FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
19%
2. Borbu za Evropu
115
46%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
40
16%

Ukupno glasova: 252

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 22 maj 2022, 13:08

scudetto89 je napisao/la:
22 maj 2022, 13:01
Jel istina kone da su vas kaznili zbog one parole? , ako je tako zalosno sta rade vama , a i nama, sve im smeta sto mi podignemo, a kod njih sve uredno stoji, smijesno majkemi.
2000KM kazne i zabrana gostovanja grupi jednu tekmu.
Rodjeni su pitarske picke!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2022, 13:18

Dejan1921 je napisao/la:
22 maj 2022, 12:31
1921boy je napisao/la:
22 maj 2022, 12:27
Dejan1921 je napisao/la:
22 maj 2022, 12:23
Komšija mi je dječak koji sa treninga iz akademije u bordo trenerci dolazi kući, presvlači se, stavlja plavi šal i ide na jug na Željinu utakmicu. I kako mi kaže takvih ima još dosta gore. Ja znam da to ne bi dozvolio makar znao da mi dijete sutra više neće šutnuti loptu, ali kad vidiš takve slučajeve dobro se zapitaš kakva je situacija u našem omladinskom pogonu.
To je to. I eto kad ga sretneš pitaj ga zbog čega igra tamo a naš je navijač. Djeca idu gdje im je bolje i to je jednostavno tako.
Bolje i da ne pričam brate moj, a ispričao mi je sve uglavnom. Tužno i da se zapita čovjek na šta smo spali.
Prije mjesec dana sam pisao moje licno negativno iskustvo sa omladinskim pogonom. Ali tu se uvjek pojavi neko ko ona ubudjana carapa i govore kako nema problema kod nas. Za ovo stanje bi najvise trebao da bude odgovoran Haris Alihodzic, jer je duzi niz godina u omladinskom pogonu, i to na funkciji koja je najvise bitna. On je odgovaran za selektiranje trenera i analizu njihovog (ne)rada.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 22 maj 2022, 13:22

Nadam se da ce se neko od novinara sjetiti upitati edisa zasto je Jaganjac otisao kod pitara

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2022, 13:29

Vala se "plakalo" za mnogima, a nikad nista nisu napravili. Hasanovic ne znam gdje je, Kulasin trlja sa juniorima Borca itd itd.

Sa druge strane jasno je da se nema plana, a ni para cim se ona ubleha Nedim bira za direktora OP. Bira se samo da bi neko popunio tu poziciju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 22 maj 2022, 13:33

MrkiMedo je napisao/la:
22 maj 2022, 13:22
Nadam se da ce se neko od novinara sjetiti upitati edisa zasto je Jaganjac otisao kod pitara
A što Edisa,živ bio.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2022, 13:38

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:29
Vala se "plakalo" za mnogima, a nikad nista nisu napravili. Hasanovic ne znam gdje je, Kulasin trlja sa juniorima Borca itd itd.

Sa druge strane jasno je da se nema plana, a ni para cim se ona ubleha Nedim bira za direktora OP. Bira se samo da bi neko popunio tu poziciju.
Ne vidim kakve veze ima sa parama da uvidis da su treneri u omladinskom pogonu kriminalni i da nadjes zamjenu za njih. Samo sa postenim radom bi nesto postigao. To nije vezano za pare, to je samo alibi, jer da ovim uneses 5 mio u omladinski pogon, mi bi vidili 20% efekta od toga. Isto tako ne vidim na cemu baziras tako lose misljenje o Nedimu Jusufbegovicu. Mi fakticki nista ne znamo o njegovom radu, osim sto daje dobre analize utakmica za BiH uslove. Barem znamo da ovi trenutno koji su tu, daju jako lose rezultate.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 22 maj 2022, 13:43, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2022, 13:43

Tristan10 je napisao/la:
22 maj 2022, 13:38
Ne vidim kakve veze ima sa parama da uvidis da su treneri u omladinskom pogonu kriminalni i da nadjes zamjenu za njih. Samo sa postenim radom bi nesto postigao. To nije vezano za pare, to je samo alibi, jer da ovim uneses 5 mio u omladinski pogon, mi bi vidili 20% efekta od toga.
Pa moras platiti te nove, bolje. Nece niko dzaba raditi. Moras platiti nove, a 100% si ovim trenutnim duzan. Pisali su u onom saopstenju za licence da su se i oni nekog dijela odrekli. Takodjer, moras uslove stvoriti, dodatno prosiriti osoblje Op...Za sve ti to trebaju pare, a nema ih. Izbor direktora Op je sve pokazao. Ni plana ni para.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2022, 13:46

