Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 22 jan 2015, 20:33

shminka je napisao/la: Toni je njega zeznuo, nije mu smio dati da igra FH lijevom rukom...a onda ni tehnicki nije dobar kao Roger i Novak...pa se dobije ovakva patnja
Vidish, ja koji sam ovde etiketiran kao hater numero uno RNa, smatram da je ovo bila najbolja procena u istoriji tenisa. Desnoruki Nadal bez prednosti topspin FHa u razmenama FH-BH sa deshnjacima...to ti je put u karijeru A.Murraya na primer, nikako ne ulaznica za istorijski Tier1 kome RN pripada. ;)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 21:08

Neki imaginarni desnoruki igrač sa Rafinim udarcima bi bio nešto bolja verzija Igora Andreeva, ne bi bio ni blizu Murraya. Ali bi Rafa sigurno bio bolji od takvog igrača, da je igrao FH desnom od malih nogu...bio bi tehnički bolji, bio bi balansiraniji, FH bi mu vjerovatno bio ravniji, imao bi bolji servis...on i dan danas toliko skučeno djeluje pri servisu...ko da ga neko lancima sveže i kaže mu hajd sad serviraj...udarac pri kom moraš biti maksimalno opušten, on izvodi totalno ukočen...ni dan danas mu "nije na ruku"...kao što ni nama dešnjacima milion nekih stvari nikada neće biti na ruku raditi lijevom...

Gotovo sigurno ne bi osvojio ovoliko koliko je osvojio...ali realno niko od nas ne može reći šta bi tačno uradio...jer je momak rodjen da bude šampion i bio bi šampion sve i da je igrao FH ili BH i na jednoj i na drugoj strani...

Murray nije rodjeni šampion...vrhunskog nivoa, naravno...što se vidjelo baš u trenutku kada je postao šampion USOa

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 21:54

Murray je rođeni talenat i ništa više. Njegova karijera je počela onoga dana kad ga je preuzeo Ivan Lendl, a završila odmah nakon što je odigrao finale Wimbledona 2013. godine.

Rafa da je dešnjak, njegov skor protiv Federera ne bi bio ni blizu ovako impresivan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 22:01

Sjećate se valjda koliko Andreev nije ležao Federeru...nije, na kraju krajeva, činjenica da je Rafa ljevak jedina koja Rogeru ne odgovara u duelima sa Rafom

Mojne biti tako strog prema Murrayu, nije Lendl imao tolikog uticaja na njegovu igru...čak u igri ništa značajno nije ni promijenio...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 22:09

Promijenio je, Andy je počeo igrati ofanzivno i samo u tom periodu je uspio izaći iz okvira običnog Wozniacki style pushera. Nakon toga se vratio na staro. Isto kao da je rekao eto osvojio sam što ste tražili, opravdao sam uložene novce, sad me popustite.

Što se Andreeva tiče, on je bio veliki talenat, i da nije bilo povrede sigurno bi se nešto pitao u svijetu tenisa.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 22:13

Znao je Andy i prije igrati ofanzivno...tehnički Lendl nije ništa promijenio...čak Andy u njegovom mandatu nije imao neke konstantno dobre rezultate...imao je i dosta sreće na 2 GSa koja je osvojio...par poena je sve odlučilo...mogao je vrlo lako ne osvojiti te turnire

Svakako ih je osvojio svojim velikim radom...nije mu ih Lendl donio

Naposlijetku, ne vidim nešto da ostali igrači nakon otkaza treneru zaborave sve što ih je on naučio...

