830. S tim da od svih u ligi samo Siroki moze ovog Loncara prodati, Zeljo neke od svojih i mi mozemo trojicu prodati.

https://www.transfermarkt.com/anis-deve ... ler/451501
Momak kojeg treba dovesti i platiti Zvjezdi kao i za Ordagica neki iznos jer njima neki novac treba, a on treba u PL zaigrati.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 apr 2018, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 apr 2018, 12:06

pa tebe ocigledno ne zanima, tako da...

da, treba se rjesit najboljeg stopera, Hareta, treba se rjesit Ignjatovica koji igra kao preporodjen, treba se rjesit Skahe, ciji problem je zdravlje, a nikako igra, jedino si za Saleta pogodio, mada i on nije problem kao cetvrti stoper

ako se mogu dovest bolji igraci od ovih, neka se dovedu, nemam problema s time, al srati po stoperima ekipe koja ima 2 poraza u 11 tekmi (racunajuci Kup), 4 primljena gola u 9 premijerligaskih tekmi je krajnje bezobrazno i imbecilno...

i na sve ovo, citavo vrijeme igramo bez najboljeg stopera, Hareta, drugog stopera je igrao Pero koji uopste nije stoper, a logicno je da bi ekipa trebala biti jaca kada bi Hare igrao i kada bi Pero igrao na svojoj prirodnoj poziciji, mada, sada kada je Skaha spreman, nema razloga da on ne zavrsi sezonu kao partner Ignjatovicu, a Pero na svojoj poziciji

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 apr 2018, 12:08

Probisvjet je napisao/la:Navijaci ne vide najveci problem u tuzlanskom sportu, a tu nam spada i FK Sloboda.
Koji to klub postize dobre rezultate, a u koji je instaliran politicko zgradonacelnicko rukovodstvo. Nema tu ba hajra.
Garantujem kada bi Iniesta dosao u Slobodu da bi sjedio na klupi, a dajdzin igrao. Nema tu nista dobroga dok neko ne dodje i ne zasuce rukave, odyebe dajdzice i talentice koji ce kao donijeti neke milione. Hoce al' qurko. Trenutno je jedini Todorovic koji ima to nesto.
Pa sjecam se talenta Duljevica kada je bio godina kao Smajic i ta dva igraca su neuporediva. Dulje se jedva nekako izvuce iz blata, a ovoga maloga guraju na ustrb Slobode i garantujem da od njega nece nikada postati neki igrac. Mali ima zelju al' nema znanje ni fudbalsku pamet.
Dosta je ba i Vajcera, Lazevskih, Ignjatovica... koji samo popunjavaju brojno stanje.
Nije problem izgubiti od Zelje, problem je sto mi nemamo ni na vidiku nesto bolje.
U gradu Tuzli je sport nikakav. Zasto? Zato sto je u klubove ukorjenjena politika i to ona najgore vrste. Budi podoban, pa makar i nesposoban. :salut:
Ti si govorio i za Todorovica da nikad igrač neće postat, sjećam se dobro.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 apr 2018, 12:10

Bolje sto smo ispali iz kupa, valja nam izboriti opstanak....jos jedno cestitke nasem predcjedniku, njegov klub je prosao dalje i da mu pozelim da sto prije odyebe od Slobode......nek se drzi maltera i cigli....
🔴⚫️

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 apr 2018, 12:13

tuzlak1987 je napisao/la:
Azir Muminovic - 1980 minuta, 21 godina, ugovor 1,5 godina.
Darko Todorovic - 2525 minuta, 20 godina, ugovor 1,5 godina.
Dino Hodzic, 125 minuta, 18 godina, ugovor 1 godina.
Edis Smajic, 1786 minuta, 18 godina, ugovor 2,5 godina.
Amar Beganovic, 387 minuta, 18 godina, ugovor 2 godine.

Znaci 5 igraca iz Slobodine skole ove sezone 6830 minuta.

Uporedba sa drugim klubovima:

Zrinjski: Cavar 1084 minute, Kadusic 674 minute. =1785 minuta
Zeljeznicar: Hajdarevic 1485 minuta, Osmakovic 1464 minute, Zeric 293 minute, Sabanadzovic 855 minuta. =4097 minuta
Sarajevo: Mihojevic 1202 minute, Mujakic 886 minuta, Kadusic 634 minute, Hadzic 354 minute, Mustafic 300 minuta, Sabanovic 275 minuta, Heric 251 minuta (tri igraca nisu vise clanovi kluba) = 3902 minute

Siroki: Menalo 2136 minuta, Loncar 2035 minuta, Juric 370 minuta (Menalo vise nije clan) = 4541 minuta
Krupa: Dujakovic 2109 minuta, Mirosavljevic 888 minuta, Dabic 580 minuta, Palic 541 minuta, Samara 366 minuta, Banovic 300 minuta, Redzic 270 minuta, Lukic 183 minute =5237 minuta
Radnik: Peco 1623 minute, Serbecic 1600 minuta, Bradonjic 181 minuta. = 3404 minute

