FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Kevin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Kevin » 24 jul 2013, 10:03

avlami97 je napisao/la:
moRAja je napisao/la:Plavi nemate sta govoriti na igrace,sinoc su svi poginuli,e sad sto je falilo kvalitete i srece to je druga stvar. Ponosno ste ispali,beze prvi go,drugi iz ofsajda i bili ste ih stisli 2 poluvrijeme. Pa nije taj famozni Plzen u drugom pol. 2 puta presao centar. Jbg kad smo svi u ovoj napacenoj zemlji kurate srece i jos nas i sudije karaju. Moj rezime je da ste igrali viktorije sa viktorijom. Sa boljim napadacem i ove osvajate titulu jer imate najbolju ekipu trenutno u ligi
Otprilike, to je to. U 85. min. sudija je morao svirati penal za Želju, kada je jedan igrač Viktorije igrao rukom, a u nastavku akcije je Adilović fulio zicer. Bio sam na istoku do samog sjevera i to se jako dobro vidjelo. Ne zma da li se to vidjelo na TVu.

Viktorija je za dvije klase bolja od Želje. Svi su se trudili, a Jamak i Bučan su bili najbolji kod naših. U Plzenu smo imali sreće, a sada je sreća bila na strani Viktorije. Prvi gol Hadžićeva greška (u Plzenu branio odlično...), drugi gol iz ofsajda. U dvije utakmice nam se povrijede tri igrača (Hasanović, B. Čolić, Škaljić).

Viktorija nam je dala 6 golova, a pola ih je bilo plod s(p)retnih okolnosti i jedan iz ofsajda.

Čestitke Viktoriji na zasluženom prolazu, a Želji na dobroj igri, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.
nije ti ono bio penal, barem prema ponovljenim snimcima TV
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 24 jul 2013, 10:05

Kevin je napisao/la:
Samo da zahvalim uvijek realnom Kevinu i svim ostalim navijačima drugih timova na podršci, lijepo je to vidjeti iako je za mene normalno da u europi uvijek navijam za naše klubove.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 24 jul 2013, 10:11

Žvaka je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Samo da zahvalim uvijek realnom Kevinu i svim ostalim navijačima drugih timova na podršci, lijepo je to vidjeti iako je za mene normalno da u europi uvijek navijam za naše klubove.
rekao sam vec ranije, vi ste jednostavno izgorili u prevelikoj želji..ni prvi ni zadnji..događalo se i Širokom..takvi smo, nemamo taj psiholoski momenat da nešto riješimo jednostavno..čisti primjer Austrija-Široki 2:2 (2x vodio Široki) i kod kuće s igračem više prime gol iz slobdnog sa 40m..bolji si u obje utakmice, jos je Široki imao i veće šanse i opet ispaneš levat na kraju..

uđeš u utakmicu napaljen i onda u 5. minuti popušiš onakav gol amaterski nevjerojatno..kasnije imaš igrača više ali se posloži sve da opet primiš gol i to iz ofsajda.. :arrow:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 24 jul 2013, 10:14

čitam naslove a ovi sportski novinari ko da se takmiče ko će se prije i više uvući u pakšu Amaru Osimu, a baš nema potrebe za tim, jer sam on sasvim realno rezonuje stvari

fali dosta samokritike
Undici stelle - ACM 1899

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 jul 2013, 10:20

Žvaka je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
I ja da ti čestitam. Pročitao sam negdje na temi isto realan tvoj post vezan za tekmu a ne mogu sad naći. Nisam vidio na tv-u ovaj penal. Meni se sa zapada nije ništa učinilo. VIdio sam samo par naših da dižu ruke, ali vjerujem ti.

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 24 jul 2013, 10:21

Kevin je napisao/la:
Žvaka je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
rekao sam vec ranije, vi ste jednostavno izgorili u prevelikoj želji..ni prvi ni zadnji..događalo se i Širokom..takvi smo, nemamo taj psiholoski momenat da nešto riješimo jednostavno..čisti primjer Austrija-Široki 2:2 (2x vodio Široki) i kod kuće s igračem više prime gol iz slobdnog sa 40m..bolji si u obje utakmice, jos je Široki imao i veće šanse i opet ispaneš levat na kraju..

