Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DANTES
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2015, 23:50

Pogba je napisao/la:
DANTES je napisao/la:sjajan je meč bio između slatkiša Đorđi i Venus... ritam, brzina, snaga... imala je mala, ali je stala na 1:0 i 5:3...
kako je odigrala par puta na mreži majko mila... šteta što manjka pameti bila bi ko zemlja
Šta kažeš na Madison Keys? Prošle godine sam je ovdje spominjao, mala je potencijalni GS šampion, ima sve udarce, a vidim da je napredovala pod palicom Lindsay Davenport. Glava joj je još problem, no, mlada je, a i većini žena je to uvijek problem, ali ova ima materijala.

I, je li vrijeme da Radwanska konačno uzme slam? :)

Čakam da uzme konačno, ali po običaju mislim da će se ukenjat' kada bude najbitnije.
jesi, sjećam se. ja sam bio skeptik, ali napredovala je... ima snažne udarce, a trener je velika šampionka... ova godina mora biti godina proboja za nju... ako ne uspije onda je kosa samo jedna u nizu udaraca bez glave(klasa muva)
što se tiče radvanske i ja bih volio, ali nnažalost bez jačih fizikalija teško... teško je izdržati dva ili tri seta sa sarapovom, serenom, vikom, samo na vic, talenat, i znanje...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 10:03

Rafael se ne šali.

33 winnera? Je li neko gledao?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jan 2015, 10:14

Nadam se da Radwanska neće nikad uzeti GS. :mrgreen: Prijašnji Murray među damama. :mrgreen: Inače, volio bih da Bouchard ovo uzme, ali valja joj već u narednom kolu na Sharapovu. Koja dobije ovaj meč, vidim je u finalu (ako sam dobro upratio, ukrštaju se sa Halepovom ili Makarovom... Halalite, još uvijek se nisam popravio od sinoć). :mrgreen:

Rafu danas nisam gledao. Al', bilo je za očekivati da će "otresti" Andersona.

Usput, nadam se da Kyrgios proći Seppija. Mada, kako je krenuo - crno mu se piše.

Da ne zaboravim, očekujem da Dimitrov dobije Murraya u 5 setova. :zviz:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 25 jan 2015, 10:36

Zaboravih na Simonu. :facepalm:
Ako Agnieska ne uzme naravno da se navija za nju.

'ta ce Bouchard, pala mi je u ocima kada je rekla da joj se svidja Justin Bieber. :facepalm:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 10:37

Da, ukrštaju se sa Halep i Makarovom. Stvarno ne znam da li Bušar može ugroziti Šarapovu, drugi servis joj je očajan, 125 kmh u prosjeku, pa protiv Begu je ponudila 14 brejk lopti, a Maša obožava takve lopte... Mislim da je Halep u ovom trenutku opasniji protivnik od Bušar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jan 2015, 10:57

Bouchard igra čak ofanzivnije nego inače, kretanje je odlično (radilo se u pauzi između sezona :mrgreen: ), prvi servis također solidan kada ga ubaci. Iskreno, nisam siguran može li preko Sharapove, sve zavisi hoće li izgubiti meč u glavi još prije početka, ili će konačno shvatiti da u ovom trenutku razlika između Marije i nje nije velika, te da je Ruskinja daleko od nepobjedive. Činjenica je da kod Kanađanke sve pršti od talenta, no njeni problemi su ipak mentalne blokade koje ima u važnim mečevima, mahom protiv najboljih igračica na touru. Kada bi se oslobodila toga, ne sumnjam da bi joj šanse drastično porasle u završnicama turnira.

Uglavnom, ako kojim slučajem prođe sljedeću prepreku, ne sumnjam da ćemo je gledati u finalu. Isto vrijedi i za Sharapovu. A onda, po svemu sudeći, Serena Williams. :arrow:

Btw, nisam primijetio da je neko pozdravio povratak Azarenke, teniserke koja je mnogo nedostajala WTA touru. Jedna od rijetkih koja je bila u stanju suprotstaviti se jednoj od najboljih teniserki svih vremena, čiji stil igre je uvijek bio fascinantan i koja je svoje najljepše trenutke proživjela upravo u Melbourneu.

Ako se ne varam, Victoria bi se mogla susresti sa Serenom već u QF-u, pod uslovom da obje prođu preko Cibulkove odnosno Muguruze. Potajno se nadam da bi se Bjeloruskinja mogla osvetiti Amerikanki za bolan poraz na Flushing Meadowsu iz 2013-e, Aussie joj je idealna prilika za takvo nešto.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jan 2015, 11:15

Dame i gospodo, NICHOLAS KYRGIOS. :clap:

Kakav DTL BH, u trenucima kada jedva hoda po terenu. Peti set će biti pravo mučenje. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 11:29

Virtu4l je napisao/la:Da, ukrštaju se sa Halep i Makarovom. Stvarno ne znam da li Bušar može ugroziti Šarapovu, drugi servis joj je očajan, 125 kmh u prosjeku, pa protiv Begu je ponudila 14 brejk lopti, a Maša obožava takve lopte... Mislim da je Halep u ovom trenutku opasniji protivnik od Bušar.
ma mariji svaka udaracica može uzeti set, ali dobiti teško... jedna halep ne uspijeva da je prelomi ne vidim kako će bušar. ustvari ja vidim 2:0 za mašu recimo 6:1, 6:2...