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:43
Tristan10 je napisao/la:
Ne vidim kakve veze ima sa parama da uvidis da su treneri u omladinskom pogonu kriminalni i da nadjes zamjenu za njih. Samo sa postenim radom bi nesto postigao. To nije vezano za pare, to je samo alibi, jer da ovim uneses 5 mio u omladinski pogon, mi bi vidili 20% efekta od toga.
Pa moras platiti te nove, bolje. Nece niko dzaba raditi. Moras platiti nove, a 100% si ovim trenutnim duzan. Pisali su u onom saopstenju za licence da su se i oni nekog dijela odrekli. Takodjer, moras uslove stvoriti, dodatno prosiriti osoblje Op prosiriti... Za sve ti to trebaju pare, a nema ih. Izbor direktora Op je sve pokazao. Ni plana ni para.
Ma daj covjece, samo izaberi normalne trenere koji ne traze novac od roditelja da bu upali u ekipu. Niko ne trazi mega pro licence ili sta vec. I opet, hajde daj ti meni analizu Nedima Jusufbegovica. Kazes da je los. Po cemu?

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 22 maj 2022, 13:49

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:29

Sto je Jusufbegovic ubleha? Ima li neki poseban razlog?

Sto se tice OP tu je koliko para toliko muzike.. Nema stvari koja trenutno stima u nasem OP.. Totalni raspad sistema.. Skauting 0 poena, struka isto tako.. Ako ko dodje s parama veci ce remont biti potreban OP nego prvom timu..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2022, 13:50

Tristan10 je napisao/la:
22 maj 2022, 13:46
Ma daj covjece, samo izaberi normalne trenere koji ne traze novac od roditelja da bu upali u ekipu. Niko ne trazi mega pro licence ili sta vec. I opet, hajde daj ti meni analizu Nedima Jusufbegovica. Kazes da je los. Po cemu?
Kako ces dati otkaz covjeku kojem si duzan Bog zna koliko pa nakon toga dovesti nekog novog, a nemas pare da platis? Prosvijetli me.

Sto se Nedima tice dovoljno je pogledati rezultate. Nema posla 100 godina (zadnji klub Igman 2019. i to 15 poraza) osim sto mlati praznu slamu kao neki komentator. On i onaj Vedad. Kad mu se pruzila sansa da djela pretvori u rijeci pokazao je sve svoje.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 maj 2022, 13:52

Tristan10 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:43
Tristan10 je napisao/la:
Pa moras platiti te nove, bolje. Nece niko dzaba raditi. Moras platiti nove, a 100% si ovim trenutnim duzan. Pisali su u onom saopstenju za licence da su se i oni nekog dijela odrekli. Takodjer, moras uslove stvoriti, dodatno prosiriti osoblje Op prosiriti... Za sve ti to trebaju pare, a nema ih. Izbor direktora Op je sve pokazao. Ni plana ni para.
Ja sam od par momaka iz omladinskog čuo lijepe stvari o Jusufbegoviću. Dosta njih ide kod njega na privatne dodatne treninge i kažu da su napredovali u odredjenim segmentima uz njega. Ni to ne znači da je kvalitetna osoba za poziciju šefa omladinskog ali nije da je bez iskustva sa radom sa omladinom.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2022, 13:57

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:50
Tristan10 je napisao/la:
Kako ces dati otkaz covjeku kojem si duzan Bog zna koliko pa nakon toga dovesti nekog novog, a nemas pare da platis? Prosvijetli me.

Sto se Nedima tice dovoljno je pogledati rezultate. Nema posla 100 godina (zadnji klub Igman 2019. i to 15 poraza) osim sto mlati praznu slamu kao neki komentator. On i onaj Vedad. Kad mu se pruzila sansa da djela pretvori u rijeci pokazao je sve svoje.
Ako radi posteno vise ce postici nego trenutni koji ne rade posteno. Mislim konkurencija mu je jako losa, koji duzi niz godina nisu nista pozitivno pokazali. Naprotiv, unazadili nas zbog njihovog nepotizma i ugled kluba nam narusili.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 22 maj 2022, 13:58

Zamisli kakav moraš biti glupan da povjerujes da bi bilo koji trener ma kakav on bio tražio pare. Znaci cirkus

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 22 maj 2022, 13:59

Pa bolje da nam volonteri sa zavrsenim fastom vode omladinski, nego Zerici i slicne picke materine. Otjerat sva ****, nek nas tuze da se zna kolko smo im duzni i to je to. Morat cemo i kriminalnog Vucenovica isplatit, sto ne bi i kriminalce iz OPa. Obje strane želim nogu što prije

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 22 maj 2022, 14:06

Hvala Bogu pa sam ubudjanu carapu stavio na ignore, pa ne moram njegove lazi citati iz dana u dan.

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 22 maj 2022, 14:11

Nogometni savez Bosne i Hercegovine zaprijetio je suspenzijom Sarajevu i Čeliku ukoliko do 10. juna ne izmire finansijske obaveze prema Željezničaru i Zrinjskom.

Bordo klub komšijama sa Grbavice mora platiti 2.800 KM zbog činjenice da su navijači tim sa Koševa, koji su na derbiju odigranom 5. marta bili smješteni na sjevernom dijelu tribine Željinog stadiona, oštetili 100 stolica, prenosi F****r.

