NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Celicni
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Celicni » 21 jul 2023, 16:04

aeroms33 je napisao/la:
21 jul 2023, 15:50
Nemojte napast ce vas zamorano i celicni sto su u glavama preveli socios model na sociilni slucaj
To si možda ti preveo tako,pročitaj post moj malo, pa malo sjedi da ti se to uglavi slegne ili ako ti nije jasno pročitaš ga ponovo sve dok ti ne dođe iz g.uzice u glavu. :salut:

convict35
Kontakt:

Post Postao/la convict35 » 21 jul 2023, 16:08

Truhlo je inveatitor i vlasnik Celika ipak je dao golemi 60km
E gigante
Truhlo = jak covjek

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 16:14

convict35 je napisao/la:
21 jul 2023, 16:08
Truhlo je inveatitor i vlasnik Celika ipak je dao golemi 60km
E gigante
Truhlo = jak covjek
40KM popust za studente :zviz:

Hajde ljepo pred robiju koja je glavu u torbi drzala, predlozi model investitora, na momke koje se pucalo, prijetilo, ostajali bez posla i sta sve ne.

Kazem vam ovaj model ostaje tu jos minimalno 15 godina i nista se nece mijenjati. Hoce li to biti dovoljno za PL, prvu ligu, nije ni bitno. Bitno je da klub zdravo posluje i rijesava dugovanja.

Dzabe krecite, ocekivala se najezda jakih ljudi, a jos veca se ocekuje kada se ociste sva dugovanja i klub bude zdrav, spreman za napad na najvise sportske ciljeve :ljepota:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 21 jul 2023, 16:25

Ovaj model stvarno može živjeti, bez grada bez investitora, ali ga zato moramo napraviti jačim, jer samim tim se klub već sada samofinansira uz sponzore i od vlastitih prihoda, a jedan od najjači "sponzora" bi bio izlazni transferi igrača.Jaku školu nogometa, jednu od najjačih u regionu ako napravimo, par izlaznih transfera nek napravimo sve će ići kasnije svojim tokom.Vjerujem već sada kada bi samo 2 transfera napravili vidjeli bi kako bi nevjerovatno ubrzali stvari.Zato kažem ovo može da živi, ali se moramo posvetiti onda baš omladinskom pogonu, jer ja u njima vidim najvecu finasijsku inekciju.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 21 jul 2023, 16:27

PENZIONERIMA ZA 25 KM NA ISTOK!!! BRAVO UPRAVO SVAKA VAM ČAST! :clap: :clap: :clap:
::::SAMO ČELIK::::

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 21 jul 2023, 16:47

Nešto razmišljam, mi ovdje raspravljamo o modelima kako imati klub koji će biti samoodrživ, koji će imati potencijal za rast, itd.. a pojedini su iz budžeta FBiH povlačili po 2,5 miliona KM za jednu godinu, iza nekih stoje nacionalne kompanije koje ulupaju po 500.000 KM godišnje kroz "sponzorstvo", neke spašavaju sa injekcijama po 1-2 miliona KM svako pola godine, itd....

Zaista smo u nezavidnom položaju u odnosu na 80% klubova u Premier ligi i ostat će tako sigurno i kada uđemo. S druge strane, radujem se što imamo priliku napraviti nešto neviđeno na ovim prostorima. Ono što je danas Čelik i što će nadam se ostati u budućnosti, to je otvoren klub koji je kontrolisano u vlasništvu navijača i simpatizera. Otvoren svakom dobronamjernom sponzoru i investitoru za svaki oblik saradnje, ali sa sistemom koji ima instrumente da neutrališe svaki maliciozni aspekt poslovanja i upravljanja.

Lično, ne bih volio investitore poput Mirvića, Tana i ovog Izraelca. Više mi se sviđa varijanta sa sposobnim ljudima u klubu, na vodećim pozicijama i modelom u kojem pomjeramo standarde sa marketingom, privlačenjem zanimljivih sponozora, dobrom školom fudbala i naravno zaradom od transfera i Evrope.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 18:25

zicer je napisao/la:
21 jul 2023, 16:47
Nešto razmišljam, mi ovdje raspravljamo o modelima kako imati klub koji će biti samoodrživ, koji će imati potencijal za rast, itd.. a pojedini su iz budžeta FBiH povlačili po 2,5 miliona KM za jednu godinu, iza nekih stoje nacionalne kompanije koje ulupaju po 500.000 KM godišnje kroz "sponzorstvo", neke spašavaju sa injekcijama po 1-2 miliona KM svako pola godine, itd....

