Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la tepsija » 04 okt 2014, 22:19

Ako smo tu gdje jesmo(nigdje) već godinama uz pomoć te politike,gdje smo kada nam ona ne bude sklona?Regionalna jug?Ma šta ima veze,najdalje gostovanje će biti 50km.Prči ga.Svima pomagali,ko što nama pomazu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 04 okt 2014, 22:33

O problemima treba pricati ali nikako sa navijacke strane.
Niksic je skinuo dug,napravio veci budjet,istjerao razna lica koja Velez vuku nazad.Imate simpatija svugdje ali je ostao jedan veliki upitnik,sta poslije njega.Imali neka legenda ili neki amidja jer koliko vidim oko kluba se ponovo vrte stara lica da sjebu sto je do sada uradjeno.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 okt 2014, 22:58

Prezivio je ovaj klub puno gore.Kada su svi okretali glavu od nas tako da se ne bojim.Ma neka bude šta bude.Mozemo biti u rangu sa Kamesnicom i Kupresom,ugasiti se nikad nećemo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 05 okt 2014, 00:25

ManijakUSA
ne valja ti analiza širokog. Pticama na grani je poznato da veliki broj firmi iz hrvatske novčano gura lišticu. Kod hrvata to ti je tako ne bi on kupio bh proizvod da ga **** kao i firme patriotskim odabirom pro ustaskih i nacionalističkog kluba istom će radje bit sponzor nego vamo nekom građanskom klubu.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 05 okt 2014, 00:31

lupus je napisao/la:Nisam Allaha mi.Euroasfalt,Konzum i dr.sasvim dovoljno da vidis ko vodi bank.Sta nakon premijera.Svima je poznato da Velez nece podrzati gradsko vijece ili ko vec drugi.Nisam clan SDP ali Niksic je uradio velike stvari za klub.
isti taj Euroasfalt je sponzor Olimpica ako me sjecanje sluzi.. znaci i Olimpic po tvom nekom rezonovanju sponzora je politicki klub

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 okt 2014, 00:43

jbg,po vama sarajevo je iz malezije :mrgreen:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 05 okt 2014, 00:46

crnov je napisao/la:ManijakUSA :thumbup:

Dobrodosao na forum,treba nam vise "sportasa" a ne ovih fasista,antifasista,komunjara i ostalih sto najmanje o sportu pišu!

Premijer liga općenito pokazuje zadnjih godina da je i dobila veliku cetvorku moderne suvremene nezavisne BiH ,povremeno netko bljesne kao Borac ali se vrati u sivilo premijerligasa ,nikada mi nece biti jasno kako su upali u takva dugovanja milijunska,prve godine kada su osvojili rekao sam sebi: evo ga napokon neki klub koji ce biti u vrhu,obnavlja se stadion,dobra pojacanja,al ples je kratko trajao!
Zrinjski,SIroki,Zeljo i Sarajevo su definitivno rang vise od ostalih,jedino sto te klubove sputava je losa konkurencija i preopsirna liga gdje nema cesto jakih utakmica,liga 10 kao HNL je pun pogodak ali to samo mozemo sanjati,jer gledati ovu cetvorku koja ce u sezoni sastati se najmanje 4,5 puta bilo bi idealno,a derbije sa Borcem,Celiko,Slobodom koji imaju takojedjer jaku vojsku navijaca iza sebe je ljepse cesce gledati nego Obarsku,Drinu,Radnik,Travnik,svaka cast da se ne uvrijede ali liga nam ne moze naprijed dok ne bude minimalna selekcija sa 10 klubova,8 bi bilo perfektno al eto,ne mere nam biti! :mrgreen:
Po meni najbolje bi bilo smanjiti ligu na 12 klubova, gdje bi prvih 6 nastavilo igrati mini ligu za prvaka i Evropu, a zadnjih 6 bi se borili za opstanak, nakon sto se odigra 22 kola. Na taj nacin ukupan broj kola za sve klubove bi bio 32, sto je po meni optimalno. Zamislimo da liga startuje ovako vec iducu sezonu, sto znaci da bi nakon ove 2014/15 ispalo 6 klubova. Dva nova kluba bi dosla iz federacije i rs-a, recimo Gorazde i Leotar. Sad zamislimo kakva bi bila ta mini liga za prvaka u kojoj imas Sarajevo, Zelju, Siroki, Zrinjski, Velez i Borac. Ili recimo umjesto Veleza i Borca da tu budu Sloboda, Celik ili Olimpic. Mozda uvesti da dva kluba direktno ispadaju, a treci igra protiv treceg iz druge lige koja bi takodjer bila jedinstvena od 12 klubova i koja bi se igrala po istim pravilima, tj podjela na 6 prvih i 6 zadnjih. Tek lige iza toga mogu biti podjeljene na federaciju i rs. Ono sto bi bilo najbolje, a to se moze desiti jedino kad savez zaista shvati koliko je vazno imati jacu ligu, jeste da postoji nagradni fond za sve klubove gdje bi podjela novca bila bazirana na mjestu koji je klub zauzeo na kraju sezone. Tako bi bilo mnogo manje taktiziranja i pustanja jer svaki klub bi se borio za sto bolju poziciju. Savez je dobio milione nakon svjetskog sto znaci da mogu odvojiti milion ili dva za klubove. Ovo je naravno nesto sto nije realno ocekivati, ali zasto ne mastati, ko zna mozda nekad ljudi u savezu pocnu raditi za dobrobit fudbala u nasoj zemlji.

