Eh ovde sam se ja morao da umiješam...
Vidim, rapsravljate oko toga, ČIJI klub je veći i KOJA država je dala najviše igrača za repku.
Eh, da vas čuje sad moj (ili nadam se i vaš)djed, kako bi vas po njivama sa sačmaricom ganj'o.
PRVO:Država je bila Jugoslavija i za nju nisu igrali SRBI; HRVATI;BOŠNACI,MAKEDNOCI ITD. nego JUGOSLAVENI, drugo Zvezda je komunistički klub i sasvim je logično da bude poduprt od strane KPJ i kasnije dr. organa vlasti, ne vidim dje je tu šta ne logično-ta ,
i danas danle imaju Marakanu...
Treće, ti igrači, uvjeren sam, ne znam za sada, al' bar tad, nikad se ne bi izjasnili kao Srb ili Hrvat ili eventualno (jer ovde nije riječ o njima) Bosanac.
Pod kojim god brojem, dalje, samim time da su svi bili Jugosloveni, ne možemo po regionalnim i nacionalnim odrednicama odredjivati ko je više igrača dao, ko manje, jer je smiješno...gledate očima, kojih bi se tadašnji igrači počev od meni dragog Pižona pa do nezzz. Musemića ,bilo kojeg, stidjeli. To važi i za druge sportove.
Jednostavno je, tada je bila Juga i ti igrači su nju reprezentovali, a ne Srbe ili Hrvate ili Bosance.
Mene ne može niko ubijediti da je bilo koja od danasnjih nezavisnih drzava dala vise kvalitetnih nogometasa Jugi, nego što je Bosna, počev od Veleža,preko Sarajeva i Želje do Tuzle...i ostalih sitnih klubova, uglavnom , bilo je gomila prekvalitetnih igrača raspršenih u par klubova, dok je u dr. tadašnjim SFR bilo po 2 max. 3 kluba koji su iz odrejene republike crpale sav nogometni potencijal.
Samo vi pričajte o tome, dok vam Hase probacuje kroz noge.