Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

MaGiCa
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 19:21

Insect_terminator je napisao/la:Mogao si staviti jos Kranjcara starijeg i Vilson Džonia ovog prvog zato sto je recimo kljucan igrac u osvajanju Dinamovog naslova nakon 20 i kusur godina, dok drugi zato sto ima dobro ime :mrgreen:
Jbga, Cico je bio 5-6 igrac te ekipe. Mlinaric, Deveric, Cvetkovic I i II... Extra klasa nije bio sigurno.
A Dzoni je bio dobar, ali nesto ne favorizujem defanzivce. Peruzovic i Zajec su bili bolji, ali ni njih nisam metnuo. ;)

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 19:34

Ti pokusavas prikazati da je Beara trcao u Zvezdu, sto je netocno. Mogu ti dat cijeli njegov interviju ( i to u SRPSKIM novinama) gdje prica o tome kako ga je htio i dinamo, ali nisu htjeli svađu s hajdukom, kako je sanjao da se vrati u Hajduk i kako nije htio igrat za zvezdu protiv hajduka
Beara nije htio u Zvezdu nego nije imao di ic, mogao je jedino prekinut karijeru. To ti je ko da kazes da je Prosinecki htio otic u Zvezdu,a zavrsio je u Zvezdi samo zato sto je u Dinamu bio potjeran.

AKo su tebi Vujovici obicna smetala, prestani pratit nogomet.
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 19:41

jax je napisao/la:Ti pokusavas prikazati da je Beara trcao u Zvezdu, sto je netocno. Mogu ti dat cijeli njegov interviju ( i to u SRPSKIM novinama) gdje prica o tome kako ga je htio i dinamo, ali nisu htjeli svađu s hajdukom, kako je sanjao da se vrati u Hajduk i kako nije htio igrat za zvezdu protiv hajduka
Beara nije htio u Zvezdu nego nije imao di ic, mogao je jedino prekinut karijeru. To ti je ko da kazes da je Prosinecki htio otic u Zvezdu,a zavrsio je u Zvezdi samo zato sto je u Dinamu bio potjeran.

AKo su tebi Vujovici obicna smetala, prestani pratit nogomet.
Ja sam te Vujevice zapamtio samo po tome da su morali da igraju za reprezentaciju, makar i na izmisljenim pozicijama.
Glede Beare, hteo sam da ti pokazem da je sam otisao u Zvezdu. Dakle, nije ga niko kidnapovao (kako se pricalo po Splitu) ili primorao. Jbga, Doktor O je objasnio neke stvari svima. Zvezda je u njegovo vreme napravila dominaciju, jer je bio extra sposoban i umesan, a ne zbog DBa i ostalih "sivih" faktora. Ali tebi objasnjavati neke stvari, jednostavno nema efekta. 8-)
Jesi li pitao starije sto je Zungul postao "Steve"?
Cisto da te obavestim da je Dzajic imao predugovore sa Boksicem i Jarnijem 1991., ali mu je rat pokvario te poslove. ;)

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 19:56

Mom kolegi je Boksic krsni kum i odavno mi je jos rekao da Alen ni u ludilu nije htio ici igrati u srbiju.

Bearu su POTJERALI iz hajduka, tako barem BEARA kaze, dakle to ne kaze moj djed, ni tvoj stric, nego BEARA. A ako on to kaze, ja mu vjerujem. Zvezda je bio jedini klub koji ga je htio, jer u inozemstvo nije mogao. I opet unatoc toj velikoj zvezdinoj dominaciji hajduk vas namaze usred beograda u finalu kupa :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 20:09

jax je napisao/la:Mom kolegi je Boksic krsni kum i odavno mi je jos rekao da Alen ni u ludilu nije htio ici igrati u srbiju.

Bearu su POTJERALI iz hajduka, tako barem BEARA kaze, dakle to ne kaze moj djed, ni tvoj stric, nego BEARA. A ako on to kaze, ja mu vjerujem. Zvezda je bio jedini klub koji ga je htio, jer u inozemstvo nije mogao. I opet unatoc toj velikoj zvezdinoj dominaciji hajduk vas namaze usred beograda u finalu kupa :lol:
U mecu koji je odigran u senci Barija. Ali dobro.

Kazem ti da su i jedan i drugi imali predugovor sa Dzajicem, sad sto se prave nevini, jbga to je druga stvar. Kao sto je Ciro Blazevic poricao ljubav prema Zvezdi u 90im, a onda promenio plocu pre neku godinu.
Svi vasi igraci su gledali u Zvezdu kao sto igraci Primere gledaju u Barcu.

