NBA Finals 2015 - PRVAK GOLDEN STATE
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA Finals 2015
dok jednom ne smrkne drugom ne svane,tako je dosta puta i u sportu.Zalili se mi il ne zalili cinjenice da je Cleveland bolesno ispovrjedjivan i iscrpljen se ne mogu zanemariti ni u kojem slucaju.Eto izbaci Klaya i Iggya iz Wariorrsa pa oni ne bi imali sanse protiv ovakvog Clevelanda,a kamo li da je situacija obrnuta odnosno da je Cleveland kompletan a Wariorsi nisu.No od zaljenjena se nema nista,GSW ce vjerovatno osvojiti i ako to ucine ja cu im prvi cestitati,ali njihov pravi izazov bice sljedeca godina (nadam se da nece biti povreda kao u ovoj) kada budu branili trofej,ako opet uspije uci u veliko finale ja cu se prvi posuti pepelom zbog price da su imali vraske srece sa povredama suparnika.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Nisu Cavsi bili bolji ni s njima ove sezone, dapače kako je PO odmicao (bez njih) su bili sve bolji, tako da i da su oni bili čisto sumnjam da bi se rezultat velikog finala išta promijenio. One-man ekipi je samo važno da igra.... pa taj one manL-Train je napisao/la:Eto izbaci Klaya i Iggya iz Wariorrsa pa oni ne bi imali sanse protiv ovakvog Clevelanda,a kamo li da je situacija obrnuta odnosno da je Cleveland kompletan a Wariorsi nisu.

"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
@SteveHeighway, opomena za vrijedjanje. Ako neces normalno konverzirati, onda nemoj ni pisati.
Postovanje treba zaraditi.
Re: Odg: RE: Re: NBA Finals 2015
I kako da tebe covjek shvati ozbiljno nakon ovog posta?Biscione je napisao/la:Nisu Cavsi bili bolji ni s njima ove sezone, dapače kako je PO odmicao (bez njih) su bili sve bolji, tako da i da su oni bili čisto sumnjam da bi se rezultat velikog finala išta promijenio. One-man ekipi je samo važno da igra.... pa taj one manL-Train je napisao/la:Eto izbaci Klaya i Iggya iz Wariorrsa pa oni ne bi imali sanse protiv ovakvog Clevelanda,a kamo li da je situacija obrnuta odnosno da je Cleveland kompletan a Wariorsi nisu..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
to nije tacno,u 2015 kada je stvorena hemija su razbijali.Lagano su preskocili Boston u PO i onda poslije toga vise nisu bili kompletni.Cinjenica je da imas jacu odbranu posebno bez Lovea,ali s druge strane bez Irvinga i Lovea ofanziva maximalno trpi,dok Jamesa ne savlada umor jos se i moze biti u egalu,cim on padne padaju svi jer nemas igrace sem LeBrona koji moze da povuce,eh tu se najvise vidi nedostatak Irvinga i Lovea koji sebi mogu da iskreiraju za razliku od ostatka ekipe,a koliko bi samo LeBronu dobro doslo da moze da odmori koji napad ili da u prosjeku igra 7-8 minuta manje.Svjezina je ono sto ce dobiti ovo finale,a i Kerr je skontao nakon prve tri utakmice da bez Love i Irvinga Cavsi slabo imaju neki odgovor na nisku petorku i tu ih jos dodatno trosi u odbrani,jer kada je Bogut na parketu prakticki ga ne moras ni gledati.Biscione je napisao/la:Nisu Cavsi bili bolji ni s njima ove sezone, dapače kako je PO odmicao (bez njih) su bili sve bolji, tako da i da su oni bili čisto sumnjam da bi se rezultat velikog finala išta promijenio. One-man ekipi je samo važno da igra.... pa taj one manL-Train je napisao/la:Eto izbaci Klaya i Iggya iz Wariorrsa pa oni ne bi imali sanse protiv ovakvog Clevelanda,a kamo li da je situacija obrnuta odnosno da je Cleveland kompletan a Wariorsi nisu..
