FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 29 mar 2022, 21:17

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
29 mar 2022, 20:21
elvirbaljic je napisao/la:
29 mar 2022, 19:51
29 mar 2022, 18:47

Ja bih rekao srednjim putem. Igman je nešto laksa opcija, Sarajevo mora zapeti jer to je njihova šansa za put u Evropu.

Protiv ovakvog Veleža ne treba da strepimo. Jača smo i kvalitetnija ekipa samo to uz punu ozbiljnost i angažiranost treba pokazati i na terenu u ovom dvomeču.

Nekako izdržati pritisak popunjenih tribina u Mostaru a u TZ završiti posao. Oni nemaju niti jednog igrača koji bi nama mogao igrati u prvih 11. Zato vjerujem, uz naravno postene uslove, u prolaz dalje.

Za slučaj da iz nekog razloga ipak ispadnemo onda bi bilo dobro da Sarajevo osvoji jer su nam ogromne šanse onda da završimo među prva 4 i izborimo Evropu.
Mislio Sam na nas kompletan put Do titule kup-a. Zeljo, Borac, Velez i Sarajevo, nije nas mazio zrijeb. To stoji da imamo ekipu koja treba da razbije na terenu.
To si u pravu. Naš put do eventualnog finala vodi preko 4 ekipe iz PL i to kvalitetne ekipe, dok npr Sarajevo nije imalo ozbiljnog protivnika i ozbiljne prepreke.
BIT ĆE LIJEPO 20.APRILA ,REVANŠ NA TUŠNJU.TREBA "REDSIMA" DATI SJEVER A NAMA OSTAVITI CIJELI ZAPAD.(A,B,C i D).DIVIZIJA NA "D ".NAPRAVITI PRAVI FUDBALSKI AMBIJENT.
Dobili smo najatraktivnijeg protivnika za promociju fudbala i našeg kluba.TREBAMO NAVIJAČE NA TUŠNJU.
NAŠI MOMCI U PLAVIM ILI BIJELIM DRESOVIMA MOGU DO FINALA.ZA SADA, A O FINALU ĆEMO GOVORITI KAD ZA TO DOĐE VRIJEME.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 mar 2022, 01:24

Nebi se slozio da ste jaci od veleza kao tim, individualno jeste tu nema sta.

Utakmica u mostaru i na sugavici je bila za velez bit il nebit sto se tice tabele ova utakmica ce bit mnogo drugacija i ici ce na prolaz..

Sanse su 50/50

Sto se tice nas ja licno bi volio igrat finale protiv vas jer to bi skoro pa sigurno znacilo evropa, al mislim da nam velez ne odgovara jer vise igra tu od noge do noge a unas igraci su slicni vasim gdje ima nabijanja.

Takodje mi ako uzmemo 3 mjesto il vama il borcu prije finala mislim ( ako dignemo formu na taj nivo) da bi mogli pregazit i velez i city zajedno.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 30 mar 2022, 08:17

tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 18:12
Beledija je napisao/la:
29 mar 2022, 15:14
Ako prođemo Velež Evropa je zagarantovana jer se i četvrto mjesto u ligi skoro sigurno aktivira.
Ma i ako ne prođemo možemo valjda zadržati prednost u odnosu na Sarajevo koja iznosi 9 bodova.
Mi nemamo pritisak u ovom srazu sa Veležom.Imamo moralnu obavezu da popravimo katastrofalan dojam iz prošlogodišnjeg 1/2 Kupa. Velež ima pritisak jer, mu je to jedina preostala šansa da eventualno preko Kupa (ako ga osvoji) ide i u Europu.
Moj dojam je da je Velež zajedno sa Dudićem ispuhao za ovu sezonu i da ih ne vidim sa trofejom.Bez obzira hoće li proći nas.Zakačili su se sa lopovima u savezu i neće im oni baš lako zaboraviti i zbog njih je postavljen ovaj žrijeb sa dvije prepreke za Velež.

Susret između Veleža i Tuzla Cityja počinje u srijedu 06.04.2022. u 18:00.

Utakmica će biti u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1 BiH.

slika
9 bodova je ogromna prednost.To me pomalo i plaši jer nebi bilo prvi put da se kaže hajde lahko ćemo.Raduje me ovog proljeća borbenost ekipe i očigledna želja za pozitivnim rezultatom i ako tako nastave uspjeh je na dohvat ruke.Svaka sledeća utakmica kako u ligi tako i u kupu za mene je kvalifikacijska.Roster je širok pa nema nekog razloga za kalkulaciju.Svaka naša pobjeda a kiks Sarajeva značit će korak bliže cilju.Pa sretno nam.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 30 mar 2022, 12:39

Pitar6785 je napisao/la:
30 mar 2022, 01:24

Utakmica u mostaru i na sugavici je bila za velez bit il nebit sto se tice tabele ova utakmica ce bit mnogo drugacija i ici ce na prolaz..

