Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

crnov
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la crnov » 03 okt 2014, 18:58

slika

Nikšić: Velež nije prodao GOŠK-u, žao mi je Slobode!

Žao mi je što je Fudbalski klub Sloboda ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine...

Žao mi je što je Fudbalski klub Sloboda ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Žao mi je tuzlanskog kluba kao institucije sa dugom tradicijom, istakao je Nermin Nikšić, premijer Vlade Federacije BiH u ekskluzivnom razgovoru za multimedijalni sportski projekt Sport Centra.

Ni u filmovima nisu mogli predvidjeti onakav scenarij

Putem brojnih hercegovačkih portala jučer je objavljena slika premijera Nikšića na kojoj se hvata za glavu nakon meča 30. kola u kojem je njegov Velež poražen od GOŠK-a (1:2), čime su Gabeljani ugrabili bodove spasa. Utakmica je za mnoge odigrana pod sumnjivim okolnostima, što je premijer demantovao.

„Odavno mi teže nije pao sportski rezultat kao jučer u Vrapčićima. Nažalost, mnogi su poraz Veleža protumačili kao namještenu utakmicu, što zaista nije bio slučaj. Svi koji su bili na stadionu u to su se mogli uvjeriti. Onakav scenarij niko nije mogao predvidjeti, ni u filmovima režirati. Pa, Velež je imao mnogo šansi, a GOŠK je iz dvije prilike dao dva gola i slavio trijumf“, rekao je Nikšić.

Na pitanje da li je tačno da je nakon utakmice koja je izazvala brojne polemike ušao u svlačionicu Rođenih, premijer je odgovorio:

„Jeste. Dugo sam razmišljao da li da to uradim. Prije toga sam jednom ušao u svlačionicu, nakon jednog od poraza, kako bi podržao momke. Zašto i jučer? Odmah nakon susreta pojavile su se špekulacije da je Velež prodao utakmicu. Čekao sam 15 minuta u nevjerici i onda se uputio ka svlačionici“, govorio je Nikšić, dodavši:

„U prolazu ka svlačionici rekao sam jednom od funkcionera Velaža, ako se ispostavi da ste prodali utakmicu moja noga više neće kročiti u klub, niti ću vam ikada više pomagati. I kada sam došao u svlačionicu sve mi je bilo jasno. I 15 minuta nakon meča igrači su sjedili pognutih glava. Bili su utučeni. Niko do tada nije otišao ni na tuširanje. Porazgovarao sam malo sa fudbalerima i napustio svlačionicu“.

Zaslužan za bolje dane Rođenih

Inače, premijer Nikšić od dolaska na odgovornu funkciju u većem bh. entitetu Upravi FK Velež konstantno pomaže u radu. Navijači, čelnici i fudbaleri mostarskih „crvenih“ ne kriju da je Nikšić jedan od najzaslužniji za izlazak Rođenih iz „zone sumraka“.

„Moj sin i ja veliki smo Veležovci. Nisam član Uprave jer bi bio u sukobu interesa, ali da pomažem klubu to ne krijem. Drago mi je da su ljudi u Veležu organizacijski uspjeli stabilizovati klub, te da su na dobrom putu da u narednom periodu još više poboljšaju stanje. Naši Rođeni mogli bi napraviti značajniji rezultat u narednim sezonama, odnosno opet kao u dobra stara vremena izaći i u Evropu“, pričao je premijer Nikšić.

Sušić odlično radi svoj posao
Premijer Nikšić nerijetko ide i na gostovanja naše fudbalske reprezentacije. Veliki je fan popularno zvani Zmajeva.
„Kao strastveni navijač BiH i veliki patriota nadam se dobrim igrama i rezultatima u subotu protiv Irske, i 31. maja u duelu sa Meksikom. Ipak, u ovim mečevima rezultat nam ne treba biti prioritet. Vjerujem u selektora Safeta Sušića. Čovjek radi odličan posao. Vjerujem i u sve naše sjajne igrače poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, Borisa Pandže i druge… Uvjeren sam da će izboriti plasman na naredno Svjetsko prvenstvo, te na Mundijalu u Brazilu 2014. godine igrati zapaženu ulogu“, mišljenja je Nikšić.

