RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

astra1922
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la astra1922 » 23 jan 2012, 19:46

hpolovina je napisao/la:PRVO NIJE VOKACIJA NEGO LOKACIJA!!!
A DRUGO VELAGICU BOLAN IDI IZ KLUBA KRETENU JEDAN!!! SAD CES NAS I TI UNISTAVATI , SAD CES TI UZIMTI TALOVE DOVODECI SVOJE IGRAC I PRIJATELJE!!! HIROS NEDIM JE KUPIO VELAGICA TAKO STO MU JE NA PRIPREMAMA U FOJNICI POKLONI O TAVLU I ON GA RADI TOGA ZOVE U VELEZ!!! MILAN KNEZEVIC; TAKODJER TVOJ KOLEGA VELIKI JOS IZ OPIJACKIH DANA!!! BEM TI VELEZ VISE:: FUUUJ::::

KAD NEKI STARAC OD 90 GODINA SLAVI RODJENDAN GLEDA DA GA PROSLAVI SA ONIM NAJBLIZIM S UNUCIMA; S KCERKOM, SINOM..... PA TAKO VELEZ UMJESTO DA SA SVOJOM DJECOM KOJA SU VECI TALENTI OD OVIH STO PUSE OD METKOVICA 2-0, NJIH TJERA , A DOVODI MILANA KNEZEVICA i KOMPANIJU::: FUJ BOLA VISE. JEL VAS STID IMALO???
uuuuuuuuuuu kako nemas pojma vokacija je tacan termin za poziciju na terenu koju igra neki igrac
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 jan 2012, 20:10

vokacija je tačna riječ, sada ne treba oko toga lomiti glavu.

rodjeni1234
Kontakt:

Post Postao/la rodjeni1234 » 23 jan 2012, 20:22

Samo da napomenem da je taj Amerikanac trebao biti jedan od najboljih igraca u ligi.Vratio se iz porodicnih razloga a momak je star 20 godina i Velezu bi valjao na duzi period.Mi samo seremo nevalja ova uprava ,ovaj trener a nista da konkretno uradimo.Evo se vodi akcija za autobus kao sto je nekad za semafor.Hajmo je podrzat a pustit upravu i trenera nek odrade ovu polusezonu pa onda pokrenut akciju investiranja u omladinski pogon itd.Ja mislim sa Pehlicem,Knezevicem i Hirosem da smo bolji tim sada.Velez do groba.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 23 jan 2012, 20:49

Merzic je Ceskoj malo igrao i to poziciju lijevog beka

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 23 jan 2012, 20:59

hahah jao jao kako sma se slatko nasmijao, pa sam morao i napisati ovo, LOKACIJA koju igra merzic je lijevi bocni, kaze refko combetu nije mi falio nijedan BITALNI organ, a njemu ce combe pa niej bolan refko BITALNI,nego vitalni, a refko ce kako nije bitalni kad je vrlo bitan hahah, cuj igrac po lokaciji stoper haha

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 23 jan 2012, 21:06

.
Zadnja izmjena: vm22, dana/u 14 okt 2012, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 23 jan 2012, 21:08

diplomatija je napisao/la:hahah jao jao kako sma se slatko nasmijao, pa sam morao i napisati ovo, LOKACIJA koju igra merzic je lijevi bocni, kaze refko combetu nije mi falio nijedan BITALNI organ, a njemu ce combe pa niej bolan refko BITALNI,nego vitalni, a refko ce kako nije bitalni kad je vrlo bitan hahah, cuj igrac po lokaciji stoper haha
Ahahaha. Kako me je nasmijao ovaj hpolovina majko draga. Najgora moguca kombinacija...arogantan i glup :)

Nije takvih manjak ovdje definitivno. Makar se covjek nasmije.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 23 jan 2012, 21:16