Gledao sam igrace koji su U21 jos uvijek i imaju preko 100 minuta. Sloboda tu ima najvise minuta u ligi 6830. S tim da od svih u ligi samo Siroki moze ovog Loncara prodati, Zeljo neke od svojih i mi mozemo trojicu prodati.
uh, nije ovo dobro jbg

- Kadusic nije dijete Zrinje

- jel Mihojevic dosao u prvi tim Sarajeva, il kroz akademiju

- Redzic je stigao iz prvog tima Bojca, za ostane ne znam, al mi cudno da Krupa kao ima neku skolu fudbala

- Peco je stigao iz prvog tima Veleza, Serbecic iz prvog tima Zvijezde

s druge strane, u Slobodi su svi klinci ponikli u Slobodi :salut:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 19 apr 2018, 12:25

Chinaglia je napisao/la:pa tebe ocigledno ne zanima, tako da...

da, treba se rjesit najboljeg stopera, Hareta, treba se rjesit Ignjatovica koji igra kao preporodjen, treba se rjesit Skahe, ciji problem je zdravlje, a nikako igra, jedino si za Saleta pogodio, mada i on nije problem kao cetvrti stoper

ako se mogu dovest bolji igraci od ovih, neka se dovedu, nemam problema s time, al srati po stoperima ekipe koja ima 2 poraza u 11 tekmi (racunajuci Kup), 4 primljena gola u 9 premijerligaskih tekmi je krajnje bezobrazno i imbecilno...

i na sve ovo, citavo vrijeme igramo bez najboljeg stopera, Hareta, drugog stopera je igrao Pero koji uopste nije stoper, a logicno je da bi ekipa trebala biti jaca kada bi Hare igrao i kada bi Pero igrao na svojoj prirodnoj poziciji, mada, sada kada je Skaha spreman, nema razloga da on ne zavrsi sezonu kao partner Ignjatovicu, a Pero na svojoj poziciji
Najbolji stoper koji i prije povrede dugo vremena igrao neprepoznatljivo,Ignjatovic kojeg dvije solidne partije nemogu oprati za sva gofna do sada,pogotovo igraca sa njegovim iskustvom,ili Skahu koji evo 3 godine prima platu a sastavio postenih 5-6 utakmica......I da ne zaboravimo doktora,koji prima platu za nista,i kada ga ubacis igras sa igracem manje......realnu sliku igrackog stanja i cinjenice,nemozes zvati imbecilnim ili bezobraznim.Ti si onda ili debil ili totalno nemas pojma o nicemu.
Nazalost mi smo i sa samo dva poraza,u jako opasnoj zoni,sto znaci da nam ti silni remiji ne donose nista.......igramo defanzivno,izvucemo jedva bod,napadnemo ljudi nas resetaju sa 4 komada......gdje skripi........u odbrani ili napadu.........sta ti mislis.
Cijela ekipa smrdi od grlave do repa,klupe,i uprave do neponovljivog luzreskog razmisljanja i mentaliteta komplat Tuzle,ciji si ti najsvjetliji primjer.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 19 apr 2018, 12:25

Bas kao i poslije Celika, mnogi su jedva docekali da kritikuju i pljuju, ja sam bio sprijece pa sam na TV-u gledao i vjerujte mi da je bar tako izgledalo da jedemo i Zelju i teren i loptu i bukvalno 2 kontre 2 gola.. cak i drugo poluvrijeme Zeljo osim tih golova nista posebno nije uradio, kod cetvrtog gola poslije centarsuta loptu neko malo izblokira ona sve preleti i na nogu Zakaricu..

Ja vjerujem ovoj ekipi i vjerujem "nasoj djeci" , ovaj paket mladih igraca (Azir, Smajic i Todor) koji mi imamo nema nijedna ekipa u ligi, i sva tri igraca su uz sav talenat koji imaju ipak izrasli u to nesto samo zato jer igraju, jer se trpe jer im se dala sansa. Da nisu oni tu trpio bi Beganovica, Salkica, Hodzica i to pozdravljam ako cemo konacno od svega toga pocet proizvodit i pravit tr igrace ua sebe i da ih mi prodajemo
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 apr 2018, 12:28

Neka vrate Krpu brata nazad, 3 godine ugovor i neka ore teren.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 apr 2018, 12:31

znas kako je. Zvizdis kad ti izlazi najbolji strijelac ekipe , dijete od 18 godina, a aplaudiras kad izlazi starac iz Srbije koji od kako je dosao na Tusanj nije se sastao sa loptom.

to smo ti mi

nije trebao dirati postavu od Borca, samo Rustemovic - Ivetic i cao. Oni bar trce, bore se i trude, ne ko par manekena , potez igraca
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 19 apr 2018, 12:52