Okusi strah, bol, mrznju i barut
dscile je napisao/la:@donnie
Ma meni je realno svejedno za Rudya, ne volim ga kao i vecinu spanskih kosarkasa koji se ciganski ponasaju.
U sustini, nema neslaganja u misljenju jer sam ja na neki svoj nacin bio zakljucio da ispada da je svaki igrac u NBA automatski bolji od onog u EL. Gledajuci ovogodisnju EL sumnjam da bi Dellavedova bio starter u top 16 ekipama, ali sigurno bi imao dobru minutazu, jer nije bas u Evropi zastupljeno to da glavni igraci igraju po 35 od 40 minuta.. u ovoj prvoj fazi bi vjerovatno bilo i ekipa gdje bi bio starter.
bio bi starter u top 16 kod mnogih timova

Ma kakav JR Smith. Ja sam govorio da je on preloš playoff igrač, a ovdje su neki kao @adriano govorio da je dobar ovo ono ma kakav JR. Kad se sjetim serije s Bostonom prije 2 godine i lakta prema Terryju pa sad Crowderu. Čovjek je igrač za parka, nije za nba lige.Epidaurus je napisao/la:Gdje je sad adriano i onaj valencia da nam kazu sta je sa super-korisnim J.R Smithom i Imanom Shumpertom ? Cak adriano rece da je Shumpert sad bolji igrac od Iggyja koji zivi na staroj slavi![]()
Sto se Dellavedove tice, ja od kad pratim kosarku nisam vidio veceg antitalenta u napadu. Boljih igraca imas u ABA ligi od njega jbt, lik kad udje u reket il pokusa nesto iskreirat izgleda ko Alisa u zemlji cuda ...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- SteveHeighway
- Kontakt:
Re: RE: Re: NBA Finals 2015
Nece se ponoviti postovanikad_kako je napisao/la:@SteveHeighway, opomena za vrijedjanje. Ako neces normalno konverzirati, onda nemoj ni pisati.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
- invincible1921
- Kontakt:
Vise je Jordan imao pomoci u crticu Space Jam, nego sto James ima od ovih igraca

=\_1921_/=
- adriano_leite
- Kontakt:
I opet takva ekipa u velikom finalu, zamisli koliko su tek ostali slabi, kao recimo New York koji se ne moze sastaviti i pored jednog od najskupljih rostera, godinamainvincible1921 je napisao/la:Vise je Jordan imao pomoci u crticu Space Jam, nego sto James ima od ovih igraca![]()
![]()
![]()

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mnogi igraci CLE svakako nisu za/na nivou NBA finala,ali to nikako ne znaci da su totalno nekvalitetni i da,trenutno,ne zasluzuju biti tu gdje jesu.Thompson se u ovom PO predstavio kao igrac koji je vrhunski skakac,te sasvim solidan defanzivac.Dobice, ako ne max.,onda jako blizu toga.Mozgov je potvrdio da je jako solidan centar i da itekako moze imati kontribuciju,iako ga je vecina novinara i analiticara koji prate NBA, znala samo po zakucavanjima Griffina na njegovu glavu.Dellavedova je dokazao da je igrac velike energije i zadatka.Nije za ove minutaze,ali u kompletnom rosteru apsolutno moze uci i odigrati desetak kvalitetnih minuta.To sto ga sut trenutno ne ide je vise do iscrpljenosti,nego li mogucnosti da nesto pogodi,jer je protiv CHI,a i u prvim tekmama ove serije dokazao da moze.Ostali ili su prestari ili nemaju neki poseban kvalitet i zavise od momentuma koji moze "uhvatiti" svaki NBA igrac.Naravno,da je Istok imalo izjednacen sa ovakvim rosterom se ne bi moglo u finale,ali kao sto @adriano rece,to vise govori o drugim ekipama nego li o CLE. 