Sanse su 50/50

Sto se tice nas ja licno bi volio igrat finale protiv vas jer to bi skoro pa sigurno znacilo evropa, al mislim da nam velez ne odgovara jer vise igra tu od noge do noge a unas igraci su slicni vasim gdje ima nabijanja.

Takodje mi ako uzmemo 3 mjesto il vama il borcu prije finala mislim ( ako dignemo formu na taj nivo) da bi mogli pregazit i velez i city zajedno.
U ovoj ligi prva cetiri kluba su u deset deka, mogao bih se tu dodati i Velez, koji po tabeli zaostaje. Moze svako svakoga dobiti, pogotovo u dvije utakmice. Moja zelja je da izadjemo u evropu vi i mi, sad odlaskom u finale nama je zagarantovana evropa, i da izgubimo od vas u finalu, idu cetiri ekipe, mi realno necemo pasti ispod cetvrtog mjesta. Ekipi Veleza je kup pod "moranje" takve utakmice su veoma teske. Zadnje dvije godine ne mozete se bas pohvaliti utakmicama sa nama, tako i da dignete formu, imamo ekipu da mozemo da vam pariramo.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 mar 2022, 19:44

Pitar6785 je napisao/la:
30 mar 2022, 01:24

Sanse su 50/50

U Kupu ni vi niste sigurni protiv Igmana.Kad je pitanju naš dvomeč ,oba protivika mogu i proći u finale i ispasti.Mi jedino nemamo imperativ koji ima Velež. Velež ima veliki pritisak moranja, a to je hendikep za ekipu njihove snage.
Kad smo u pitanju mi i vi,devet bodova koliko Tuzla bježi Sarajevu je dobra zaliha.Ako nas Velež pobijedi vi ćete tada biti u poziciji da ne date Veležu Kup, jer ostadoste i bez Kupa i Europe što bi gazdu Mirvića okaharilo.
- Helem, mi smo sad okrenuti Zrinjskom a nikako Veležu.O Veležu poslije Zrinjskog ,Radnika i Borca.Svakako će drugo poluvrijeme biti u Tuzli.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 mar 2022, 19:57, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 mar 2022, 19:48

Beledija je napisao/la:
30 mar 2022, 08:17
tuzlac je napisao/la:
29 mar 2022, 18:12
Beledija je napisao/la:
29 mar 2022, 15:14
Ako prođemo Velež Evropa je zagarantovana jer se i četvrto mjesto u ligi skoro sigurno aktivira.
Ma i ako ne prođemo možemo valjda zadržati prednost u odnosu na Sarajevo koja iznosi 9 bodova.
Mi nemamo pritisak u ovom srazu sa Veležom.Imamo moralnu obavezu da popravimo katastrofalan dojam iz prošlogodišnjeg 1/2 Kupa. Velež ima pritisak jer, mu je to jedina preostala šansa da eventualno preko Kupa (ako ga osvoji) ide i u Europu.
Moj dojam je da je Velež zajedno sa Dudićem ispuhao za ovu sezonu i da ih ne vidim sa trofejom.Bez obzira hoće li proći nas.Zakačili su se sa lopovima u savezu i neće im oni baš lako zaboraviti i zbog njih je postavljen ovaj žrijeb sa dvije prepreke za Velež.

Susret između Veleža i Tuzla Cityja počinje u srijedu 06.04.2022. u 18:00.

Utakmica će biti u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1 BiH.

slika
9 bodova je ogromna prednost.To me pomalo i plaši jer nebi bilo prvi put da se kaže hajde lahko ćemo.Raduje me ovog proljeća borbenost ekipe i očigledna želja za pozitivnim rezultatom i ako tako nastave uspjeh je na dohvat ruke.Svaka sledeća utakmica kako u ligi tako i u kupu za mene je kvalifikacijska.Roster je širok pa nema nekog razloga za kalkulaciju.Svaka naša pobjeda a kiks Sarajeva značit će korak bliže cilju.Pa sretno nam.
Amin.Šteta što Dario Fereira nema pravo nastupa u Kup utakmicama .

