lenta crvena je napisao/la:
Vaši igrači to pričaju godinama ne samo sada ali eto vas tamo što bi rekli, ako vama odgovara da od 200 ljudi pravite 1000 uživajte u tome.
Kakva glupost. Kao prvo, kriminalna je posjeta na svim stadionima, ali 200 sigurno nije, a ovo sto ti moras iz nekog razloga usporedjivati uopce dvije sredine od kojih je jedna malo je reci duplo veca, to je neka druga prica. Ja kao sto rekoh, ako je sramota sto mi imamo 800ak ljudi u prosjeku na cijelu opcinu od 30 000 ljudi (ne kazem sekunde da je to dobra posjeta niti da sam ja zadovoljan, niti da nije bilo troduplo bolje, niti da ne moze i mora bar duplo bolje), sta je onda tek za Sarajevo i kolika je sramota na od skoro pola milijuna ljudi pa jedva nekako da nabere 2500 (a da ne govorimo koliko tu posjetu digne veliki derbi i jos par takvih utakmica), ja ne znam uopce tko se to kao sta ima tko cime pohvaliti ovdje onda? To je problem kompletne lige i stanje i ogledalo BH nogometa i njenog ranga i svijesti drustva uopce, a ne ovoga ili onoga grada jer to je u konacnici vec onda samo odraz brojnosti istog i/ili nekih drugih faktora (svijest drustva, gradjana, opce stanje, zasicenost/nezasicenost posjetitelja, ocekivanje istih, infrastruktura, kvalitet nogometa, eventualno postojanje drugog vrhunskog sportskog kolektiva u gradu, odnos prema Upravi, odnos Uprave prema posjetiteljima, misljenje prema istim, kvalitetan marketinski sustav i plan, postojanje marketinskog plana UOPCE, itd., itd., itd.), odmah da se razumijemo i odmah da prestanete s tim sranjima i usporedbama i pricama sta koji igrac kao ''prica po Mostaru'' molim te lijepo, djetinjarije ljudi moji.
Isto tako, znam i ja koliko je bilo ljudi na tim utakmicama o kojima pricas na Pecari pa se bar u pola puta ne slazem s procjenama, znaci
ZNAM, ne nagadjam kao ti/vi, isto kao sto cete vi znati bolje koliko je ljudi na vasem stadionu, logicno, pa samim time nema potrebe da ja nagadjam ili lupetam nekome brojke niti bih, za razliku od pojedinih ovdje, a sta ce pisati Miljenko ili netko deseti, prosto me zaboli, pisite mu mailove, ispravljajte, stavite vlastitu statistiku na sluzbenu stranicu, wtf, ta zna se sta je i gdje mjerodavno. Bez da klubovi ustvari sami pocnu objavljivati koliko je prodano ulaznica i sl. nacini pracenja broja posjete, ovo sve je pm, jer od toga nema nista, svaki izvor ce drugacije napisati. Pa evo pada mi na pamet i dvorana na Pecari, pa maltene redovito se pise i okruzuje na 500ak manje ljudi po utakmici po zapisniku, redovito zaokruzuje na manje tj., a rijec je o jednoj od najposjecenijih dvorani u ABA ligi svejedno (narocito u odnosu na brojnost sredine odakle klub dolazi, a ove sve brojke sam i sam prije dvije, tri sezone zbrajao po broju sluzbeno prodanih karata od prijatelja iz kluba i dosao do ove brojke u datoj sezoni), pa sta sad s tim, tako je kako je i gotovo.
Ja se slazem da se manipulira brojkama cesto, ali zakida se svakoga tu vjerovali ili ne, pa cak i nas jer sam i sam svjestan toga i takodjer kao i tebi/vama mi nema nista mrze nego vidjeti da se KONACNO skupio dobar broj ljudi, a netko lupi i kaze 500, pa j.ebao bi mu m.ater, no pricati o ovome na taj nacin ili nekoga omalozavati ili prozivati ili nesto zato sto, kao istovjetna ili vise od duplo veca sredina ima 500, eto i eventualno 1000 ljudi vise u ovoj ligi je za mene zaista smijesno i glupo i nepotrebno i nikakve veze sa zdravim razumom nema.
...Život za Široki...