Chinaglia je napisao/la:mah, pusti to, djeca se integrišu kao takva zahvaljujući roditeljima
ovo je 100% istina. Roditelji su ti koji trebaju svoju djecu da uče odakle su i ko su. Dečiji problem je taj što odrastaju sa strancima i stiču prijetelje strance i automatski se osjećaju istim. Još ako u kuci roditelji počnu da glume strance i pričaju sa djecom na stranom jeziku (iako isti ni 20% ne znaju ispravno) onda je to djete osuđeno da bude poput Tankovica.
Imam istu situaciju u kući, imam kćerkicu od 9 godina i sina od godinu dana, i u našoj kući je bukvalno zabranjeno pričati francuski, iako ga i žena i ja pričamo vrlo dobro. Kćerka toliko voli bosnu kao i sva djeca njenog uzrasta u BiH i vjerujte na to sam ponosan, i priča odlično bosanski iako je rođena ovdje. Ali vjerujte da nije nimalo lako to djeci objasniti, konstantno moraš ponavljati jedno te isto da bi to i shvatila.
Ovdje djeca od drugih bošnjaka su tako brzo se odrekli svog jezika da ga faktički i ne znaju govoriti a roditelji ih uopšte ne tjeraju da bi naučili ko su i šta su. 200 porodica bošnjaka samo u ovom gradu a njih 20 dovodi svoju djecu u našu zajednicu gdje uče sve sto trebaju znati. Šta onda očekivati od djece kad odrastu???
Možda je moja sreća što sam veliki patriota pa se trudim oko toga, možda su i moji roditelji zaslužni za to, ko će ti ga znati.
Poenta u svemu je ta, da se ne može kriviti Tankovic, Seferovic itd. Jer oni nisu tako naučeni i teško je očekivati da oni osjećaju isto kao neko ko živi u Bosni ili neko ko je time učen cijeli život.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.