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 mar 2022, 20:04

Vukušič će ga zabiti Zrinjski-Gazpromu.
slika

Maradona asistent.
slika
Huso Karjaš ,bitna karika našeg tima.
slika
Sulejman.......
slika
I naravno Morris
slika
Gdje li se Nsua Sakrio?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 mar 2022, 20:37

Osim Džafića protiv Zrinjskog Musemić neće moći računati ni na Čelikovića zbog tri kartona.Šukilović je odigrao samo jednu utakmicu u baražu za Juniorsku reprezentaciju.Jedino što će se kasno priključiti ekipi.Vjerovatno u četvrtak.Znači mogao bi Mehidić uskočiti.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2022, 17:33

...........بسم الله الرحمن الرحيم
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN .
...........slika
.............ADMIR MUSIĆ

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2022, 17:49

........................................BRAJLOVIĆ

...DARIO..................MORRIS..................ŠUKILOVIĆ.............TOMAŠEVIĆ

.........................KARJAŠEVIĆ.......................GAVRIĆ

...............NSUA.........................DOFFO ..................MEHANOVIĆ

............................................SULEJMAN

--------------------------------------------------------------------------------------------------

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2022, 17:59

21.08.2021

20.11.2021.

DRUGO POLUVRIJEME-20.11.2021.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 31 mar 2022, 23:18

ŠKUTORSKA PUBLIKA PSUJE MUSEMIĆU NAKON UTAKMICE ZRINJSKI -TUZLA 1-1

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 01 apr 2022, 02:13

tuzlac je napisao/la:
31 mar 2022, 23:18

Jedini način da se ublaže negativne konotacije protivničkih navijača su rezultati.
Osvajanjem trofeja i plasmanima u Evropska takmičenja mogu se donekle zatvoriti usta tim nazovi navijačima.Musemić svojim temperamentom pomaže svojim mrziteljima , svi znamo kako je završio i u Sarajevu a i u Slobodi. Iako nisam njegov fan, nadam se da će sa Tuzlom nastaviti sa svojom uspješnom karijerom u našem fudbalu...za nešto više bojim se da je kasno.
Ja sam protiv svih vrsta nasilja, međutim pomirio sam se činjenicom da ću za svog života dočekati da na našim stadionima vidim pomiješane navijače koji navijaju za svoje klubove a poslije utakmice negdje na kafi komentarišu događaj. Nemamo Margaret Tačer na žalost.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 apr 2022, 11:07

Beledija je napisao/la:
01 apr 2022, 02:13
tuzlac je napisao/la:

Jedini način da se ublaže negativne konotacije protivničkih navijača su rezultati.
Osvajanjem trofeja i plasmanima u Evropska takmičenja mogu se donekle zatvoriti usta tim nazovi navijačima.Musemić svojim temperamentom pomaže svojim mrziteljima , svi znamo kako je završio i u Sarajevu a i u Slobodi. Iako nisam njegov fan, nadam se da će sa Tuzlom nastaviti sa svojom uspješnom karijerom u našem fudbalu...za nešto više bojim se da je kasno.
Ja sam protiv svih vrsta nasilja, međutim pomirio sam se činjenicom da ću za svog života dočekati da na našim stadionima vidim pomiješane navijače koji navijaju za svoje klubove a poslije utakmice negdje na kafi komentarišu događaj. Nemamo Margaret Tačer na žalost.
Ma kakvi pomiješani navijači ,pa to nikad nije bilo.Nije fudbal tetar ni kino.To rivalstvo ,ta dva tabora ,to jedna od komponenti koje čine fudbal najvećom igrom na svijetu.Samo odvojeno i to je najsigurnije i za jedne i druge.Na tribinama vlada zakon tribina davno uspostavljen.
- Što se tiče Musemića , on je trenutno najtrofejniji u pl bih.Doći do trofeja na klupi nije nimalo lako.Dug je to put.
- U Sarajevu su ga smjenjivali ali on je tim ostavljao na prvom ili drugom mjestu.Smjenivali su ga pod uticajem menađera ili drugih interesnih grupa kojima se on našao na putu kao prepreka za njihove planove DRPISANJA.
-Gorkog je on napustio zajedno sa Azmirom nakon što je u prethodnoj sezoni izborio Europu(2.MJESTO).Vodio je Gorkog u dvomeču protiv Izraelskog Bejtara.(0-0 u Zenici i 0-1 u Bejtaru).Da se FARAON nije zakačio sa HUSIĆEM Gorki bi te godine imao oba trofeja i prvenstvoi Kup.Ali kurko, hoće da mu psuju i vrijeđaju kako stignu, a da im on donese trofej ,tom starom propalom klubu. :)
-I sad nešto lično obzirom da imam godina kao i Musemić. Garantujem ti da sam sad zreliji nego ikada u životu .SAMO DEST GODINA UNAZAD NISAM MOGAO SHVATITI NEKE STVARI. Prije dvadeset godina sam bio naivan čovjek.I da se ne spuštam dublje u bunar svog života.Ja sa godinama izlazim iz bunara naivnosti na svjetlo dana a ne silazim u bunar .Hvala .