uđeš u utakmicu napaljen i onda u 5. minuti popušiš onakav gol amaterski nevjerojatno..kasnije imaš igrača više ali se posloži sve da opet primiš gol i to iz ofsajda.. :arrow:
Repka se uspjela riješiti tog problema, klubovi kaskaju ali evo bar za Želju mogu reći da je malo bolje, u usporedbi sa dosadašnjim predstavama jel :). Vama sretno sutra pa da nam opet dođe ekipa iz lige 5

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 24 jul 2013, 10:22

...da i ja kažem koju; dalje ide bolji rival, to je jasno i zasluženo; ljudi su jednostavno bolji i to znatno; željo je pružio dostojan otpor, ali dalje i više jednostavno nije moglo; mislim da je amar poslije utakmice odlično to sve objasnio; teško mi je reći da sam zadovoljan, a nakon što smo izgubili dvije utakmice...ali, zaista se nema šta prigovoriti našim igračima; ipak, moram reći da sam više očekivao od našeg kapitena, od adilovića, kojeg se vidim opet plaho spominje i nisam; sve u svemu, korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu; slijedi liga i nastavak praćenja najdražeg kluba :D

p.s. da mi je neko netom poslije izvlačenja parova, rekao i ponudio da ćemo u dvomeču sa plzenom imati samo dva gola zaostatka, prihvatio bih bez pogovora...a, sad :cry:

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 24 jul 2013, 10:31

sve dok Zeljo,Sarajevo,Siroku,Borac,Celika itd opcenito citava liga se ne svede da imas od 10 do 15 onako jakih utakmica kao sinoc Zeljo niko od nas se nece vidjet u Europi,odnosno najveci uspjeh ce nam bit poput naseg sinoc..
tako da sto se prije smanji liga na 12 tima tim prije mozemo i ocekivat nesto kad izadjem vani da igramo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 jul 2013, 10:32

repka se riješila problema, jer ima objektivno dobre igrače, bolje nego ikad. i to je ubjedljivo najbitniji faktor. a mi imamo ekipu s koca i konopca mnogo slabiju nego prošle godine i stvarno bi bilo čudo da smo prošli. imajući to u vidu, da smo sa dosta slabijom ekipom bili do kraja u igri protiv dosta jačeg protivnika, te smo barem prodali tih karata dosta više nego inače - ja zadovoljan. ja bi poslije izvlačenja potpisao i tri razlike tamo, bogami. ali opet ostaje gorčina šta bi bilo da smo s igračem više imali nekoga ko zna pogoditi gol sa pet metara, a ne glam blam momka...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 jul 2013, 10:33

Statistika utakmice:
slika

Po ovome smo bili nadmoćniji, al' džaba...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 24 jul 2013, 10:34

Želju je odbrana koštala prolaza, i nedostatak elana i ideje u veznom redu. Česi nisu bili ništa posebno, iako nisu bili na maksimumu. Eh, kad se sjetim šta ste pisali kad ste tek dobili Plzen. :lol: A od "potopa" ne bi ništa. :mrgreen:

USB 2.0
Kontakt:

Post Postao/la USB 2.0 » 24 jul 2013, 10:35

Zar niko ne može provaliti da Radmilo nije bolestan, već da je pitar...
I za ovog što kaže da nije valjalo navijanje sinoc, i da ne valjaju pjesme, pa sine te pjesme se pjevaju unazad 2-3 godine, a to što ti posjetiš Željinu utakmicu JEDNOM u 2-3 godine pa ne znaš pjesme nije naš problem...

Navratili ste me da napišem koju na ovome forumu...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 jul 2013, 10:53

ma nadmoćniji naprazno. taman da su imali još jednog igrača manje - tad bi možda bilo nade da mi u drugom zabijemo dva za prolaz :mrgreen:

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 24 jul 2013, 10:56

Nas četvorica zapucali iz Brčkog.Bili na zapadu. Željo odigrao solidno, u skladu sa potencijalom.

Svraka me razočarao, Adilović standardno loš, Selimović standardno katastrofa i ovo su trojicaa igrača na koje ne bi trebalo ubuduće ozbiljnije računat (nek se Svraka malo preispita jer nema više popravnog, a ovu dvojicu nogom u guzicu). Amaru zamjerim što nije odmah na poluvremenu napravio izmjene.

Navijanje vrlo dobro. Na svaki malo jači pritisak zapad bi eksplodirao. Jug fantastičan. Skidam kapu mikrofondžiji za uloženi trud, ali smatram da ovaj način vođenja navijanja ubuduće treba izostavit.