Analic je napisao/la:
diplomatija je napisao/la:hahah jao jao kako sma se slatko nasmijao, pa sam morao i napisati ovo, LOKACIJA koju igra merzic je lijevi bocni, kaze refko combetu nije mi falio nijedan BITALNI organ, a njemu ce combe pa niej bolan refko BITALNI,nego vitalni, a refko ce kako nije bitalni kad je vrlo bitan hahah, cuj igrac po lokaciji stoper haha
Ahahaha. Kako me je nasmijao ovaj hpolovina majko draga. Najgora moguca kombinacija...arogantan i glup :)

Nije takvih manjak ovdje definitivno. Makar se covjek nasmije.
Ma na ovoj temi se pojavljuju ljudi koji su davno provaljeni ,samo mijenjaju nickove non-stop ,tako da ni sami ne znaju sta pricaju ;) ,a cilj im je uništiti sve i svakoga gdje nema njihovih talova.Ova uprava je imala grešaka,ali kad čovjek vidi ko se pokušava uvaliti na njihova mjesta pomisli da smo još i dobro prošli :lol:

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 23 jan 2012, 21:54

Ostao mi je upamcen Knezevic po onoj borbenosti protiv Zrinjskog zbog toga mi se i svidja kao igrac , umiro je na terenu tu utakmicu kad je bilo 0 0 u Vrapcicima , takvi igraci trebaju biti u VELEZU da se bore za SVETI CRVENI DRES !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 23 jan 2012, 21:55

milane dobro dosao!!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 jan 2012, 22:48

u svoje vrijeme je jedino AVDO KALAJDŽIĆ igrao ovako.......borbeno, možda ponekad i grubo ali u granicama fer pleja.....

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 23 jan 2012, 23:36

jebote ovaj Velagic vraca u klub sve nekadasnje zvijezde kluba :D :lol: imat cemo dream team :P

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 jan 2012, 23:38

Ameri su otisli iz nepoznatih razloga, ali mislim da su Pehlic, Hiros i Knezevic ipak pristojna pojacanja. Istina, ne mozemo sada reci da su medju najboljim igracima u ligi, ali mi bolje ne mozemo priustiti. Cini mi se da je uprava kao primarni cilj uzela infrastrukturu kluba(izgradnju svlacionica za omladinski pogon...) a u takmicarskom dijelu sta se uspije. Vec dugo nismo bolje stajali na tabeli na polusezoni i mislim da je to razlog zasto ce uprava u ovaj drugi dio sezone uci malo "bahatije" nego u prvi. Sa druge strane, tu je Kup gdje smo dogurali daleko i mislim da u dvije utakmice mozemo izvuci dobar rezultat protiv bilo kojeg od mogucih protivnika. Pustimo Upravu da rade svoj posao, lako je nama sjediti ovdje i govoriti ko se od njih drogira i ko je doveo svog igraca. Kritikovali smo ih od pocetka njihovog mandata, ali ipak su nesto napravili. Napravili su tribinu za goste (kakvu-takvu), pocela je izgradnja pomocnog terena..), na tabeli vec dugo nismo ovako dobro stajali, ali mi bi nasli bilo sta da prdimo i kada bi bili jesenji sampioni. Okanite se Uprave, nije lako preko noci u ovakvoj drzavi napraviti bum i da odmah osvojimo titulu, gazimo po Evropi i uz to jos znacajno poboljsamo infrastrukturu. Moramo shvatiti da bi svi voljeli da Velez bude opet onaj stari, ali sredstva koja se sada izdvajaju za Velez i koja su se nekada izdvajala su neuporediva. KOga da ova uprava dovede, ako u kasi nema prebijene pare, a mi i pored toga prdimo jer su doveli otpatke iz drugih klubova. Zatim dolaze mladi igraci. Svi govorimo treba dati sansu nasoj djeci da se dokazu. Dati cemo sansu djeci, nije problem. Ali morate shvatiti da mladi igraci vise ne igraju u istom Velezu koji je harao Evropom. Velez je trenutno na takvom nivou da ne moze zadrzati svoje talente, jer nema vise onog necega pa da mladi igraci zele ostati u svom maticnom klubu zauvijek, niti zele cekati par godina da im poraste cijena pa da se klub na njima obogati. Mladi igrac cim dobije neku izdasniju ponudu, bilo kojeg kluba, on odlazi, jer ga je strah. Zasto ostati u skoro najslabijoj ligi na svijetu, ako moze igrati npr. u Kazahstanu, Ceskoj, Rusiji ili bilo gdje drugo. Nema vise onoga "ja volim Velez, igrat cu ovdje dzabe". To vrijeme je proslo i toga moramo biti svjesni. Mladi igraci cim se dokazu, neki klub se za njih zainteresira, oni odmah odlaze. Klub ce na njima zaraditi nesto novca, ali to su sve mizerne svote u odnosu na one koje bi ti igraci mogli vrijediti za par godina.