- invincible1921
- Kontakt:
Ma nisam ovo ja brate napiso nego procito negdje pa mi pravo smijesno bilo...jbg niksi bi zajebali i da Lebrona imajuadriano_leite je napisao/la:I opet takva ekipa u velikom finalu, zamisli koliko su tek ostali slabi, kao recimo New York koji se ne moze sastaviti i pored jednog od najskupljih rostera, godinamainvincible1921 je napisao/la:Vise je Jordan imao pomoci u crticu Space Jam, nego sto James ima od ovih igraca![]()
![]()
![]()
.

=\_1921_/=
- adriano_leite
- Kontakt:
Apsolutno se slazem s tobom s tim da bih samo rekao da je iscrpljenost "kriva" za ovakvo sutersko izdanje. Jednostavno recimo Delly je vise nego solidan suter, ali momak zavrsava u bolnici nakon tekme, nemamo rezervnog playa jer je Irving povrijedjen i na Dellyu je velika odgovornost. Moze on odigrati i 20 minuta na jako dobrom nivou, ali sticajem okolnosti igra kao superstar jer i superstar ima oko 38 minuta u prosjeku. Jedini koji me razocarao je JR jer od njega zelim da napada obruc s obzirom kakva je atleta i da uopste nije los dodavac. Zao mi je i sto Marion ne igra jer smatram da je jos uvijek koristan igrac, pogotovo protiv neiskusnih igraca GSW. Zelim par minuta i za Perka cisto da udari koga kao sto je radio Bogut. Ostalo manjr vise se slazem s Blattom, s tim da i Miller mora nekih 15 minuta odigrati jer je to suter za velike tekme.NEZALAGANJE je napisao/la:Mnogi igraci CLE svakako nisu za/na nivou NBA finala,ali to nikako ne znaci da su totalno nekvalitetni i da,trenutno,ne zasluzuju biti tu gdje jesu.Thompson se u ovom PO predstavio kao igrac koji je vrhunski skakac,te sasvim solidan defanzivac.Dobice, ako ne max.,onda jako blizu toga.Mozgov je potvrdio da je jako solidan centar i da itekako moze imati kontribuciju,iako ga je vecina novinara i analiticara koji prate NBA, znala samo po zakucavanjima Griffina na njegovu glavu.Dellavedova je dokazao da je igrac velike energije i zadatka.Nije za ove minutaze,ali u kompletnom rosteru apsolutno moze uci i odigrati desetak kvalitetnih minuta.To sto ga sut trenutno ne ide je vise do iscrpljenosti,nego li mogucnosti da nesto pogodi,jer je protiv CHI,a i u prvim tekmama ove serije dokazao da moze.Ostali ili su prestari ili nemaju neki poseban kvalitet i zavise od momentuma koji moze "uhvatiti" svaki NBA igrac.Naravno,da je Istok imalo izjednacen sa ovakvim rosterom se ne bi moglo u finale,ali kao sto @adriano rece,to vise govori o drugim ekipama nego li o CLE.
Sto se tice nase limitiranosti u finalu ne treba ni trositi rijeci. Nismo mi uopste losa ekipa kako se o nama pise. Pa i na Zapadu da smo zdravi bi bili top 4 ekipe, jer bas bih "volio" vidjeti koja bi to ekipa imala sposobnost da bez 3 startera i 2 od 3 superstara u ekipi dodje do finala. Spursi, OKC, pa i onda jaki Miami se ne bi mogli nositi s izostankom Duncana, Manua i jos jednog startera, OKC bez Westbrooka, Ibake i recimo Adamsa, te Miami bez Wadea, Bosha i recimo tada solidnog Allena.