Zaista smo u nezavidnom položaju u odnosu na 80% klubova u Premier ligi i ostat će tako sigurno i kada uđemo. S druge strane, radujem se što imamo priliku napraviti nešto neviđeno na ovim prostorima. Ono što je danas Čelik i što će nadam se ostati u budućnosti, to je otvoren klub koji je kontrolisano u vlasništvu navijača i simpatizera. Otvoren svakom dobronamjernom sponzoru i investitoru za svaki oblik saradnje, ali sa sistemom koji ima instrumente da neutrališe svaki maliciozni aspekt poslovanja i upravljanja.

Lično, ne bih volio investitore poput Mirvića, Tana i ovog Izraelca. Više mi se sviđa varijanta sa sposobnim ljudima u klubu, na vodećim pozicijama i modelom u kojem pomjeramo standarde sa marketingom, privlačenjem zanimljivih sponozora, dobrom školom fudbala i naravno zaradom od transfera i Evrope.
Klub ima potencijal da bude konkurent u premijer ligi kada ne bude pod pritiskom otplate dugovanja. Pojedinci pokrecu raspravu i dovode u pitanje model kluba koji je spasio klub od gasenja, a evo i podize ga u organizacionom smislu svake godine za stepenicu vise. Ima tu i gresaka uprave, ali ko radi taj i grijesi. Ako sagledamo napredak u zadnje tri godine, odradjen je fantastican posao.

Nema potrebe donositi prognoze ili osude kako ovo ono ne ide kada je jedini cilj ove uprave sanacija dugovanja. Kada bude pozitivna nula, pa kada budes mogao sve usmjeriti u igracki kadar, omladinsku skolu, bolje uslove na stadionu, onda se moze donositi neki sud.

Gledao sam nedavno, prije par sedmica intervju sa predsjednikom zrinjskog, kao sta je tajna uspjeha, iako su godinama imali duplo manji budzet od sarajeva, uspjeli su zavrsiti 30 bodova ispred. Tajna uspjeha je kontinuitet uprave i ljudi u klubu. Ako se ne varam, oni su tu vec 10ak godina na celu kluba. Nema turbulencija i kad se rezultatski podbaci, napravi se analiza i greske se ispravljaju. Ono sto hocu reci jeste da bih volio da ova trenutna uprava dobije jos jedan mandat od 4 godine, ako ima jos volje i zelje sa njihove strane. U novom mandatu da se posvete samo rastu kluba i sportskim ciljevima. Ima i neka izreka u fazonu, kada nesto ide u dobrom smjeru i radi, ne diraj i ne cackaj :mrgreen:

Svi spominju sarajevo i upravljacka prava, a niko da spomene zeljkana i neki poluclanski model kod njih i kako se dobro koprcaju. Skidaju dugove i bice bas konkurentni za dvije, tri godine kada ociste dugovanja.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 21 jul 2023, 18:51

Sa i Zeljo imaju golemu pomoc lokalne samouprave.
Kod njih uleti Opcina Centar, te opcina Novo Sarajevo, eto pogura i grad sa Benjaminom Karic i na kraju to sve zacini Kanton Sarajevo.
Dodaj Vladu FBiH sa Telekomom i Elektroprivredom.

Oni to pravdaju troskovima omladinskog pogona, fola placanjem svih taksi i zajebancija Savezu, odrzavanja stadiona i bla bla.
Ali se pare sljevaju kod njih.