Zato vas molim, da se okanite Uprave i cijelog strucnog staba. Istina, ne rade svoj posao na najbolji moguci nacin, ali kako je do sada bilo ovo je odlicno. Pomaci se vide na skoro svim segmentima jacanja kluba, jos samo da se finansijska situacija popravi i moci cemo krupnim koracima krenuti naprijed. Ne, necu vam govoriti da uplatite clansku i donatorsku, niti da se pretplatite na Velezlive, niti da saljete pare za bus, jer svako zna svoje finansijsko stanje. Mi moramo shvatiti da je tesko raditi Upravi Veleza u ovakvim uslovima, zainteresovanost sponzora je na minimalcu, troskovi su veliki, a mi trazimo neka ekstra pojacanja. Ohladite malo glavu, ostavite tastaturu par dana, izadjite napolje, prosetajte, otidjite do Vrapcica....Pustimo Upravu da radi svoj posao, pa cemo vidjeti sta ce uraditi. NJih je lako smijeniti, to je najmanji problem.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 24 jan 2012, 00:33

Ma normala sve to. Opet, raja je željna konkretnog uspjeha pa im ne treba ni zamjeriti. Ipak poslije rata, ništa nismo uradili. Vrh nam 4, 5 mjesto bilo i to je to. Iako je to neka realnost zasad, ne smijemo se na to naviknuti.Ipak Velež predstavlja mnogo više od te zlatne sredine, neka raja ronca, ipak bolje i to nego da se pustimo niz vodu pa gdje nas izbaci. Čitam da je SDP dosta pozitivnih stvari dosad uradio na vlasti, pa valjda će Nikšić imati vremena da svrati malo do kluba i da vidi kakva je situacija i da će pogurati Upravu, bilo kako.
Who dares, wins !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 jan 2012, 00:53

treba iskoristiti dok je još Nikšić na čelu FBiH, i da nekako pogura klub, barem u infrastrukturnom dijelu, dok se još može, jer je kriza na svim nivoima. kada bi se za njegova mandata sve tribine uredile, VELEŽ bi imao skoro završen stadion...

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 24 jan 2012, 05:51

@el-fighter jesi bre dosadan :P

hpolovina
Kontakt:

Post Postao/la hpolovina » 24 jan 2012, 10:53

Hajde sad fino uzmite BH rijecnik i otvorite pod slovom L, a pod slovom V!!!
LOKACIJA ( nastala od njem rijeci - lokal) a znaci u prevodu nasem mjesto, odnosno pozicija. u fudbalu dakle koristi se kao pozicija igraca!
VOKACIJA - dozivanje...

A sad ako Vam ni ovo nije dovoljno uzmite listu padeza a ako ne znate evo vam ja :
1. Nominativ
2.Genitiv
3.Dativ
4.Akuzativ
5.Vokativ
6.Instrumental
7.Lokativ

Vokativ -Vokativ je nezavisan padež koji služi za dozivanje, obraćanje, skretanje pažnje. Pri pisanju se odvaja zarezima. Upotrebljava se bez predloga.

