Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MesaBazdarevic
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la MesaBazdarevic » 25 dec 2014, 14:08

Doktore, da ti 2015. bude bolja i uspjesnija, kako u privatnom zivotu, tako i na terenu..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 25 dec 2014, 15:07

@rios - ninja i miralem su totalno dva razlicita igraca jer ovaj prvi moze igrati sa bilo kakvim veznjacima oko sebe i uvijek ce dominirati s obzirom da igru bazira na nevjerovatnoj energicnosti, snazi i citanju igre. uvijek ce ispuniti svoju kvotu tacnih pasova, pravovremenih uklizavanja i oduzetih lopti, dok ovaj drugi mora biti okruzen sa odredjenim tipovima igraca da bi pruzio ono najbolje, a zvijezde se moraju poklopiti da destro i gervais zabiju na njegove pasove, nazalost. dakle, miralem je, naravno, onaj talentovaniji i nadareniji od njih dvojice i sposoban je uraditi neke stvari koje malo ko moze ali kada je u pitanju konstantno pruzanje vrhunskih partija ninja je tu bez premca, kao sto je strootman bio prosle sezone. nije to sad neka pretjerano velika razlika ali vjeruj mi kojeg god objektivnog fana rome pitas ko je igrac polusezone 90% bi ih odgovorilo nainggolan.
MesaBazdarevic je napisao/la:Doktore, da ti 2015. bude bolja i uspjesnija, kako u privatnom zivotu, tako i na terenu..
amin :bih:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 25 dec 2014, 15:19

Evil Genius II je napisao/la:@rios - ninja i miralem su totalno dva razlicita igraca jer ovaj prvi moze igrati sa bilo kakvim veznjacima oko sebe i uvijek ce dominirati s obzirom da igru bazira na nevjerovatnoj energicnosti, snazi i citanju igre. uvijek ce ispuniti svoju kvotu tacnih pasova, pravovremenih uklizavanja i oduzetih lopti, dok ovaj drugi mora biti okruzen sa odredjenim tipovima igraca da bi pruzio ono najbolje, a zvijezde se moraju poklopiti da destro i gervais zabiju na njegove pasove, nazalost. dakle, miralem je, naravno, onaj talentovaniji i nadareniji od njih dvojice i sposoban je uraditi neke stvari koje malo ko moze ali kada je u pitanju konstantno pruzanje vrhunskih partija ninja je tu bez premca, kao sto je strootman bio prosle sezone. nije to sad neka pretjerano velika razlika ali vjeruj mi kojeg god objektivnog fana rome pitas ko je igrac polusezone 90% bi ih odgovorilo nainggolan.
MesaBazdarevic je napisao/la:Doktore, da ti 2015. bude bolja i uspjesnija, kako u privatnom zivotu, tako i na terenu..
amin :bih:
Vjerovatno si u pravu, ali meni bi to bio samo razlog više da idem iz Rome. Klub čiji navijači ne znaju prepoznati igrača koji pravi razliku na terenu i ne zaslužuje takvog igrača.

Nainggolan zaista jeste tip igrača koji ima konstantnost i nikada ne zakazuje, ali on nije igrač koji donosi titule. Miralem jeste, on bi mogao biti taj igrač. Al moraš mu dati i takav status.

Pošto sam stariji od tebe, samo jednu malu pričicu, 82 kad je bivša reprezentacija Juge išla na svjetsko u Španiji ( a ja bio još mlađuhni momčić) reče mi tada iskusni fudbalski fan, ako nam najbolji igrač bude Pižon ili Pape onda ima sve da bijemo, ako nam Gudelj bude najbolji igrač onda smo **** ježa. Gudelj nam je tada bio najbolji igrač.Mi smo naravno **** ježa