Zrinjski uopste haman nema clanski model. Kod njih navijaci svoj posao, 'projekat stozera' svoj.
Uhvatili ovog Izraelca i Aluminij i guraju.
P.s. svakako cc 10 godina zaredom Evrope je doprinijelo da Zrinjaki svakako ima svu mogucu stabilnost.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 21 jul 2023, 19:22

Uz duzno postovanje oni koji dovode u pitanje ovaj model poslovanja nemaju pojma o cemu pricaju. Citava prica oko "jakog covjeka" se svodi na to da se u TZC rade malverzacije epskih proporcija i da Sarajevo vodi covjek koji VOLI klub i nije mu poslovni dio u prvom planu pa mu je manje vise svejedno sto pravi gubitke. Da li ce to tako biti za dvije-tri-pet godina to cemo da vidimo. Ono sto treba reci jeste da je Sarajevo za dlaku izbjeglo nasu sudbinu pa mozda i gore kada se ovaj tip prije Mirvica povukao. Trenutno zakonsko uredjenje ne daje nikakve garancije za uspjeh investitoru i ako neko bas ne voli klub, nema od toga nista. Ponovo, TZC je odlican primjer za to.

Mi se krecemo prema oporavku puno brze nego sto sam ja ocekivao i drago mi je zbog toga. Mi samo treba da pazimo da ne zagrizemo vise nego sto mozemo da prozvacemo. Zenica kao sira okolina mogu da podnesu finansijski konkurentnog premijerligasa poput Celika i prema tome treba da se koncetrisemo. Kao sto neko rece, svi ili gotovo svi klubovi u PL dobijaju enormna sredstva od gradova, kantona pa i federalnog nivoa. Celik ne moze da racuna na isti tretman. Mi se sami moramo boriti za sve i u tome lezi grandioznost ove nase uprave i ljudi koji vode klub. Sigurno da ih treba pojacati dodatno, da bi im se posao olaksao. Treba ih i platiti konkurentno pa da rade sa manje pritiska, jer na kraju krajeva, od have se ne zivi. Sve to stoji, i sve treba ispostovati kako se uslovi za to sticu.

Za ove sto su komentirali moj post o statusu trenera. Nisam ja nigdje tvrdio vec samo predpostavljam da su Hrustanovic i Co. tu na neodredjeno vrijeme. Ja ne znam da li su oni tu na neodredjeno vrijeme, ali kroz price od prije par godina (zaboravih ime onom tipu sto je kao radio na odrzavanju stadiona ili tako nesto), znamo da ima uposlenika koji jesu tu na nedoredjeno vrijeme pa shodno tome i moja pretpostavka. Ukoliko jesu tu na neodredjeno vrijeme ne moze se neko tek tako odpedalati, nisi se moze tek tako neka sistematizacija uraditi da ih se posalje sa posla trenera na posao cistaca stolica. Sve to ima neke svoje uslove i ti uslovi se moraju postovati. To je sve sto tvrdim.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 19:32

romeo je napisao/la:
21 jul 2023, 18:51
Sa i Zeljo imaju golemu pomoc lokalne samouprave.
Kod njih uleti Opcina Centar, te opcina Novo Sarajevo, eto pogura i grad sa Benjaminom Karic i na kraju to sve zacini Kanton Sarajevo.
Dodaj Vladu FBiH sa Telekomom i Elektroprivredom.

Oni to pravdaju troskovima omladinskog pogona, fola placanjem svih taksi i zajebancija Savezu, odrzavanja stadiona i bla bla.
Ali se pare sljevaju kod njih.

Zrinjski uopste haman nema clanski model. Kod njih navijaci svoj posao, 'projekat stozera' svoj.
Uhvatili ovog Izraelca i Aluminij i guraju.
P.s. svakako cc 10 godina zaredom Evrope je doprinijelo da Zrinjaki svakako ima svu mogucu stabilnost.
Zeljo ima podrsku svoje opcine i to dobru, za razliku od sarajeva koja je na kapaljku. Elektroprivreda nije sponzor ni zelji ni sarajevu. Bh telekom jeste, ali jeste i nama, njima malo vise jer su u PL.

Proslu i ovu godinu jeste im se kanton pokrenuo, nadam se da ce se i nas kanton ugledati, pogotovo kada budemo u PL ili minimum podrska za infrastrukturne projekte npr izgradnja akademije.

Elektroprivreda hzhb gura zrinjski i siroki, to je tacno. Nedavno smo raspravljali o mitalu, kada deblokiramo racun, moraju, ali apsolutno moraju biti sponzori. Kacio sam od poljske, belgije, luksemburga, pa do rudara iz prijedora. Ako nece milom, hoce na silu. Ovo je nedopustivo da ne sponzorise klub.