Ovaj bere jagode,nije u politici! :rol:
Sampioni: 2004/2005, 2008/2009 , 2013/2014
Prvi u gradu,logicno!

primasquadra
Kontakt:

Post Postao/la primasquadra » 03 okt 2014, 18:59

Šta bi meni trebalo biti neugodno zbog ovog članka . Pa drago mi je da je to Čović a ne Nikšić , Lijanović i co. koja gura vaše klubove . **** nas zaboli...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 okt 2014, 18:59

Prvo, greska uprave, nabijem ih na Covica i takve, apsolutno nepotrebno, i sami ce navijaci Zrinjskog rec' sta misle o njemu i mijesanju politike i sporta.

Budimo realni, vecina klubova u Premijer ligi je usko vezana za politicke stranke, samo se oni to ne govore naglas kao ovi nazalost. Amaterski potez, jbem li ih, uopce ne razmisljaju...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 okt 2014, 19:03

Stranka im u klub dolazi aaaaaaaaaaa :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

SS.ba :clap: :clap: :clap:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 okt 2014, 19:05

Čović je, kao što je već poznato, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i na ovom sastanku je u prijateljskom tonu obavljen razgovor sa predstavnicima Zrinjskog, koji su Čoviću i HDZ-u obećali dati podršku na predstojećim izborima.
još mu i glasove obećaše :rol:
DRUG NEBI TI PUNCA

primasquadra
Kontakt:

Post Postao/la primasquadra » 03 okt 2014, 19:06

RezervniGolman je napisao/la:Stranka im u klub dolazi aaaaaaaaaaa :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

SDA ili SDP ? antifa ili fa hahahaha ? crveno-zeleni ste i na tribini .

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 okt 2014, 19:06

Čović je jednom na jednoj televiziji, koju ne želim spominjati zbog reklame rekao da je i dan danas ostao navijač Veleža. Toliko.

crnov
Kontakt:

Post Postao/la crnov » 03 okt 2014, 19:07

RezervniGolman je napisao/la:Stranka im u klub dolazi aaaaaaaaaaa :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:

slika

Politika i sport ne idu zajedno,ali eto nasi barem javno priznaju za razliku od nekih koji misle da imaju priliv novca u klub zahvaljujuci Tanovici i Mrkvi ,kao i Piki Cemalovicu! :shhh:

Vidis da nismo jedini! :rol:

Samo sport!Kanite se politike,a ovaj clanak ss.ba je samo da se malo baci ljaga na drzavnog sampiona! :bih:
Sampioni: 2004/2005, 2008/2009 , 2013/2014
Prvi u gradu,logicno!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 okt 2014, 19:11

AlemC85 je napisao/la:Čović je jednom na jednoj televiziji, koju ne želim spominjati zbog reklame rekao da je i dan danas ostao navijač Veleža. Toliko.
Bola uzima ih za ovce. Necu da imenujem lika iz kluba kojeg redovno zove kad Velez igra da se raspita za rezultat :urnebes: :urnebes: aaaaa Čova je Veležovac :clap:
KLUB SVIH NAS.

acovic2
Kontakt:

Post Postao/la acovic2 » 03 okt 2014, 19:12

RezervniGolman je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/hsk-zrin ... ike/141989

toliko o tome ko koga podržava.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: jao jada i čemera :rol:

Bravo ss.ba :clap: :clap: :clap:

Pa mi nemamo šta kriti a vi? Tko vam je predsjednik kluba , Nermin Nikšić sportaš nije sigurno.Moj "rezervni golmane" čitava vaša "slavna prijeratna hiistorija" je vezana uz jednu stranku i ljude koji su joj bili na čelu.
Jedino , ovi mazlumi iz uprave su trebali malo razmisliti o tome da neki navijači Zrinje imaju drugačija politička uvjerenja od njih i ako su sa ovim mislili dobiti neke političke poene napravili su baš suprotno.Ne sumnjam da će navijači naći način da pokažu šta misle o ovome kao su neki pokušali napraviti i na prošlim izborima sa onim plakatima "Alo bola" itd. pa su brzo dobili odgovor.
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 okt 2014, 19:13

I bas se nasli koji ce ismijavat ovo, al' dobro Niksic je tu jer samo voli Velez :lol: :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 okt 2014, 19:14

RezervniGolman je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Čović je jednom na jednoj televiziji, koju ne želim spominjati zbog reklame rekao da je i dan danas ostao navijač Veleža. Toliko.
Bola uzima ih za ovce. Necu da imenujem lika iz kluba kojeg redovno zove kad Velez igra da se raspita za rezultat :urnebes: :urnebes: aaaaa Čova je Veležovac :clap:
Živa istina. Čović išao sa rođenima na svim gostovanjima širom bivše Jugoslavije, a jednom u Splitu dobio flašu u glavu. Čovjek bolan voli Velež, sam priznao.

