Tim od pocetka nije igrao neki specijalni tenis.Iskoristio je Nadalovu slabost, dobio malo krila, pogodio nesto vinera poslje Nadalovih visokih loptica koje su sljetale na T polje te servise od 145 km/h.Claus je napisao/la:Smyczeka je kombinacija nedostatka hrabrosti u ključnim momentima meča & gubitnički mentalitet koštala pobjede. U 4. i 5. setu je odigrao najpasivniji tenis koji sam u životu vidio, posr'o se na sve dobro što je uradio u prethodna dva seta. Sve što je trebao je dokrajčiti protivnika, koji je evidentno bio u konopcima, ali izgleda da je to za njega bio preveliki zalogaj. Uzrok toga je naravno preveliki respekt prema Nadalu. Ako ćemo govoriti konkretno o segmentima njegove igre, onda svakako vrijedi izdvojiti katastrofalnu igru na mreži. Što se tiče Nadala, on će ovom maratonu platiti danak u kasnijim fazama. Žrijeb mu nije kao Đokovićev pa da se može opustiti, a on se prilično istrošio već u 2. kolu. Ipak, za njega je uvijek nezahvalno predviđati bilo šta, tako da ću se suzdržati od prognoze, iako sa sigurnošću mogu reći da su mu šanse za osvajanje turnira vrlo male.
Federer je s druge strane imao ozbiljnih problema s bolovima u malom prstu, kao da ga je pčela ujela (mada je takvu stvar nemoguće ne osjetiti), vjerovatno je to bio glavni razlog gubljenja prvog seta. Kasnije je rutinski isprašio Bolellija i zakazao duel 3. kola sa Seppijem.
Kyrgios je također uspio dobiti Karlovića, što je barem meni predstavljalo malo iznenađenje. Očigledno je da iz meča u meč napreduje i da njegova igra poprima zanimljive konture. Samo neka tako nastavi. Njegovom sunarodnjaku Kokkinakisu nije pomogla ni podrška poblike, Groth je ipak došao do zaslužene pobjede.
Btw, Murray bi mogao napraviti dobar rezultat u Australiji i tako najaviti svoj povratak u sami vrh.
On je mec izgubio primarno iz 2 razloga, Nadalovog porasta nivoa igre (valjda su te tablete djelovale) i njegovog pobjednickog mentaliteta kada je u zadnjih 5 gemova pogodio više vinera nego prethodna 2 seta ja mislim.Inside Out FH na 4:3 za Tima i 30:30 na Rafin servis.Mislim da cijeli mec takav viner nije pogodio.BH pasing na Timov servis te BH DTL winer na 40:40 pri rezultatu 6:5 za Nadala.Tako to sampioni rade

Kako mozes reci da je Nadalov zrijeb tezi od Novakovog? U 1/4 i 1/2 ga cekaju standardne musterije Roger i Berdih a do 1/4 nista posebno.Ispao Rosol, igra protiv Sele sljedeci mec, onda ide Gasqe/Anderson.Ako Gaske prođe bit ce tek lagano...
Mnogo tezi se cini Novakov zrijeb koji mora preci preko Isnera,Raonica pa onda Wawrinka/Nisikori.A znamo da su ga obojica u skorije vrijeme pobjeđivali na GS-ovima i da su igraci u odlicnoj formi.
Da ce umor biti problem, hoce, i to iz razloga sto se Nadal zbog necega ne osjeca najbolje.Povracao je, dehidrirao i tako dalje.Neki kazu da pati od gastroenteritisa http://hr.wikipedia.org/wiki/Gastroenteritis" onclick="window.open(this.href);return false; tj neke vrste stomacnog virusa.Uspije li to izlijeciti vjerujem da do polufinala ili finala moze.Igra iz prvog kola, gdje se na terenu osjecao dobro, je zaista obecavajuca.Svaki udarac je sluzio, prvenstveno servis sto je najbitnije.Imao je 35 winera i 15 ak gresaka u tom meču, kretao se odlicno.Nemoguce je da, bez razloga, jedan Nadal dozivi takav pad nivoa igra u 2 dana...

Vidjecemo sta ce biti

p.s. evo intervijua poslje meca
http://rafaelnadalfans.com/2015/01/21/a ... y-21-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;