A Gudelj= Nainggolan

Rios

Post Postao/la Rios » 25 dec 2014, 15:40

Evil Genius II je napisao/la:@rios - ninja i miralem su totalno dva razlicita igraca jer ovaj prvi moze igrati sa bilo kakvim veznjacima oko sebe i uvijek ce dominirati s obzirom da igru bazira na nevjerovatnoj energicnosti, snazi i citanju igre. uvijek ce ispuniti svoju kvotu tacnih pasova, pravovremenih uklizavanja i oduzetih lopti, dok ovaj drugi mora biti okruzen sa odredjenim tipovima igraca da bi pruzio ono najbolje, a zvijezde se moraju poklopiti da destro i gervais zabiju na njegove pasove, nazalost. dakle, miralem je, naravno, onaj talentovaniji i nadareniji od njih dvojice i sposoban je uraditi neke stvari koje malo ko moze ali kada je u pitanju konstantno pruzanje vrhunskih partija ninja je tu bez premca, kao sto je strootman bio prosle sezone. nije to sad neka pretjerano velika razlika ali vjeruj mi kojeg god objektivnog fana rome pitas ko je igrac polusezone 90% bi ih odgovorilo nainggolan.
Nisam ja ni rekao da su oni isti igraci nijednim slovom u svom postu..Sve sto sam ja rekao jeste da i jedan i drugi pruzaju najbolje partije kad je onaj drugi na terenu..Eto sam si rekao da su Pjanicu potrebni odredjeni ( ja bih rekao upravo Radjin tip igraca ) uz njega za dobre partije,s tim sto ja dodajem jos da je i Radjina energicnost i borbenost daleko korisnija za tim ako je tu kreativac poput Miralema koji ce to znati iskoristiti i kanalisati na pravi nacin..Ta Miralemova kreativnost i nadarenost cesto i pravi presudnu razliku na terenu u korist Rome,najbolji dokaz je Garsijina izjava nakon utakmice sa Milanom..
I slazem se,prava je steta sto njih dvojica nemaju ispred sebe bolje napadace..To je po meni,uz neuvjerljivu odbranu,najveca mana ove Rome..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 25 dec 2014, 15:57

@gost - miralem je jako cijenjen i voljen od navijaca, tu nema nikakve dileme i sto se toga tice nema nikakve potrebe da ide iz kluba sto je, uostalom, i sam naglasio bezbroj puta do sad. svi znaju da je ubjedljivo najtalentovaniji i najamastovitiji igrac rome, a totti i de rossi ga cesto izdvajaju u intervjuima i hvale.

sto se tice tvoje price o bivsoj jugi mozemo ju uporediti sa danasnjom romom koja i ne igra pretjerano sigurno u posljednje vrijeme tj ne igra onoliko dobro koliko mi fanovi znamo da moze jer evidentna je golgeterska i kreativna kriza koja stavlja u fokus upravo vrline igraca sto igraju na borbenost i snagu. zato nainggolan i jeste ukrao sve novinske naslove. i gudelj bi :D
Rios je napisao/la:Nisam ja ni rekao da su oni isti igraci nijednim slovom u svom postu..Sve sto sam ja rekao jeste da i jedan i drugi pruzaju najbolje partije kad je onaj drugi na terenu..Eto sam si rekao da su Pjanicu potrebni odredjeni ( ja bih rekao upravo Radjin tip igraca ) uz njega za dobre partije,s tim sto ja dodajem jos da je i Radjina energicnost i borbenost daleko korisnija za tim ako je tu kreativac poput Miralema koji ce to znati iskoristiti i kanalisati na pravi nacin..
nisam ni mislio da si ti pisao kako su isti igraci. jednostavno sam ih uporedio tj ukazao na njihove razlicitosti kojima sam htio naglasiti poentu - miralem igra sa puno vise rizika i sasvim je logicno kako nece uvijek pruzati konstantno dobre partije, dok ninja igra na borbenost i svaku, ama bas svaku utakmicu odigra na visokom nivou, te je za te konstantno dobre partije i red da ga se nagradi titulom igraca polusezone :thumbup:

Rios

Post Postao/la Rios » 25 dec 2014, 16:06

Evil Genius II je napisao/la:
Rios je napisao/la:Nisam ja ni rekao da su oni isti igraci nijednim slovom u svom postu..Sve sto sam ja rekao jeste da i jedan i drugi pruzaju najbolje partije kad je onaj drugi na terenu..Eto sam si rekao da su Pjanicu potrebni odredjeni ( ja bih rekao upravo Radjin tip igraca ) uz njega za dobre partije,s tim sto ja dodajem jos da je i Radjina energicnost i borbenost daleko korisnija za tim ako je tu kreativac poput Miralema koji ce to znati iskoristiti i kanalisati na pravi nacin..
nisam ni mislio da si ti pisao kako su isti igraci. jednostavno sam ih uporedio tj ukazao na njihove razlicitosti kojima sam htio naglasiti poentu - miralem igra sa puno vise rizika i sasvim je logicno kako nece uvijek pruzati konstantno dobre partije, dok ninja igra na borbenost i svaku, ama bas svaku utakmicu odigra na visokom nivou, te je za te konstantno dobre partije i red da ga se nagradi titulom igraca polusezone :thumbup:
Ok,razumjeli smo se :thumbup: Radja mozda i jeste najbolji igrac polusezone,samo zelim da kazem da nije sad nesto aman zaman nadmasio Miralema..Kad su obojica na visini zadatka tad je Roma i najbolja,tu se slazemo siguran sam.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 25 dec 2014, 16:13