Spalato e sempre una rosica!
Stella Rossa e mitica squadra jugoslava.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 20:17

:lol:
Ovime si ubio svaku normalnu raspravu.
Beara izjavi da nije zelio otici u Zvezdu ali da nije imao izbora jer nije imao gdje drugdje ici, a Prosineckom Ciro kaze ''ako ti postanes igrac pojest cu svoju diplomu'' i ovaj ode u zvezdu a ti iz toga izvuces zakljucak da su svi trcali u zvezdu. :lol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 20:32

jax je napisao/la:Prestani srat s tim nacionalizmom nego odgovori covjeku lijepo na post.

Tko sada spominje NK Građanski? Dinamo je nastao 45' nakon raspada Concordije, HASK-a i Građanskog. U klubu su bili igraci iz sva tri kluba.
I Zvezda i Partizan su nastali 45e nakon raspada SK Jugoslavija i FK BSK. I ???

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2011, 20:56

Tema momci. Tema.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 20 apr 2011, 23:03

MaGiCa je napisao/la:

Stavise, bio sam i vise nego popustljiv. Doduse, malo sam se zeznuo - ipak je Hrvatska dala vise od 4 dobrih
igraca do "cileanaca" ( :mrgreen: ), ali to ne menja sliku o kvalitetu. Srbija je dala vise extra igraca od bilo koje republike exYu.
Daleko je Srbija iza BIH,po pitanju extra igraca,gdje su Musemic V.,Hadzibegic,Jozic,Skoro H.,Baljic M.,Tuce,Kapetanovic M.,Sljivo ,Pasic,Kodro,Bolic,duga je lista extra igraca koju daje BIH.Ovo su samo igraci koji su bili prvotimci u ligi bivse Jug.

@Monolog,izvini care,moro sam mu na ovo odgovoriti,posto je tip subjektivan :mrgreen:
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

alchak
Kontakt:

Post Postao/la alchak » 21 apr 2011, 00:27

MaGiCa je napisao/la:
alchak je napisao/la:Pozdrav svim forumasima.

Pratio sam u zadnje vrijeme konkretno prepirku izmedju usera Magica i jax, pa me to isto ponukalo da se aktiviram i dodam koju pametnu.

Iskreno, odkada znam za sebe, a to je nekih tridesetak godina, s tim sto sam veoma rano poceo da pratim tadasnji jugoslavenski fudbal, znam i da je bilo prica o favoriziranju, prije svega, velike cetvorke u odnosu na ostale klubove, a zatim i beogradkih klubova, u odnosu na hrvatske, prije svega mislim na Hajduk i Dinamo.

Negiranje mijesanja politike u jugoslavenskom fudbalu, pogotovo u periodu 60-ih, 70-ih i 80-ih je zaista smijesno, bez uvrede. U prilog tvrdnji jaxa sigurno ide i podatak o neuvrstavanju Halilhodzica, kao tadasnjeg prvog strijelca zajednicke lige, od strane Miljanica u reprezentaciju Jugoslavije. Ili primjera radi, cinjenica da jedan Hase Ferhatovic ima, koliko znam, samo jednu jedinu utakmicu za tadasnju reprezentaciju Jugoslavije.

Cak bih se usudio i reci da je favoriziranje srpskih klubova i kreiranje prvaka i pobjednika kupova u ranijim decenijama (60-e i 70-e) bilo cak i dominantnije, odnosno, da je u kasnijim godinama to na neki nacin splasnulo.

Ko medjutim uzme statistiku bivse zajednicke lige, dovoljno je samo da provjeri koliko puta su se pravila mijenjala da bi se nesto namjestilo, koliko puta su se odigravale ponovljene utakmice, prosirivale lige i slicno. Normalnom covjeku to su dovoljni podaci da se vidi da tu nesto smrdi i da su se rasporedi tabela cesto kreirali iza zatvorenih vrata, od strane politickog vrha i tadasnjih mocnika.

Sto se tice daljnje rasprave o tome koja je reprezentacija trenutno bolja, ko ima bolje trenere, igrace i slicno, tu se ne bih previse mijesao, jer takve stvari cesto imaju odredjenu dozu subjektivizma u pogledu na iste.