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 01 apr 2022, 11:34

tuzlac je napisao/la:
01 apr 2022, 11:07
Beledija je napisao/la:
01 apr 2022, 02:13
tuzlac je napisao/la:

Ma kakvi pomiješani navijači ,pa to nikad nije bilo.Nije fudbal tetar ni kino.To rivalstvo ,ta dva tabora ,to jedna od komponenti koje čine fudbal najvećom igrom na svijetu.Samo odvojeno i to je najsigurnije i za jedne i druge.Na tribinama vlada zakon tribina davno uspostavljen.
- Što se tiče Musemića , on je trenutno najtrofejniji u pl bih.Doći do trofeja na klupi nije nimalo lako.Dug je to put.
- U Sarajevu su ga smjenjivali ali on je tim ostavljao na prvom ili drugom mjestu.Smjenivali su ga pod uticajem menađera ili drugih interesnih grupa kojima se on našao na putu kao prepreka za njihove planove DRPISANJA.
-Gorkog je on napustio zajedno sa Azmirom nakon što je u prethodnoj sezoni izborio Europu(2.MJESTO).Vodio je Gorkog u dvomeču protiv Izraelskog Bejtara.(0-0 u Zenici i 0-1 u Bejtaru).Da se FARAON nije zakačio sa HUSIĆEM Gorki bi te godine imao oba trofeja i prvenstvoi Kup.Ali kurko, hoće da mu psuju i vrijeđaju kako stignu, a da im on donese trofej ,tom starom propalom klubu. :)
-I sad nešto lično obzirom da imam godina kao i Musemić. Garantujem ti da sam sad zreliji nego ikada u životu .SAMO DEST GODINA UNAZAD NISAM MOGAO SHVATITI NEKE STVARI. Prije dvadeset godina sam bio naivan čovjek.I da se ne spuštam dublje u bunar svog života.Ja sa godinama izlazim iz bunara naivnosti na svjetlo dana a ne silazim u bunar .Hvala .
Nisam ni rekao da je fudbal pozorište a tvrdim da nije ni rat. Ja imam adet da pogledam i Špansku, Englesku i druge lige gdje vidim zajedničko navijanje. što smo mi Balkanci nismo mi krivi. Ili jesmo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 apr 2022, 15:07

Puteni dečko ruskog imena Sergej.Pola musliman po ocu, pola 'rvat po materi.Trasirala mu banda put ka tituli i on sad ispade veliki trener.A prošle sezone nije ni do Europe mogao mulac. Još im Husić pustio u zadnjem kolu na Tušnju.Ali hebo ih Velež pobjedom u Kaknju. Dođu nam najmanje bod.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 01 apr 2022, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 apr 2022, 15:26

Postao/la Beledija » 01 apr 2022, 11:34
"Nisam ni rekao da je fudbal pozorište a tvrdim da nije ni rat. Ja imam adet da pogledam i Špansku, Englesku i druge lige gdje vidim zajedničko navijanje. što smo mi Balkanci nismo mi krivi. Ili jesmo."