Jbg sad se vidi koliko bi nam značilo da se igra na Grbavici. U lavoru sva dernjava ode u nebo i bolje da smo igrali u Zenici.

Sve u svemu zadovoljan, a u subotu ako bog da u Gradačac. Vidimo se.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 24 jul 2013, 10:57

portugalac nas pokopa sa ne dizanjem zastavice :roll:
Željeznicar za život cijeli !

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 24 jul 2013, 11:11

kad sam čuo da im se igrač zove františek lakše mi je bilo.. mene bi bilo stid izać u evropu s tim imenom :lol: :lol:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 24 jul 2013, 11:13

Ne komentarisem puno na ovoj temi onako ponekad procitam komentare i to je to. Ali evo danas jednostavno moram. Prvi covjek koji je rekao Eldinu Adilovicu da igra fudbal i bude fudbaler je vjerovatno to rekao iz zezancije, a ovaj ga ozbiljno shvatio. Pa sad nama ovdje krv pije. Tom momku treba 10000 sansi da bi jednu iskoristio. A za ove ostale se mormalan covjek samo moze cuditi kako vise moze takve kikseve i greske praviti. Znaci il mi stavili Adilovica u prvih 11 ili drvo/kolac/parmak sta god hocete, nama to isto dode. Razlika je nikakva. Eldine il pocni igrati kako Bog zapovijeda ili se zaposli i radi na Glam Blamu. Tamo te vole jedva ce te docekati. I jos samo za kraj Cole sto se tice sinoc sam saznao da povreda nije ozbiljna hvala Bogu. Nije nista slomljeno, nisu logamenti u pitanju, samo jak i nezgodan udarac. Trebao bi biti ok. :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 24 jul 2013, 11:25

amko27 je napisao/la:
super je napisao/la:sve sto imam reci ADILOVIC i SVRAKA MRŠ IZ KLUBA
Nije mi krivo sto smo ispali, ali mi je krivo sto nam napad predvodi frajr koji pojma nema, ne zna primiti loptu, ne zna potrcati, ne zna osutati, ne zna centrirati ne zna, ne zna nista. Zna ono sto bi pola forumasa uradilo, dati 15 golova za sampiona, i to vise od pola u utakmicama koje su zavrsavale vise golova razlike i ukupna udaljenost suteva od gola kod tih njegovih golova jednaka broju golova. Idiot, krampa, m.ars u Jez, Bosnu, i ostavi se fudbala. Svraku povedi.
Amare molim te stavi neko nase dijete u vrh napada. Pa ne mogu da vjerujem da covjek ne trenira 7 dana prije Plzena i onda u 7 dana igra 2 x 90 minuta protiv takve ekipe.
Jamak da malo mucne onom glavom mogao bi biti pravi igrac.
Ovo kad su Zenicani govorili niste nam vjerovali al' et vidjeli ste i sami. Inace gledajuci tekmu mogu vam reci da je najveci krivac vas vrli trener a velika kukavica koja je isprepadala Zelju do te mjere da su ovi mislili da igraju protiv Arsenala a ne Plzena. Tako je previse podcjenio svoj tim i igrace umjesto da bude oprezan a herojski krene na pobjedu sa saznanjem da je tom "Arsenalu" zavuko cak 3 gola u gostima. Al et' opet ce te misliti da ostali izvan Sarajeva ovo govori iz mrznje. Ne stvarno realno... Jest Plzen jak ali kako su se branili u 2 poluvremenu mnogi timovi bi im dali jos 2 i vise golova. pozz

p.s. naravno ne timovi u kojem igra ona lopata u napadu...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 jul 2013, 11:27

Da Adilovic sve to zna, bio bi Radamel Falcao a ne Adilovic.

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 24 jul 2013, 11:29

USB 2.0 je napisao/la:Zar niko ne može provaliti da Radmilo nije bolestan, već da je pitar...
I za ovog što kaže da nije valjalo navijanje sinoc, i da ne valjaju pjesme, pa sine te pjesme se pjevaju unazad 2-3 godine, a to što ti posjetiš Željinu utakmicu JEDNOM u 2-3 godine pa ne znaš pjesme nije naš problem...

Navratili ste me da napišem koju na ovome forumu...
Bravo brate sve je objasnjeno u vezi navijanja ;)
Muharemovicu odlazi iz Zelje

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, avalPacidoroP, WeekendOffender i 42 gosta.