Promasio si temu. @Jax tvrdi da su rezultati beogradskih klubova produkt namestaljki i favorizacije, a ne kvaliteta.
Srpski klubovi su osvojili 31 od 45 prvenstava SFRJ. BiH klubovi su 3 puta bili sampioni, a hrvatski klubovi su 11 puta bili prvaci. Zar ima nekog ko neko ne vidi ocitu razliku?
Ja ne negiram umesanost politike (pogotovo u posleratnim godinama), ali ni to ne menja opsti utisak o dominaciji srpskih klubova, koja je bila najizrazenija pred kraj i po smrti JBTa, kada je opstepoznato, centralistcka drzava popustala. Svi igraci su prelazili u Zvezdu i Partizan slobodnom voljom, ne i prinudom (kao i u ostale klubove). Pricam o 60im godinama, pa i kasnije. Vec sam objasnio za Partizan po II sv. ratu.
Mislim iskreno da je istina negdje izmedju misljenja vas dvojice. Vidi, realno mislim da se partizanu i zvezdi pomagalo koliko se moglo, pogotovo u decenijama nakon drugog svjetskog rata (50-e, 60-e i 70-e). To ne znaci da oni nisu imali kvalitet, taj uopste ne osporavam, ali ako negdje zapne,princip je bio, bice rijeseno. Da su Partizan i Zvezda postali jugoslavenski giganti na nacin na koji je to postao Bayern u Njemackoj (bez ijedne jedine afere u vezi sa bilo kakvim namjestanjem ili bilo sta slicno) onda bih rekao kapa dole.

Na kraju krajeva, iako je konkretno BiH i prije osamdesetih godina imala igrace koji su mogli izboriti svoje mjesto u reprezentaciji, tek je nekako sa dolaskom Osima reprezentacija pocela redom da koristi i bosansko-hercegovacke igrace.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 21 apr 2011, 02:52

Monolog je napisao/la:Tema momci. Tema.
ovo je jedna od najkvalitetnijih rasprava na forumu, barem sto se nogometnog dijela tice. Kasnije lako odvojis te postove i stavis ih u novu temu koja se moze zvati ''jugoslavenski nogomet'' ili nesto slicno

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 apr 2011, 23:37

I SRC "Mladost" dobija reflektore,potpuno neocekivano odradice se sminkanje stadiona sa istim i to ni manje ni vise nego 2000 luxa. :o Odradice se jos i dodatno sminkanje stadiona,i lepo ce to da izgleda jos samo da se vrati superligaski fudbal tamo.

Inace danas sam sasvim neocekivano dobio priliku da odem u Staru Pazovu.Ortak koji je inace novinar krenuo da proprati duel U17 reprezentacije pa i ja sa njim krenuo.Zaista odlicno ono izgleda i dobili smo super moderan kompleks.
Teren veoma dobar,vidi se da je nov i da jos uvek nema nekog opterecenja na njemu,tribinice sasvim lepe,nisu preterano udaljene od terena iako stadion ima i atletsku stazu(ali 5 traka cini mi se).

Sto se tice same utakmice ovo je poslednji mec reprezentacije pred EP koje pocinje 3.maja u Srbiji.Konacan rezultat od 0:0 govori da utakmica nije bila nesta narocito,mi imali nekoliko prilika ali smo promasivali.Nekako mi ne deluje optimisticno ova ekipa koju sa klupe predvodi Bata Debil,i zao mi momaka sto u ovoj generaciji ne mogu imati nekoga ko ce ih lepo voditi na velika takmicenja,a ima svakako potencijala.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tikvan
Kontakt:

Post Postao/la tikvan » 21 apr 2011, 23:40

Ljudi jedno pitanje imam nadam se da ima neko da zna.
Zapravo zanima me gdje mogu vidjet konkretnu statistiku kada su posjete u pitanju na našim prvoligaškim i drugoligaškim stadionima,a da se ne radi o podacima zasnovanim na novinskim nagadjanjima,da li tako nešto uopšte postoji? Konkretno me zanima kolika je posjeta bila u srijedu na našim stadionima?

p.s. Zna li se išta hoće li biti direktnih prenosa ovog šampionata što počinje 3. maja u Srbiji?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 apr 2011, 23:52

tikvan je napisao/la:Ljudi jedno pitanje imam nadam se da ima neko da zna.
Zapravo zanima me gdje mogu vidjet konkretnu statistiku kada su posjete u pitanju na našim prvoligaškim i drugoligaškim stadionima,a da se ne radi o podacima zasnovanim na novinskim nagadjanjima,da li tako nešto uopšte postoji? Konkretno me zanima kolika je posjeta bila u srijedu na našim stadionima?

p.s. Zna li se išta hoće li biti direktnih prenosa ovog šampionata što počinje 3. maja u Srbiji?
Ne mozes nigde naci to,uglavnom to se vodi,ali niko ne objavljuje zvanicne podatke tek na kraju sezone.Novine imaju nesta i ako im je verovati samo 3 kluba imaju posetu ispod 1000 mada je to dosta visem,jer sam siguran da BSK,OFK,Cuka,Sloboda(trenutno),Hajduk imaju ispod 1000,a Borac i Javor su na granici otprilike.