Andrija
Kontakt:

Post Postao/la Andrija » 03 okt 2014, 19:14

I da vam nesto objasnim Velež nikad nije dobio marke ni od SDP ni od ostalih stranaka.Sad po vama znači ako Nikšić navija za Velež da njegova stranka mora dati novac.Ma dajte,ne budite smijesni.Nikšić je iz svoga džepa donirao nekoliko puta novac Veležu i zato Velež i politika ne mogu u istu rečenicu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 okt 2014, 19:15

Andrija je napisao/la:I da vam nesto objasnim Velež nikad nije dobio marke ni od SDP ni od ostalih stranaka.Sad po vama znači ako Nikšić navija za Velež da njegova stranka mora dati novac.Ma dajte,ne budite smijesni.Nikšić je iz svoga džepa donirao nekoliko puta novac Veležu i zato Velež i politika ne mogu u istu rečenicu.
Dobro bola', tjesite se s tim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 okt 2014, 19:16

Da ima podršku neke stranke, Velež ne bi nikad izgubio svoj vlastiti stadion.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 okt 2014, 19:17

Acovicu aka zrinjo05 nikad halooooo nikad nismo bili necija politicka kurava ko vi niti cemo ikad bit. Klub iz raje i obicne radnicke klase,klub svih mostaraca i mostarki kao i ostalih koji vole ovaj klub. Ovo vam je zasluzena pljuska i drugim rijecima dok je adezea bit ce i vas. Dokaz da ste klub iz epruvete i vjestacka tvorevina :urnebes: :urnebes: :rol:
KLUB SVIH NAS.

acovic2
Kontakt:

Post Postao/la acovic2 » 03 okt 2014, 19:45

RezervniGolman je napisao/la:Acovicu aka zrinjo05 nikad halooooo nikad nismo bili necija politicka kurava ko vi niti cemo ikad bit. Klub iz raje i obicne radnicke klase,klub svih mostaraca i mostarki kao i ostalih koji vole ovaj klub. Ovo vam je zasluzena pljuska i drugim rijecima dok je adezea bit ce i vas. Dokaz da ste klub iz epruvete i vjestacka tvorevina :urnebes: :urnebes: :rol:
Ne znam jeko Zrinjo05 a ti se tješi ,bili ste i jeste komunjarska ekipa (možda osim onog vremena kad su vam tekme počinjale vjerskim pozdravima preko službenog razglasa :lol: :lol: ) i to je svima jasno osim vama ali eto tješite se.Mene boli neka stvar za upravu i one koji vode klub dok to rade kako treba a kad ne rade u interesu kluba mi imamo muda da to riješimo na svoj način pa ako treba i otjerati ih iz kluba što smo i uradili prije par godina.
PS Da ne zaboravim pošto nisi baš nešto komentarisao derbi .Jel još uvijek imate bolju gol razliku od Zrinje :?: :!: Ti si jedini navijač na svijetu kome je važnija gol razlika od titula i međusobnog omjera :rol: :rol: .
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 okt 2014, 19:48

Ne okreci temu yebote :urnebes: :urnebes: haloooo bola ja bi izvadio tuki i popiso se po klubu da mi neka stranka dodje u njega. Tu je razlika izmedju nas i vas. Mi smo klub iz raje mostarske a vi politicka kurava svih 20 godina vaseg postojanja :urnebes: :urnebes: :clap:
KLUB SVIH NAS.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 03 okt 2014, 19:52

De se već jednom odlučite,jesmo li komunistički,bošnjački,nacionalni,ne mozemo biti sve odjednom.Vi skloni sabijanju u torove,nije vam ovo ledina,nabijem vas.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 03 okt 2014, 19:59

RezervniGolman je napisao/la:Ne okreci temu yebote :urnebes: :urnebes: haloooo bola ja bi izvadio tuki i popiso se po klubu da mi neka stranka dodje u njega. Tu je razlika izmedju nas i vas. Mi smo klub iz raje mostarske a vi politicka kurava svih 20 godina vaseg postojanja :urnebes: :urnebes: :clap:
Ma jok,a premijer vam "vedri i oblači" godinama. :roll:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.