Jednostavno to je previse izostanaka i mogu samo biti ponosan na ekipu koja je sa takvim igrackim deficitom dosla do finala. Sljedece sezone opravdano ocekujem da budemo jos jaci i da vodimo glavnu rijec oko prstena. Pred pocetak sezone sam smatrao da ce uspjeh biti finale Istoka i eventualni prolaz, ali su naravno apetiti porasli, a sljedece sezone ce biti i veci jer minimum treba da bude veliko finale a prsten sasvim realna opcija.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
koliko god su cavsi limitirani ofanzivno bez lovea i irwinga, toliko su trenutno dobri defanzivno bez njih dvojice, tako da čisto sumnjam da bi se nešto promjenilo da su oni tu, osim da bi rezultati bili oko 110 poena po ekipi. james je ubjedljivo najbolji igrač današnjice i tu nema dileme, ovakve brojke ne bi imao sigurno da su tu irwing i love, a onda se postavlja pitanje koliki bi mu bio procenat šuta i da li bi to cavsima bilo od pomoći. ovako ima strašne brojke jer igra 46+ minuta, igra sve pozicije u timu, svaki napad ide preko njega i te brojke uopšte nisu slučajnost
nema potpisa
- adriano_leite
- Kontakt:
Admire, vidis da ne znas. Sto se tice defanzive, Cavsi su u regularnom dijelu sezone u prosjeku dopustali protivnicima 98,7 poena po mecu, a tada su igrali i Love i Irving, ekipa je bila i manje uigrana na pocetku sezone pa se brojke poboljsavale kako je sezona odmicala, tako da prvo provjeri nesto prije nego lupis takvu glupost (110 poena po ekipi).
Nije IrWing nego Irving, jos mu nisi naucio prezime.
Svako normalan zna da dvije legitimne napadacke opcije bi pomogle svakoj ekip, a tako i samom Jamesu jer bi imao vremena za odmor, imao bi vremena za predah kada ova dvojica preuzimaju scorerske zadatke itd.
Nije IrWing nego Irving, jos mu nisi naucio prezime.
Svako normalan zna da dvije legitimne napadacke opcije bi pomogle svakoj ekip, a tako i samom Jamesu jer bi imao vremena za odmor, imao bi vremena za predah kada ova dvojica preuzimaju scorerske zadatke itd.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@adriano Niko ne bi izdrzao ove izostanke koje vi imate.Medjutim,takvi izostanci na Zapadu automatski znace da ili ostajes bez PO ili vrlo brzo budes eliminisan u istom.Cak i najmanja povreda koja limitira nekog od glavnih igraca moze znaciti ispadanje.Vi imate srece sto je u pitanju Istok, da su povrijedjeni igraci ipak igrali nesto u PO-u plus imas najboljeg igraca na svijetu koji je sposoban donijeti prevagu u nekoj seriji koja je,na papiru,izjednacena.Slazem se s tobom da su Cavsi,uspiju li zadrzati roster na okupu i sa boljim zdravljem,te vecim iskustvom,svakako vodeci kandidat za titulu u narednoj godini.
Svaka naredna sezona sa ovim rosterom ce biti kocka sa vrlo malim sansama da Irving i Love mogu ostati zdravi do kraja. Oba igraca su vec stekla reputaciju kosarkasa ekstremno sklonim povredama.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
- adriano_leite
- Kontakt:
Pa naravno da je Zapad jaci, to je neupitno, ali kazem da smo svi zdravi sigurno smo i ove sezone top 4. Mislim da cemo biti i jaci sljedece sezone, pa kada bi i isti roster ostao, plus mnogo ce znaciti jedna sezona zajedno kako igraca tako i trenera. Sto god bude sa Loveom, otisao ili ostao, mislim da ce se ta rupa popuniti bez vecih problema, plus sto je Gilbert itekako sposoban da placa luxury tax kojeg se mnogi vlasnici pribojavaju.NEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Niko ne bi izdrzao ove izostanke koje vi imate.Medjutim,takvi izostanci na Zapadu automatski znace da ili ostajes bez PO ili vrlo brzo budes eliminisan u istom.Cak i najmanja povreda koja limitira nekog od glavnih igraca moze znaciti ispadanje.Vi imate srece sto je u pitanju Istok, da su povrijedjeni igraci ipak igrali nesto u PO-u plus imas najboljeg igraca na svijetu koji je sposoban donijeti prevagu u nekoj seriji koja je,na papiru,izjednacena.Slazem se s tobom da su Cavsi,uspiju li zadrzati roster na okupu i sa boljim zdravljem,te vecim iskustvom,svakako vodeci kandidat za titulu u narednoj godini.