Sto se tice posete za sredu mogu ti okvirno reci.
Zvezda-Sloboda prema novinama 10-ak hiljada,prema zvanicnom 15500 ali to je samo sa placenim ulaznicama,bilo je oko 16000.
Smederevo-Partizan oko 7000
Vosa-Hajduk oko 5000 bio besplatan ulaz.
Spartak-OFK oko 400,termin radnim danom od 14:00 nigde nisi pristao ali zbog Arene su morali.
BSK-Cukaricki oko 300,sasvim ocekivano.
Javor-Indjija oko 600
Jagodina-Metalac 750-800
Borac-Rad 1000-1100.

Sto se tice prenosa Eurosport kao i obicno radi sigurno prenose,samo je pitanje da li ce neka nasa TV uzeti posto se ipak igra kod nas.

tikvan
Kontakt:

Post Postao/la tikvan » 21 apr 2011, 23:57

Devil hvala na odgovoru u svakom slučaju,mada mi ništa novo nisi rekao. ;)

Et da ne idem u off totalni,slaba posjeta,slaba al to je za neke druge analize i teme.

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 22 apr 2011, 11:44

jax je napisao/la:ne bacaj mi rijeci u usta. ja tvrdim da srbi nisu bili kvalitetniji od hrvata za vrijeme jugoslavije, vec je ta razlika u korist srba nastala zbog politickih odluka.
to tvrde makedonci, hrvati, slovenci, bosanci, crnogorci i albanci, ali eto, bre zna bolje pa ce nas on naucit
to je u potpunosti istina
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 22 apr 2011, 19:19

Glupost je neunistiva!
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 apr 2011, 00:11

Eh ovde sam se ja morao da umiješam...
Vidim, rapsravljate oko toga, ČIJI klub je veći i KOJA država je dala najviše igrača za repku.
Eh, da vas čuje sad moj (ili nadam se i vaš)djed, kako bi vas po njivama sa sačmaricom ganj'o.
PRVO:Država je bila Jugoslavija i za nju nisu igrali SRBI; HRVATI;BOŠNACI,MAKEDNOCI ITD. nego JUGOSLAVENI, drugo Zvezda je komunistički klub i sasvim je logično da bude poduprt od strane KPJ i kasnije dr. organa vlasti, ne vidim dje je tu šta ne logično-ta , i danas danle imaju Marakanu...
Treće, ti igrači, uvjeren sam, ne znam za sada, al' bar tad, nikad se ne bi izjasnili kao Srb ili Hrvat ili eventualno (jer ovde nije riječ o njima) Bosanac.
Pod kojim god brojem, dalje, samim time da su svi bili Jugosloveni, ne možemo po regionalnim i nacionalnim odrednicama odredjivati ko je više igrača dao, ko manje, jer je smiješno...gledate očima, kojih bi se tadašnji igrači počev od meni dragog Pižona pa do nezzz. Musemića ,bilo kojeg, stidjeli. To važi i za druge sportove.
Jednostavno je, tada je bila Juga i ti igrači su nju reprezentovali, a ne Srbe ili Hrvate ili Bosance.
Mene ne može niko ubijediti da je bilo koja od danasnjih nezavisnih drzava dala vise kvalitetnih nogometasa Jugi, nego što je Bosna, počev od Veleža,preko Sarajeva i Želje do Tuzle...i ostalih sitnih klubova, uglavnom , bilo je gomila prekvalitetnih igrača raspršenih u par klubova, dok je u dr. tadašnjim SFR bilo po 2 max. 3 kluba koji su iz odrejene republike crpale sav nogometni potencijal.

Samo vi pričajte o tome, dok vam Hase probacuje kroz noge. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 apr 2011, 00:38

Dudic strelaz za Salzburg.
Simic za BATE.
Krasic asistencija za Del Piera.
Cleo za Guangzhou. :D
Peric opet strelac za Kaposvar.
Milicic strelac za Szolonoki.
Prijovic za Sion.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 apr 2011, 22:18

$ je napisao/la:$ % " " ? $ ? " " " ове $ ? $ трофеј у ? ",а $ ? / & " % " је " " - " у ?.

Па " $ & у $ оног % " је познато.

? " " у $.
$ у '.
? у &.
Панта - узео у ?.
? " ? - ? у ".
" у $.
Rnic nije u Anderlechtu,u GBA je na pozajmici.

Titulu bi vrlo lako mogli uzeti i Vasiljevic i Andric u Videotonu koji ima 10 bodova viska.Wisla sa Jovanovicem ima 6 bodova viska.A ima i nekih prvenstava gde je neizvesno a gde bi nasi mogli uzeti.

Sto se tice danasnjeg dana:
Sulejmani asistencija.
Lazovic strelac 2x.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.