Rios je napisao/la:Kad su obojica na visini zadatka tad je Roma i najbolja,tu se slazemo siguran sam.. ;)
apsolutno :bih:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 25 dec 2014, 17:44

Ja stvarno ne kontam to kada se pocne govoriti ovaj bolji od onog i ta neka poredjenja igraca razlicitih uloga. Sto se tice nase reprezentacije i poredeci je sa Romom, Besic je najblizi Raji, jer kada ih gledas na terenu, obojica pokusavaju svojim tempom da smetaju i oduzimaju lopte (naravno imaju i svoje druge uloge veznog igraca koje obavljaju). Raja je ipak ispred Besica radi svoje igre prema naprijed i mora se reci da je se bukvalno ustalio na toj poziciji. Ja bi volio da i Besic za 2-3 godine bude takav igrac (ili da je sad odmah takav, ali to nije moguce).

Reci "treba ici iz Rome", jer ga neko nije proglasio najboljim igracem Rome je smijesno. Znaci bukvalno 95% nasih reprezentativaca treba da napusti svoj klub i da ide dalje, jer jedini Begovic (ali prosle sezone, ne ove, sad ima previse oscilacije u formi) je mogao reci da je konstantan u klubu i pruzao je odlicne rezultate iz utakmice u utakmicu. To nije bio slucaj ni sa Dzekom, ni Pjanicem niti ostalima.
Sta bi Totti trebao da uradi jer nije proglasen najboljim? Zapaliti stadion?

Raja i Pjana imaju razlicite uloge, ali po meni, jednako vazne, jer svaki igrac na terenu doprinosi igri svog tima. Ako ne daje golove, ne znaci da njegova uloga da brani svoj gol nije isto tolko vazna. Da su obojica medju najboljim igracima, svakako mogu reci uz dosta cinjenica, zasto je to tako. Da bi stavio jednog ispred drugog, morao bi bukvalno analizirati i ocjeniti sve njihove poteze i doprinose ekipi i to u detalje, a toliko ih ne pratim niti sam ta vrsta analiticara da mogu da ocjenim i odvagam koliko svaki njihov potez znaci u tom momentu, i mogu reci sa sigurnoscu, da takav analiticar na forumu ne postoji. Samim tim da ne postoji takav analiticar, smijesno mi je kada se kaze taj ili taj je najbolji od svih. Uzeti par igraca i reci da su medju najboljima, to je vec drugo za mene. Izdvojiti jednog i reci da je najkonstantniji je jos jedna stvar koju mogu da akceptiram jer je to sasvim moguce, ali izdvajanje kao najboljeg igraca, tu se ne slazem sa nekim forumasima. Po meni je to nesto sto je puno vise komplikovano.

Raja je bio konstantno dobar ove polusezone. Kada kazem konstantan, ne mislim brz i agresivan, vec konstantno dobro odradjivao svoje poslove. Gervinho je konstantno brz, ali dzabe mu to kada je smotan nekad. Takav je bio i u Arsenalu, znao je rijesiti utakmicu, ali je znao biti i jako los, kao i u Romi.
Miralem na drugu ruku je znao biti izolovan kada protivnicka ekipa to uradi, jer znaju sta je njegov posao i koliko znaci Romi i cim to urade, Roma se pati. Raju ni ne pokusavaju da neutralisu u tom smislu, jer nije njegovo da bude taj kreativni igrac koji dijeli lopte kao Miralem. Je li ti po meni dovoljno da kazem da je Raja bolji igrac od Miralema? Nije. Konstantniji? Sigurno.

Objektivno gledajuci, obojica su medju najboljim i najvaznijim igracima Rome i imaju razlicite kvalitete. Raja moze samo sanjati da ima slobodan udarac, viziju ili neke poteze kao Miralem, dok Miralem nije Pit bull kao Raja cije kvalitete isto puno znace jednoj ekipi.
Posto je Miralemova tema, zelim mu da bude bolji iz godine u godinu i da ima karijeru kakvu pozeli.