Taj dio oko pritiska i ostaloga jeste tačan...osvojio je W i opustio se...nije mogao više trpiti sve to...nakon opuštanje je uslijedila i povreda...a sad je, čini mi se, jako zadovoljan sa Mouresmo...kaže da je njena osnovna vrlina opuštenost...Andy želi opušten igrati i sasvim sam siguran da njegov najbolji tenis tek dolazi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 22:17

Godinama ja čekam neku njegovu formu i konstantu, ali ne ide. Mislim da je 2012/13 vrhunac njegove karijere i da će teško uraditi nešto više.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 22:19

Odradit će još nešto sasvim sigurno...i definitivno jeste rekao...od*ebite, od sad igram kako se meni igra...ostaje da vidimo šta će napraviti

i uz te brojeve možeš slobodno dodati i USO i W...jer istih godina na ostalim turnirima nije bio ništa drugačiji nego inače

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 jan 2015, 22:22

Pricha sam Nadal i njegov striko. Bold ti je drugi deo te priche.
Da se ponovim, Rafa nikad nije rekao, jos uvijek, da nije siguran u nastavak karijere.Da ce morati neke stvari mjenjati, manje se trositi, manje igrati isl da...

Ne mogu se porediti glede karijera, ali mogu glede organizma i reakcije istog na hirurshki zahvat, terapije, bolest ili tezhu povredu. Ovde se o tome radi, ali ti si tard pa ne mozhesh da ukapirash. Niko Nadalu ne prigovara to shto se on bavi poslom kojim se bavi, vec se prigovara to da je nemoguce da neko ima sve te povrede i bolesti koje on ima, a da opet igra tako kako igra i ima rezultate kakve ima.
ja mislim da je covjek dokazao da je moguce? :roll: Nadam se da nece imati potrebe da dokazuje opet, citaj da nece biti povreda, ali ako do njih dođe uvjeren sam da ce dokazati opet ;)
Pa toliko ih je i uzimao do 2014. ;)
U njoj je uzeo samo RG, 1 Masters (u drugom ga pobedio Djokovic), 1 manji turnir.
To shto su ga pobedili Almagro i Ferrer je pre izuzetak nego pravilo. Tog istog Ferrera je demolirao na RG.
Zeballos je uspeo da ga iznenadi u 2013. Veze nema sa 2014.
A to potvrđuje ono sto sam ja rekao, a to je da stariji Nadal, kojeg povrede sve vise nacinju, nije toliko na sljaci dominantan kao nekad.I rezultatski sto osvoji to je na ime i sto je jednostavno toliko bolji od ostalih, na samom terenu i kako to sve izgleda ne pamtim gore sezone od 2013 i 2014.

Nije nikakva tajna da mi se RNov tenis gadi, ali nisam ja pokrenuo pitanje istinitosti mahalashkih pricha tipa reche mi jedan cho'ek - vec ti. Tebi je izmishljotina sve shto se ne uklapa u prichu koju ti forsirash. Ja te pitam: navedi mi jednog sportistu koji je nakon takvih pauza&povreda, kakve je imao RN, uvek bio u mogucnosti da se vrati na svoj peak u kratkom periodu :?: Ja za tako neshto josh nisam chuo, a ti izvoli pa me iznenadi.
U priche Rafa Nadal - chovek sa Kriptona ne verujem, da te na vreme obavestim. Moracesh da to odradish ozbiljnije.
Diskusija postoji jer je takvi tardovi poput tebe izazivaju. Kad nestane tardova, nestace i diskusije po tom pitanju.
Ja forsiram ono sto on sam kaze, ono sto je zvanicno! Ono sto cijeli teniski svijet kaze, njegov doktor, trener, bivsi i sadasnji igraci, komentatori,analiticari i slicno.Ti forsiras mrziteljske priče sa foruma,kafana i slicno.U tome je razlika ;)
I zato si ti kriv za ove diskusije jer direktno vrijeđaš i omalovazavas jednog od najvecih sportista ikada, kojeg samo igrom slucaja ja gotivim.Prestani to raditi, diskutuj normalno o tenisu, postujuci svakoga i ovakvih diskusija nece biti.
Problem je sto ti u svakoj diskusiji ubacis te stvari.Nadal osvoji US13 ti kazes; Novak mu dao meč, poklonio, chokovo,moze on kad nije igro nista ove godine...itd itd itd more je primjera koji dolaze sa tvoje strane.
Sutra da se isto desi Novaku, da zbog povrede ostavi tenis i to ne mjesec,dva,tri vec 2 godine, i da se onda vrati i osvoji 2xCYGS od mene bio dobio naklon do poda :tokralju:, da nakon 2:0 u finalu GS-a uzme medical tajm out jer se osjeca lose a onda borbom,trudom, zalaganjem i sampionskim mentalitetom preokrene meč i osvoji GS od mene bi opet dobio naklon :tokralju: a ne hejt :)
Vidish, ja koji sam ovde etiketiran kao hater numero uno RNa, smatram da je ovo bila najbolja procena u istoriji tenisa. Desnoruki Nadal bez prednosti topspin FHa u razmenama FH-BH sa deshnjacima...to ti je put u karijeru A.Murraya na primer, nikako ne ulaznica za istorijski Tier1 kome RN pripada. ;)
Mogu se sloziti da je Toni uradio pravu stvar natjerujuci ga igra ljevom.Ali ko prati tenis imalo ima isto misljenje
ne cini te to manjim hejterom btw