@Celikovac, sklonost povredama je termin kojim se itekako preslobodno razbacuje, a to rade zapravo mediji. Irvinga su okitili tim epitetom prije drafta, a momak imao jednu povredu do tada. Ove sezone je igrao Mundobasket, preko 90% RS, igrao je kroz povrede playoff i zadobio je povredu uslijed kontakta sa Klayom, tako da ne bih njega ja jos otpisivao kao nekoga ko je sklon povredama ili nacet. Tek su mu 23 godine i ima jedne od najboljih uslova u NBA ligi, mislim da samo Phoenix ima sposobnije doktore i bolju kliniku od nase. Sto se tice Lovea, imao je povreda svakako i to je cinjenica, ali ove sezone je igrao kroz razne povrede, ali na kraju se nije sam povrijedio, nego mu je dugokosi istrgao rame u duelu. Uostalom, nijedan od njih dvojice nije imao opciju da doceka playoff u svojoj ekipi jer su im ekipe bile lottery ekipe. U tim situacijama je mnogo bolje da kada je i najmanja povreda u pitanju, tim pokusava da zastiti prvog igraca svoje ekipe, jer se ne bore za nesto pa da ih treba podvrgavati naporima, nego se odlucuju da ih odmore. Takodjer nemaju neke hronicne povrede pa da kazes da mu je taj dio tijela vec nacet i da nema od njega nista, tipa Odenovih koljena, koljena Wadea, Roya itd. Ja se uopste ne brinem da ce njih dvojica imati duge karijere u ligi.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Petorka Irving-Shumpert-LeBron-Love-Mozgov nije u stanju igrati odbranu kakvu igra ova petorka sa Dellvedovom i Tristanom umjesto Irvinga i Lovea. Love se vec u Minnesoti pokazao kao dosta tanak odbrambeni igrac koristan iskljucivo u post odbrani (nema noge da brani pick, nema duzinu da bude zastitnik obruca) dok Irving nema sanse da moze igrati ovako agresivnu odbranu ko Dellavedova jer jednostavno nije taj tip igraca, pogotovo kad treba trcati kroz blokove. Naravno, nisu ni Tristan ni Dellavedova neki vrhunski odbrambeni igraci al sigurno su u tom segmentu igre dosta korisniji od Lovea i Irvinga. Cinjenica je da bi s njima dvojicom Cavsi dobili atomski napad i ova serija bi u tom slucaju bila puna poena.
Vidi, vidi sto Irvinga i Lova trpa medju superstare i to da je isto kao da se baraba Westbrook povrijediadriano_leite je napisao/la:
Sto se tice nase limitiranosti u finalu ne treba ni trositi rijeci. Nismo mi uopste losa ekipa kako se o nama pise. Pa i na Zapadu da smo zdravi bi bili top 4 ekipe, jer bas bih "volio" vidjeti koja bi to ekipa imala sposobnost da bez 3 startera i 2 od 3 superstara u ekipi dodje do finala. Spursi, OKC, pa i onda jaki Miami se ne bi mogli nositi s izostankom Duncana, Manua i jos jednog startera, OKC bez Westbrooka, Ibake i recimo Adamsa, te Miami bez Wadea, Bosha i recimo tada solidnog Allena.

Irvingova i Love povreda je ravna da se GSW povrijedi Thompson i ne znam mozda Green (ili nekadasnji Lee), a nikako ravna tome da se povrijedi Blake Griffin, Cp3, Harden, Westbrook, Curry itd.
@EP
Ali bi LeBron bio odmorniji u 4-om, nebi coj'k morao ovoliko, samo da mu je Irving tu rasteretio bi ga dosta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.