Cica mica, gotova prica.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 dec 2014, 18:23

Pjanic je nas najbolji igrac u to nema sumnje. Trebamo biti ponosni sto nas je izabrao. Nadam se da ce napustiti Romu, ali da ce za razliku od Dzeke izabrati pravi tim. Vrijeme je da jos malo napreduje.
Celik!3,2,2.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 25 dec 2014, 20:41

Pjanić dobio najviše duela u 2014. godini

Miralem Pjanić je najuspješniji fudbaler Serije A u 2014. godini ukoliko u obzir uzmemo dobivene duele.

Naime, bh. reprezentativac je prema statističkoj agenciji Opta dobio čak 86 % duela u koje je ušao sa protivničkim igračima.

U obzir su uzeti samo igrači koji su imali minimalno 50 duela.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 20:57

Ibizevic je napisao/la:
Pjanić dobio najviše duela u 2014. godini

Miralem Pjanić je najuspješniji fudbaler Serije A u 2014. godini ukoliko u obzir uzmemo dobivene duele.

Naime, bh. reprezentativac je prema statističkoj agenciji Opta dobio čak 86 % duela u koje je ušao sa protivničkim igračima.

U obzir su uzeti samo igrači koji su imali minimalno 50 duela.
Šta li smatraju pod "duelom" da mi je znati... Za mene je duel recimo skok igra između stopera i napadača.

Možda misle na uspješne driblinge i prolazak pored igrača mislim ne znam stvarno :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 25 dec 2014, 20:59

slika

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 21:21

Ibizevic je napisao/la:slika
:hmmmmm:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 25 dec 2014, 21:39

Nije valjda da ne znate šta je duel ?
Šta je ovdje čudno za jedno klasnog veznog igrača, i najboljeg reprezentativca naše zemlje ?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 21:42

topnik1 je napisao/la:Nije valjda da ne znate šta je duel ?
Šta je ovdje čudno za jedno klasnog veznog igrača, i najboljeg reprezentativca naše zemlje ?
Ne znam brate stvarno, rekao sam ti šta za mene predstavlja duel, a spominjati veznjaka u kontekstu duela mi je veoma čudno, logičnije mi da su to driblinzi, pasovi i eto tackleovi u smislu uklizavanja na loptu.. :roll:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 dec 2014, 21:47

Duel? Svaki put kad vodi protivnik loptu, a on krene da mu je uzme. I ima najveci procenat takvih pokusaja.

Dakle prevedeno, samo u 14% slucajeva nije uspio uzeti loptu kad je na nju i krenuo.
Celik!3,2,2.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 dec 2014, 22:27

AllGunsBlazing je napisao/la:Duel? Svaki put kad vodi protivnik loptu, a on krene da mu je uzme. I ima najveci procenat takvih pokusaja.

Dakle prevedeno, samo u 14% slucajeva nije uspio uzeti loptu kad je na nju i krenuo.
Ma ja, to je to nekako najbliže ovom uklizavanju helem yebo to, on onakav kako mu predbacuju da je slab najbolji u ligi po tome :clap:

http://www.goal.com/en/news/1785/fifa-b ... ID=HP_FT_1" onclick="window.open(this.href);return false;

Obavite građansku dužnost ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 dec 2014, 08:34

fizicki slab jeste ali citanje igre, oduzimanje lopte, presijecanje pasova, pa cak i uklizavanja su nesto sto je cesce poceo raditi kako je garcia preuzeo kub i postao je stvarno dobar u tome. to je nesto o cemu sam pisao jos davno na ovoj temi kada se raspravljalo o tome koju poziciju treba igrati tako da nisam toliko iznenadjen ovim sposobnostima ali jesam iznenadjen cinjenicom da je upravo on najuspjesniji pored de rossija, ninje i keite. libero has done it again :salut:

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 26 dec 2014, 08:46

PSG, Man utd,..bla bla bla..Pjanic goes nowhere
Unica grande amore

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 26 dec 2014, 11:02

Koji je bolid ovaj virtual to je čudo neviđeno, inače se ne nerviram kad su forumi u pitanju ali ovaj lik me tako nervira da bi mu se tako nagovorio da to nije humano. Pa čovječe imaš li ti i malo života pa da radiš nešto u svom yebenom zivotu osim da se ovdje provaljujes, nisi vise interesantan, u suprotnom, glup si ko qurac i volio bi znati koliko godina imaš, jer niko stariji od 13 godina ne može biti ovako naporan. PU yebenom ti internet i ko ga izmisli

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Google Adsense [Bot] i 30 gostiju.