- NE MOGU TI NIKAKO DATI ZA PRAVO DA JE OSTRAŠĆENO FUDBALSKO NAVIJANJE OSTALO JOŠ SAMO NA BALKANU.
NE PADA MI NI NA PAMET DA TI PRIMJERIMA IZ EUROPE TO DOKAZUJEM.FUDBAL JE U ONIH 90 MINUTA BORBA IZMEĐU DVA PROTIVNIKA DOLE NA TERENU.ALI, ISTO TAKO I "RAT NAVIJAČA "GORE NA TRIBINAMA.FUDBAL JE TAKAV PO DEFINICIJI.
- RECIMO ,ZA MENE JE TO MOJ PARALELNI SVIJET.JA NE MOGU UTAKMICU GLEDATI ŠUTEĆI.NE MOGU JE RAHAT GLEDATI NI AKO SU PORED MENE NAVIJAČI PROTIVNIKA.JER ONI PRIRODNO NAVIJAJU ZA SVOJ KLUB.i TU DOLAZI DO DISONANTNIH TONOVA.PRIJE NA TUŠNJU AKO JEDAN ČOVJEK SKOČI KADA ZVEZDA IMA ŠANSU A KAMOLI AKO ZABIJE GORKOM ,ODMAH JE USLIJEDILA I VERBALNA I ARTILJERIJSKA PALJBA PO NJEMU.ČIME JE KO STIGAO.
- JA U KRUPI SKOČI KAD JE UBIPARIP ZABIO .SJEDIO SAM S KRAJA ,RECIMO KAO NA A ILI D TRIBINI.BIO SAM SAM .ETO MILICIJE ,DAJ LIČNU , I HAJDE U KAFEZ.NEĆU U KAFEZ NEMA NIKOG A PLATIO SAM KARTU UREDNO.DOĐOŠE SEKURITA I ODVEDOŠE ME NA DRUGI KRAJ TRIBINE I ČITAVO VRIJEME SU BILI UZ MENE.NISAM ZNAO DA SAM UVRIJEDIO ČETNIKE ŠTO SAM PROSLAVIO GOL.NE BIH JA TO RADIO NA VEĆIM STADIONIMA U VEĆIM SREDINAMA, ALI HAJDE REKO SELENDRA.KURKO BRATE, ONO PRAVILO TUŠNJA VAŽI I U SELENDRI.A MAHSUZ NISAM ŽELIO SJEDITI SA NAŠIM LJUDIMA , DA NE SLUŠAM KOMENTARE.POUKA JE NE ODVAJAJ SE OD GRUPE .N I K A D A .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pogledaj kakvih ima navijača Sarajeva.Umjesto poštavanja ,hebe sve što stigne.Ne može da podnese poraz.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 01 apr 2022, 22:09

Ja ne znam, ali nekome kao da je cilj da ovaj klub ima što manje navijača. Ne mislim na dušmane van kluba nego u klubu.

Pa sutra je utakmica dva najbolja tima u sezoni a nema nikakve najave, pressice i sl.

I kad ima šalju Tarana da drži press.

Na mrežama grafika nikakva, nasumične slike s treninga i to je sve. Rijetko, skoro nikad poneka izjava. Objave pune greška, ljudi ispravljaju po komentarima. Nikakva statistika. Nista od promocije, marketinga i sl

Znamo sta to danas u vrijeme interneta i modernih tehnologija znači.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 02 apr 2022, 07:35

01 apr 2022, 22:09
Ja ne znam, ali nekome kao da je cilj da ovaj klub ima što manje navijača. Ne mislim na dušmane van kluba nego u klubu.

Pa sutra je utakmica dva najbolja tima u sezoni a nema nikakve najave, pressice i sl.

Na mrežama grafika nikakva, nasumične slike s treninga i to je sve. Rijetko, skoro nikad poneka izjava. Objave pune greška, ljudi ispravljaju po komentarima. Nikakva statistika. Nista od promocije, marketinga i sl

Dobar komentar. Navijač koji nije direktno naslonjen na klub mora čekati utakmicu da bi znao da klub postoji. E sad možda je to politika kluba zbog Evrope. Ako je tako onda je tišina iz kluba opravdana.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 02 apr 2022, 09:57

Beledija je napisao/la:
02 apr 2022, 07:35
01 apr 2022, 22:09

Dobar komentar. Navijač koji nije direktno naslonjen na klub mora čekati utakmicu da bi znao da klub postoji. E sad možda je to politika kluba zbog Evrope. Ako je tako onda je tišina iz kluba opravdana.
U pravu ste - pristup kluba prema javnosti/publici je neozbiljan.
I pored svih tih nabrojanih stvari koje nedostaju, ranije je bar sam Husic cesce davao neke izjave u javnosti vezano za klub pa je tako na neki nacin popunjavana praznina, ali i to je sve rjedje u zadnje vrijeme jer je on valjda sad razapet na milion strana...

Al da se vratim danasnoj utakmici:
Ocekujem bodove i sve drugo me manje interesuje...
Bodovi nam trebaju za plasman u Evropu kroz ligu. Sarajevo, Borac i ostali su blizu i svaki bod je vazan.
Zrinjski nema neki imperativ pred ovu utakmicu jer bodovna razlika je prevelika u ovom trenutku.
Ocekujem da ekipa danas pokaze kvalitet koji sigurno ima ali i borbenost koja cesto fali i da pokaze da
ova bodovna razlika izmedju dvije ekipe nije realna odnosno nije u skladu sa stvarnom kvalitetom ekipa.

Sretno i samo hrabro.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, klasik, Nulatridva i 11 gostiju.