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 22:28

@Magica,

poprilično me, generalno, nervira ovaj izraz "najbolji ikad"...nevezano za tebe...u svim sportovima...jer mediji to prišiju gdje god se može, da bi lakše prodali svoj proizvod...

Ti si sad napisao da je šaltanje na lijevu najbolja procjena ikad, pa me interesuje koje su ostale 4 procjene u TOP 5 najboljih procjena ikad :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 22:44

shminka je napisao/la:@Magica,

poprilično me, generalno, nervira ovaj izraz "najbolji ikad"...nevezano za tebe...u svim sportovima...jer mediji to prišiju gdje god se može, da bi lakše prodali svoj proizvod...

Ti si sad napisao da je šaltanje na lijevu najbolja procjena ikad, pa me interesuje koje su ostale 4 procjene u TOP 5 najboljih procjena ikad :mrgreen:
Samo je jedan najbolji ikad a to je Roger Federer. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 22:47

Najbolji ikad ima još Seppija i onda mu slijede pakleni mečevi do kraja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 22:50

Neće Kyrgios moći ništa Federeru. Jedini pravi konkurent Federeru prije finala je Nadal, uz dužno poštovanje Murrayu i Dimitrovu.

Damir Dzumhur!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 22:52

Nešto mislim da on Nadala neće očima vidjeti na ovom turniru.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 22:54

Ne može Kyrgios ništa, nije Roger Rafa :mrgreen:

Nije na 100% Nik, ima probleme sa niskim lopticama...defanzivno nije dovoljno dobar za Federera...od Murraya će problemi krenuti sigurno...onda Berdych, to će isto biti paklen meč! Ako se uopšte prodje Andy.

Berdych ako ne dobije ovakvog Rafu, slobodno se može upucati :beba:
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 22 jan 2015, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 22:55

Virtu4l je napisao/la:Nešto mislim da on Nadala neće očima vidjeti na ovom turniru.
I ja isto mislim. Ne može Rafa preko Berdycha.

Damir Dzumhur!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 jan 2015, 22:59

Berdych prvo mora preko odličnog Viktora.
Voli te tvoje Sarajevo.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 jan 2015, 23:00

Odlični Viktor se ni za šta pitao nije ni protiv Mayera...ne može on sa vrhunskim teniserima, nikad nije mogao

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 jan 2015, 23:02

Da je Vesely bolje odigrao u ključnim trenucima odlični Viktor ne bi vidio 2. kolo. Šanse da Viktor dobije Berdycha su iste onolike kolike je Džumhur imao prošle godine, dobro možda malo veće.

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 jan 2015, 23:16

večeras Viki šalje Berdiha na medeni mjesec
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.