Također, odlukom Izvršnog odbora NSBiH Sarajevo mora Želji isplatiti troškove postupka u iznosu od 1.000 KM na ime takse za rješavanje podnesaka kluba u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom NSBiH.

“Ukoliko FK Sarajevo ne isplati navedene iznose i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja NSBiH, do 10. juna 2022. godine, bit će suspendovan, od odigravanja narednih prvenstvenih i Kup utakmica“, poručeno je iz NSBiH.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 22 maj 2022, 14:26

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 13:50
Sto se Nedima tice dovoljno je pogledati rezultate. Nema posla 100 godina (zadnji klub Igman 2019. i to 15 poraza) osim sto mlati praznu slamu kao neki komentator.
Stani malo. Ne možeš tako pričati o nekome a da nije dobio priliku da se pokaže. Isto tako ne možeš porediti Igman tada i Igman sada.

Sada na čelu Igmana imaš Muratbegovića i Badžaka koji sa okolnom grupom privrednika žele uvesti Igman do premijer lige, unaprijediti infrastrukturu i obezbijediti opstanak u društvu najboljih. Kako stvari stoje to će se i desiti i Igman će najvjerovatnije igrati premijer ligu naredne sezone.

Igman kojeg je vodio Jusufbegović je svake sezone plesao po granici ispadanja i svake sezone jedva ostajao a razlika je bila u par bodova. O igračkom kadru da ne govorimo, pogledaj sada igrački kadar i npr. iz sezone 17/18 kad su uglavnom igrala Konjička djeca i igrači iz okolnih klubova. A gledaj sada Hrelja, Zec, Jusufbašić, Bešagić, Bibić, Kašić, Drljević, Hreljić - sasvim pristojna imena za federalku. Na sve to skoro svake polusezone su mijenjali oko 80% igračkog kadra i sastavljali potpuno novu ekipu, pripreme kasnile i tako dalje.

Mislim da to što nema posla od 2019 godine nije neki argument da je loš ili nešto tome slično. Ako bude izabran pružiti priliku i neka pokaže šta zna. Još nije zvanično, tako da sačekajmo, pustimo ljude da rade pa onda možemo suditi i procjenjivati da li je neko loš ili dobar. Rad, rad i samo rad i nema sumnje da će sve biti dobro.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 22 maj 2022, 14:26

Za direktora OP najbitnije je da je posten.. Ako je spreman na lopovluk onda nam dzaba taman da je vodio Barcin op.. Najveci prostor za marifetluke je upravo op..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2022, 14:32

1921boy je napisao/la:
22 maj 2022, 14:26
Stani malo. Ne možeš tako pričati o nekome a da nije dobio priliku da se pokaže. Isto tako ne možeš porediti Igman tada i Igman sada.
Sto im onda on nije sad trener ili nekom solidnom klubu? Ne moze, on je taman za to kad je raspad jer gdje je iole ok ne moze biti. Isto kao sto Mulalic nije dobar trener, ne bi bio da je iole bolja situacija u Zelji, ali samo u ovakvom Zelji on moze biti trener. Na Areni Nedim prica , a kad mu tako pustis da radi nista ne pokaze. Djela ni na mapi.

Ja ne kazem da ce on nesto pokvariti jer nema sta. Op je dotakao dno i tu ce, sve su prilike, i ostati, ali njegovo imenovanje je samo dokaz da se nema para ni plana za nesto bolje i da ih nece ni biti u skorije vrijeme.

Po prici Edisa da Bog da i da prvi tim se sastavi za narednu sezonu, doduse, a kamoli sta vise.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 22 maj 2022, 14:42

LjoZee je napisao/la:
22 maj 2022, 14:32
Sto im onda on nije sad trener ili nekom solidnom klubu? Ne moze, on je taman za to kad je raspad jer gdje je iole ok ne moze biti. Isto kao sto Mulalic nije dobar trener, ne bi bio da je iole bolja situacija u Zelji, ali samo u ovakvom Zelji on moze biti trener. Na Areni Nedim prica , a kad mu tako pustis da radi nista ne pokaze. Djela ni na mapi.

Ja ne kazem da ce on nesto pokvariti jer nema sta. Op je dotakao dno i tu ce, sve su prilike, i ostati, ali njegovo imenovanje je samo dokaz da se nema para ni plana za nesto bolje i da ih nece ni biti u skorije vrijeme.

Po prici Edisa da Bog da i da prvi tim se sastavi za narednu sezonu, doduse, a kamoli sta vise.
Nebitno, nemam namjeru dalje da se raspravljam, idemo predaleko. Ti imaš svoje mišljenje, ja svoje i to je to.

A što se tiče druga dva pasusa, to će se uskoro promijeniti, živi bili pa vidjeli.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 23 gosta.