Nikšić: Velež nije prodao GOŠK-u, žao mi je Slobode!
Žao mi je što je Fudbalski klub Sloboda ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine...
Žao mi je što je Fudbalski klub Sloboda ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Žao mi je tuzlanskog kluba kao institucije sa dugom tradicijom, istakao je Nermin Nikšić, premijer Vlade Federacije BiH u ekskluzivnom razgovoru za multimedijalni sportski projekt Sport Centra.
Ni u filmovima nisu mogli predvidjeti onakav scenarij
Putem brojnih hercegovačkih portala jučer je objavljena slika premijera Nikšića na kojoj se hvata za glavu nakon meča 30. kola u kojem je njegov Velež poražen od GOŠK-a (1:2), čime su Gabeljani ugrabili bodove spasa. Utakmica je za mnoge odigrana pod sumnjivim okolnostima, što je premijer demantovao.
„Odavno mi teže nije pao sportski rezultat kao jučer u Vrapčićima. Nažalost, mnogi su poraz Veleža protumačili kao namještenu utakmicu, što zaista nije bio slučaj. Svi koji su bili na stadionu u to su se mogli uvjeriti. Onakav scenarij niko nije mogao predvidjeti, ni u filmovima režirati. Pa, Velež je imao mnogo šansi, a GOŠK je iz dvije prilike dao dva gola i slavio trijumf“, rekao je Nikšić.
Na pitanje da li je tačno da je nakon utakmice koja je izazvala brojne polemike ušao u svlačionicu Rođenih, premijer je odgovorio:
„Jeste. Dugo sam razmišljao da li da to uradim. Prije toga sam jednom ušao u svlačionicu, nakon jednog od poraza, kako bi podržao momke. Zašto i jučer? Odmah nakon susreta pojavile su se špekulacije da je Velež prodao utakmicu. Čekao sam 15 minuta u nevjerici i onda se uputio ka svlačionici“, govorio je Nikšić, dodavši:
„U prolazu ka svlačionici rekao sam jednom od funkcionera Velaža, ako se ispostavi da ste prodali utakmicu moja noga više neće kročiti u klub, niti ću vam ikada više pomagati. I kada sam došao u svlačionicu sve mi je bilo jasno. I 15 minuta nakon meča igrači su sjedili pognutih glava. Bili su utučeni. Niko do tada nije otišao ni na tuširanje. Porazgovarao sam malo sa fudbalerima i napustio svlačionicu“.
Zaslužan za bolje dane Rođenih
Inače, premijer Nikšić od dolaska na odgovornu funkciju u većem bh. entitetu Upravi FK Velež konstantno pomaže u radu. Navijači, čelnici i fudbaleri mostarskih „crvenih“ ne kriju da je Nikšić jedan od najzaslužniji za izlazak Rođenih iz „zone sumraka“.
„Moj sin i ja veliki smo Veležovci. Nisam član Uprave jer bi bio u sukobu interesa, ali da pomažem klubu to ne krijem. Drago mi je da su ljudi u Veležu organizacijski uspjeli stabilizovati klub, te da su na dobrom putu da u narednom periodu još više poboljšaju stanje. Naši Rođeni mogli bi napraviti značajniji rezultat u narednim sezonama, odnosno opet kao u dobra stara vremena izaći i u Evropu“, pričao je premijer Nikšić.
Sušić odlično radi svoj posao
Premijer Nikšić nerijetko ide i na gostovanja naše fudbalske reprezentacije. Veliki je fan popularno zvani Zmajeva.
„Kao strastveni navijač BiH i veliki patriota nadam se dobrim igrama i rezultatima u subotu protiv Irske, i 31. maja u duelu sa Meksikom. Ipak, u ovim mečevima rezultat nam ne treba biti prioritet. Vjerujem u selektora Safeta Sušića. Čovjek radi odličan posao. Vjerujem i u sve naše sjajne igrače poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, Borisa Pandže i druge… Uvjeren sam da će izboriti plasman na naredno Svjetsko prvenstvo, te na Mundijalu u Brazilu 2014. godine igrati zapaženu ulogu“, mišljenja je Nikšić.
Ovaj bere jagode,nije u politici!