espresso
Kontakt:

Post Postao/la espresso » 05 okt 2014, 01:13

Sarajevo22 je napisao/la:ManijakUSA
ne valja ti analiza širokog. Pticama na grani je poznato da veliki broj firmi iz hrvatske novčano gura lišticu. Kod hrvata to ti je tako ne bi on kupio bh proizvod da ga **** kao i firme patriotskim odabirom pro ustaskih i nacionalističkog kluba istom će radje bit sponzor nego vamo nekom građanskom klubu.
Vas gura AL Qaida :urnebes: :urnebes: :urnebes:

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 05 okt 2014, 01:58

espresso je napisao/la:
Jašta, i to "Malezijska ćelija"! :kralj:

slika

A ljubomorne duše mogu da ga puše! :salut:

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 05 okt 2014, 03:32

espresso je napisao/la:
MI smo građanski klub, Široki Brijeg je grad dečko malo se educiraj
Firme iz Hrvatske?? Ni jedna firma iz Hrvatske nije sponzor Širokog ,ako neka je onda je to simbolično ,zna se tko daje lovu
A šta se ti imaš javljat ,ptičiću ocito još nisi s te grane sišao ,iz daleke Malezije pare dolaze i opet klempa od "ustaškog kluba" :tralala:

Naša politika odabira igrača je takva i ja se nadam da se neće mjenjati ,za sad funkcionira i da igramo s momcima iz samo naše županije bili bi na vrhu (Wagner prijavljen u Širokom :D )

A vi nastavite glumit tu vašu multietnicnost,a pokazali ste sami koliko vam je ok što to vam pola momčadi živi u Srpskom Sarajevu i Palama ,sebe lažete ,nas niste :mrgreen:
Pozdrav :salut:

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 05 okt 2014, 03:34

A slušaj drug mogu se stvari i obrnuto postaviti? Kako? Pa ljepo jer itko brani građanima tj. konkretno Bošnjacima koji navijaju za Sarajevo ili recimo Želju da gurnu naše timove! Veliko je pitanje zašto netko neće ? A i tko bi uložio kad se unazad nekoliko godina ni kod vas a ni kod nas nije znalo tko pije a tko plaća. Ostale stvari u tvom postu ne želim ni komentirati jer nemaju veze sa sportom, takv rječnik nije na mom nivou. ;)
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 05 okt 2014, 10:00

Felix
Kao prvo da ti kazem da sam ja sarajlija katoličke vjere hos ti to vjerovat boli me k.. Udruzenje gradjana ne mora dolazit samo iz nekog grada. Vincent Tan nemam pojma koje je vjere al mislim po imenu da nije muslim odnosno nije ni bitno nama sarajlijama nečija vjera je osobna stvar. Konzum podravka, ima ih još, su firme iz hrvatske a nisam primjetio da su sponzori ovamo( ima firmi iz hr al malo). Dalje Sarajevo jeste i uvjek će bit multietničkog stanovništva otvoren za ljude dobre duše u Sarajevu igraju i rade ljudi različitih vjera medjutim nije isto kad ovdje igras za nas klub i onda bježiš iz njega drugačijim po shvatanju otvorenosti (mjestu etnički očišćenom). Dalje, pokojni Vedran je katolik,Vedranov otac je pokojni Željko Puljić cijeli život je bio u Sarajevu i radio je u KPZ sarajevo kao medicinar. Kad ste mu ubili sina jedne prilike reče on "moji katolici mi ubiše sina".
Pogodilo me ovo što kažeš da lažemo sebe pa sam opširan. Sa mnom u ArmijiBIH je bilo podosta drugih vjera i bar mi u Sarajevu i okruženju nismo niti jednu bogomolju porusili.Mir s tobom.

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 05 okt 2014, 10:04

I još,zaboravih, da ti kazem da nema potrebe da vas lazemo.