Poenta price ne trebaju milioni i kamioni, taj zrinjski je propustio europu prije 2 godine, pa je onda pomeo konkurenciju sa budzetom od 4 miliona. Tada je sarajevo imalo budzet od 10 miliona i borac je imao jaci budzet od zrinjskog. Evo primjer zelje, sa 4 miliona, su zavrsili ispred sarajeva. Uz to su morali i vracati dugovanja. Moze se, kada se racionalno i pravilno posluje.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 21 jul 2023, 19:53

Sarajevo je samo ove godine od Opcine Centar dobilo cc 450 000 KM. Do sada...
Nije to bas na kapaljku.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 21 jul 2023, 20:05

romeo je napisao/la:
21 jul 2023, 19:53
Sarajevo je samo ove godine od Opcine Centar dobilo cc 450 000 KM. Do sada...
Nije to bas na kapaljku.
To je nista za nasih 520 000 KM plus reprogram 330 000 KM :mrgreen:

Zajebancija, kazem da su se sad aktivirali. Mozes provjeriti kod forumasa pitara da je to bilo nesto sitno i mizerno od opstine centar zadnjih godina.

Nije ni bitno na kraju, mi moramo muke muciti sa svojim gradom i podrska mora biti veca od potpisanih 150k godisnje plus reprogram. Neki minimum treba biti 300k klubu i 300k reprogram, plus kanton naredne godine ispod 100 000 godisnje je bruka i sramota.

Zato i pisem da se ne osudjuje model, kada smo imali slabu ili nikakvu podrsku grada i kantona, tu je ogroman prostor za napredak. Isto tako sa sponzorima i prihodom od ulaznica.

Sutra protiv rudara, ozbiljna provjera. Da vidimo od cega je zenicko dobojska centralno bosanska sandzacka golobrada jalija la masija :bih:

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 22:30

Nastavljamo s internacionalnim utakmicama. Kad uđemo za par godina u pretkola neke evropske lige, imat ćemo iskustva :urnebes:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 21 jul 2023, 22:32

Zasto se ne ide na Kupres 7 dana?

Mislim da bi trebalo da budu svi obavijesteni transparentno, onako kako i treba.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 21 jul 2023, 22:35

nickiZe88 je napisao/la:
21 jul 2023, 22:32

Mislim da bi trebalo da budu svi obavijesteni transparentno, onako kako i treba.
Ako se bude islo, ici ce se 31.07. Nismo jos definitivno odlucili. Cekamo naplatu jednog veceg priliva koji kasni, pa dok to ne rijesimo, necemo potvrdjivati Kupres...

Redbull kao predstavnik foruma je pitao ovamo na grupi sponzora, eto odgovor koji je dobio od člana upravnog odbora.

I te pripreme koštaju 10-15 hiljada maraka sigurno.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 21 jul 2023, 22:36

nickiZe88 je napisao/la:

Ko kaze da se nece ici ?
!

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 21 jul 2023, 22:37

laudrop je napisao/la:
21 jul 2023, 22:35
nickiZe88 je napisao/la:

Ako se bude islo, ici ce se 31.07. Nismo jos definitivno odlucili. Cekamo naplatu jednog veceg priliva koji kasni, pa dok to ne rijesimo, necemo potvrdjivati Kupres...

Redbull kao predstavnik foruma je pitao ovamo na grupi sponzora, eto odgovor koji je dobio od člana upravnog odbora.

I te pripreme koštaju 10-15 hiljada maraka sigurno.
Onda okej, mislim da tad i ne treba ici, iskreno. Dzaba samo trositi pare, a liga bi trebala poceti za 13 dana od tog datuma.

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 21 jul 2023, 22:39

Napunimo Bilino!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

nickiZe88
Kontakt:

Post Postao/la nickiZe88 » 21 jul 2023, 22:39

bambus je napisao/la:
21 jul 2023, 22:36
nickiZe88 je napisao/la:

Ko kaze da se nece ici ?
Govorilo se na pocetku da ce to biti 24.07. Zbog toga sam rekao da treba reci da je odgodjeno i da se nece ici tad.

A sad je objavljeno da je utakmica 29.07. U Zenici, sto govori da se ne ide minimum do tad

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 21 jul 2023, 22:41

Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.