To si možda ti preveo tako,pročitaj post moj malo, pa malo sjedi da ti se to uglavi slegne ili ako ti nije jasno pročitaš ga ponovo sve dok ti ne dođe iz g.uzice u glavu.

Moderator/ica: GracanicaAA
To si možda ti preveo tako,pročitaj post moj malo, pa malo sjedi da ti se to uglavi slegne ili ako ti nije jasno pročitaš ga ponovo sve dok ti ne dođe iz g.uzice u glavu.
40KM popust za studente
Klub ima potencijal da bude konkurent u premijer ligi kada ne bude pod pritiskom otplate dugovanja. Pojedinci pokrecu raspravu i dovode u pitanje model kluba koji je spasio klub od gasenja, a evo i podize ga u organizacionom smislu svake godine za stepenicu vise. Ima tu i gresaka uprave, ali ko radi taj i grijesi. Ako sagledamo napredak u zadnje tri godine, odradjen je fantastican posao.zicer je napisao/la: ↑21 jul 2023, 16:47Nešto razmišljam, mi ovdje raspravljamo o modelima kako imati klub koji će biti samoodrživ, koji će imati potencijal za rast, itd.. a pojedini su iz budžeta FBiH povlačili po 2,5 miliona KM za jednu godinu, iza nekih stoje nacionalne kompanije koje ulupaju po 500.000 KM godišnje kroz "sponzorstvo", neke spašavaju sa injekcijama po 1-2 miliona KM svako pola godine, itd....
Zaista smo u nezavidnom položaju u odnosu na 80% klubova u Premier ligi i ostat će tako sigurno i kada uđemo. S druge strane, radujem se što imamo priliku napraviti nešto neviđeno na ovim prostorima. Ono što je danas Čelik i što će nadam se ostati u budućnosti, to je otvoren klub koji je kontrolisano u vlasništvu navijača i simpatizera. Otvoren svakom dobronamjernom sponzoru i investitoru za svaki oblik saradnje, ali sa sistemom koji ima instrumente da neutrališe svaki maliciozni aspekt poslovanja i upravljanja.
Lično, ne bih volio investitore poput Mirvića, Tana i ovog Izraelca. Više mi se sviđa varijanta sa sposobnim ljudima u klubu, na vodećim pozicijama i modelom u kojem pomjeramo standarde sa marketingom, privlačenjem zanimljivih sponozora, dobrom školom fudbala i naravno zaradom od transfera i Evrope.
Zeljo ima podrsku svoje opcine i to dobru, za razliku od sarajeva koja je na kapaljku. Elektroprivreda nije sponzor ni zelji ni sarajevu. Bh telekom jeste, ali jeste i nama, njima malo vise jer su u PL.romeo je napisao/la: ↑21 jul 2023, 18:51Sa i Zeljo imaju golemu pomoc lokalne samouprave.
Kod njih uleti Opcina Centar, te opcina Novo Sarajevo, eto pogura i grad sa Benjaminom Karic i na kraju to sve zacini Kanton Sarajevo.
Dodaj Vladu FBiH sa Telekomom i Elektroprivredom.
Oni to pravdaju troskovima omladinskog pogona, fola placanjem svih taksi i zajebancija Savezu, odrzavanja stadiona i bla bla.
Ali se pare sljevaju kod njih.
Zrinjski uopste haman nema clanski model. Kod njih navijaci svoj posao, 'projekat stozera' svoj.
Uhvatili ovog Izraelca i Aluminij i guraju.
P.s. svakako cc 10 godina zaredom Evrope je doprinijelo da Zrinjaki svakako ima svu mogucu stabilnost.
To je nista za nasih 520 000 KM plus reprogram 330 000 KM
Ako se bude islo, ici ce se 31.07. Nismo jos definitivno odlucili. Cekamo naplatu jednog veceg priliva koji kasni, pa dok to ne rijesimo, necemo potvrdjivati Kupres...
Onda okej, mislim da tad i ne treba ici, iskreno. Dzaba samo trositi pare, a liga bi trebala poceti za 13 dana od tog datuma.laudrop je napisao/la: ↑21 jul 2023, 22:35Ako se bude islo, ici ce se 31.07. Nismo jos definitivno odlucili. Cekamo naplatu jednog veceg priliva koji kasni, pa dok to ne rijesimo, necemo potvrdjivati Kupres...
Redbull kao predstavnik foruma je pitao ovamo na grupi sponzora, eto odgovor koji je dobio od člana upravnog odbora.
I te pripreme koštaju 10-15 hiljada maraka sigurno.
Govorilo se na pocetku da ce to biti 24.07. Zbog toga sam rekao da treba reci da je odgodjeno i da se nece ici tad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.