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 05 okt 2014, 10:43

ManijakkUSA
Naravno da nema veze sa sportom al u nekim klubovima očito da ima.
Moja poenta na tvoju analizu je bila da čelni ljudi širokog nisu to postigli znanjem trudom već parama, da recimo bilo koji klub ima priliv novca iz nekih drugih fondova i djepova bili bi za naše uslove uspješni.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 okt 2014, 10:59

Sarajevo22 je napisao/la:ManijakkUSA
Moja poenta na tvoju analizu je bila da čelni ljudi širokog nisu to postigli znanjem trudom već parama, da recimo bilo koji klub ima priliv novca iz nekih drugih fondova i djepova bili bi za naše uslove uspješni.
:wtf:

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 05 okt 2014, 14:27

Sarajevo22 je napisao/la:Felix
Kao prvo da ti kazem da sam ja sarajlija katoličke vjere hos ti to vjerovat boli me k.. Udruzenje gradjana ne mora dolazit samo iz nekog grada. Vincent Tan nemam pojma koje je vjere al mislim po imenu da nije muslim odnosno nije ni bitno nama sarajlijama nečija vjera je osobna stvar. Konzum podravka, ima ih još, su firme iz hrvatske a nisam primjetio da su sponzori ovamo( ima firmi iz hr al malo). Dalje Sarajevo jeste i uvjek će bit multietničkog stanovništva otvoren za ljude dobre duše u Sarajevu igraju i rade ljudi različitih vjera medjutim nije isto kad ovdje igras za nas klub i onda bježiš iz njega drugačijim po shvatanju otvorenosti (mjestu etnički očišćenom). Dalje, pokojni Vedran je katolik,Vedranov otac je pokojni Željko Puljić cijeli život je bio u Sarajevu i radio je u KPZ sarajevo kao medicinar. Kad ste mu ubili sina jedne prilike reče on "moji katolici mi ubiše sina".
Pogodilo me ovo što kažeš da lažemo sebe pa sam opširan. Sa mnom u ArmijiBIH je bilo podosta drugih vjera i bar mi u Sarajevu i okruženju nismo niti jednu bogomolju porusili.Mir s tobom.
Nemoj se doticati Vedrana,ja imam svoje mišljenje o tome i zadržat ću ga za sebe iz poštovanja prema pokojnima
Pa Konzum veće pare daje i NS BiH i KS BiH nego Širokom
Podravka takodjer više je para dala za 1 Sarajevo Film Festival nego u 10 godina NK Širokom Brijegu( a spoznorira SFF već 10 godina )
Prvo se informiraj se pa onda masturbiraj po tastaturi ili vadi te gelere što si zaradio u ABiH ,počeli su ti smetat :D
Aleykum Selam :thumbup:

ManijakUSA
Kontakt:

Post Postao/la ManijakUSA » 05 okt 2014, 15:58

Sarajevo22 je napisao/la:ManijakkUSA
:crazy: :roll: Zbilja ne kontma što želiš reći? Pa valjda je svima danas jasno da bez novca nema uspjeha u vrhunskom sportu. Sad ispade da je jedan Široki Brijeg finciski moćni i da može gurati i košarkaški klub i nogometni, a jedno Sarajevo od 600 000 stanovnika ne može Želju :crazy: :crazy: :nene: . Može se drug ali ljudi kod nas ne žele pasivni su i tako će dugo ostati i sad ispade Široki ima milijone a mi nemamo za germu pa mogo bi ti nabroajti na desetke ljudi i firmi koji bi mogli dati oho ho novca ali NE ŽELE. Ako daju daju na kapaljku. Evo i Bosna je jedno vrijeme imala novca koliko je htjela pa što su čelni ljudi od nje napravili? Svoju privatnu KRIMINALNU organizaciju i klub takvog renomea sveli na današnje grane gdje ni na prvenstvu mahala Sarajeva nebi bili među 3 cccc. Zto mi ne stoji konstatacija da uprava ne igra nikakvu ulogu to sam i u svom postu objasnio valjda.
Ja sam rođen zbog plavih, ja umrjeću zbog njih

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 05 okt 2014, 16:03

Šta se događa na koševu pa sudac prekinuo utakmicu , pustite ovu priču sa arene jer ovaj trabulja gluposti .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

HercUSrcu
Kontakt:

Post Postao/la HercUSrcu » 05 okt 2014, 16:23

Još jednom da tu upitam -
Tko je glavni odgovoran ako se ne gostujućim navijačima ne osigura dolazak na utakmicu i budu vraćeni?

Policija?
Organizator tj.domaćin utakmice?
Savez?

Tko god zna točnu informaciju, molim nek napiše suvisli odgovor.
Hvala

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 okt 2014, 16:25

HercUSrcu je napisao/la:Još jednom da tu upitam -
Tko je glavni odgovoran ako se ne gostujućim navijačima ne osigura dolazak na utakmicu i budu vraćeni?

Policija?
Organizator tj.domaćin utakmice?
Savez?

Tko god zna točnu informaciju, molim nek napiše suvisli odgovor.
Hvala
policija :thumbdown:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.