Lokativ -Lokativ je zavisan padež koji označava mesto na kome se nešto nalazi i objekat o kome se govori. Dobija se na pitanja: gde? čime? o kome? o čemu? na kome? na čemu? po kome? po čemu? u kome? u čemu. Uvek se upotrebljava sa predlozima.

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 24 jan 2012, 11:08

hpolovina je napisao/la:Hajde sad fino uzmite BH rijecnik i otvorite pod slovom L, a pod slovom V!!!
LOKACIJA ( nastala od njem rijeci - lokal) a znaci u prevodu nasem mjesto, odnosno pozicija. u fudbalu dakle koristi se kao pozicija igraca!
VOKACIJA - dozivanje...

A sad ako Vam ni ovo nije dovoljno uzmite listu padeza a ako ne znate evo vam ja :
1. Nominativ
2.Genitiv
3.Dativ
4.Akuzativ
5.Vokativ
6.Instrumental
7.Lokativ

Vokativ -Vokativ je nezavisan padež koji služi za dozivanje, obraćanje, skretanje pažnje. Pri pisanju se odvaja zarezima. Upotrebljava se bez predloga.

Lokativ -Lokativ je zavisan padež koji označava mesto na kome se nešto nalazi i objekat o kome se govori. Dobija se na pitanja: gde? čime? o kome? o čemu? na kome? na čemu? po kome? po čemu? u kome? u čemu. Uvek se upotrebljava sa predlozima.
Daj molim te ubij se. Komuniciras li ti sa ljudima ikako. Gledas li ti makar pokoji dnevnik na tv-u. I nemoj biti bukvalac i maloummnik. Poslusaj nekad edukovane ljude kako razgovaraju ili makar komentatore.

A vocation (from Latin vocare, meaning "to call"[1]), is a term for an occupation to which a person is specially drawn or for which they are suited, trained or qualified.

vokacija = vocation, profession

Ovo samo neznalici treba pojasnjavati. Ne treba mi rijecnik da bi znao o cemu govorim kao tebi, ali kad vec hoces evo ti.

Ja se osjecam glupo sto moram uopste pojasnjavati nesto sto bi trebao znati svaki srednjoskolac. Mozda jos nisi srednju upisao. Ako je tako onda mi je sve jasno.

SPARTAAAAANSS WHAT IS YOUR VOCATION
U filu je profession naravno.

A ovako bi to uradio hpolovina
hpolovina: SPARTAAAAANSS WHAT IS YOUR LOCATION
spartans: aaaaaaaa RIGHT HERE :mrgreen:

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 24 jan 2012, 11:18

MostaracVelezovac je napisao/la:
nem73 je napisao/la:Bez da želim proljevat crnilo i pesimizam, meni ovo ne miriše na dobro!!!

Ima nas, nema nas, ameri su tu pa onda pak nisu tu?

Zar je ćudno onda to što raja nemaju vjeru i povjerenje u rad ove uprave?

Da se razumijemo, nisam jedan od pesimista ali ponavljam meni ovo po svoj ljudskoj i normalnoj logici nije nikako udure!
Mi nemamo povjerenje niti u JEDNU upravu u zadnjih 20 godina.
Pa jeli do nas ili do 20 raznih uprava?

Mi nemamo povjerenje niti u jednog trenera u zadnjih 20 godina.
Pa jeli do nas ili do 20 trenera?

Mi nemamo povjerenje ni u koga ko radi/igra u Velezu i to ne traje samo u zadnje 2-3 godine nego u zadnjih 20. Mostarska raja je prva tu kad treba pljuvat nekoga i hakat i sirit pesimizam i sivilo.

A kad se skupljaju pare za bus za Velez - jedan afrikanac koji vjerovatno nikad nije ni gledao Veleza je dao 500 dolara za taj bus, dok vecina "Crvenih" Mostaraca nije dala ni govhno iz nosa. Uz to 2/3 svih donacija za bus su dosli od raje koja nikad nije ni zivila u Mostaru.