I ja vjerujem ne toliko Petrovicu nego vjerujem da je recept za neki.uspjeh il rezultat imat jednog trenera duzi period, tesko je bar kod nas gdje dovodis samo slobodne igrace u jednom il.dva prelazna roka skuckat ekipu ako bas nemas para (mada i tad nije garancija nikakva da ces pogodit) treba godina i po dvije da se iselektira ekipa i to.pod uslovom da neke glavne igrace zadrzis.
Sad j da Slavko ode bilo ko da dodje dovest ce neke svoje igrace, ponovo nove ideje i nacin rada ovim koji su tu i samo gubis vrijeme a nista konkretno neces dobit.
Uz to znamo da Slavko nije najbolji trener u ligi al.isto tako nemas nekog boljeg ko bi ti sjeo sad kod nas na klupu tako da produzit Slavki ugovor i uz ovaj budzet koji imamo sljedeca sezona ce vjerujem bit puno bolja.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

katarakta

Post Postao/la katarakta » 19 apr 2018, 13:15

Ma ja. Bitno je hejtat Smajica, a frajer ne igra lose u zadnje vrijeme uopste i ova pozicija iza spica mu je dosta bolja. Opasniji je. Kad ga je Azmir doveo i dao mu profi ugovor bio je nada, sad kada je Senad u klubu, onda je dajdzin. Al je dobar Ulimwengu, daj crnju, nama atrakciju
Niko, niko, samo Sloboda

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2018, 13:20

sve u svemu ovdje se svodi prica na to da smo dobri bili 35 minuta i zasluzili smo prolaz..a koliko se sjecam utakmica se igra 90 minuta,ljudi nas razbili,dovidjenja i prijatno.. ali mi ne bi bili mi,da ne krivimo savez,sudije,Sarajevo,vanjske uticaje na klub itd.

Citava sezona nam je propala i sada moras moliti Boga da ostanes u ligi,a najave na pocetku sezone su bile evropa itd..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 apr 2018, 13:53

Treba sto prije obezbjediti ostanak, niko ne pita dokle se stiglo sa novim statutom, sta je sa skupstinom, jel ovaj jos predsjednik u ostavci ili nemamo presjednika posto je ovaj dao ostavku.....djaba i reprogram i sve ako ce mo ovako tavoriti i da svaka jajara moze biti u Slobodi....pare, samo pare, yebes lafinu, ako nemas para idi fataj se maltera...ima ljudi koji zele investirati u klub al da ljudi znaju da investiraju u svoje a ne u nicije.....
🔴⚫️

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2018, 13:59

Skver je napisao/la:Treba sto prije obezbjediti ostanak, niko ne pita dokle se stiglo sa novim statutom, sta je sa skupstinom, jel ovaj jos predsjednik u ostavci ili nemamo presjednika posto je ovaj dao ostavku.....djaba i reprogram i sve ako ce mo ovako tavoriti i da svaka jajara moze biti u Slobodi....pare, samo pare, yebes lafinu, ako nemas para idi fataj se maltera...ima ljudi koji zele investirati u klub al da ljudi znaju da investiraju u svoje a ne u nicije.....
:thumbup:

Sta je sa tuzbi protiv saveza,Zeca i ostatka kompanije.. zasto jedna od 4 najskuplje ekipe kako ste pisali ovdje na pocetku sezone bori se za opstanak ??

Zasto se islo u Antaliju ako ce se nabijat kondicija za Borca,Goska,Celika,a protiv Zeljeznicara ne mogu vise trcat nakon 45 minuta ??? Nemojte samo umor spominjati,imao je i Zeljo gradski derbi pa nas ubi..

Da hoce zavrsiti vise ova sezone,pa da slusam bajke o tituli za stotu godisnjicu kluba,a sljedece sezone pred kraj opet ce kalkulisat koliko nam treba bodova za opstanak itd..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

katarakta

Post Postao/la katarakta » 19 apr 2018, 14:06

Gdje su investori koji imaju novac. Gdje su izasli sa planom nekim? I ovo za fizicku spremu je notorna glupost. Mi smo dobro igrali, a ne dobro trcali 40 minuta. I drugi gol je pao po nas u najgore vrijemrle, treci nas dotukao i tad je tempo pao. Inace utakmica iznadprosjecna za bh. fudbal
Niko, niko, samo Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 19 apr 2018, 14:16

Pa sunce mu, valjda prvo treba promijeniti statut sa kojim ces omoguciti ulazak kapitala u klub, nece valjda dati macku ili Zdeni pare da upravljaju sa njima :urnebes: :urnebes:....evo izaso je macak sa planom pred ovu sezonu :urnebes: :urnebes: :urnebes:
🔴⚫️

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 apr 2018, 14:41

Sjecam se 1974 godine kada je djecak od sedamnaest godina usao u igru i to u utakmici sa Partizanom i zavalio tri gola. Hejj u onoj prejakoj ligi iz koje je dolazio prvak lige sampiona. Tri gola pratizanu. To je radjanje dobrog igraca i bio je na kraju karjeva. Meske! Nismo ni znali za tog momka, a ovi nasi vec ko zvijezde, traze ih iz evropske unije i samo sto nisu vec tamo.
Al' neka ih drazi su mi opet od igraca koji su dovedeni iz Srbije ili Hrvatske na akciji 1+1 oba gratis. Nema tu hajra, vidjecete. Jednom se ubode sa Saricem i to slucajno.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.