@pogba pa yebo ga ti mora, on je njen... to je isto kao što novak mora reći da mu se sviđa milan stanković ili džumhur da mu sviđa fuad backović
@claus buka meni falila nije... arogantno, urlikavo derište...

@monolog pojma ti nemaš...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 25 jan 2015, 12:07

Kakav mec :tokralju: :tokralju:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jan 2015, 12:09

Tako se postaje šampion. :cool:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 12:11

konačno nakon nadala i đokovića imamo tinejdžera koji to može.. nisu bitni udarci koliko glava... a nik je ima
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jan 2015, 12:17

Prije da ima balls, pobjednički mentalitet i hrabrost da se suprotstavi boljim od sebe, na glavi bi trebalo još poraditi. :mrgreen: Mada će zrelost doći sama po sebi kako godine budu prolazile.

Btw, on ima sve udarce, servis, FH, BH... Jedino što mi se i dalje ne sviđa je igra na mreži, može i mora on to puno bolje. Sporo anticipira i to mu je najveći problem. Kretanje mu neću uzimati za zlo, ipak je još uvijek tinejdžer, nije formiran igrač, a ni građa mu ne dozvoljava da leti po terenu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 12:21

pa muškarcima i jeste glava u balls...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jan 2015, 13:57

Virtu4l je napisao/la:Mnogo toga treba da se poklopi pa da Radwanska uzme slam.
Halep bi trebala da uzme ovo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jan 2015, 14:24

Kakav choke Dimija, sad na Kyrgiosa :clap:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jan 2015, 15:05

slika

Hvala majstore, zbog ovakvih stvari se voli ovaj sport. Sa samo jednim takmičarskim mečom, nakon par mjeseci neigranja, uspjeva doći do QF-a Australian opena i tako postati prvi tinejđer nakon Rafe Nadala kome je to pošlo za rukom na dva GS turnira. Fascinantna je lakoća kojom kupi niske loptice sa BH krila, kao što je fascinantno koliko problema sa takvim lopticama ima na FH strani. No, fakat ima stav, muda i mentalitet pobjednika, što ga uz vanserijski talenat čini ovakvim igračem, iako je i dalje, ponavljam, daleko od formiranog tenisera. Još puno je posla pred njim, ali ne sumnjam u uspjeh, samo da ga povrede zaobiđu. Lijepo je vidjeti nekog tinejđera sa onakvim stavom i sa željom da napravi što bolje rezultate u ovim godinama. S obzirom da je uoči AO-a imao probleme sa leđima i da u turnir nije ušao 100% fizički spreman, ovo je ogroman uspjeh.

Berdych je ponovno odlično odigrao, ali mu je i Tomik uveliko pomogao. Forsirao je pogrešnu taktiku od samog početka meča, dosta nejasnih poteza, mlakih udaraca i manjak konkretnosti i energije prijeko potrebne da bi se moglo nešto više uraditi protiv ovakvog Berdycha. U biti, Tomik kada je napadao, osvajao je poene, Berdych u tim momentima nije imao vremena da odradi zamah i kontroliše lopticu, tako da bi one završavale ili u mreži ili u outu. No takve situacije smo zaista rijetko viđali, jer je Tomik bio previše defanzivan i nije koristio svoje ofanzivne sposobnosti na način koji je trebao. Pored toga, Tomas je odlično servirao, izuzetno dobro kažnjavao svaku priliku za napad, te vrhunski riternirao. S nestrpljenjem očekujem njegov meč sa Nadalom.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 15:27

@formance šta misliš kakve su šanse Nika protiv Skota? ja mislim izrazito male.... on ne bi propustio ono što je npr dimitrov danas, ali teško da bi došao uopšte do toga...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jan 2015, 15:32

Nema Nick snage više, teško da Murraya može dobit 3-0 u setovima pa čak i 3-1. Ovo ide u 5 setova a teško da on ima snage da igra 5 setova.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 25 jan 2015, 15:36

@DANTES

Neispavan sam prilično, inače bih napisao analizu i za ostale mečeve, uključujući i Kyrgios-Murray, ali ukratko dijelim tvoje mišljenje i dajem mu oko 20% šansi za pobjedu. Andy je dobar riterner i vrhunski retriever, a to će Kyrgiosa, koji voli rano hvatati lopticu i napadati, naprosto izluđivati. Barem je tako bilo u njihovom meču u Torontu ako se ne varam. Tada je Andy bio u mnogo lošijoj formi i lagano je slavio. Kyrgios je doduše imao problema sa lijevom nadlakticom, ali nije ni danas puno bolje, budući da je povreda leđa ostavila traga i da nije fizički 100% spreman. Pored toga je vjerovatno i emocionalno iscrpljen postignutim rezultatom, no to mu može biti i okidač da odigra rasterećeno i da sve od sebe. Mada, ustvari, on će to svakako i uraditi, kidat će i gristi za svaki poen, baš kao što je to i danas radio. Volio bih da me iznenadi, ali mu objektivno gledajući ne dajem baš velike šanse.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 25 jan 2015, 16:48

@Virtual

Andy je igracki bolji sada nego sto je ikada bio pod Lendlom...Amelie posteno radi svoj posao :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.