Nije uprava losa, nit je Velez los, nit su igraci losi nit je trener los onoliko koliko se Mostar iskvario. Nije ovo onaj grad sto je nekad bio - i ova raja ne zasluzuje nista bolje.

PS>... Koliko vas ovdje lajatora ima da ste i donatori? Koliko vas ima da ste uplatili polusezonu na FkVelezLive da gledate taj svoj "voljeni" klub?

Uvijek mi se na ovo pitanje javi 1-2 ISTIH ljudi i kazu "ja sam" - i oni imaju pravo da roncaju - istina.. .Ali isto tako tih istih 1-2 ljudi uvijek nekako roncaju NAJMANJE. A ja znam listu i znam koliko ima onih koji uplate i gledaju Velez, i znam koliko je donatora koji su izmirili svoja obecanja do kraja 2011 - jako jako malo. I nakon svega toga - da li bi to trebalo da boli briga ikoga u upravi ili u Velezu sta ova "raja" misli???

Nit je ovo raja, a niti misli. Kad malo pogledamo REALNO naokolo vidjecemo da ovdje ima 50000 onih kojima se podrska Velezu svodi samo na "lajk" na fejsbuku, a sve sto je iole skuplje od tog "lajka" je svima puno... I onda dodju "pa mi nevjerujemo ovom", "mi se ne slazemo s onim"...

Red Army je umrla - nema je nikako.
Navijaci Veleza su navijaci samo na fejsbuku.

A "Amerikanci" su dosli na "prijemni" - a ne da igraju. I ako odu - nece otic "sto oni nisu zadovoljni" nego sto Velez nije zadovoljan s njima... A pricalo se da su otisli - pa je opet jedan od njih igro u Capljini... Na kraju opet sta je ispalo i sa tim Amerikancima? Suplja i pljuvanje po klubu - uvijek ista prica...

Gadi mi se ovaj forum, i ja sam glup sto i dolazim ovde.
Aj ne seri vise, ddosadan si i morbidan sa svojom odbranom uprave.
Jesi ti dobar ikako batke, to je moje lićno pitanje tebi?

Ne za akciju BUS nego sve dosadašnje, kako prijeratne tako i poslijeratne slobodno mi se javi pa da vidimo u kojim smo omjerima nas dvojica,,,, Za BUS akciju se javi ha završi spremim ti moj osobni izvještaj pa da vidiš kako se stihijski ali od srca i bez nametanja sranjem po forumima radi za klub uz koji sam evo već evo 4-decenija sad ubrzo će!!! Lajatori? pa ti si upravo original opisu te rijeći, prdiš i smrdiš sa jednom te istom prićom mjesecima...

Je li do nas ili do 20 uprava ili 20 trenera?

Jel ti imaš neki lićni odnos sa tanom pa ga tako braniš???

I kao golman i kao član uprave tana je za mene bio uvijek jedan veliki slino...

i za kraj ako si mu gdje blizu, prenesi mu da mu se ja rempose u stau lićno jer znam da ne vrijedi i da mane damu & zgamo za kreativnost za posao koji obavlja!!!
kritikovati je ljudski i normalno, jer se tu iskazuje želja za boljim danima a ti nastavi prdit na masu kao dosad...
najveći si sa te strane gledano,,,,
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 jan 2012, 12:21

gledajte sve ovo sa neke pozitivne strane.. kako bi bilo da se dovede svih 11 igrača i da uigravanje traje mjesec dana a do tada će velež izgubiti sve utakmice i boriti se za opstanak..

polako, ljudi .. polako

pehlić, hiroš, knežević, jugo, mahinić i bandović nisu loša imena.. fino bi bilo još jednog napadača dovesti tipa adina džafića.. ne kažem da je to on, nego igrač njegovog kalibra

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.